Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / problémy s posloucháním..
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2014 21:48
- Nahlásit

problémy s posloucháním se nejlíp vyřeší kvalitním naslouchátkem, vy žbrndi

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2014 22:52
- Nahlásit

Vero

si to nemohla říct dřív? jsme si mohli ušetřit ty velkomoudra fšicí , ty žbrďolo!

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 08:35
- Nahlásit

zbrnd
jsou věci a situace, kdy je třeba aby ten pes udělal co potřebuješ s co možná největší pravděpodobností prostě kvůli vyhnutí se nebezpečí.

No právě tohle je důvod, proč preferuju výcvik bez nátlaku a manipulace. Páč pes, který ten povel plní proto, že chce a baví ho to, ho splní spolehlivěji než ten, který ho dělá jen proto, že musí.

Neumi
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 10:33
- Nahlásit

No právě tohle je důvod, proč preferuju výcvik bez nátlaku a manipulace. Páč pes, který ten povel plní proto, že chce a baví ho to, ho splní spolehlivěji než ten, který ho dělá jen proto, že musí.
Ale manipulace přeci neznamená, že to pes dělá nedobrovolně a nerad a že ho to nebaví! Je to jenom mechanická "kuchařka - nápověda" co má pes udělat, aby byl odměněn = pozitivní výsledek pro psa, pes je veden rád.

Walda
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 10:34
- Nahlásit

PetraK

to je takovej hezky lidskej pohled. já člověk jsem rozhodl, já člověk jsem vyšlechtil, já človek tak budu používat. Proč ne. každej to máme jinak.

se hledají způsoby lepší komunikace?

Jak to tady průběžně sleduju, tak už delší dobu mi tu z toho plyne jedna věc. Teď jste se jí tu explicitně dotkli, tak se chopím příležitosti a napíšu jí napřímo:

Zkus(te) si zrevidovat celkový pohled na to, co je čistě lidskej pohled a co je snaha o pohled ze psí stránky. A nevycházej(te) při tom jen z lidského citu, ale z etologie psa.

A z toho pak, jestli ty nové zjednodušující způsoby komunikace, znamenají hlavně lepší možnost systematizace, na pochopení jednoduššího popisu a schematické funkčnosti v každé situaci, nebo jestli opravdu dělají člověka pro psa srozumilelnějším, než v ostatních případech.

Není potřeba to tu smetat se stolu jednou odpovědí na vytržená slova z tohohle příspěvku, není třeba mi na to teď odpovídat vůbec.

Pídění se po tom, co se blíží nejlepšímu řešení chce dost času a obávám se, že přiblížení se výsledku v tomto, neskrývá žádnou jednouduchou jistotu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 10:38 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

aňoňouma
. Páč pes, který ten povel plní proto, že chce a baví ho to, ho splní spolehlivěji než ten, který ho dělá jen proto, že musí.
teda já fakt neznám moc psů běžných majitelů, kteří by povely plnili jen proto, že musí a nebavilo je to.
Docela mi tohle povýšené zjednodušování už leze na nervy
(edit. Neumi to popsala lépe a méně naštvaně)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 11:24
- Nahlásit

PetraKsi to nemohla říct dřív? jsme si mohli ušetřit ty velkomoudra fšicí
ta

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 11:26
- Nahlásit

Vero
problémy s posloucháním se nejlíp vyřeší kvalitním naslouchátkem, vy žbrndi
No jistě, opět zcela zjednodušený pohled na věc. Jako vždy!
Je dosti diagnóz, u kterých je sebekvalitnější naslouchátko k ničemu. Takže příště dvakrát měř a jednou řež :P

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 11:32
- Nahlásit

aňoňouma
Plomiň felice, ale to fakt nejní praudišta obešná todleto.
To oplaudu oplaudičku sáleší na spoustě faktolů.

Když totiž tu Tvou myšlenku dotáhnu do konce, vyjde mi, že vlastně je nej naučit psa, aby se rozhodl sám vždy správně.
A to prominou paníslečno aňoňoumo, ale s tím se fakt snad nemůše nikdo rozumný ztotožnit.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 11:34
- Nahlásit

Neumi
Ale manipulace přeci neznamená, že to pes dělá nedobrovolně a nerad a že ho to nebaví! Je to jenom mechanická "kuchařka - nápověda" co má pes udělat, aby byl odměněn = pozitivní výsledek pro psa, pes je veden rád.

Chele nechodíš ty občas v neděli do kostela na mši? jakože vykládat tam lidem, že Bůh nejní?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 12:00
- Nahlásit

Walda
A z toho pak, jestli ty nové zjednodušující způsoby komunikace
Hele celé jsi to napsal dost dobře (myslím to věcné, nehodnotím tu osobní část), ale a nyní to myslím opravdu vážně: fakt nerozumím tomu, proč tu píšeš o zjednodušujících způsobech? Ta komunikace těmihle způsoby je přece pro běžného člověka náročnější a složitější, méně přirozená. Pokud se pletu, v čem je to jednodušší? Fakt nevím.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 12:20 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Neumi

Je to jenom mechanická "kuchařka - nápověda"

ale proč dělat kuchařku u věcí, který ten pes kurnik sám umí? Proč mu dávat kuchařku na blbý sedni, když si sednout umí? Proč z něj dělat tupý nástroj. Pojmenovat tu činnost přece jde i bez toho, že psa do toho "natlačím" "vmanipuluju", ne?

Velmi rychle se mi podařilo Ešusa naučit poklonku - prostě jsem zachytila moment, kdy se protahoval, několikrát odměnila, pochválila a už to střihal jako baťa cvičky, pak už se jen muselo vypilovat a přenést to do rušivýho prostředí, protože pochopitelně, proč by měl dělat poklonku mezi dvacatero jinejma psama? A poklona pak patřila mezi jeho velmi oblíbené cviky, nabízel jí vždycky hned jako první věc.
.
většinu věcí, který po psovi chceme oni už přece umí, dělají je, jen je nutno je v podstatě pojmenovat.

Neumi
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 12:37
- Nahlásit

ale proč dělat kuchařku u věcí, který ten pes kurnik sám umí? Proč mu dávat kuchařku na blbý sedni, když si sednout umí?
Já své psy neučím jak si sednout, lehnout,...., ale vytvářím jednak spojení mezi polohou/pohybem a slovem=povelem,a za druhé učím psa naučené provést dle mé vůle - povel vydávám já.

Proč z něj dělat tupý nástroj. Pojmenovat tu činnost přece jde i bez toho, že psa do toho "natlačím" "vmanipuluju", ne?
U klikru je naprostým základem vytvoření podmíněného reflexu na zvuk = pro psa BLAHO (skoro by se dalo přirovnat k "výmazu mozku míčkem"). A tento reflex pak využívám pro manipulaci psem, které se taky jinak říká "pes nabízí chování" - logicky, chce dosáhnout svého blaha.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 13:12 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

PetraK

ale proč dělat kuchařku u věcí, který ten pes kurnik sám umí?
To někdo dělá? jakože někdo učí psa něco, co umí? To je nesmysl. Pokud to už umí, nelze ho to naučit asi stejně jako mrtvolu nejde zabít.

Proč z něj dělat tupý nástroj.
čím jako?

Pojmenovat tu činnost přece jde i bez toho, že psa do toho "natlačím" "vmanipuluju", ne?
Pojmenovat jde kdykoliv cokoliv jakkoliv, to zas jo. A nemá to nic společného s tím, jestli nějakýho psa do čehokoliv tlačím či s ním manipuluji.

Velmi rychle se mi podařilo Ešusa naučit poklonku - prostě jsem zachytila moment, kdy se protahoval, několikrát odměnila, pochválila a už to střihal jako baťa cvičky,
Uniká my pointa ... to je snad normální postup ne? nebo to je nějakej novej špičkovej propositivo postup? Já myslel, že to tak dělá každej trouba i já jsem to tak dělal aniž by mi to kdokoliv vysvětloval. Jsem dobrej?

pak už se jen muselo vypilovat a přenést to do rušivýho prostředí, protože pochopitelně, proč by měl dělat poklonku mezi dvacatero jinejma psama?
No přeci proto, že se proto sám rozhodnul ne? O tom je tu přeci celou dobu řeč. Nebo jsi ho to ho snad nějak vmanipulovala? No to snad nnééééé. Prostě on neviděl důvod, jak sama píšeš, proč by to dělal mezi dvaceti psama a posléze se sám rozhodnul, že to dělat bude. Dává Ti to smysl? Mě napadá jedinej důvod, že se takhle sám teda rozhodl proto, aby ti jsi měla dobrej pocit, že jsi ho netlačila nikam. Což?

většinu věcí, který po psovi chceme oni už přece umí, dělají je, jen je nutno je v podstatě pojmenovat

Tak vono by bylo dost hloupý, chtít po něm třeba aby přistál, když jsi ho ještě ani nenaučila vzlítnout., to dá rozum no.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 13:16
- Nahlásit

Neumi
a za druhé učím psa naučené provést dle mé vůle - povel vydávám já.
Ale to je strašně nepřirozené, psovité šelmy nikdy nedělají nic podle cizí vůle. Prostě vůdce smečky čeká, až se rozhodnout udělat to, co ho zrovna napadlo.

U klikru je naprostým základem vytvoření podmíněného reflexu na zvuk = pro psa BLAHO (skoro by se dalo přirovnat k "výmazu mozku míčkem"). A tento reflex pak využívám pro manipulaci psem, které se taky jinak říká "pes nabízí chování" - logicky, chce dosáhnout svého blaha
Jsi zláááá, tak to vůbec není!

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 19:09
- Nahlásit

Ja nevim,cela ta diskuze je neco jako mlaceni prazdne slamy,skoda energie takto vycerpane,když by mohla byt vyuzita smysluplne. Ja jako amater to chapu tak,že při procesu učeni označuji a odmenuji činnost,kterou chci aby pes delal-třeba sed napřed tak,že odmenuju prosty sed bez slovniho označeni. Jakmile je cvik pochopen a pes si seda -hezky vyraz je hazi po panečkovi sedy,přidam povel,přestanu odměnovat sedy samovolné ,a odmenim pouze sed ktery je proveden pouze na povel. Jakmile seda na povel,učím další cvik.No a dale je sed normalně vykonavan na povel -co je na tom blbeho...Jde o proces učení.Ano tato cesta je delší,ale zabavnější,a vyžaduje určitou davku trpělivosti

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 20:49 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Walda
neskrývá žádnou jednouduchou jistotu.
jinak by asi místo věčné diskuse byly dávno předloženy důkazy.

ale historický vývoj od drastických metod výcviku psa (nebo drezúry jiných zvířat) dnešním směrem považuju dost za plus.
mno- asi jednoznačně

kachna_
eda já fakt neznám moc psů běžných majitelů, kteří by povely plnili jen proto, že musí a nebavilo je to.
Docela mi tohle povýšené zjednodušování už leze na nervy

mě to spíš mrzí nebo co.
nemyslím si, že pes je v dyskomfortu, když ho naučím sedni navedením na pamlsek nebo mu v nějaké situaci pokynu gestem, kterému rozumí úplně přirozeně bez jakéhokoli učení, místo abych mu kolem situace týden klikala.
ale třeba se pletu, jsem v tom matla s mizivou zkušeností.
a fůru věcí bych dneska od začátků dělala dost jinak díky seznámení s "pozitivkou" o které jsem neměla tuchy, takže já jsem ráda, že se tahle debata přece jen točí.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 21:09
- Nahlásit

Vero
Nejde o dyskomfort pokud je veden pamlskem,ale o to, že se soustředí více na pamlsek než na to, co při tom očním fixovaní pamlsku dělá. Nevím jak který pes,ale můj pochopí cvik většinou napodruhe,klikr nepoužívám,chci mít volné ruce,ale mám slovo,které použiju místo kliknutí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 00:00
- Nahlásit

Vero
že pes je v dyskomfortu, když ho naučím sedni navedením na pamlsek n

nejni v diskomfortu, vůbec, není důvod, proč by byl . O tomhle to není. ale je rozdíl když cvik zachytím, když psa navedu a a když si to "vymyslí" sám. Zmíněná poklona byla u nás třeba tehdy zachycením - a myslím, že u nás konkrétně tohle šlo mnohem rychleji, než když bych ho to nechala "vymyslet", ale třeba target zadních nohou, jsem chtěla nechat vymyslet záměrně proto, že jsem chtěla, aby se naučil vnímat, používat, uvědomit si zadní nohy, aby tam chodil těma nohama cíleně. S Bubicí přezbrklou to je zase o něčem jiným.

sicluceatlux
,ale mám slovo,které použiju místo kliknutí.

přesně, páč nejde o nástroj, ale o princip.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 02:42
- Nahlásit

PetraK
ale je rozdíl když cvik zachytím, když psa navedu a a když si to "vymyslí" sám.
fajn, ale stále tu nikdo nevysvětlil, jak se teda tímhle způsobem třeba učí to odvolání od zvěře

jak se tímhle způsobem předělá pes, kterej chce likvidovat, vše, co se kolem pohne

nebo třeba obecně, jak se tímhle způsobem zvládá pes, kterej je prostě trochu víc svůj a chce si tvořit smečku podle svýho

a určitě se dá vymyslet spousta dalších podobných situací

zatím jsem se k tomu zde dozvěděl nanejvýš "popiš mi něco, co neznám z domu", ale konkrétní vysvětlení na tyto případy nikoliv

přesně, páč nejde o nástroj, ale o princip.
no ale já tady stále dokola spíše četl, že princip je nechat psa si vybrat sám ... jinak pokud jde totiž o to navedení ho k tomu, co po něm chci tak zrovna u toho sedu třeba se to přeci již dávno řeší třeba tím pamlskem, balonkem, kterej když máš na hlavou psa, tak pes si sedá logicky sám, ale to není žádná nová metoda přeci...takže pokud jde o to navedení či využití situace, to dělá přece každej normální čobrda, to je přeci třeba krásně vudět i na instruktážních videích pana Šilhavého a ten přitom nic o nějakých podobných metodách tam nezmiňuje.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 02:47 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

sicluceatlux
Ja nevim,cela ta diskuze je neco jako mlaceni prazdne slamy,skoda energie takto vycerpane,když by mohla byt vyuzita smysluplne. Ja jako amater to chapu tak,že při procesu učeni označuji a odmenuji činnost,kterou chci aby pes delal-třeba sed napřed tak,že odmenuju prosty sed bez slovniho označeni. Jakmile je cvik pochopen a pes si seda -hezky vyraz je hazi po panečkovi sedy,přidam povel,přestanu odměnovat sedy samovolné ,a odmenim pouze sed ktery je proveden pouze na povel. Jakmile seda na povel,učím další cvik.No a dale je sed normalně vykonavan na povel -co je na tom blbeho...Jde o proces učení.Ano tato cesta je delší,ale zabavnější,a vyžaduje určitou davku trpělivosti
Ano dík, že uznáváš, že je to delší. Ano a nejen trpělivosti více,a le i soustředěnosti, pozornosti, zkušeností, celkově je to imo o dost náročnější.

A ještě se zeptám myslíš, že ten postup, kterej popisuješ bude sám o sobě stačit na vychování každýho psa? Narážím hlavně na povahu psa, míru "dominance", špané návyky apod ...

Protože tady přeci nikdo netvrdil, že ty postupy jsou apriory špatně či nepoužitelný apod ...

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 10:44
- Nahlásit

PetraK
O tomhle to není.
taky si myslím, ale debata tak místy hodně vyznívá.
argument- spolehlivost psa, co pokyny plnit chce, versus toho, kterej nechce.
navíc podle mě, třá se pletu, prvky pozitivky používá skoro každej normální čék a naopak i každej pozitivkář psa v reálu někdy opraví.
úskalí mají podle mě obě "metody", pokud za nima není vztah, kvalitní základ a přirozenej cit. v první ze psa udělám poslouchací stroj, ve druhé mu budu nesrozumitelná přímo nekomunikující divná osoba.... ani jedno ale nemusí nastat.

Velmi rychle se mi podařilo Ešusa naučit poklonku
a copak někdo poklonku učí tím, že do toho psa fyzicky natlačí? jak by pak učil čůrací povel, nechci domýšlet

no ty víš paní, že nejsem odpůrce oné metody.

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 10:48
- Nahlásit

zbrnd
A ještě se zeptám myslíš, že ten postup, kterej popisuješ bude sám o sobě stačit na vychování každýho psa?
já bych to přeformulovala: bude toho schopen každej majitel psa?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 11:54
- Nahlásit

Vero
á bych to přeformulovala: bude toho schopen každej majitel psa
No to nejní přeformulovaný, to je už úplně jiná otázka
Ale i na tu "Tvou" jsem se tu ptal, konkrétní odpovědi se však cestou asi ztratily

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 12:32 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

zbrnd
No to nejní přeformulovaný, to je už úplně jiná otázka
já si myslím, že když borci dokážou "pozitivkou" přimět hyenu, aby si dobrovolně dala vzít krev, tak asi jde už snad všecko - v odpověď na "tvou" otázku -, pokud tam bude i vztah, srdce, zázemí, respekt psa, ne jen "metodování"....spíš je pro mě otázka, kdo to dokáže, včetně té kontroly prostředí.
(a kdo to dokáže jinak)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 15:01
- Nahlásit

aVero
já si myslím, že když borci dokážou "pozitivkou" přimět hyenu, aby si dobrovolně dala vzít krev
hahaha to je úžasný ......
Já bych teda hrozně rád viděl už to, jak ji přimějou tou pozitivkou, aby vůbec počkala, přišla a začala komunikovat ))) fakt moc rád bych to viděl.
Jestli to nebude něco podobnýho, jak amící chytli toho skoro hlavního teroristu , co měl organizovat utoky na wtc a on se ke vsemu priznal. Po letech amici zverejnili, ze se tedy fakt priznal, ale az po dlouhodobem nasazeni specialnich metod vyslechu, ktere si dle vseho nezadaji nic s kvalitou metod pouzivanych ve stredoveku, nacisty atd ....no ale priznal se.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 15:05
- Nahlásit

Vero
Jinak já tu otázku myslel spíše v duchu, že zcela logicky bude naprosto diametrální rozdíl v komunikaci se pse, kterej je prostě "alfa" a nebo třeba "omega". A možná bude dost stačit určitá míra sebevědomí a bude problém na problému.
Nejhorší je však ta praxe. Spousta lidí má plná ústa teorie výchovy, výcviku, vedení, pomoci zvířatům a pak když se ukáže, co vlastně dělají, je to katastrofa. A nejsou to vyjímky, případů takovejch tu jsou mraky tuším.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 19:59
- Nahlásit

zbrnd
Doporučuji přečíst knihu : "Svého psa nesťílejte od Karen Pryor" Je to moudrá kniha,kde je vše krásně popsáno.
Ptáš se,jestli je ta metoda aplikovatelna na všechny psy- to nevím,ale když byla touto metodou cvičena kuřata,asi to možne bude,ne? Tedy můj osobní názor je ten,že čím jsou psi inteligentněiší,tím je to snazší.
A k odvolání od zvěře? No asi tak,že by pes neměl za zvěří vůbec vyběhnout.Prostě prevence páneček musí být tak zajímavý,že pes nemá potřebu hnát zvěř.dělám to tak,že když jdu lesem,vidím srnku dříve než ji pes ucítí,zacneme blbnout,dělat různé cviky jako lezení na stromy a skákání na pařezy,a psina na me dychtivě visí očima,co po ní zase budu chtít za ukol a i když zavětří,nerozběhne se. No a samozřejmě volnosti předcházelo přivolání na píšťalku.
Také je dulezite k cemu byl pes vyslechten,to mu,ovsem v prijatelne forme doprat. Potom to nebude vyhledavat jinde,ale bude vedět,ze zdroje ma v hrsti paneček.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 20:21 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

sicluceatlux
Ptáš se,jestli je ta metoda aplikovatelna na všechny psy- to nevím,ale když byla touto metodou cvičena kuřata,asi to možne bude,ne
No to mi z toho fakt nevyplyva v nejmensim. Nevidim tam zadnou logickou vazbu, proc by tomu tak melo byt.
Ty ji tam vidis? Ptam se vazne normalne atd ..

Doporučuji přečíst knihu : "Svého psa nesťílejte od Karen Pryor" Je to moudrá kniha,kde je vše krásně popsáno.
Neverim. Myslim, ze kdyby tomu tak bylo, dostaval bych tu ty konkretni odpovedi na konkretni otazky, co jsem polozil, ted to nemyslim jen na tebe. Nebo je moudra, ale nepise se tam o tom, na co se tu ptam, jinak by mi to uz nekdo vysvetlil ne?

Tedy můj osobní názor je ten,že čím jsou psi inteligentněiší,tím je to snazší.
No hele s trochou satiry inteligenci u psu jsou schopni merit snad jen amici. To jsou ti, co u nich mmch jeden ze ctyr nevi jestli se toci Slunce kolem Zeme nebo naopak (to je stat z nejakyho ofiko vyzkumu prej)
Navic jsem prewsvedcen, ze ta aplikovatelnost zdaleka nesouvisi jen s tou jakousi psi inteligenci. Prase je prej inteligentnejsi nez pes a zkus s nim udelat treba IPO3.

A k odvolání od zvěře? No asi tak,že by pes neměl za zvěří vůbec vyběhnout.Prostě prevence páneček musí být tak zajímavý,že pes nemá potřebu hnát zvěř.dělám to tak,že když jdu lesem,vidím srnku dříve než ji pes ucítí,zacneme blbnout,dělat různé cviky jako lezení na stromy a skákání na pařezy,a psina na me dychtivě visí očima,co po ní zase budu chtít za ukol a i když zavětří,nerozběhne se.
neznam tvyho pesu ale ani nemyslim, ze to, co popisujes, bude aplikovatelny na vsechny, teda jsem presvedcen, ze nebude...samozrejme pokud vytvoris s nim smecku, kdy on te automaticky bude brat tak, ze na tobe opravdu visi jako na svem sefovi a dela vse podle tebe, pak to fungovat muze, ale k takovymu vztahu tio zase metoda nestaci, to chce jednak doslova zit s tim psem a proste vytvorit takovej vztah...a pak ho samo muzes vytvorit jakoukoliv metodou, dulezity je, aby ten vztah takovej byl

Také je dulezite k cemu byl pes vyslechten,to mu,ovsem v prijatelne forme doprat. Potom to nebude vyhledavat jinde,ale bude vedět,ze zdroje ma v hrsti paneček.
Rozumim, ale spi bych rekl, doprat mu to, jaky ma potreby, tim slechtenim bych se radeji moc nohanel neb ten tzv chov je tam, kde je to by klapnout nemuselo

ale jinak se s Tebou vcelku shoduji v tom, co popisujes, jen mi z toho nevyplyva az tak ta nutna vazba na nejakou spesl me¨todu, aplikovatelnost na vsechny psy atd.

Neumi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 20:43
- Nahlásit

sicluceatlux

zbrnd
Rozumim, ale spi bych rekl, doprat mu to, jaky ma potreby, tim slechtenim bych se radeji moc nohanel neb ten tzv chov je tam, kde je to by klapnout nemuselo

No,když si vezmu svou v pravém slova smyslu nešlechtěnou pasteveckou přírodninu obdařenou echt silným teritoriálním a obranným pudem, tak jediná možnost, jak uspokojit jeho temné pudy je koupě poloviny Beskyd a pořízení stáda ovcí včetně menší smečky vlků, ať může občas někoho legálně zakousnout. To nedám......

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 13 . 14 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání