Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / bytová klec
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:39
- Nahlásit

Mám nafocenou každou místnost našeho bytu, jak byla obrácená naruby. Takovou spoušť neumím ani popsat a klidně bych Lendě ty fotky ukázala. A přestože to není můj byt, ale přítelův, tak ani on ani jeho rodina, když to viděla, neřekli půl slova. Prostě chtěli jste psa, tak to tady máte a smích. A nechávám byt zdemolovanej a opraven bude jednorázově až pes dostane rozum (počítám za cca 12 let).
Maximálně jsem mu zavřela vstup do obyváku a ložnice. Ale ani ve snu by mě nenapadla klec. A když kdosi navrhl náhubek (aby to nemohl všechno rozkousat), tak jsem to zakázala, protože se mi nelíbí, že by v tom koši měl ležel a spát a měl to 9 hodin na tlamě.

cherry
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:49
- Nahlásit

Taky souhlasím. Klec postě doma ne. Máme výhodu, že když nejme doma je na zahrradě, ale pak už je doma. V obyváku se nám válí kousky kostí, sedačku aspoň nemusíme kupovat novou (má 15let ideální). Ale večer když už leží tak se pořád přemisťuje. Nedovedu si představit, že by spal v kleci. Pokud byl menší byl doma i přes den. Zeď je okousaná, nedávno jsme uznali, že už je šikovný a dali jsme tam koberec. No a hned ho pokřtil, večer zase požral venku nějaký hnusy a ráno to bylo na koberci.

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:53
- Nahlásit

taky v tomto musím souhlasit s Garfieldem ... Mně už pesani - tedy hlavně náš mladej - zničili všechno možné od kytek, po zahradní nábytek, hadici atd......ale nikdy by mě taky nenapadlo ho zavřít do klece. Ani kotec na zahradě nemáme...nepotřebujem ho....prostě jsem mlaďocha - sice pracně-ale naučila věci neničit a dneska už mám pohodového pejsu, kterého můžu nechat doma samotného aniž bych se vrátila do "kůlničky na dříví"
Názory těch, kteří psa zavírají do klece, protože jsou to "ničitelé" neberu....to je chyba majitele, že to psa neodnaučil, nebo že mu nevytvořil takové podmínky, aby nic zničit nemohl (např. odstranit z jeho dosahu věci, které nechci aby zničil....) ....
Já proti kleci nic nemám, pokud plní skutečně jen tu funkci pelíšku a pořád s otevřenými dveřmi.....ale já bych jí taky používat nemohla...neboť bych musela mít klec jako kráva a mně osobně je mnohem milejší, když vidím jak se pejsa spokojeně rozvaluje na pelechu či na střeše boudy nebo kdekoli na zahradě, než stočený v klubíčku např. v té kleci.

Anonymní
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:10
- Nahlásit

Ach jo, připadám si jako z marsu. Vypadá to jako kdybyste se předváděli, komu pes zničí víc věcí. To je nějaká soutěž kdo vydrží víc? Nebylo by lepší psa vychovat? Dát mu spoustu činnosti, práce, aby se nenudil? Jsem zásadně proti zavírání psa v kleci v bytě na celý den, ale zničený byt - to tedy nemusím. A už bych se s tím vůbec nechlubila. Nesvědčí to trochu o vaší neschopnosti vychovat ty psy, co ničejí? Ale možná tomu nerozumím.
Tak a teď se do mě pusťte

Garfield
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:24
- Nahlásit

Anonymní
Měl jsi psa někdy v bytě? Většího psa?
Když je zavřený sám doma, tak mu zábavu ani práci určitě nedáš.
A i když s ním jdu ráno na hoďku a půl ven a zruším ho, tak si 2 hoďky zchrupne a probudí se sám v plné síle v opuštěném království nekonečných demoličních možností.
Pokud jsem neschopná, tak jsem, ale buď vymezím psovi místnost, kde není co zničit, anebo musím počítat s následky psí nudy či vzteku či obojího.

Anonymní
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:29
- Nahlásit

Velkýho psa mám. Mluvím o výchově. Té je třeba věnovat mnoho času, a to ve věku štěněte, když je hyperaktivní, v době psí puberty atd. Když pes dospěje, zklidní se. Přesto se dá vytvořit mnoho situací, při kterých lze psa vychovávat. Samozřejmě, že občas pes něco zničí, ale pak je třeba udělat opatření. Ale že bych se já přizpůsoboval napořád psovi, ustupoval v zásadních věcech? Asi to neplatí plošně na všechny psy, ale v zásadě si myslím, že autorita dělá své. Správná výchova, řád, činnost, práce, pak odpočinek. Možná mám vyjímečného psa.

Garfield
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:32
- Nahlásit

Anonymní
Né, vyjímečného psa mám já, protože byl první půl rok pořád všude se mnou a pak začal zůstávat sám doma. Zkrátka puboš německého ovčáka silně závislý na paničce je najednou zavřenej v tichém opuštěném bytě.

Ale pes před ním byl doma sám od začátku a za první měsíc než si navykl dělal tu samou spoušť. Tak nevím.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:34
- Nahlásit

Každý si musí především vybrat, zda chce spokojeného, vyrovnaného psa a tomu přizpůsobený byt popř.zahradu,
anebo frustrovaného psa v kleci v naleštěném bytě plném serepetiček á la M.Melhem.
Troufám si tvrdit, že můj RD obývaný donedávna 3, nyní 2 LR není žádný holobyt, je docela útulný. Ale některé věci si prostě musím odpustit. Např.vazby ze suchých květin, které se mi velmi líbí, prostě mít nemůžu - ty věčně se vrtící labradoří mačety to zkrátka nedovolují. A tak je to se vším. Člověk musí vědět co chce a podle toho se zařídit. A neubližovat přitom živému tvorovi, který je na něm závislý a nemůže se bránit.

haha
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:37
- Nahlásit

Anonymní
asi máš vyjímečného psa ,protože každej normální zdravej mladej pes kterej je zavřenej 8 hodin v nějakém prostoru sám se nudí a tudíž se potřebuje nějak zabavit ,tudíž taky při tom něco zničí,nevím jak dokážeš unavit psa aby vydržel spát 8 hodin ale mě se to nepovedloto bych spíš v práci odpadla já,i přesto že mám psů doma víc ,když jsou sami nestačí jim to ,cítí se opuštěni a baví se po svém ,tudíž sem tam taky něco hryznou a teď mi prozraď jak bys je v době nepřítomnosti vychovával?

Meta
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:38
- Nahlásit

Anonymní

Přece není pes jako pes. Někdo může být skvělý vychovatel a stejně bude mít temperamentního ničitele, někdo má štěstí na štěndo, co nemá sklony k ničení. Bertík věci nerozkousává, on je nosí, takže po návratu z práce mám vystěhováno půl chodby včetně pelechu, misek, hraček, odpadkového koše na dvůr , no a co, štěně se baví, taky by mohlo tunelovat zahrádku. Věci nanosím zpátky a je to. Jiné štěně bude stejnou dobu cupovat pelech, nebo přehryzávat šňůry. Je to jako u dětí, výchova není všechno. A kromě toho, ten kdo zavírá pejska do klece, ten té výchově určitě moc nedá, ta se tvoří tím, že štěně žije vedle nás a vzájemně na sebe reagujeme.
Proč si ti zavírači nepořizují (když už tedy musejí) psy do bytu šlechtěné???? Já bych si teda do paneláku pracovního psa nepořídila, leda bych fakt věděla, že ho na práci využiju.

Anonymní
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:38
- Nahlásit

Ketrin
Jo, s tím se dá souhlasit. I já mám spokojeného psa. Počítám s tím, že ze zahrady se musely odstranit záhony, kytky, je tam jen tráva. Jak říkáš, některé věci si člověk musí odpustit.

Garfield
Ale zničený byt - no nevím. Snad z toho pes vyroste. Taky mám naprostého závisláka. Ale chtěl jsem to tak. Na sport je to důležité. Kam se hnu, jde za mnou. Když jsme spolu a chci, aby si odpočinul, nesmím vyvíjet ani já aktivity, jinak je ve střehu a doprovází mě při všem.

Tak tedy mír a hodně hezkých zážitků s pejsky

Garfield
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:42
- Nahlásit

Anonymní
...a samozřejmě, že se masochisticky neukájím zničeným bytem. Zlikvidovat zařízení bytu včetně movitého příslušenství zvládl 2x. Pak bylo vše odebráno, vyklizno, odnešeno, ukryto. Ale pes není debil a poradí si, takže vyrval všude lina, otrhal tapety ze zdí a bo je to chlapec inteligentny, otevřel si za kliku dveře do koupelny a uvnitř sežral pasty, prášky na praní, aviváže, zubní kartáčky, hřebeny, koberčky, ručníky, mýdla a malovátka...

haha
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:43
- Nahlásit

Garfield
nebublal ti po těch čistících prostředcích?

Garfield
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:45
- Nahlásit

haha
Nebublal, asi je jen rozkousal, rozlil a všude rozťápal.
Minulý týden si otevřel skříňku s nářadím a našel tam vazelínu. Taky se mu to moc líbilo.

haha
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:45
- Nahlásit

kromě psů mám ještě kočku to je teprve demoliční četa ,ta vleze všude a schodí všechno, když nejsem doma zavírám jí do chodby která má 4 krát dva metry ,má tam hračky ,záchod ,krmení ,pelech a přesto když jí tam zavírám mám výčitky svědomíale do klece bych jí taky nedala a to je mnohem menší než boxer

Anonymní
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:46
- Nahlásit

Anonymní
mně připadá normální když štěně a mladej pes, pokud je ponechaný o samotě v bytě po dobu třeba 9 hodin, něco zničí. Z jeho pohledu si hraje, nudí se, je naštvanej, že musí tak dlouho o samotě někde trčet a nikdo se mu nevěnuje... Pokud je to navíc hyperaktivní štěně pracovního plemene, tak se nedivím už vůbec. Holt každej si musí rozmyslet jakýho psa si pořídit, proč a nač a co je schopnej mu obětovat jak časově, tak finančně, a musí si rozmyslet kam ho šoupne když bude pryč.
Myslím, že zrova ti co sem přispívali psu dávají spoustu zaměstnání a vyžití! Napsal jsi:
Samozřejmě, že občas pes něco zničí, ale pak je třeba udělat opatření. Ale že bych se já přizpůsoboval napořád psovi, ustupoval v zásadních věcech? Asi to neplatí plošně na všechny psy, ale v zásadě si myslím, že autorita dělá své. Správná výchova, řád, činnost, práce, pak odpočinek.
Jaký opatření třeba? Konkrétně.
...ustupoval v zásadních věcech... Co je pro koho zásadní věc?!
Ta poslední věta je taková pěkná školometská!

Vcelka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:49
- Nahlásit

anonymní
zabavit psa na osm hodin fakt nejde, náš pes má na zahradě spoustu hraček a věcí a stejně si vždycky hledá něco nového co ještě nezkusil a když zničí něco v době mý nepřítomnosti, tak už ho za to pak potrestat ani nemůžu abych ho jako vychovávala že tohle neměl udělat. Minulý týden když nám vyrval jablůňku i s kořeny i s trubkou která měla chránit kmen aby jí neokousal, tak jsem jí držela v ruce a řvala na něj co to udělal a že to nesmí atd. A on možná pochopil že to dělat neměl, ale stejně si myslim že si ze mně dělal srandu jak kolem mně skákal a smál se mi do ksichtu.

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:49
- Nahlásit

pigie
Ked niekto zavre psa, dospeleho kvoli tomu, aby nic neznicil a po dobu panovej nepritomnosti, ktora sa moze pohybovat od hodiny po celu pracovnu dobu.
No,na tom je založený princip kotcování psů v nepřítomnosti majitele....nevidím na tom nic špatného,když jsem měla odrostlou Bobuli a doma několikrát malý pinzeťátko,na hlídání či moje,dávala jsem obě maliny(Meru i Bobuli)ve své nepřítmonosti do odkládacího kotce 2x2.5m,kde strávily taky celou mojí pracovní dobu,aby mi to štěně nezrušily,neužvejkaly a neutřískaly-Bobule je schopná ve vzteku i zabít....a volně v domě s psíma dveřma ven bylo jen štěně s Kirunou,která je neškodná.
Když Ferdík odrost natolik,že nejen by spíš utlouk Bobuli za vzteklý výpad on,ale hlavně se spřáhli a odpitvávali psíma dveřma přístupný interiér den za dnem,zkusila jsem na svou nepřítomnost zavřít s Merunou jako společnicí jeho,ale zvuky,které z kotce vydával,přesvědčily tchýni bydlící vedle,že to není to pravý,takže jsem sprostě vyhodila VŠECHNY PSY z domu po svou nepřítomnost,a jen háravka má to privilegium být zavřená v domě a spinkat v posteli....ovšem pak je třeba jí někam v krizové dny zavřít,aby na ní Ferdík vpuštěný dovnitř nemoh....a na to by byla vhodná ta interiérová klec,pokud by čuba měla velké hlasové výhrady proti kotečku....což jedna z těch našich čub má.

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:04
- Nahlásit

vážení,prostě se smiřte s tím,že "moderní doba" si žádá svý,lidi jdou daleko nad svý limitace,a každý,kdo ten svůj limit v počtu psů překročí,dřív nebo pozdějí skončí s tím,že se mu všichni dohromady nesnesou,nebude možné je nechat bez dohledu volně,a tedy skončí s kotci nebo má-li interiérový plemeno tak s klecema,odkud bude vypouštět zvířata na střídačku....je to jistě z pohledu majitele jednoho mazlíka hnusný ale je to fakt,tak to prostě je a tak to bude,a pár milovníků pejsanů to nespraví...

