| Autor |
Zpráva |
burda 36
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:01
- Nahlásit
evina
to je právě ta chyba nesmíš to brát jako silnější podnět jinak to bude mít obrácenou reakci a pes se bude bát ale doporučuju zkoušet obojek jen s opravdovým profikem a mimo jiné si nemůžu pomoc ale šňůra je dobrá až když psík má špatně vysvětlené přivolání jinak je to všechno věc motivace
|
evina
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:12
- Nahlásit
burda 36:až když psík má špatně vysvětlené přivolání já myslím,že třeba ten můj blb ho má vysvětlené až moc dobře...Motivace:v jedné kapse dobroty, v druhé kapse balonek,moje zdravé nohy na běhání a schovávání...co víc už nevím...
|
burda 36
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:22
- Nahlásit
evina
máš špatně udělanej začátek ale všechno se dá dodělat mám takový dojem že chodíš do Letňan tam máte slušné výcvikáře tak jim řekni oni ti určitě rádi pomůžou (Čákora ) a na jiném foru píšeš o psovodovi který by ti mohl taky hodně pomoc jestli se sním znáš a pokud máme na mysli toho samého B.T
|
evina
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:28
- Nahlásit
burda 36:ty máš teda přehled Akorát mi hlava nebere špatný začátek...nemyslím,že bych někde udělala chybu.Do 7.měs.to bylo v pohodě a teď 50x poslechne perfektně a najednou po 51x totální okno.Buď skutečně může být problém ve mě nebo snad ta zatracená plemenná příslušnost?Na cvičáku je to celkem pasé,tam klape celkem dobře...
|
burda 36
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:30
- Nahlásit
evina
napiš proč po 51 neposlech
|
evina
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 22:52
- Nahlásit
burda 36 rotože po 51x zrovna potká čubu co hárá nebo je kastrovaná Já si pro něj dojdu,on ví,že je zle,tak stojí a čeká na sprdnutí.Schválně ho pustím znovu ale klidně to zopakuje ač ví,že si na něj došlápnu znova.V ten moment je schopný za ní i utéct i když už je mimo dohled!Zatím jsem to omlouvala jeho věkem(10.měsíců).První pes měl naprosto stejné reakce a nakonec jsme to zvládli,takže se zatím nevzdávám...doufám,že jsem vyšlápla správnou cestou.Jen mě trošku děsí vzkazky o notorických zdrhačích středních kníračů.
|
davida
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 23:05
- Nahlásit
Kanpe
Jsem rad ,ze jsi se nam na te stope neutopil .Co bych si bez tebe pocal az se uzdravim a budu chtit zasvetit do taju vycviku.Veskere cvicebni pomucky jsou uz pripravene v batutuzku.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 07:18
- Nahlásit
evina
No jo to je jedna z mála chyb cvičáku v Letňanech , na plac smí háravky až na konec, tj. když už nikdo cvičit nebude. Znám spoustu mnohem větších začátečníků než jsi Ty a jejich psi bezproblémů odejdou na přivolání i od feny v nejlepším. Ale to je jen o treninku, pokud víš, že v tomto případě ti pes neposlechne, no tak prostě musíš trénovat tyty situace a psovi vysvětlit, že zkrátka poslechnout MUSÍ, je jedno jestli to budeš cvičit na normálním objoku, nebo na ostnáči či elektrice, princip je stále stejný, povel - splnění - pochvala, resp. povel - nesplnění - trest.
Odvolání od háravky není nemožné, je to úplně normální cvik, jen mnohdy majitelé omlouvají svojí výcvikovou chybu (či neschopnost, to neber osobně) tím, že příroda je silnější není.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 07:24
- Nahlásit
No jo to je jedna z mála chyb cvičáku v Letňanech , na plac smí háravky až na konec
Co jsem byla na různých cvičákách, tak háravky nesměly na cvičák vůbec...
|
ira
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 10:02
- Nahlásit
burda 36
Podle čeho usuzuješ, že jsem začátečník ? Podle toho,že jsem psala,že jsi rýpal a prudič ? Tento názor jsem neměla jen já. Jak jsem již psala,takových prudičů už tady bylo spoustu, stačí si otevřít některé předcházející diskuse .
Jinak teda když je to téma VÝCVIK PRO POKROČILÉ , proč jsem se já teda "začátečník " ještě nic kluodného nedozvěděla ?
Zvažuj slova !!!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 15:37
- Nahlásit
burda 36
jo,metodiky Dr Helmutha Reisera jsou dobře vymakaný.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 20:11
- Nahlásit
Kanpe
Tak to je super, Ašopes vzal do tlamičky aportíček....
Je vidět že jste pilně trénovali, a příště si kousánkuje do figurantíčka.....
No to si piš...ne každý k tomu dokáže nenásilně přinutit osmiletého psa drženého šest let v baráku bez podnětů.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 20:29
- Nahlásit
burda 36
Kdybychom se třeba za ten týden dověděli proč se povyšuješ za "pokročilého" natolik, abys radil pokročilým, třeba přestanu rýpat. Sorry, ale vyhýbavé odpovědi jsou mi krajně nesympatické a podezřelé.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 21:27
- Nahlásit
Eny:Odvolání od háravky není nemožné, je to úplně normální cvik, jen mnohdy majitelé omlouvají svojí výcvikovou chybu (či neschopnost, to neber osobně) tím, že příroda je silnější není.
Právě proto mu to neomlouvám...a i když vím,že fena hárá klidně ho pustím znovu a trénuju.Jenomže výsledek je zatím ten,že si počká až ho dojdu(neutíká přede mnou jako to dříve chtěl).Právě mi trošku vadí ty udivené reakce lidí,že po psovi chci aby mi chodil i od háravky!Přesně argumentují přírodou.Vím,že pes schopný chodit je,předtím mi dva také chodili.Jen si myslím,že u některého to prostě dá větší práci!V Letňanech sice cvičí háravé čuby po cvičení ale určitě není problém,pokud budu chtít,vyrazit na plac také.Což také v brzké době jistě udělám...k radosti psa!
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 22:44
- Nahlásit
Mucholabka
...ne každý k tomu dokáže nenásilně přinutit osmiletého psa... No jó, to já když cvičím se psem tak to jsou galeje...
|
Kanpe
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 22:51
- Nahlásit
Eny
...zkrátka poslechnout MUSÍ...
Nejsi Ty náhodou na ty ubohé psy nějaká přísná !?!
Znám jednu která se bojí na stopě zvýšit na čubičku hlas , aby nepřestala čuchat. Co by jsi jí poradila když se čubinka fláká ??
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:06 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit
Kanpe
pohadit po hlavičce a přečíst pohádku na dobrou noc
Ale trvdost na psa na stopy nepatří, to už věděl i p. Eis a napsal, že hlavní schopnosti psovoda psa stopaře musí být klid...protože po zlém nikdy psa čuchat nenaučíš Ale tohle je spíš na otázku na Sali nebo Tchoře
Já jsem tady přes přivolání, ve stopách se nevyznám , vždyť víš
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:22
- Nahlásit
tady je nějaký "odborník" na přivolání?Já se ráda přiučím.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:36
- Nahlásit
Kanpe
ad nečuchací čubička co se na ní nesmí zvednout hlas-jsou tři volby jako v kvízu:
1)vyměnit psa
2)vyměnit psovoda
3)změnit přístup k čubině,vytáhnout jí v sebevědomí vejš,zvýšit motivaci a pak jemně zatlačit že pravidla hry flákíání neumožňují.
Vyber si dle své chuti.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:38
- Nahlásit
krásné povídání o stopách oid Armina Winklera,žáka Dr Raisera,najdete tady:
http://www.ascomannis.com/articles/armin/tracking. jsp
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:41
- Nahlásit
stejně tak pěkný výklad používané výcvikářské terminologie
http://www.ascomannis.com/articles/armin/terms.jsp
a jeden pěkný rozhovor s mezinárodně uznávaným dobrmanářem na výkon,Manfredem Lernerem,kennel Von Bayern...
http://www.ascomannis.com/articles/lisa/lerner/
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:43
- Nahlásit
http://www.ascomannis.com/articles/lisa/ph/
i tohle vás může zaujmout,když se bavíte o aportech pro pokročilé....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:44
- Nahlásit
http://www.finographics.com/schutzhund/tracking/tr acking.html
a soubor postřehů o stopování od různých praktiků.....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 23:36
- Nahlásit
Kanpe
Myšleno tak, že by už dávno čuchal kytičky zespod. No, nebudem to řešit a zvedat se ze židle.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 23:53 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Sali
Diky moc za odkazy. Zajimavy pocteni.
Jen u toho aportu
jsem si rikala, jestli nahodou nebyl toho vecera dobrmanek ponekud neklidnym..
A pardon za odlehceni temata...
|
burda 36
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 19:23
- Nahlásit
iraJinak teda když je to téma VÝCVIK PRO POKROČILÉ , proč jsem se já teda "začátečník " ještě nic kluodného nedozvěděla ?
Zvažuj slova !!! taky jsi se na nic kloudného nezeptala
|
burda 36
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 19:30
- Nahlásit
Mucholabka
Kdybychom se třeba za ten týden dověděli proč se povyšuješ za "pokročilého" natolik, abys radil pokročilým, třeba přestanu rýpat tak přestaň rýpat a jestli máš pocit že se povyšuji tak to mě mrzí protože to tak nemělo být chtěl jsem jen ukázat na některé metody které jsou v podvědomí zaškrtnuté jako <brutální>
|
burda 36
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 19:35
- Nahlásit
evina
Eny ti poradila dobře a ty už máš dost zkušeností aby jsi to zvládla stále vyhledávej háravky a trénuj tak jak to deláš je dobře že ti psík neutíká to je dobrý začátek chce to vydržet hlavně z nervama
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 19:42
- Nahlásit
burda 36
tak já se zeptám , pes ve vodě dostane povel dopředu,plave dopředu , písknu a ukážu do prava, plave do prava, písknu a ukážu do leva - plave ke mně
|
burda 36
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 19:51
- Nahlásit
mac1
to jsi mě docela zaskočil jsem spíš přes sport ale metodika je všude stejná jak jsi ho naučil ty první dva povely tak půjde i ten třetí něco o tom napiš ať to můžem rozebrat
|