| Autor |
Zpráva |
Lenda
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:35
- Nahlásit
Denisa
Deniso,ty mě nechápeš.Tvůj názor znám.Tobě svůj nenutím.Nech si demolovat byt.A nikde jsem nepsala,že mám psa celý den zavřeného v kleci!!Po dobu nepřítomnosti.Já jsem často dopoledne doma a vím,že pes dopoledne spí.Tak proč by nemohl spát v kleci a já v klidu pracovat nebo nakupovat.?Nenavážej se prosím do mě.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:38
- Nahlásit
Denisa
dotyčná paní Lenda je skutečně úplně mimo,moudra z knih jsou velmi přínosná,ale nejdřív je třeba je mít podložený každodenní praxí a ty informace cedit krz svůj selský rozum,co je reálné a co není,co má pro mě přínos a co ne,ono se dá při patřičný slovní omáčce okecat do přijatelna skoro všechno,ale o tom to není,je to čistě o tom,když už mluvím za lidi co cvičí a chovají(ač toho chovu mám za sebou jen lehoučký ťuknutíčka,péči o cizí vrhy...),tak všechno co dělám se svými zvířaty je podřízený jednomu jedinýmu-povahám a výkonu z nich vyplývajícímu....a tím je jaxi jasně dáno,že nemůžu jít za svým pohodlím proti potřebám zvířat,neb bych z nich i při dobrý povaze ten výkon nedostala.......
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:43
- Nahlásit
pigie
ty vado tys neviděla CO dokáže udělat s interiérem 6-měsíční dobrman s rok a půl starou malinou,oba pracáci,když se nudí a usnesou se,že si rozhodí na prvočinitele postele i s matracema....nebo sedačku,nebo že si odpitvají počítačový stůl a oddělají přitom všechny zálohy.......
Vůbec nevíš o čem je řeč,když chovám a držím psy na práci,PROSTĚ POTŘEBUJU ten šílený temperament....a TAKY POTŘEBUJU MÍT MOŽNOST je někam uklidit,když je nemůžu hlídat.....
Řeknu ti že ve své nepřítomnosti už je nenechám v baráku ani půl hodinky,moc dobře vím proč.
A teď mi pověz,JAK to má udělat člověk,který má psa v bytě a nemůže mu vyhradit celou jednu místnost jako kotec....
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:43
- Nahlásit
Lenda
a ty do mě! Můj pes demoloval do svého 1 roku a to jednu vyhrazenou místnost.
Já tě chápu moc dobře. Už jsem pochopila a sorry, ale mně tou Melhelm už trošku zaváníš! Taky se řídili moderníma příručkama, měli vše načteno z těch moderních rádců a doma alergici, ty máš i astmatika a pes taky nemohl na gauč a křesla a tvůj taky ne, protože podle moderních příruček by byl špatně vychován a pes má na sobě prach a tvůj syn je na něj alergický... tak jsi to sama napsala... tak pak fakt nevím, ale myslím si svoje.
Teď mám klienty, ale zase se napojím, neboj.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:46
- Nahlásit
Denisa
Myslím,že když pes psychicky zvládne odložení na cvičáku,tak mu určitě neuškodí odložení v obýváku.
Jsem opravdu méně zkušená majitelka psa nežli ty-beru.Ale mimo nejsem.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:47
- Nahlásit
Lenda
Já s klecí žádnou zkušenost nemám a ani ji nehodlám absolvovat. Ale za "dobou nezbytně nutnou" si mohu představit i 30 min do práce, 8,5 hod. v práci a 30 min. z práce (za předpokladu, že nepůjdeš nikam na nákup apod.) Při té představě je mi tak akorát na blití.
A čistě teoreticky má každý pes doma svůj pelíšek (ať už psí pelech na zemi, nebo celá sedačka nebo otevřená klec - mluvím o bytových psech). Můj pes má 2 psí pelechy na zemi a přesto v nich dlouho nevydrží, střídá je, chodí se napít, nažrat, chodí si po bytě pro hračky a nebo si lehne jen tak ke dveřím, aby slyšel zvuky z venku a mohl čuchat pachy za dveřmi. Vycházím z toho, že úplně stejně se chová, když je doma sám.
Pokud bych mu striktně nařídila budeš ležet dalších 9 hodin jenom tady a maximálně se otočíš z pravého na levý bok nebo nahneš k misce z vodou, tak bych si za to musela rozbít hubu.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:48
- Nahlásit
Lenda
Já myslim, že pokud chodíčš ráno s fenkou ven tak na tři hodinky (stopy, poslušnost, kousání) a pak jí dáš tak na půl hodiny do klece (maximálně na hodinu), tak aby to odpovídalo tomu jak to vypadá na cvičáku. Tak je to OK. Jinak bych to být tebou vůbec nesrovnávala
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:50
- Nahlásit
Sali
Myslim, ze tvoje psi sa takpovediac nehodia do "interieru" Ale ja by som im tu miestnost asi vyhradila aj keby som mala spavat v kuchyni A je tu to, co som uz hovorila predtym, u steniat mi to nevadi! Vadi mi zatvoreny dospely pes. A nevadi mi to na par hodin. Vadi mi ta pravidelnost... Ako som napisala, co je pre jedneho malo, pre druheho uz je dlho...
Nechcem sa motat do diskusie ako vychovavat pracanty, ale ja si myslim, ze tu sme sa bavili o normalnom psovi, ktory chodi na cvicak ako "obycajny pes" (nie vychova k vrcholovemu sportu)
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:53
- Nahlásit
Denisa
protože podle moderních příruček by byl špatně vychován
ty vado jak já miluju moderní příručky......jsem úplně jiná krevní skupina,úplně jiná,moje "příručka" je 1)zkušenost starých praktiků psaná v metodických článcích a webzinech,a 2)zpětná vazba daná reakcí mých psů na moje akce....
Cokoli co je v mém prostředí realisovatelné a vede k zvýšení výkonnosti mých psů,je ihned aplikované...moje zvířata nejsou z hlediska moderní výchovy vůbec vychovaná,protože nejsou určená na konzumně-komerční život,ale na sport a společnost pro sportovce...a to,co se považuje za moderní bezkonfliktní výchovu,by jim ve sportu silně překáželo....
takže každý kdo to vidí jinak nechť ode mne nekopíruje
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:58
- Nahlásit
pigie
ale já nedělám vrcholový výcvik,ten se dělá ale ouplně jináč,to bys blila,kdybys věděla jak....já si dělám "sportovce a společníky pro sportovně laděnýho člověka současně"
Bytová klec dělaná na míru,fakt o rozměrech pořádný odkládačky,se přechodně DÁ POUŽÍT na celodenní ubytování psa v mojí nepřítomnosti.......
Opakuju PŘECHODNĚ.....
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:00
- Nahlásit
Denisa
Je mi líto,že jsem se ti někdo zmínila o alergii v naší rodině,protože to na mě tady vytahuješ!Přečetla jsem mnoho knih,abych svému psu porozuměla.Není na tom nic strašného,hodně jsem se toho dozvěděla.Ale o tom,že pes má ležet na sedačce a ty na zemi fakt nikde nepíšou.
Snažila jsem se poradit ostatním,co nevědí,jak chránit svého psa a domov.Na to,aby mě někdo urážel moc nejsem.Tak s takovýma diskusema končím.Půjdu radši s mou úžasnou holčičkou na vzduch.
Vzkaz pro lidi,co nevědí:Nebojte se,kupte si dostatečně velkou klec a přečtěte si článek na efauně.Mě to hodně pomohlo Mějte se fajn a pejsani,at' vám prospívají!Pá forum
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:01
- Nahlásit
Já jsem toho názoru, že příručky a návody "zkušenějších", jak vychovávat psa, je dobré si přečíst ale s nezaujatým odstupem a aplikovat na svého psa do praxe jen to, co člověku dá právě ten selský rozum a znalost chování jeho vlastního psa. Každý pes je osobnost, sedí mu něco jiného....např. když mi příručky říkají "motivovat psa na balonek vždy a všude", tak se směju, protože třeba na mého psa balonek neplatí v žádném případě Kdo bere příručky doslova, akorát si všechno zkazí....
|
birma
Člen |
- Nahlásit
Lenda
Lidi co nevědí si nemaj pořizovat psa
|
Garfield
Člen |
- Nahlásit
Lenda
Pane bože... ochraňuj nás od zlé moci.
|
Vcelka
Člen |
- Nahlásit
Myslím,že když pes psychicky zvládne odložení na cvičáku,tak mu určitě neuškodí odložení v obýváku.
Tak tohle se opravdu srovnávat nedá, odložení na cvičáku na krátkou dobu je uplně něco jinýho než když máš psa zavřenýho v bytě v kleci. A jak píše Garfield tak s tím souhlasím, náš pes má taky několik pelíšků a různě se přesouvá tam kam chce, když slyší nějaký zvuky tak se jde podivat ke dveřim, prostě je furt ve střehu a být zavřený v kleci tak se zblázní. Boxeři jsou děsně temperamentní ten náš teda jo, takže kdybych ho zavírala do klece, tak z něj za chvíli bude apatická loutka.
Napiš nám jak přesně je ta klec velká, furt tady řikáš že je dost velká ale docela by mně ty přesný rozměry zajímali a taky kolik hodin je tam teda v kuse zavřená.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:05
- Nahlásit
Sali
No a presne o tom hovorim, prechodne (kolko krat za tyzden, mesiac?) a u dospeleho psa naco (doma, nie na nejakej akcii, vystave a pod)? Vrcholovy sport v tom tvojom slova zmysle som nemyslela, myslela som to, co robis so psami ty. Pre mna je to proste vrchol
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:05
- Nahlásit
Vcelka
já si dostatečně velkou klec na boxera (aby tam mohl být pár hodin) představuju jako tak 2x3x1,5m (dxšxv) a to bych v bytě teda mít nechtěla
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:06
- Nahlásit
Vcelka
Ano. Lenda kváká kváká, ale konkrétní časovej údaj a rozměr klece (velikost psa si už bystře každý domyslí) neuvedla. Taky by mě zajímalo, co je doba nezbytně nutná a co je dostatečně velká klec.
Lendo když jsi nemocná (a je ti fakt blbě a nemáš ani žádnou chuť se hýbat či někam chodit či cokoliv podnikat) za kolik hodin ležení jsi celá rozlámaná a zničená, že se musíš posadit či si na chvíli stoupnout apod.?
|
haha
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:09
- Nahlásit
beru zavřít psa na chvíli do odkládačky na cvičišti, ale připadá mi naprosto šílený nechat psa zavřeného celou noc nebo celou dobu co jsem v práci v nějaký kleci,nedovedu si to totiž vůbec představit ,mí psi i když spí a odpočívají tak chodí,prostě přelézají z místa na místo, co bude ten chudák pes v kleci dělat třeba když mu třeba bude teplo, v tomhle případě se normální pes přemístí jinam ale z klece nemůže ,nedovedu si představit co by dělal třeba když se mu bude chtít zvracet to se poblije a pak si k tomu lehne,moji psi třeba když nejsem doma a přijde to na ně nablijou v chodbě ,prostě co nejdál od místa kde leží,jasně nějaký kravinky v bytě psi zničili ale není to zas tak drastický,myslim si že je fakt lepší psa zavřít do jedný místnosti ,odstranit věci na kterých mi záleží a nechci aby je zničil nebo věci co mu můžou být nebezpečný,ale zavírat ho do klece,to bych jim neudělala.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:11
- Nahlásit
Lendo
já nejsem ta, která jen tak do někoho rýpe, chodím sem už delší dobu a nikoho jsem za tu dobu snad neurazila.
Ale ty jsi přesně ten majitel, proti kterým já budu vždy zbrojit. Sorry. Ale rozmáhá se to jak mor, lidi si pořizujou běžně psy jako křečky a pak to vypadá jak to vypadá, s ubytováním psa, s výchovou a s vyžítím psa. Věřím, že svého psa miluješ, ale spoustu věcí nevíš a asi ani nebudeš chtít vědět... a to je rozdíl.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:11
- Nahlásit
Lidi to nemá cenu - to je jako Melhem- "svého psa v žádném případě netýrám, zvířata miluji..." pamatujete. "Přečetla jsem spoustu knih, abych svému psu porozuměla.." Panebože!!!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:16
- Nahlásit
Vcelka
Garfield
birma
Evik
Denisa
celý ten systém sólového kotcování v standardních kotcích 3x2 m na jednoho psa nebo ve výstavní kleci(ty co já znám na dobrmany jsou 2x1.5x1m) má jediný chytrý výstup-pes tam akumuluje energii a nudí se,čeká na příchod psovoda jako na jediný vysvobození ze samoty a nudy,a je doslova vděčný celou duší za JAKÉKOLIV AKTIVITY,protože je to pro něj jediná možnost,jak se sociálně realisovat....a pak tedy ve snaze se zavděčit a užít si to dělá s nadšením cokoliv....
TOHLE JE NEJVĚTŠÍ SVINSTVO VRCHOLOVÉHO VÝCVIKU,ZNEUŽÍVÁNÍ ABSENCE SOCIÁLNÍCH INTERAKCÍ....každý kdo má psy úmyslně trvale kotcovaný po jednom nejlíp ještě mimo svůj barák,na cvičáku,a kdo k nim chodí jen kvůli práci s nima a vyvenčení a nakrmení,přesně z tohohle důvodu,nepatří k lidem,se kterými bych chtěla mít něco společnýho.
Lidi který uznávám MAJÍ KOTCE,ale psy v nich pokud to jde po dvojicích,pokud je to jen trochu možný mají je po skupinkách na výběhu,a zavírají je jen po žrádle a na noc...a pokud je to jen trochu možný,když jsou doma pouští je ve skupinkách co spolu mluví k sobě do baráku, nebo tam berou mladý zvířata a samozřejmě štěňata,kvůli sociálním interakcím a vazbě na člověka...a NIKDY OPAKUJU NIKDY není pro jejich zvířata jediná forma sociálního kontaktu dána prací....vžycky je tam dost místa na hry mezi psy a hry s člověkem,procházky na fyzičku,a práce se do toho šikovně vmezeřuje.....
|
Garfield
Člen |
- Nahlásit
Mě to fakt zvedá ze židle.
Můj pes, když je doma sám, prostě potřebuje (třeba je úplně divnej a já su taky úplně divná) mít možnost jít si prověřit zvuky co slyší. Možnost lehnout si do pelíšku, když chce. Možnost lehnout si na lino či dlažbu, když je mu teplo. Možnost si jít vokousávat své hračky, protože se nudí až mu lezou oči z ďůlků. A jak psala haha, taky občas příjdou domů a je někde nablitý nebo měl chudák přes den drsnej průjem a nevydržel to. Už to mi přijde strašný, že tam nikdo nebyl a on to musel pustit doma, a co teprve kdyby byl zavřenej v kleci? Nemůžu mu nutit polohu vležmo v uzavřené krychli bez možnosti jakkoliv reagovat na vnější podněty.
|
Vcelka
Člen |
- Nahlásit
birma, Garfield
přesně tak, když už klec tak mi musela být obrovská, protože když vidim mýho boxera jak spí roztažený s nohama do vzduchu, tak na to by byla potřeba pořádná klec. A stejně mně prostě u tý klece chybí ten pohyb který on potřebuje. Nestačí jen chodit na procházku, prostě to chce aby se mohl v době mý nepřítomnosti projít pár kroků sem pár kroků tam, aspoň jako ve většim kotci a to v tý kleci určitě nemá.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:17
- Nahlásit
pigie
zavírám háravku přes krycí dny,zavírám nakrmený zvířata aby si odpočinuly a přestaly blbnout....unavený pes se zavírat nemusí,někde vytuhne sám.
|
ami
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:24
- Nahlásit
No já nevím,podle moderních příruček jsem si všechno před pořízením boxera nastudovala,záhy jsem pochopila že je lepší řídit se svým instinktem a zdravým rozumem.Moje štěndo má ohrádku dlouhou1.2m a širokou2metry je tam jen v noci,protože neumí chodit po schodech a já se bojím,že v noci zívnu,ono poutíká za mnou a spadne,ale počítám že až bude šikovnějsí,ohrádku vyřadíme.Přes den je volně ,ale do ohrádky chodí běžně,je to její oblíbené místo
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:26
- Nahlásit
Sali
Ale myslim, ze takto cela ta diskusia nebola ponata. Aj ja by som v tebou popisanych pripadoch psi zatvarala, resp. v mojom pripade oddelila do inych miestnosti. Toto nema nic spolocne s touto diskusiou, co sa tu vedie. Ked niekto zavre psa, dospeleho kvoli tomu, aby nic neznicil a po dobu panovej nepritomnosti, ktora sa moze pohybovat od hodiny po celu pracovnu dobu.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:27
- Nahlásit
Teď se omlouvám, ale příručkoví dementi s luxusními byty a deseti tituly před a za jménem, co milují své psy a chtějí jim porozumět a řeší to investicí peněz do knih typu "Já a můj pes" "Poznej svého psa" "Velká encyklopedie psů" s krásnými obrovskými obrázky a vtipnými komentáři ať jdou do prdele. FŠICHNI!
Já úplně vidím a slyším mademoiselle Melhem. Sakra proberte se! Jestli chcete své psy oddělovat od zbytku rodiny a vymezovat jim přístupové koridory kudy mohou a nesmí chodit a čeho se smějí a nesmějí dotýkat, tak si kupte papouška nebo křečka a neotravujte inteligentním smečkovým tvorům život.
A vykašlete se na nějaký pitomý příručky, protože přirozené inteligenci a schopnosti řešit věci hned na místě podle konkrétního psa a konkrétní situace se z nich nenaučíte....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:32
- Nahlásit
Garfield
Mluvíš mi z duše.
|
haha
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:34
- Nahlásit
Garfield
v tomhle s tebou plně souhlasím,
možná že mě občas v práci napadne copak tam zas kluci zničej, ale asi bych zešílela při pocitu že mám psa zavřenýho v kleci ze který prostě nemá úniku ať se děje cokoliv.
|