Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / bytová klec
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 14:40
- Nahlásit

Má tady ještě někdo dobrou zkušenost s bytovou klecí?

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 15:29
- Nahlásit

a jako proč? Podle mého názoru má klec v bytě význam jen tehdy, kdy majitel se psem jezdí hodně po výstavách a jiných akcích a pes je naučený na klec jako na pelíšek, takže pokud je pak na výstavě v kleci, nemá z toho stres, ale je mu tam dobře.....
Jiný důvod proč mít psa v kleci v bytě fakt nevidím. Vždyť i pokud je pes zvyklý na klec jako pelíšek, tak by stejně klec měla být po většinu času otevřená, aby pes mohl kdykoli ven.... (pokud by ovšem někdo nechtěl držet psa jako jistá paní z "výměny manželek"....)
Takže pokud nejsem objížděč výstav, tak nač klec....nestačí normální pelíšek?

handula
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 15:32
- Nahlásit

pane bože další Malhelm.......

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 15:47
- Nahlásit

handula

nerozčiluj se.....já myslím, že to Lenda nemyslela nijak ve zlém....jen se zeptala....

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 15:51
- Nahlásit

handula
Nechci urážet.Hledám někoho,kdo s ní má dobré zkušenosti jako já.Né někoho,kdo mě bude přirovnávat k té bláznivé rodině!!

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 15:52
- Nahlásit

Lenda
to jsi na špatným webu.........musíš tam,kde se schází lidi co chovají a cvičí,ne kde se schází hlavně emotivní děcka.

wensday
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 15:53
- Nahlásit

Já souhlasím s Evikem, nevidím důvod proč mít psa v kleci v bytě. Už se to všude diskutovalo míliónkrát, když máš strach, že něco zničí, neměla sis pejsa pořizovat. Je potřeba počítat s tím, že třeba štěndo něco v bytě zničí a je potřeba byt nebo prostory, kde pes bude, když nejsi doma, přizpůsobit.
Je to jak má bývalá kolegyně, má v bytě v kleci 10 hodin zavřenou boxerku, mě to teda připadá jako týrání zvířat, když se pes nemůže svobodně projít po bytě / nebo části bytu /.

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 15:58
- Nahlásit

Sali
Chovám,cvičím.Děcko už dávno nejsem!

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 16:05
- Nahlásit

Sali,
jenže Lenda není podle mě ten typ co myslíš ty... viz. diskuze něm. boxer už asi 3 strany dozadu.
Lendo,
ty fakt cvičíš??? Na jaké úrovni? To bych si podle té diskuze s tebou vůbec nemyslela?!

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 16:06
- Nahlásit

Lenda
věřím.Tak se tady fakt neptej,sama vidíš.....

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 16:08
- Nahlásit

Všichni:
Podívejte se prosím na stránky:http://www.efauna.cz/pes/klec/klec.php

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 16:10
- Nahlásit

Denisa
Dík za malou podporu.Na úrovni pětiměsíčního štěněte.

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 16:17
- Nahlásit

koukám, že se celá diskuse pěkně zvrhla....Z prvotního pouze dotazu Lendy už tu z ní málem děláte "madam Melhem..."

Já znám několik lidí, kteří mají doma pro psy klec z toho důvodu, že jezdí po těch výstavách,takže psi berou klec jako pelech a chodí do ní spát rádi, protože klec má pořád dveře otevřené. Prostě jen plní účel pelíšku a dveře se nezavírají.....když je to tak, tak vůbec nic proti kleci nemám a jestli s ní má Lenda dobré zkušenosti a dělá to stejně, jak jsem popsala, tak nevím, proč se tu všichni zbytečně rozčilujete .......

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 16:19
- Nahlásit

Sali

to jsi na špatným webu.........musíš tam,kde se schází lidi co chovají a cvičí,ne kde se schází hlavně emotivní děcka.

tahle tvoje hláška mě fakt pobavila..... Co tady pak děláš ty? Jsi snad taky emotivní děcko?

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 16:19
- Nahlásit

Evik
kdo všichni....tohle nemá cenu tady řešit,emoce davu jsou čerstvé....tady jí těžko někdo sdělí smysluplnou praxi.....

jana33
# Zasláno: 14 Lis 2005 16:20
- Nahlásit

Lenda
moc nechápu o co ti jde a na co si chceš klec pořídit. Pokud máš pejska,s kterým budeš jezdit na výstavy, je fajn ho na klec naučit, na výstavách se pak v kleci bude cítit v klidu a v bezpečí. Pokud je klec dostatečně velká, je tam podle mě možné nechat pejska,když je malý a ty jdeš pryč,ale jen pár hodin, v žádném případě ne celý pracovní den. Takže jestli pracuješ,stejně si musíš poradit s ničením bytu jiným způsobem.

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 16:20
- Nahlásit

Evik
Co tady pak děláš ty? Jsi snad taky emotivní děcko
představ si,že se votravuju nad biopsiema,a tak rozdávám moudra kolem sebe....a snažím se nelízt tam ,kde ta emotivní děcka jsou.

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 16:22
- Nahlásit

Lenda,
aha. No takže jsi ženská (ne děcko) co cvičí psa/psy jakožto hobby a cvičí s ním na zkoušky, závody atd. a zároveň jsi chovatelka co psy chová. Takových tu na diskuzi pár je.
Ale já si podle tvých příspěvků myslela, že máš prvního/druhýho psa a řídíš se moderníma knihama a stylem výchovy co se dnes razí u psů-rodinných mazlíčků. Tak teď jsem volako zmetěná.

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 16:24
- Nahlásit

Sali

hmmm, koukám, že můžu děkovat za to, že já sedím v kanclu....to co ty bych fakt dělat nemohla...(mně jenom stačí mít matku lékařku

Denisa
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 16:26
- Nahlásit

Jo, asi to není jasný pro ostatní, ale já se s Lendou ode dneška znám z fóra boxíků, tak abyste mě neukamenovali za příspěvky, který by se vám mohly zdát vytržený z kontextu.

Ten článek z i-fauny jsem si přečetla. Furt si myslím, že jakožto návod na umístění psa pro běžné pejskaře a jejich mazlíky to není šťastný řešení. Pro ty psy tedy. Pro majitele je to určitě bezva věc.

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 16:50
- Nahlásit

FiSt
Mám boxera a klec mám velikou.Klec používám v době naší nepřítomnosti doma.Bojím se klec chválit,protože okamžitě přijde bouřlivá reakce!Kamenování!!Přirovnávání k té bláznivé rodině.Ale já jsem takovej průkopník a vím,že to je super a NIKOHO netýrám.Se Brauny je můj třetí pes/druhý boxer/.Život bez psa si nedovedu představit!!Jsou to úžasná stvoření!!Tak prosím,jestli to čte někdo,kdo klec doma má a nepřipadá si jako tyran a hlavně nebojí se kamenování-PROSÍM NAPIŠTE TO SEM.Děkuji všem za slušný názor.

Monča
# Zasláno: 14 Lis 2005 17:01
- Nahlásit

Lenda
Já mám s výstavní klecí v bytě dobré zkušenosti.Když byla čubina malá,nechávali jsme jí tam po dobu naší nepřítomnosti.Stejně ten čas prospala a po příchodu domů jsme jí chválili za to,že nic nikde neprovedla.Protože pracuji doma,bylo to jen na dobu odchodu na nákup,k doktorovi,prostě devět hodin by tam bez venčení nevydržela.Ale vlastně jsem jí nemusela nikdy za nic trestat.Má v kleci molitanový pelíšek a dnes jí má jenom otevřenou.Na výstavě v ní byla spokojená a aby měla úplné soukromí,pořídili jsme i potah na klec.To ocenila především když měla štěňata.Cítí se v kleci bezpečně a bere jí jako svůj pelíšek.

wensday
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 17:02 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

Hm, já ten článek na efauně taky četla,ale pořád si myslím, že pro psa to musí být hrozný. Já s tím prostě němůžu souhlasit, aby byl pes třeba 10 hodin denně zavřenej v kleci !!!! je to nepochopitelný - aspoň pro mě - jak si někdo může myslet, že takhle je to OK

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 17:25
- Nahlásit

wednesday

jasněže 10 hodin v kleci je blbost, ale o tom se snad v tom článku přece nepíše....aspoň já si tam ničeho takového nevšimla....
Pokud je pes na klec naučen skutečně tak, že ji bere jako svůj pelíšek, pak nevím, co by na ní mělo být špatného.....Psovi je jedno, jaký mu dá páník pelíšek...důležité je, aby ho bral jako místo, kde si může odpočinout, kde má své soukromí, když potřebuje. Pokud se dodržují zásady, že pes má dvířka otevřená po většinu dne, je do klece zavírán jen na nezbytně dlouhou dobu... jinak má dostatek pohybu apod....tak to pro psa není vůbec nic strašného....
Já bych klec nepoužila jen z toho důvodu, že jsem prostě pesany naučila na obyčejný "molitanový" pelíšek a klec se mi jako pelíšek prostě jen nelíbí, ale jinak proti tomu nic nemám....

haha
# Zasláno: 14 Lis 2005 17:35
- Nahlásit

Lenda
pokud klec slouží jako pelíšek s otevřenýma dveřma a pes do ní může chodit a vycházet kdy se mu zachce budiž, ovšem zavírat psa jako je boxer v bytě do klece třeba jen na dvě hodiny mi připadá naprosto hrozný,když už ho nechceš mít volně v bytě to mu nemůžeš vyhradit alespoň jednu místnost kde by mohl být,třeba kuchyň ,chodbu apod.přesto že mi mí psi než si zvykli rozhryzali a zničili spoustu věcí do klece bych je v životě nezavřela ,ještě bych to pochopila třeba veliká klec a malá čivava na chvilku ale pro boxera by ta klec musela bejt přes celej pokoj

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 17:48
- Nahlásit

Ak sa dvere na tej klietke zatvaraju len na vystavach, prosim. Ak vsak to ma byt pelech, pes musi mat moznost z pelechu vzdy odist. Ak klietka, potom s otovrenymi dverami pocas mojej pritomnosti aj nepritomnosti. Psa naucit na povel miesto a tie dvere mozu byt otvorene aj pri navstevach a pod. Co sa tyka vycviku steniatka na cistotnost, zatvaranie na par hodin beriem. Dospeleho psa by som doma do "pelechu" nikdy nezavrela. Poslem ho na svoje miesto povelom miesto

Lenda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:07
- Nahlásit

Monča
Huráá!Já jsem ráda,že ještě někdo nechává spát psa v kleci,když někam jde.Až bude malá dospělá bude mít dvířka otevřená pořád.

wensday
10 hodin je opravdu moc a nikoho k tomu nenavádím!
haha
Má první fenka měla svůj pokoj,ale když vyhrabala zásuvky až na dráty,šel mi mráz po zádech.U radiátoru ukousla regulační kolečko a vytopila celý pokoj.

haha
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:10
- Nahlásit

Lenda
to se občas stává i v jinejch rodináchna každým rohu vidím následky svejch psů ,ujistím tě že je to s věkem přejde,jenomže po nich přijdou mladí /alespoň u mě/ a ty dodělaj to co ti předešlí nezničili

anonymní
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:14
- Nahlásit

A když bude ničit jako dospělá, tak co? Tak je bude mít stejně zavřená jako teď ne? Nebo výchovou v kleci se dosáhne toho, že pak pes neničí?

Anonymní
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:18
- Nahlásit

možná tím že bude jako štěně zavřená bude spíš ničit i jako dospělá protože se nenaučí jak se správně chovat

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání