| Autor |
Zpráva |
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 15:48
- Nahlásit
sicluceatlux
Jejda promiň, jestli to je tvoje dg.
No ale nejsem lékař, takže jen taková amatérská, pokud neva.
tedy asi máš namysli maniodepresivní psychozu,
V tom je nějaký rozdíl? Můžeš mi ho vysvětlit?
kvůli které nemůžeš mít psa
A já nemůžu mít psa? Jak jsi na to přišla? Prosím vysvětli, to mě fakt moc zajímá, jak se k tomu dá dojít.
Jejda promiň, jestli to je tvoje dg. tedy asi máš namysli maniodepresivní psychozu, kvůli které nemůžeš mít psa, tak to se omlouvám za toho "vola" .
To je zajímavá dedukce a ta omluva z toho vyplývá jak, to už nechápu vůbec. A nekousej si už nehty prosím.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 15:58
- Nahlásit
PetraK
ááh jo. psala jsem tu několikrát, že jsem Ešátora začínala učit klasicky, takže sedni třeba hezky na pamlsek. Ke klikru jsem se dostala až v jeho čtyřech letech, další informace, pro mě zajímvavé, doputovaly pak následovně. Opravdu nemám důvod si vymýšlet, že ten rozdíl tam zkrátka je. Vem to jako holý konstatování toho, co jsem zažila já. Nejen u něj. Nikdo po tobě nechce, abys tomu věřil. ani ty ani nikdo jinej. Pro někoho to zajímavé naopak být může. No
Ale to já vím, přesto trvám na svým, nikdy nevyzkoušíš obojí.
Když zkoušíš jedno, nemůžeš v tu samou chvíli zkoušet to druhý a když to zkoušíš po nějaký době, je už zase spousta věcí jinak, jednak věcí, kterí si uvědomíš a druhak spousta těch, co si neuvědomíš.
Jistě, vždy můžeš srovnávat, ale na jednoznačné stanovování výsledků to je imo vždy málo.
Samozřejmě, nemusíš souhlasit, fakt nemusýýýýš!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 16:01
- Nahlásit
aňoňouma
# Zasláno: 2 Kvě 2014 15:37
Citát - Nahlásit
zbrnd
kdyby ta metoda byla tak převratná, skvěle fungující apod, byla by už majoritně využívána řekněmě v profesionální a sportovní kynologii, což se neděje
Děje. Jenže hlavně v anglicky mluvícím/rozumícím světě. V ČR zatím moc ne. Jazyková bariéra, setrvačnost...
Ale no to snad ne. To mi ceš tvrdit, že jsme tu pozadu, protože neumíme dostatečně anglicky? Nebo se to projevuje jen v tý kynologii ta naše nedostatečná znalost angličtiny?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 16:15
- Nahlásit
PetraK
já vím, že nereješ, ale nestíhám.
viz taky ta hrubka co jsem nasmažila
V pohodě
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 16:50
- Nahlásit
K tomu rozhodování, moje jedna fena musí mít vždy pocit, že se rozhoduje sama. Jinak blok, útěk. To že je to nastavený tak, aby se rozhodla "správně", je dost závislý na tom, že už předvídám, co bude chtít.
U ní nemám problém v tom, že neví co po ní chci, ale v tom, aby to ona chtěla udělat. Díky tomu, že jsem už konečně pochopila, že chce šmejdit, čmuchat a prohledávat nové, nebo třeba jen čumět na protější kopec, tak právě díky tomu vím, jak na ní a funguje spolu o mnoho líp.
čuba dva, ta mě pořád sleduje, kam jde panička, co panička vymyslí, chci být s paničkou, panička je bůh, tamhle velká fena rotvíka, bojím se o paničku o sebe o svoje všecko, takže zabít, panička říká nezabíjet tak se nechám očuchat a nějak to přežiju aniž bych vylítla, páč to panička nechce.
To jest tedy můj pohled na situaci, ale co má ve skutečnosti v hlavě bude asi míň přemejšlivý a víc instinkt.
sicluceatlux
klůůůůd
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 19:18
- Nahlásit
zbrnd
No psal jsi prece,ze mas maniakalní deprese,ne? Coz je blbost ktera si odporuje-pozor tvé oblíbené slovo. Maniodepresivni psychoza neboli bipolární porucha je o tom,že se u člověka střídá fáze manie s depresí víš šmudlo?
A co se týče otázky že jsem fene netolerovala napadani a na druhou stranu si mohla napadat........"Bóže Bárto,ty jsi tak blbej až je mi tě někdy líto......" "Mohla napadnout,samozřejmě bych to mela pod kontrolou a zavčas zasahla,ale a pozor,teď to přijde- ONA SI SAMA VYBRALA být hodná,aniž bych jí řikala buď hodná! A proč? Protože si pes vybere cestu pro něj výhodnější,ze které něco kápne...
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 19:19
- Nahlásit
ssshhhhh
Neboj,začíná mě to bavit Pěkný studijní materiál
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 19:32
- Nahlásit
sicluceatlux
No psal jsi prece,ze mas maniakalní deprese,ne?
To jsem nepsal, ale neva, už jsem si zvykl, že jsi trochu pomalejší.
Coz je blbost ktera si odporuje
Jakože si to odporuje samo sobě? A čím símtě? Moc nechápu, jak si tvrzení, že něco je nějak může rozporovat samo sebe, ale ty mi to určitě vysvětlíš.
Maniodepresivni psychoza neboli bipolární porucha je o tom,že se u člověka střídá fázemanie s depresí
Jsi vážně tak neznalá nebo jen tak rozrušená, že nejsi schopná ani zkontrolovat ty zvratky, co tu postuješ?
Maniodepresivni psychoza neboli bipolární porucha je o tom,že se u člověka střídá fáze manie s depresí
Též se tomu celkem běžně říká maniakální deprese. Nicméně stále nechápu, co se mi tu snažíš sdělit vlastně.
víš šmudlo?
Ty mě považuješ za svou maminku? To je od tebe milé princezno.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 19:43 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
sicluceatlux
A co se týče otázky že jsem fene netolerovala napadani a na druhou stranu si mohla napadat........"Bóže Bárto,ty jsi tak blbej až je mi tě někdy líto......" "Mohla napadnout,samozřejmě bych to mela pod kontrolou a zavčas zasahla,ale a pozor,teď to přijde- ONA SI SAMA VYBRALA být hodná,aniž bych jí řikala buď hodná! A proč? Protože si pes vybere cestu pro něj výhodnější,ze které něco kápne...
Neměla by jsi si trochu odpočinout? Že by jsi pak konečně napsala třeba i něco, co bude mít nějakou logiku a bude to jasné.
Jakože chceš tvrdit, že by jsi zasáhla, ale to nebylo třeba, protože se fena rozhodla neutocit na psa, protoze vedela, ze za to bude odmena ?
Pokud tohle tvrdis, tak pak jiste ta dve tvrzeni, ktere jsi uvedla nejsou v rozporu.
Má to ale jeden takový drobný háček. Vlastně tím tvrdíš toto:
Fena mi napadala psa.
Já ji za to "kudlila".
Ona ho furt napadala.
Rozhodla jsem se, že ji nebudu kudlit a naopak budu ji odměňovat za to, když psa napadat nebude.
Od té doby už psa nenapadala a já ji odměňovala za nenapádání.
Tak pokud to bylo takhle, tak to se omlouvám, ta předešlá tvrzení v rozporu fakt nejsou.
Akorát mi prosím vysvětli, to jsi ji to oznámila písemně nebo jak, že měníš zvyklosti? Nebo jak se to tedy ona dozvěděla, že toho psa přestala napadat.
Musela toiž přestat jinak ta tvá vyjádření nedávají logiku nebo jsou v rozporu.
Tak jak to tedy bylo princezno?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 19:47
- Nahlásit
zbrnd
Jsem blbka obecna,tak co bys ode me čekal,že....
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 19:51
- Nahlásit
sicluceatlux
Jsem blbka obecna,tak co bys ode me čekal,že....
Zkus spíš psát k věci, ty výlevy si nechej jen na ozdobu, když Tě teda baví, jinak se nepohnem. To by byla škoda, je to tak tak tak zajímavý.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 19:58
- Nahlásit
zbrnd
Hurá pochopil! Uf,ale bylo to vyčerpávající,skoro jsem z toho dostala depresivní mánii.
Nic jsem jí neoznamovala,prostě jsem ji odmenila když treba byla v blizkosti psa a zapomněla,že ho vlastně chce sežrat. Takže neutralní chování.
A těd se zeptam já,ty si chceš pořídit psa,tak se svědomitě připravuješ,nebo proč tě to zajímá když vlastně psa nevlastnis?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 20:22
- Nahlásit
zbrnd
No to je hodne odvazne tvrzeni, ze pes neni vuci cloveku dominantni. Jak to muzes vedet? Nekdo to zmeril?
Co si treba pocist v utle knizecce, která ti plno veci osvetlí?.
Jsem se psama temer tricet let a dominantni nebyl ani jeden, vuci mne, ci cloveku. Nemluvim o ostrosti a hlidani, to je neco jinyho, mluvim o spolupraci se psem. Jen jsem treba vlastnima chybama zpusobila kdysi vetsi nervozitu psa pri obranach, to se mi i klidne zakousnul do nohy.
Ale ze by byl dominantni? NE, fakt ne, i kdyz me pohlodal vicekrat, diky mym chybam.
A dominantni fenu i psa mela, v tom pravym slova smyslu, ktery by se melo tykat jen psi smecky sehrany. Takze ne, neplet si agresi a nevychovanost psu s jejich "dominanci" (= nevychovanost, labilita, necitelnost a chyby majitele).
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 21:21
- Nahlásit
sicluceatlux
Hurá pochopil! Uf,ale bylo to vyčerpávající,skoro jsem z toho dostala depresivní mánii.
Nic jsem jí neoznamovala,prostě jsem ji odmenila když treba byla v blizkosti psa a zapomněla,že ho vlastně chce sežrat. Takže neutralní chování.
No fakt si nepomůžu, ale je to teda prostě, jak jsem psal. Nedává to logiku. Nebo jinak se zeptám jo?
Proč teda přestala dělat to nežádoucí chování, to papání pejska tvého? Přeci dopředu nevěděla, že ji budeš odměňovat. Do té doby to dělala běžně. Tudíž jak to mohla vědět, že už to nemá dělat? Prostě, tak jak to píšeš to časo-logicky nesedí. proto aby přestala, musel bejt nějaký důvod, omezila jsi ji kupříkladu nebo jinej, ale to je jaksi ten moment, kterej tu myslím nebyl popsán a proto furt tvrdím, že něco nesedí to je vše.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 21:42 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Fifi
Puvodne jsme si psali tohle:
Pes neni vuci cloveku dominantni, pes jen umi lidi cist skvele a vyuzivat vsech moznych zdroju. Ale porad to koresponduje s tim, co jsem psala, ze zalezi na lidech.
No to je hodne odvazne tvrzeni, ze pes neni vuci cloveku dominantni. Jak to muzes vedet? Nekdo to zmeril?
Co si treba pocist v utle knizecce, která ti plno veci osvetlí?.
Tim si nejsem jist. Je to nazor nejakyho pana, ja mohu mit svuj.
K tomu, abych napsal, co jsem napsal, ten jeho at je jakykoliv v podstate vubec nepotrebuji.
Vychazim z jineho konce.
Dominance je proste jakysi pojem, je nemeritelna. Kazdy si pod nim muzeme predstavovat trochu neco jineho. Pokud budeme psat ci hovorit o dominanci psa ve vztahu k ostatnim psum, tak ta diskuze muze byt jakz takz presna. Pokud se zde budeme bavit o dominanci psa vuci cloveku, budeme oba varit z vody, ty muzes teda navic varit treba i z ty knihy. Jenze jeji autor stopro nevi stejne jako to nevis ty ani ja, jak ten pes nas opravdu vnima a hlavne, kdyz se k nam chova "necojakodominantne" tak do jake miry toto jeho chovani muze byt podobne tomu, co se obvykle tou dominanci nazyva. nekde jsem cetl, ze pes si neuvedomuje, ze je PES mysleno jako zivocisny druh ... nekdo jinej muze zas ale tvrdit, ze uvedomuje a treti muze tvrdit, ze si pes neuvedomuje nic, moc to zalezi na presnych specifikacich termínů. Takze na zaklade ceho chces tvrdit ty nebo kdokoliv jiny, ze chovani psa k clovek nemuze byt v podstate dominance? Kdo opravdu vi, jak to ten pes bere a vnímá? Uvedomuje si neco? Uvedomuje si, ze je jinej zivocisnej druh? jak si to uvedomuje, kdyz takovy pojmy vubec nezna? Nebo zna? jakpak? Odkud? jak se to prokazalo? Najdu v ty knizce odpovedi na toto nebo tam autor jen vychazi z toho, co se povazuje za obecnou pravdu a ze svych vykladu pojmu?
Jsem se psama temer tricet let a dominantni nebyl ani jeden, vuci mne, ci cloveku.
Tak nebudu ti oponovat ohledne tvych psu, neznam je
Nemluvim o ostrosti a hlidani, to je neco jinyho, mluvim o spolupraci se psem. Jen jsem treba vlastnima chybama zpusobila kdysi vetsi nervozitu psa pri obranach, to se mi i klidne zakousnul do nohy.
Tak takovyhle chovani bych asi dominanci nenazval, spise bych mel na mysli situace, kdy se pes snazi "prosadit svou vuli" treba klidne jen tim, ze se snazi panecka nekam vest.
Ale ze by byl dominantni? NE, fakt ne, i kdyz me pohlodal vicekrat, diky mym chybam.
No ja je ani nevidel, taze fakt tvy psy hodnotit nebudu snazim se ti vysvetlit, co jsem mel na mysli obecne.
A dominantni fenu i psa mela, v tom pravym slova smyslu, ktery by se melo tykat jen psi smecky sehrany. Takze ne, neplet si agresi a nevychovanost psu s jejich "dominanci" (= nevychovanost, labilita, necitelnost a chyby majitele).
Nepletu, proste si jen myslim, ze pes klidne byt dominantni muze i vuci cloveku, ale netvrdim, ze jistojiste je. Treba neni, nemuze. Znas nejaky materiál, který mi to, že může být dominantní jednoznačně na základě faktů vyvrátí v té obecné rovině toho slova?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 21:46
- Nahlásit
sicluceatlux
A těd se zeptam já,ty si chceš pořídit psa,tak se svědomitě připravuješ,nebo proč tě to zajímá když vlastně psa nevlastnis?
1-nechci si pořídit psa
2-prostě mě pejsci zajímají, ale tady už nyní nešlo ani tak o psy jako spíše o IMO nesrovnalosti v obsahu textu, to bylo myslím patrný, že to téma šlo do pozadí.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 22:04
- Nahlásit
zbrnd
Znas nejaky materiál, který mi to jednoznačně na základě faktů vyvrátí v té obecné rovině toho slova?
Neznam zadny material, ktery by tvych deset ci vice otazniku vyvratil. Kdyz si nechces nic precist a ptas se me, co v knizce najdes a jak si sam sve otazky treba byt jen castecne treba zodpovis, co na to rict. Asi je, ze jde bourka, takze preji dobre noci.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 22:08 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
FifiNeznam zadny material, ktery by tvych deset ci vice otazniku vyvratil. Kdyz si nechces nic precist a ptas se me, co v knizce najdes a jak si sam sve otazky treba byt jen castecne treba zodpovis, co na to rict. Asi je, ze jde bourka, takze preji dobre noci.
Deset otazniku je na tebe malo nebo moc?
Ale jo, kdyby jsi mi napsala, ze jsi si jista, ze presne na tohle tam ty odpovedi najdu nebo ze tam jsou asi bych o cteni uvazoval. Jenze ono by to nebylo treba asi, protoze kdyby tam ty odpovedi byly, tak bys mi je nejspis tady naservirovala nebo treba aspon nastinila.
Jinak jak koukam, muj text byl na tebe moc slozitej ... no to uz tak byva, hlavne na cztu a podobnych akademiich. To je ego co?
edit: jo a zbytecne se nenervuj, co si to dovoluji, nemyslim to zas az tak zle
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 22:21
- Nahlásit
zbrnd
Ach jo,a já se tak radovala......pardon,ale pokud tebe baví si honit vlastní ocásek dokolečka dokola,tak prosím,ale beze mě. Já jdu z kola ven,mohlo by se mi udělat špatně.
Zvláštní tvor,psa nemít a vyvracet zkušenosti a na tolika forech těm kteří psisky oplývají a tudíž by se dalo čekat,že jakous takous zkušenost mají.Vše prostě nelze vyjádřit slovy.Chce to totiž rozum a cit
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 23:21 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
sicluceatluxAch jo,a já se tak radovala......pardon,ale pokud tebe baví si honit vlastní ocásek dokolečka dokola,tak prosím,ale beze mě. Já jdu z kola ven,mohlo by se mi udělat špatně.
Tak pokud je pro tebe přílíš složité popsat ten svůj systém jednoduše tak, aby to dávalo logiku, tak jdi, nikdo tě držet nemůže Pak ale nechápu, proč to celý píšeš a ztrácíš tím čas, když ti vůbec nevadí, že to nemá základní logiku.
Zvláštní tvor,psa nemít a vyvracet zkušenosti a na tolika forech těm kteří psisky oplývají a tudíž by se dalo čekat,že jakous takous zkušenost mají.Vše prostě nelze vyjádřit slovy.Chce to totiž rozum a cit
A ten ty máš )) Nejspíš proto nejsi schopna popsat, jak jsi ho aplikovala tak, aby ten popis dával smysl a logiku.
Gratuluji
vyvracet zkušenosti
píšeš stále pátý přes devátý aniž by ses zamyslela na obsahem sdělovaného a pak se divíš ....
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2014 23:45
- Nahlásit
PetraK
Target zadních nohou jsme zatím nikdy nepotřebovali.
to je ale přece individuální co jste potřebovali nebo ne, si myslím, ne? já chci aby si moji psy uvědomovalI zadní nohy a má to pro svůj důvod, ne úplně nepodstatnej.
Promiň, já zapoměl na tvůj tanec se psem, pro ten je target zadních nohou pochopitelně důležitý.
Já ale zůstanu u té kladiny a žebříků, u toho si ty zadní nohy musí sakra uvědomit taky. Bez tance.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 00:16
- Nahlásit
Pes si normálně neuvědomuje, že má zadní nohy?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 09:45
- Nahlásit
zbrnd
Pes si normálně neuvědomuje, že má zadní nohy?
Zkuz vzít mladýho psa poprvé na kladinu Všechny svoje nohy prostě nespočte
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 10:39
- Nahlásit
Walda
Jako fakt?
Já totiž vzpomínám spíše na lidi a psy, co měli strach.
Ale budu ti věřit, když mi napíšeš, že jako fakt nebo třeba půl na půl, určitě si jich viděl víc.
Tak teď jsem se odhodlal a něco si o targetu na zadní nohy přečetl. No já jsem stále přesvědčen, že pro "svýho kamaráda" bych preferoval jiný trávení společnýho času. Hlavně když si čtu ty diskuze lidí na tahle témata na netu, cejtím z toho většinou něco jinýho než reálný zájem o psy. To teď jako vůbec nevztahuji k tobě. Naopak kdybych se věnoval přípravě psů pro ostatní, asi bych takovýhle věci studoval a využíval, ale to zas nikdy dělat nebudu
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 10:50
- Nahlásit
Ty woe to se nedá číst ty žvásty na netu ... hele a který jsou nejlepší targety pro psy, vod Radechy? )))))))))))))))))))))
A který jsou nej granule, jako nejvyváženější? A nej elektrika? Stupidita týhle společnosti fakt nezná hranic
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 15:22
- Nahlásit
zbrnd
Nechapu,když stupidita týhle společnosti nezna hranic,žes ji ještě neopustil,a stale tu vysíráš,protože jinak se to nazvat neda. Je tě všude plno,a odpovidat ti je marnost nad marnost. Jak jsem psala,maš nějaky obecny problem s lidmi,ktery vznika z problému,který má člověk sám se sebou, timto si ho kompenzuješ
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 15:25
- Nahlásit
zbrnd
Rekla bych,že ti chybí pravě ten vztah, kamarad........,dost často to z tebe zazniva,ale řeknu ti jedno,se svým přístupem k lidem ho nebudeš mít nikdy,začni měnit sám sebe,pak možná..........
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 15:30
- Nahlásit
sicluceatlux
Rekla bych,že ti chybí pravě ten vztah, kamarad........,dost často to z tebe zazniva,ale řeknu ti jedno,se svým přístupem k lidem ho nebudeš mít nikdy,začni měnit sám sebe,pak možná..........
Fakt jo? A hele nemohl bych bejt tvůj kamarád?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 15:34
- Nahlásit
zbrnd
To bys na sobě musel pracovat
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 15:36
- Nahlásit
sicluceatlux
No a jinak já stále čekám, že konečně vysvětlíš jak to bylo s tou tvou fenkou.
Ze zatím poslední verze tvý story vyplývá, že
že fenka přestala "papat" pejska proto, že jsi za nepapání odměňovala, což jaksi z časového hlediska a s použitím základní logiky prostě nesedí(navíc když ji jak jsi psala nebylo třeba korigovat ). Fakt už nevím, jak ti to vysvětlit, když nejsi schopna pochopit takovou jednoduchost. Zkus se soustředit, je to fakt děsně jednoduchý na pochopení.
Tím útočením fakt nevyhraješ, na to prostě nemáš, jen budeš ještě víc vynervíkovaná než jsi nyní.
|