| Autor |
Zpráva |
Denisa
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:52
- Nahlásit
Anonymní
takový využití klece nevidím jako problém...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:12
- Nahlásit
Garfield
na to co chci chovat bys asi neměla yatím ještě sílu.....na malignu....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:28 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Sali
Uz tu za mna vsetko bolo povedane , co sa tyka kotcovania svorky. O tom tu nebola rec.
Anonymní
Na taketo veci by ta klietka mala byt, na vychovu stenata.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:31
- Nahlásit
takovéhle využití klece není problém, nebo snad ano???
Anonymníi ostatní
můj názor je,že jde čistě o rozdíl mezi normálním použitím,ještě přípustným použitím,a prachsprostým zneužitím...výstavní klec není problém používat cíleně za účelem návyku na ní,jako na soukromý hnízdo zvířete,jako na něco,kde má zvíře svůj mobilní domov ať je kde je,na akci,v hotelu,ve stanu,........je to skvělá věc,stejně jako kenelky nebo montovaný boxy v autě,zařízení který psu UMOŽNÍ ODPOČÍVAT V SOUKORMÍ VE SVÝM,AŤ JE MOMENTÁLNĚ KDEKOLI V CIZÍM.....a na to se to zviřátko taky cíleně učí,dává se tam krmit a vyspat,má tam svý hračky,svůj pelech,to celý se vozí všude s sebou a tam je prostě pes doma.Kdo potřebuje od nervnějšího zvířete výkon,ví o čem mluvím.Mobilní soukoromá stáj....
Používají to výstaváři,sportovní výcvikáři,záchranáři,.....a mají to jako vymakaný jako součást regenerace psa.
Chovatelé ve velkém,ať už malých či větších plemen,tímhle systémem jedou taky.....a taky to nemají postavený k pohodlnostnímu omezování zvířat.....je to třeby systém znouzectnost,ale je vynucený situací.To taky beru,ač nesouhlasím......dost často to přehánějí s počtem psů a pak jinak nemohou....
Vadí mi tzv.ZHŮVĚŘILOSTNÍ POUŽITÍ....takový to chci psa,ale nic za to nejsem ochotná zaplatit jako daň...chytrý knihy píšou,chovatelé používají,výcvikáři taky,efauna doporučuje,.....tak proč nestlačit psa do režimu který byl před psem,proč do toho dávat víc peněz než je třeba,......proč dobrovolně nesáhnout po systému,který vůbec ale vůbec nepotřebuju?A proč ho nepoužit tak,jak vyhovuje člověku,ne psu?
Spousta lidí co znám a co opravdu mají v baráku zvířata v klecích i deset hodin v kuse najednou s tím vnitřně nesouhlasí,ale nemají v současnosti jinou možnost,prostě se to tak blbě sešlo,ale jak to jen jde stěhují se do prostor,kde se dají postavit kotce s výběhy....chápu je a neodsuzuju je.
Chápu člověka,kterýmu hyperaktivní maligně rozebere snad i zdi v holý místnosti,že si s povzdechem koupí box s tím,že snad to brzo vyroste a uklidní se...akorát takovej člověk pak to maligně i ten box vozí všude s sebou,a nenechává ho tam v jednom tahu 8-10 hodin....
Ale nesouhlasím s lidma,co mají mantinely nastavený tak nějak divně....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 14:00
- Nahlásit
Sali
nevím jestli jsem tě dobře pochopila, tak u lidí co se psama nějakým způsobem cvičí a mají takovou klec jako místo pro psí klid je všechno v pořádku a u mě vídíš klec jako zneužívání.
Ráda bych kdybys mi to vysvětlila. Ještě upřesním. Já jsem psa vždy chtěla, cvičím s ním, ale chtěla jsem ho venku v kotci´, kde má výběh, ne doma. Jenže štěndo se narodilo v listopadu a bylo odchováno doma, proto jsme ho měli přes zimu doma
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 14:02
- Nahlásit
Sali
na to co chci chovat bys asi neměla yatím ještě sílu.....na malignu....
Od všeho maligního ruce pryč
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 14:27
- Nahlásit
Anonymní
neeeé,vůbec neplatí to co píšeš-u mě vídíš klec jako zneužívání ani omylem.....zase klasický netový nedorozumění,tys asi nikdy neviděla jak to vypadá,když se klec skutečně zneužívá.....dotaženo ad absurdum to bylo v tý televizi...víš,lidi co to nedělají kvůli psu,z nějakého smysluplného důvodu,a jen pokud je to skutečně nutný,ale psa uklízí stranou aby náhodou nešpinil a nepřekážel...
kdybys četla co tady píšu průběžně nenapadlo by tě to takhle....pokud nejdeš za hranice fyziologie psa,máš plný právo si udělat režim tak,jak vyhovuje tobě,tvýmu psu a vašim společným cílům....
Je normální,že se psi dají spát do boxů....jak jinak se to mají naučit,že na akci tam mají spát,že celý tábor tam mají bydlet,.....naučíš to jedině tím,že tam prostě psu ve správnou dobu dáš jídlo,hračky a zavřeš ho tam,aby tam spal....je asný,že bude chvíli protestovat,ale když to člověk učí jako funkci situace,tak není problém....
Já to učím v autě v boxech,tam dokud nedojedem kam mířím ho prostě nevyndám,a vyndám ho pro něco pěknýho....za tejden mi štěně leze do boxu samo,protože ví,že to je cesta k zážitkům...to samý odkládačka,to samá kotec......vždycky nejdřív zviřátko dává najevo nespokojenost,ale má ten pobyt dobře zaplacenej a časem si zvykne,že to je nutnost a že odměna stojí za to....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 14:28 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
odeslalo se to dvakrát....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 14:40
- Nahlásit
jo netový nedorozumění, máš pravdu i můj pes teď rád chodí do kotce, neb tam dostane nažrat. Do auta, protože bude stopička, kousačka nebo jiná zábava. Pes, když mám zaparkova ný auto na zahradě a jeho vypustím z kotce, že půjdem na prochajdu, tak se v první řadě dostat do auta, moooc rád se vozí.
Třeba moje kámoška má kenlku do auta a minule mi vyprávěla, že byla na stopě nějak se jim tam nevedlo tak cituji "byla jsem tak nasr....á, že jsem jí v tý kenlce teď nechala zavřenou. Bylo to cca4,5 hodiny co přijela, to se mi zdá docela drastický
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 14:42
- Nahlásit
ne kenlce ale kenelce nějak mi utíkají písmenka
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 15:04
- Nahlásit
no,lepší než kdyby jí za to zmastila....i takový dobráky znám.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 15:12
- Nahlásit
Sali
i takový znám, který to dokopou ještě na tý stopě, jejich výcvikový metod teda nuznávám, ale na druhou stranu se i tací nyní umístnili na Ms Bo
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 15:16
- Nahlásit
Ach jo, co to tady zase řešíte? Že by vrcholové sportovce? No fuj, to jsem ale jedovatá.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 15:20
- Nahlásit
Majda
ne já je neřeším, jen dávám příklad, že i takovým způsobem se dá dostat nahoru
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 15:24
- Nahlásit
Anonymní
na každýho jednou dojde......nakopat malinu na stopě je cesta do pekel.To se vrátí,neboj,v bodech se to někde vrátí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 15:32
- Nahlásit
to jo, ale nejhorší je když takovýhle hová..o kope i do lidí (myslím obrazně) podráží nohy a je zákeřný
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 15:49
- Nahlásit
Jo tak to je fakt. Ale každej na to nemá žaludek. Tedy zaplať panbu. Je ještě dost normálních a slušnejch pejskařů.
|
hana
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 20:39
- Nahlásit
Až jsem se lekla při čtení této diskuze. Lendo, boxeři jsou poloviční lidi.Vím to, protože jich mám několik.Taky jsem řešila, co s nimi.Mám kotce i velkou bytovou klec - a taky jsem ji na pár hodin zkusila.Kterýkoliv můj pes to vydržel fyzicky, ne ale psychicky, vždy jsem se setkala s vyčítavými a závistivými a ještě jinými pohledy a nějakou formou uraženosti či odporu.Představ si, ty jdeš ven, bavíš se, mluvíš s lidmi ,vidíš spoustu věcí a co tvůj pes? Jen čeká. Proč mu to čekání tak ztěžovat? Nehledě k tomu, že pokud mohu soudit, nehrozí u dospělého psa nějaká zásadní demolice, spíš jde o tu čistotu - boxer je schopný leccos oslintat, rozhryzané hračky rozházet, vodu na pití rozlít, ale s tím se musí počítat. Je mi líto tvého psa.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:36
- Nahlásit
Souhlasím ve všem s haha.Ano boxer je poloviční člověk.Taky jsem kdysi začínala se psy v kotcích, ale tedˇuž bych to neudělala. Můj poslední boxer měl venku kotec i ohradu, ale nikdy v nich nebyl za naši nepřítomnosti. Poprvé, když jsem ho tam zavřela, podíval se na mě takovým pohledem, že jsem ho okamžitě vzala a dala do baráku. Od mala byl na chodbě a nic nezničil, když byl starší měl k dispozici celý byt. Jeho hračky - plyšové i gumové zůstaly nepoškozené. Asi byl anděl.
|
haha
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:03
- Nahlásit
anonymní
haha jsem já tamto před tebou psala hana ale já s ní souhlasím taky boxera jsem měla v dětství byl to moudrej citlivej tvor nedovedu si představit zavřít ho kamkoliv natož do klece a jiného psa ale taky ne
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:35
- Nahlásit
Ježiš, asi jsem neměla brýlečky, no jo, slepyš.Tak haha a hani ahoj.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 13:01
- Nahlásit
a moje krevní skupina je zase Garfield...nemám co k tomu dodat...bere mi slova z úst....
|
handula
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 13:09
- Nahlásit
vazby ze suchých květin, které se mi velmi líbí, prostě mít nemůžu
ale můžeš, ale na poličce metr a půl nad zemí jako já a je to v poho...
|