Anonymní
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:08
- Nahlásit

PRO VŠECHNY
možná je to školometské. Na malý prostor se toho moc napsat nedá. A ani to nemá cenu. Každý z vás má na to svůj názor. Také každý z vás (včetně mě) má jiné podmínky. Kde ale berete právo hned říkat, že jen vy to děláte dobře. To si já tedy netroufám. Přesto si myslím, že můj pes je spokojenej. Je celej den venku na zahradě, má OTEVŘENÝ kotec s boudou, má pelech za dveřmi na zápraží a má přístup "psími dvířky" do sklepa. Celý den se baví hlídáním, když jsem v práci. Má doma taky na zahradě se stejnými právy (a se svým - OTEVŘENÝM kotcem) psí kamarádku. Pravda je, že je ve středním věku, fenka je už v psím důchodu. Jsou oba spokojení. Na kotcích na zahradě nevidím nic špatného. Nemám psi v nich zavřené bez přestání. Pouze tehdy, kdy je to třeba. (návštěva, řemeslníci....) Někdy mi přijde, že někteří z vás trochu přehánějí, polidšťujete svoje zvířata. Tak myslím, že bylo již vše řečeno.

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:09
- Nahlásit

Anonymní
Co je pro koho zásadní věc?!
Ta poslední věta je taková pěkná školometská

pro mě zásadní věc je,že prostě NEBUDU mít z baráku kůlničku na dříví,a tedy když si ta naše partička chce začít divoce hrát,je nemilostrdně vykopnutá ven,a domů mají přístup jen na klidný odpočinek a spánek....ale kravnout si můžou venku,mají na to dvůr a zahradu.
Jo a třískovat si polínka taky uvnitř nemusí.

Garfield
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:14
- Nahlásit

Překrucujete to.
Diskuse začala v duchu
- jeden pes
- byt
- klec.

O kotcích a zahradách já nemluvím, tam je to o něčem jiném. A o více psech na jednom místě taky nemluvím.

Anonymní
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:16
- Nahlásit

Sali
Souhlas.

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:20
- Nahlásit

Sali
to je něco jinýho.
Tady byl doporučen článek právě pro majitele jednoho mazlíka v bytě... chápeš jak to myslím, ne pro lidi co dělají s několika zvířatama, nebo chovají a řeší se úplně jiný věci. Teď jsou prostě publikace, články kde se doporučuje pro moderní ubytování jednoho rodinného miláčka psa KLEC. Tak to dopadá právě u těch majitelů co si pořídí hafánka, přečtou pár tady těch blábolů v těch knihách o tom co pes smí a nesmí a jak má být vychovanej, projdou se s ním po sídlišti, pak ho strčí do klece... zhruba ve zkratce napsaný, není to nikomu kdo kde psal adresovaný, je to jen příklad, ale já takový lidi potkávám a je mi z toho špatně. Tak se nedivte, že tu píšu furt dokola, třeba to někdo čte a dojde mu, že to tak nemusí být celý v pořádku.
O chovech a psech držených za tím a tím účelem se nebavím.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:26
- Nahlásit

Garfield
Denisa
Přesně tak.
Sali má ze svého pohledu pravdu, jenže Sali je někde úplně jinde.

haha
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:30
- Nahlásit

jasnš já taky nemám nic proti psům na zahradě v kotcích ale proti psovi zavřenýmu v bytě v kleci

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:46
- Nahlásit

Garfield
Denisa
Rozumím.
Nebudu se radši vůbec vyjadřovat k držení psa čistě společensky,neb tomu asi vůbec nerozumím.Většině lidí co psa takhle mají bych štěně neprodala.....učit se zacházet s živým tvorem,bez příslibu,že se to rychle a pro to zvíře včas naučí správně,to se lidi na zvířatech,na kterých mi záleží,teda nemusí.

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:48
- Nahlásit

co si pořídí hafánka, přečtou pár tady těch blábolů v těch knihách o tom co pes smí a nesmí a jak má být vychovanej, projdou se s ním po sídlišti, pak ho strčí do klece... zhruba ve zkratce napsaný, není to nikomu kdo kde psal adresovaný, je to jen příklad, ale já takový lidi potkávám a je mi z toho špatně.
Deniso,pod to se podepíšu,a proto říkám,že zvíře ode mne půjde jen tomu,kdo má podle mě "platný a realitou prověřený řidičák na psa".

Garfield
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:01
- Nahlásit

Sali
...bys mě jako štěka neprodala jo?....

Anonymní
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:42
- Nahlásit

myslíte si , že jsme moc zhřešila, když jsem měla doma úplný miminečko choďáka, kteý se přes den mohlo pohybovat po celém bytě, ale na noc jsem ho zavírala do výstavní klece o velikosti 2 x 2 m. Do klece jsem ho dávala až tak kolem 23. hodiny když už spal tak jsem ho tam přenesla a ráno v 5 jsem s ním hned vyběhla ven. Měla jsem tohoto psíka doma jen jako mimčo a ve 4 měsících když už bylo venku teplo šupal na zahradu. Myslím, že takovéhle využití klece není problém, nebo snad ano???

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání