| Autor |
Zpráva |
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 15:40
- Nahlásit
sicluceatlux
To bys na sobě musel pracovat
A jak se to dělá?
http://www.youtube.com/watch?v=qsATp_G-xZw
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 15:42
- Nahlásit
[b]zbrnd[/
Budeš se divit,jsem v pohodě,neutocim,konstatuju,a energii investuji tehdy,má-li to význam.Přijd až budeš mít psa a můžeme si popovídat ,jinak jsi na kynologicke diskuzi zbytečně
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 16:06 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
sicluceatlux
Budeš se divit,jsem v pohodě,neutocim,konstatuju
nebudu se divit, to je normální reakce, třeba jedna paní od Budějic to taky vykládala než pak předvedla tohle:
Přestaňte už propírat moje jméno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nikomu jsem nic neudělala!!!!!!!!!!!!!!!
Už mám všeho dost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Držte huby nebo to udělám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! J8 už nemůžu!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co jsem z Vás co udělala? Celý život pomáhám lidem a psů za své nikdy na lidech nevydělávám jsem věřící a měla jsem ráda lidi!!!!!!!!!!! Lidé mne zklamali a ublížili a panu I.E. také děkuji, tomu jsem věřila a co on udělal!!!!!!!!!!!!! Je mi ze všeho na zvracení!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Končím se všemi, končím se vším, nikdo mne už nezajímáte a jste mi ukradení. Nenávidím tenhto zkurvený svět.!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ti co mě meli rádi už mne nekontaktujte - nejsem!!!!!!!!!!!!!!!! Končím s celou komunikací a s tímto zasraným světem.!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co na to řekne vaše svědomí se podívám odjinut!!!!!!Polibte si prdele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trochu jsi mi ji připomněla no.
.Přijd až budeš mít psa
A te´d už musím odejít jo? Prosím ještě nééé, ještě chvilku jo?
jinak jsi na kynologicke diskuzi zbytečně
Ty jo, a kde je ta kynologická diskuze? A proč jsem na ní zbytečně?
Hele a teda už víš, jak to bylo s tou tvou fenkou, už máš tedy předělávku tý story, která dává smysl? Nebo furt nic?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 16:23
- Nahlásit
zbrnd
Nepotřebuji abys o pochopil ty,mně úplně stačí,že to u nás funguje
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 16:26
- Nahlásit
sicluceatlux
Nepotřebuji abys o pochopil ty,mně úplně stačí,že to u nás funguje
No to jsi si mohla na tý výmluvě dát taky aspoň trochu více záležet
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 16:44
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=MeIZkrrTXWE
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 19:21
- Nahlásit
zbrnd
Tak dobře : Nepotřebuji abys to pochopil ty napopadesáté,jsem spokojena s inteligencí feny,která to oproti tobě pochopila zhruba napodruhé a beze slov.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 19:39
- Nahlásit
sicluceatlux
No raději už tedy napiš, jak to doopravdy bylo, ať to dává nějaký smysl, logiku a sedí to časově.
sem spokojena s inteligencí feny,která to oproti tobě pochopila zhruba napodruhé a beze slov.
Ona se tě fenka ptala na to samý co já jo? A často ti klade fenka takový záludný otázky?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 19:57
- Nahlásit
zbrnd
Nad Prahou vznesla se kráva,na stromě zakukal slon,koza je překrásný ptáček,slepice snesla citron.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 20:37
- Nahlásit
sicluceatlux
Nad Prahou vznesla se kráva,na stromě zakukal slon,koza je překrásný ptáček,slepice snesla citron
Skvělý, kde to kupuješ?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 21:44 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Konečně jsem našel na videu to, na co jsem dlouho myslel do debaty o tom, jestli psa k řešení situace navést, nebo se radši jen koukat a čekat, jak říkáte, "jak mu to myslí". Věnujte prosím šest minut pozornosti prvním šesti minutám dokumentu o Miklosiho výzkumu. Takhle koukám na komunikaci taky.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 22:46
- Nahlásit
Walda
Pořad hezký, bohužel jsem to skouknul až do konce , takže mě vytočila ta nehoráznost, že prý jsme u psů vyšlechtili lásku...osobně doufám že to se nám ještě nepovedlo
Taky prudce nesouhlasím s myšlenkou, že jsme vytvořili přítele, IMO otroka spíše, přátelství by mělo vypadat trochu jinak. jaksi trvám si na tom, že slova mají mít svůj význam.
jako věčný kritik všeho, vžy a za každou cenu si ale dovolím připomínku, že tam zapomněli upozornit n to, s jakými psy a vlky pracují, přeci jen není člověk jako člověk ani vlk jako vlk či pes jako pes, všichni jsme strašně moc formováni prostředím, v kterém vyrůstáme atd.
jinak je to pěkný, velmi se mi tam líbí ty myšlenky o komunikaci, v podstatě z toho částečně vyplývá, že výchova je o komunikaci a její kvalitě - aspoň mi teda
Waldo prosím Tě, co je to za pořad? Je to z nějaký série nebo?..
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 23:07
- Nahlásit
zbrnd
zapomněli upozornit....není člověk jako člověk ani vlk jako vlk či pes jako pes
Nezapoměli. Nevím teď, jak v české verzi, v originále to bylo podle mě rozebrané. Vycházejí z toho samého, co jsem tu už několikrát psal - v otázce přístupu k němu je důležitý pes (narozdíl od vlka); plemeno a jedinec až ve chvíli, kdy začne jít o práci (zvýrazněné vlohy).
co je to za pořad?
To už si nepamatuju, originál jsem viděl před časem někde na satelitním vysílání a nemám to nahrané. Teď jsem našel jen tuhle verzi.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2014 23:14
- Nahlásit
WaldaNezapoměli. Nevím teď, jak v české verzi, v originále to bylo podle mě rozebrané. Vycházejí z toho samého, co jsem tu už několikrát psal - v otázce přístupu k němu je důležitý pes (narozdíl od vlka); plemeno a jedinec až ve chvíli, kdy začne jít o práci (zvýrazněné vlohy).
Já nemyslel plemeno a jedinec, ale hlavně to to prostředí.
Je prostě rozdíl vlk v zoo a vlk z přírody.
Je rozdíl pes, který žil celý život se smečkou psů na okraji města a před lidma třeba spíše utíkal a pes rodinný.
kdyby ses narodil jako mauglí či jakse to ten jinoch jmenoval, byl bys taky zcela "jinde" (nemyslím místně) než jsi teď.
Neboli trochu mi tam chybělo prostě to upozornění na velký rozdíly v tomhle, ale zas jako nějak extra mi to nevadilo, že bych to teď měl v úmyslu pět stránek točit , jen jsem se to nyní snažil dovysvětlit.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 00:27
- Nahlásit
zbrnd
Ne. Z hlediska tohohle výzkumu se neliší domácí pes od pouličního.
A jejich vlci nejsou ze zoo, jsou tak trochu "domestikovaní", tak je ten rozdíl dokonce významější, než u vlka z přírody.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 00:58 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Walda Z hlediska tohohle výzkumu se neliší domácí pes od pouličního.
Myslíš to ve smyslu, že kdyby v tom výzkumu měli psa domácího a psa pouličního , že by jako reagovali stejně? Já myslím, že ne, ale tím jsem se na druhou stranu nesnažil tvrdit, že ten rozdíl mezi vlkem a psem nebude.
To ale stejně nemá smysl řešit, to by mělo smysl jedině vyzkoušet.
U vlků rozumím, prostě i hodně zdomácnělý nejeví tendence nechat se vést člověkem.
Důležitá je podle mě to zásadní, že pes jeví tendence "nechat si ukázat cestu"
Jo ještě jsem si vzpomněl zase na nějakou jinou studii či výzkum, která oproti táhle zase konstatovala, že psi lidi nenapodobují, jakopřímo, ale to pro to zdejší téma není podstatný tento rozdíl.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 01:01 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Odkaz na video od Waldy, pár minut, stojí to za to
Miklosiho vyzkum
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 07:06
- Nahlásit
aňoňouma
naváděním a korekcemi, načež se naučil "tu metodu, kde pes přemejšlí" a aplikoval ji zase na ix cviků u ix psů. Ten rozdíl je opravdu obrovský, psi se učí neuvěřitelně rychle a rádi
No, u shapingu je uváděno, že to jde právě pomaleji, než u navádění (kromě toho že psáno i viděno v reálu, než tvárný pes udělá polohu, tak mám svého dvakrát navedeného a to mu k vytvoření spojení povel x poloha stačí).
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 07:23
- Nahlásit
aňoňouma
Podstatné je to, že když pes nějaké chování udělá na základě vlastního vědomého rozhodnutí (byť bylo to rozhodnutí šikovně "zmanipulované" kontrolou prostředí), tak to bude dělat ochotněji a pamatovat si to mnohem líp, než když bude do téhož chování jen pasivně vmanipulovaný. Ať už jde o manipulaci ruční (u "sedni" zatlačením na zadek), navádění pamlskem nebo snahu vyhnout se trestu.
To si dovolím rozporovat, můj pes byl při výcviku naváděn, spojení slova s povelem bylo velmi rychlé (při jednoduchých povelech 2x a víc nebylo třeba), a pamatuje si furt (např. posunkové povely i po více než roce nepoužívání). Ono je to mimo jiné i o plemeni a samozřejmě jedinci. V tom bych přínos tvarování neviděla. Rozdíl je v tom, že při tvarování je aktivita na straně psa, při navádění na straně psovoda a pes je skutečně veden. A když se na to podívám čistě osobně, tak tenhle princip striktně požaduji v civilu - chci, aby se mě psi ptali, kam mají jít a co mají dělat, jejich vlastní aktivity by se okolí nemusely dvakrát líbit.
Video nekomentuji páč mohu shlédnout až odpoledne. Jinak možná mimo mísu já jako majitel 1 kouska psa kulturního a jednoho přírodního přikládám dost důležitost plemeni
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 09:18
- Nahlásit
Walda
já zapoměl na tvůj tanec
svatýho víta asi, že jo?
waldo, waldo mi se hrozně líbí, jak ty tak všechno dokonale víš. Můj důvod není vůbec spojený s jakýmkoliv cvičením psa.
Zůsta'n hlavně u tý elektriky, spíš než u toho žebřiku.
A nechci se hádat, páč mě to narozdíl od tebe nebaví, nicméně můj názor je že je sakra rozdíl když pes umí na žebřík a když má "jen" a pouze dávat nohy na lehce vyvýšené místo, nic jinýho, než jen manipulovat tou jednou jedinou nohou. Ešátor žebřík uměl - pravda, až v pozdějším věku, pro jeho zbrklost jsem se do toho bála jít, nicméně, měl-li čistě jen tak nohu zvednou a položit tu jednu jedinou nohu třeba na závaží do činky, musel se to sakra naučit a bylo to o něčem jiném, než lezení po žebříku. A to ten žebřík uměl dřív.
žebřík pravda na fotce nemám, ale tak aspoň něco, aby sis nemyslel, že kecám:
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 09:59
- Nahlásit
PetraK
manipulovat tou jednou jedinou nohou
já chci, aby mi pes podával při utírání i zadní packy, jednu a druhou pravou má hůř ovladatelnou. ale jen tak, nenapadlo mě, že by to mohlo mít užitek? jaký?
pěkná fotka, uměl se i otočit nahoře a slézt, nebo to skočil?
sicluceatlux
nevím, jesti jsem to to pochápla dobře, bylo to tak, žes fenu napřed nějaký delší čas trestala za útok na druhýho psa (a to bylo vše) a bezvýsledně a pak ses v jeden den rozhodla přesně naopak odměňovat za neútočení a hned napodruhý odměnění to spolehlivě zabralo?
nebyl tam fakt žádnej mezikrok?
ani změna ve smyslu přísná kontrola situace tak, aby od toho momentu prostor k útoku nevznikl?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 10:03
- Nahlásit
Walda
pustím si to po práci, mrkla jsem na konec šesté minuty, to s tím hledáním řešení u klece, to jsem znala, možná jsem viděla celej pořad.
já jsem si ale kladla právě otázku, jestli to je vrozený, že pes hledá řešení u páníka, nebo vzniklý takovou výchovou od psovoda, který to tak předpokládá. můj pes se taky o řešení obrací na mě, ale kdyby někdo dělal od štěněte shaping, nechal si všecko nabízet a všecko psa nechal vyřešit sám, byl by výsledek u klece stejný?
to mi vrtá hlavou......
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 10:43
- Nahlásit
Vero
Paní Vy jste tak bakaná provokatérka, to je hrozný, to jsem si dříve nikdy nefšimlo. Já ji tu s tím trápil skorem dfa dny a teď zase Vy!!!
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 10:50
- Nahlásit
zbrnd
zalez, nebo mi neodpoví!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 10:53
- Nahlásit
Vero
ale kdyby někdo dělal od štěněte shaping, nechal si všecko nabízet a všecko psa nechal vyřešit sám
jako jenom shapping?
jako že další pokus, jak přelstít přírodu?
to je přece právě ale hloupost, to nejde, to už rovnou mohu nechat psa dělat, co si zamane stále...
chyby jsou korigovány prostě v přírodě nejrůznějšími mechanismy a ty mechanismy v důsledku zabezpečují to, že ta příroda funguje
byl by výsledek u klece stejný?
otázek by pak bylo více, v jakém stavu by ten pes vlastně byl, něco jako pokusný zvíře? kdo ví, ale proč psa týrat, ne?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 10:54 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Vero
zalez, nebo mi neodpoví!
Asi Tě kousnu, už těch Tvých donucovacích praktik tak akorát
Vem rozum do hrsti a prostě mě šapinguj!!!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 10:56
- Nahlásit
Odkaz na video od Waldy, pár minut, stojí to za to
Miklosiho vyzkum
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 11:03
- Nahlásit
Vero
nevím, jesti jsem to to pochápla dobře, bylo to tak, žes fenu napřed nějaký delší čas trestala za útok na druhýho psa (a to bylo vše) a bezvýsledně a pak ses v jeden den rozhodla přesně naopak odměňovat za neútočení a hned napodruhý odměnění to spolehlivě zabralo?
ani změna ve smyslu přísná kontrola situace tak, aby od toho momentu prostor k útoku nevznikl?
Víš, já jsem asi v porovnání s mnohými tu, co se výcviku týče, laik- v podstatě mě učila až tato fena
Je to prostě tak. Ale asi je to také tím, že je to vlastně ovčácký pes, a po zlém prostě nefunguje. Bylo to i pro mě hodně ulevující, že to naráz šlo Jsem vděčná, za to, že jsem "prozřela" .Bála jsem se, že si ji nebudu moct nechat, teď máme skvělý vztah.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 11:23
- Nahlásit
sicluceatlux
Je to prostě tak
símtě, toto konstatování se vztahuje k tý větě předešlý:
Víš, já jsem asi v porovnání s mnohými tu, co se výcviku týče, laik- v podstatě mě učila až tato fena
nebo k tomu, na co se ptala Vero?
Víš, já jsem asi v porovnání s mnohými tu, co se výcviku týče, laik
To není pravda, určitě ne s mnohými. Profesionálně tu dělá výcvik Walda, co já vím a možná ještě někdo, ale moc jich tu nebude. Vztah se psem a jeho vedení navíc není o laik-profi, takže to vůbec nemusíš řešit. Na výchovu dětí můžeš být taky absolutní laik a mít perfektní vztah s děckem, super ho vychovat a rozumět tomu, naopak můžeš být profesionální učitel a být hysterická nána, děti v podstatě likvidovat..ostatně to je běžná praxe přeci ...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2014 11:28
- Nahlásit
sicluceatlux
Bylo to i pro mě hodně ulevující, že to naráz šlo
no, žasnu- myslela jsem, žes třeba nějaký ty mezikroky jen nepopsala.
ale tak či onak samože hlavní je, že vám to funguje.
zbrnd
jako jenom shapping?
tak třá nikoli jenom, třá by stačilo jenom mít nějakou oblast, kdy shapinguju a kdy si se psem hraju na to, že vyřeší situaci sám- třá už to by udělalo změnu v chování u té klece.
anebo žádná pozitivka, ale třá by se u klece choval jinak fakt aktivně pracovní pes zvyklý pracovat sám, at už lovečák jistého typu, nebo hlídací pastevec, a jinak ovčák zvyklý na navádění?
i když to zas nezapadá to úvahy, že plemenné rozdíly nejsou až tak důležitý.
mno, tyto věci stejně nikdo prokazatelně nedoloží, na to je přílišná kupa neovlivnitelných proměnných, jako u všeho živýho.... tak jsem se jen tak teoreticky zamyslela nad tím.... co je skutečně psu vrozeno.. a co do něj člověk vloží....
jestli skutečně ten výzkumník zkoušel i odmalička toulavý psy...
je to tam?
se na to večer podívám.
otázek by pak bylo více, v jakém stavu by ten pes vlastně byl, něco jako pokusný zvíře? kdo ví, ale proč psa týrat, ne?
spolíhám na to, že moje teoretická úvaha nebude podnětem k takovému experimentu
|