Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / bytová klec
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:18
- Nahlásit

haha

U té mé to úplně přešlo ve dvou letech a v pěti mi umřela.
Tak ted' bych chtěla mít štěnatka a jedno si nechat.Doufám,že to jednou dopadne.Aby u nás nebyl ani jeden den bez pejska.

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:26
- Nahlásit

anonymní
Podle mě a knih pes demoluje byt,protože je smutný,že pán ho opustil.A píše se, že nejvíc demoluje ihned po odchodu.V noci už Brauny nezavíráme a spí.Nedávno jsem šla na chvilku ven a nechala jsem ji volnou.Po mém příchodu ležela v kleci.Dospělý pes si myslím to dělat nebude.

haha
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:45
- Nahlásit

Lenda
to je mi líto že ti tak brzo umřelataky už mi pár čumáčků umřelo,
jinak dospělej pes ti nic ničit nebude ,oni hlavně ničí proto že nechtěj bejt zavřený, než jsem na to přišla zavírala jsem je do kuchyně ,nechtěj vidět naši kuchyň :biglolni jsou radši puštěný někde sebou bací a spí,teď mám čtyři a neničí ani jeden, jenom občas roztrhaj třeba ponožky ale to nic není alespoň nás to nutí uklízet

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:54
- Nahlásit

haha
No takhle uklízí u kluka v pokojíčku.Tam jsou pořád nějaké ponožky po zemi.To máš čtyři bígly?To je super.

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:55
- Nahlásit

Čau Lendo,
neodolala jsem a jukla opět. Prosímtě ty se furt oháníš nějakýma moudrama z moderních knih viz. boxeří diskuze, do které jsi dnes napsala:

"Ve všech moderních knihách o psech se klec doporučuje.Myslím,že je píšou taky pejskaři!Doporučuji ti nahlédnout do nového vydání knihy Německý boxer nebo Boxer"
"Já jsem se chtěla s ostatnima podělit o velice dobrou zkušenost s klecí.V mém případě nejde o týrání!A Brauny opravdu do postele nesmí,na sedačce neleží/pouze nenápadně předníma tlapkama/.Ale jinak v naši rodině zastupuje miminko a všichni li milujeme!"
"se ji snažím dobře vychovat,proto na sedačku a do postele nesmí.Jinak by se mi to asi líbilo,kdyby jsme se k sobě tulily v postýlce.A navíc jsme doma všichni alergici,kluk astmatik-sice ne na psa,ale na prach a to pes na sobě má..."

Nevím co by ti mělo dát toto fórum, když ti "sem mají napsat všichni co mají s klecí dobré zkušenosti...", vždyť ty je máš, na nic se neptáš?! Tak to chceš od někoho posvětit, nebo ulevit svému svědomí, nebo děláš propagaci klecí?! Na fóru Něm. boxer ti nikdo o týrání nepsal, jen jsme s tebou všichni nesouhlasili a psy do klecí nedáváme, to je vše.
Jo a když jsi odpovídala Sali na to, že chováš, tak pod tímto pojmem si představuju, že odchováváš vrhy.
Podle knih a podle tebe, kde budeš odchovávat ta štěňata?
To, že jsi přišla o boxerku v jejich 5 letech, je mi líto.

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 19:06
- Nahlásit

Denisa
Máš pravdu-dělám propagaci kleci.Už jsem taková,když na něco dobrého přijdu,chci se o to podělit!A když vidím a znám z minulosti,co se děje a nemusí,snažím se pomoct.Omlouvám se!V boxerském foru jsem to už nechtěla rozvíjet,tak jsem založila toto.Vrtá mi to hlavou.
Chovat podle mě není odchovávat.Ale měla bych ráda štěnatka.Až na to dojde určitě přečtu mnoho knih,poradím se s poradcem chovu a známými.Koupím porodní bednu a pod..

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 19:21
- Nahlásit

Lenda,
no pravda je, že za Sali mluvit nemůžu jak to myslela s tím "cvičíš, chováš", ale jak ji znám z fór, tak si myslím, že to myslela jinak než jak to myslíš ty, když si ji odepisovala, podle mě jsi jiná krevní skupina než co ona a její známí, na který tě odkazovala. Ale znáš to, jeden myslel a h... vymyslel. Takže to nevymyslím.
Já se taky omlouvám, ale když děláš ty tu propagaci, já si nemůžu pomoct a dělám opak! Ale asi je zbytečný abych kvůli tomu zakládala další fórum, takže lezu sem. Mé názory z diskuze na Německým boxerovi ty znáš, ale ostatní třeba ne, tak možná sem ještě něco někdy písnu. Taky jsem taková. Tak v tom se shodneme.
Akorát teda dnes jsem na netu strávila tolik času... Psa jsem neošidila a ještě půjdeme i na večerní lítačku, ale přítel bude mít jen chleba na večeři...

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 19:31
- Nahlásit

Denisa
Já jsem se teda taky rozjela,co se internetu týče.Ale Brauny je ulítaná dost/stíhám to/.
Tvé názory znám a nechci tě už zatěžovat,jak jsem napsala v box.foru.Propagaci dělám opravdu nezištně-neprodávám je ani nevyrábím.Tebe si vážím,protože jsi toho se svou boxerkou hodně dokázala/pokud jsem četla pozorně/.

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 19:46
- Nahlásit

Nezatěžuješ!
Ty jo, to mě nenapadlo, že bys mohla být dealerka!
Prdlajs jsem dokázala, jsme teprve v začátcích slibně se vyvíjející kariéry...Ne, kecám-sranda, jen využívám toho, že mám dobrýho psa a snažím se, a psa i mě to baví, nic víc, začátečník jako každej druhej.
Jdu, mějte se tu.

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 23:37
- Nahlásit

FiSt
No, ja nechcem rypat, ale este som nevidela klietku rovnako velku ako kotec...

Monča
# Zasláno: 14 Lis 2005 23:44
- Nahlásit

Myslím,že majitelé malých plemen jsou ve výhodě.Já bych do naší klece narvala klidně osm jorků,ale nevím,zda má boxík tak velkou klec,aby se jich tam vešlo osm.A o postavení na zadní nohy a ještě kusem nad sebou ani nemluvím.Pro velkého psa by si musel asi člověk pořídit domů minikotec.

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 01:23 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

FiSt
OK, rozumiem, neprecitala som to pozorne Ale aj tak, to je na kratkodobe odlozenie, len co je pre niekoho kratko moze byt pre inych dlho... A pokial viem, kotec - odkladacka nebyva doma, ale na cvicakoch, ci nie? Cize v priestore, kde psa nenechas bez dozoru, lebo tam nie je doma... U nas v kotcoch psi bez prestania stekaju, asi preto, ze sa im tam tak paci

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 01:38
- Nahlásit

Lenda

Propagaci dělám opravdu nezištně-neprodávám je ani nevyrábím

Já myslím, že ta propagace je docela neúplná... Protože právě vychvalováním klecí tím, že jsou nejlepší na světě můžeš dosáhnout taky toho, že si to někdo vyloží stejně jako p. Melhelm a pes bude v kleci pořád (na počátku mohlo stát klidně něco podobnýho ve spojením s četbou moderních knih).

Ale když už se tady mluví o klecích, někdy časem bych chtěla koupit klec pro mou psici, protože jsme teď začly docela hodně jezdit a asi budem jezdit ještě víc (doufám :biglol, chtěla bych, aby měla s sebou místo, kde bude moct v klidu odpočívat, dkyž se zrovna nebude nic dít... Máte někdo zkušenosti s učením staršího psa na klec? Může si zvyknout na klec jako na svoje útočiště, i když doma ji nebude mít jako pelíšek (přece jen není doma tolik místa :confused?

haha
# Zasláno: 15 Lis 2005 07:06
- Nahlásit

Lenda
nemám čtyři bígly bojužel už bígla nemám ani jednohomám starýho malýho voříška ,jednoho německého ovčáka ,jednoho asi možná snad středoasijata -vypadá tak a dostala jsem ho ,a jednoho křížence matka labrador tatík pitbul,ale bígla bych ještě přibrala

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 07:29
- Nahlásit

Eimy

určitě to jde, navyknout i staršího psa na klec....je to jako učit staršího psa čemukoli jinému - trvá to déle než u štěníka, ale jde to...."starýho psa novejm kouskům nenaučíš" je pitomost
Hele, naši psi jsou doma normálně zvyklí na spaní v boudě. Na chalupě, ale nemáme plot, takže spí v baráku. Prostě se to tak naučili, že doma = bouda, chata=doma No a to samé budeš mít ty s Eimy.....doma = pelíšek, na cestách= klec-pelíšek....Já myslím, že když jí dáš její pelíšek do klece a budete to doma trénovat, tak to čubina brzo pochopí

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 07:37
- Nahlásit

Evik
Děkuju, tak uvidíme, jak jí to půjde a jestil ta klec vůbec bude... Je to závislý na tom , jestli bude auto Ještě mě napadlo, že bych jí koupila takovej ten stan pro psy, ale to asi není ono

Lenda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 07:48
- Nahlásit

pigie
klec doma,kde to pes zná,v teple,vystlanou,si myslím je mnohem přijatelnější než na cvičáku.A co psů tak tráví nedělní dopoledne.A nikdo se tomu nediví.Můžu odpřísáhnout,že můj pes je doma potichu-nikdy jsem ji neslyšela štěkat!Myslím,že spí,protože ani v kleci nic neničí.
Eimy
Dala bych mu tam polštáře,deky,nějakou hračku a určitě dobrotu.

Eny
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 07:50
- Nahlásit

Lenda
Nic ve zlým ale chovat=odchovávat, chovatel je ten kdo má fenu a odchovává štěňata, všichni ostatní jsou jen majitelé.

Majda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 07:52
- Nahlásit

Myslím si jako Fist, že na odkládačce - tudíž i kleci - není nic špatného, pokud je člověk využívá k tomu, aby byl pes v bezpečí. Podívejte se na to i z druhé strany. Vám je sice jedno, že vám pes ve vaší nepřítomnosti ničí věci a byt, ale co když si přitom ublíží? Když ho zvyknete na klec, odkládačku, kdy je tam samozřejmě jen po tu nejnutnější dobu, bere to jako svůj pelíšek, svoje útočiště a je tam spokojený. Můj pes je na cvičáku v odkládačce naprosto spokojený, bez problémů. Má to jako boudu a svůj prostor, kde po výcviku odpočívá a není nikým rušen. Ale určitě se najde někdo, kdo to, co píšu, zpochybní a odsoudí. Holt máme každý na věci jiný názor. Ale znám zase naopak takové lidi, kteří za každou cenu mají svoje psy na volno. A můžu vám říci, že mi pěkně lezou na nervy. Protože omezují všechny okolo. Navíc mají svoje "navolno" pouštěné psy nevychované a dochází občas ke konfliktům. Tak to mám raději psa v odkládačce, tam žádná traumata neprožívá. I těm psům navolno to občas nezávidím, protože jejich pánečkové jim v jejich situacích, které neumějí řešit sami, vůbec ale vůbec nepomohou. A na cvičácích je poměrně dost velký pohyb psů, to by jeden neřek, a je namístě mít každého psa zajištěného. Není zrovna ideální jezdit často na veterinu kvůli rvačkám. To by se určitě ani vám nelíbilo.

Lenda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 07:55 - Změnil/a: Lenda
- Nahlásit

Eny
No tak jo.Tak jsem majitel feny.
Nevím proč rozebíráte co jsem.U žádného jiného fora jsem si toho nevšimla.?

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:01
- Nahlásit

Fist
kdyby sis přečetl co Lenda psala ve fóru Něm. boxer právě o odkládačkách na cvičácích:
Včera jsem byla na cvičáku.Většina psů byla zavřená v malých kotcích!!To mi příjde proti mému cítění.Lituju všechny venkovské pejsky ve svých kotcích-někteří se ven téměř nepodívají!To je podle mě hrůza.Ne pes ležící doma v teple,na polštářcích sice v kleci.

No a Lendo, to mi chceš říct, že máte doma tak velkou klec jako je třeba ta odkládačka na obrázku co poslal Fist?

Lenda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:07
- Nahlásit

Denisa
Ano!!!
Na začátku jsem se ptala,jestli má někdo dobrou zkušenost s kleci.Převážně se do mě navážejí lidi,co nemají ŽÁDNOU.Proč???

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:07
- Nahlásit

Majdo
ale to je podle mě něco úplně jinýho a jiný téma. Já mám psa na cvičáku taky samozřejmě např. před a po obraně v odkládačce... to je snad jasný ne?! A taky nejsem zastáncem volného pohybu psů všude... ale to mi fakt nepřijde jako k tématu klec v bytě po dobu nepřítomnosti pána, tudíž po dobu jeho pracovní doby a samozřejmě ještě k tomu přičti celou noc, takže takový spokojený život v kleci - zavřené, tzn. zhruba 8+8 hodin pouze v kleci. Jiná věc je, klec otevřená, určená jako doupě, kdy ji pes může opustit a zase si do ní sám zalézt.

Lenda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:19
- Nahlásit

Denisa
Ty máš psa samozřejmě zavřeného v odkladačce??To se zdá být jasný??To nechápu kde vidíš ten rozdíl.

Majda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:21
- Nahlásit

Denisa
Nečetla jsem forum boxerů. Samozřejmě mít psa zavřeného celý den v kleci, tak to si ho radši nepořizuju

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:22
- Nahlásit

Lendo
takže by jsi chtěla aby ti sem psali pouze lidi co mají dobrou zkušenost s klecí. Budeš si dělat čárky? A zároveň chceš propagovat klece domů jako výbornou věc - viz. naše předchozí diskuze zde a na fóru Něm. boxera.
No u mě se nediv, že se navážím, včera jsem psala proč.

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:22
- Nahlásit

FiSt
Majda
naprosto souhlasím s principem odkládaček,sama je používám,mám v autě trvale dva veliké boxy a třetí mohu kdykoli domontovat,ten je pak na dva psy,používám je neustále,na výcvikových akcích v nich psi bydlí,na táboře i týden....
Na domácím cvičáku jsme měli odkládačky stejných rozměrů jako u FiSta v Jinonicích,taky se daly použít na celovíkendovou akci,každý člen měl své a v nich své vybavení.......ektoparaziti se řešili preventivně.
Doma mám minikotec na dvě zvířata,moji psi nejsou samotáři,který má v boudě podlahové topení a kvůli dobrmanům infrák namířený na předboudové ložiště,a je trvale otevřený,psi jsou v mé nepřítomnosti volně na dvorku a zahrádce,jen při hárání při krycích dnech tam podle potřeby zavírám háravku s kamarádkou.
Moje kamarádka chovající dobrmany používá doma taky obrovské výstavní klece,každé nekotcové vnitrobarákové zvíře má svou,v ní hnízdo,tam se krmí a tam chodí odpočívat...systém je velice vymakaný,a nikdo není poškozovaný,dokonce když jsem jí tam jeden víkend hlídala "dobrmaní stádo",ocenila jsem jedinečnou šanci jak zarazit trvalé divoké hrátky celé vnitřní party,které pokračovaly i po příchodu z několikahodinového výběhu,a které ohrožovaly barák na celistvosti-každej pěkně do svý klece se žvejkací kostí a aspoň tři hodinky kasárníka.
Mám naplánováno,že až zvedneme postele na patro 120 cm nad zem,kvůli prostoru,pod nimi nebude skladiště nářadí,jak se původně plánovalo,ale veliká vnitrodomovní odkládačka 200x180 cm s megahnízdem.

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:29
- Nahlásit

Lenda
Ježišmarjá! Ano, mám ho zavřenýho v odkládačce když jsme asi tak 2-3x týdně na cvičáku a při obranách!!! Víš vůbec o co jde??? Tzn. ráno jdeš se psem na stopy 1-2 hodiny, pak se psem cvičíš na place poslušnost 1/2 hoďky, mezitím ho dáš odpočinout na 1/4 hoďky do odkládačky (příklad, někdy taky ne), pak jsou obrany (psi čekají v odkládačkách, protože by se jinak vyšťavili) a pak jdou na 1 kolo obran, pak do odkládačky, pak 2. kolo obran - tak nějak to chodí na cvičácích, je to jen ilustrativně ale tak nějak mám já psa zavřenýho v odkládačce.
Sorry, ale ty mi přijdeš fakt nějak mimo, píšeš, že cvičíš, chováš a zatím jsi neodchovala žádnej vrh a cvičení na cvičáku se asi taky extra nevěnuješ, jsi mi napsala akorát moudra z moderních knih, jak jsi je sama nazvala... no já fakt nevím, asi je to zbytečný se tady vypisovat, ostatní si můžou udělat obrázek sami z těch našich diskuzí. Fakt koukám, kam to spěje.

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:30
- Nahlásit

Denisa
že za Sali mluvit nemůžu jak to myslela s tím "cvičíš, chováš", ale jak ji znám z fór, tak si myslím, že to myslela jinak než jak to myslíš ty, když si ji odepisovala, podle mě jsi jiná krevní skupina než co ona a její známí, na který tě odkazovala.
máš Deniso pravdu,z mojí krevní skupiny je tady tak akorát Nikita,Eny a Ebony,pak už sem nikdo další nechodí,a informace,který by moji kamarádi poskytli,by se nelišily od běžného zvyku lidí co cvičí,mají víc psů a mají je rádi.....kotce,odkládačky,klidně i kenelka doma,maximum práce,her a klidného odpočinku,vše se na výkon sčítá.Je třeba mít možnost psy někam pozavírat,když je to potřeba,je třeba jim i ten odpočinek vnutit,když mám jiný program než oni,je třeba je ve své nepřítomnosti bezpečně ubytovat,aby nedošlo k úrazu,zbytečné destrukci okolí a tím k zbytečné nasranosti psovoda,a hlavně aby se pes zbytečně nedusil a nebuzeroval při nutnosti žít v prostoru,kde se nesní ani rychlejc otočit,aby neshodil nějaký cingrlátko....

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:35 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Sali
Podla mna sllusne vychovany pes sa akurat tak premiestnuje z miesta na miesto a polihava. Este sa mi nestalo, ze by pes zhodil nieco alebo nieco znicil pocas mojej nepritomnosti. Nedokazem si ho predstavit, ako ho zatvorim len kvoli pohodlnosti a aby nedoslo k
zbytečné nasranosti.

Mimochodom, odkladacky na cvicakoch uznavam, len nasi psi ich proste rady nemaju. Ale je to pre mna dost velky rozdiel zavriet psa na cvicaku a doma...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání