Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pitbul s usima alebo bez???
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
Eldoguero
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 21:00
- Nahlásit

nemethova5
to víš, jsem citlivá, poetická duše

nemethova5
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 21:03
- Nahlásit

Eldogueroje mi to jasny pani.

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 21:06 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

Eldoguero
kolik kavkazů dneska ještě bojuje s šelmami? A kolik argentin s prasaty? Proč se nekupírují uši třá jagteriérům? Ti přece taky bojují s prasaty

Edit: Ještě co se týče té líbivosti. Mě se prostě víc líbí ti nekupírovaní. Neviděla jsem hezky okupírovaného psa ani nepamatuju. Vždycky jim to plápolalo na všechny strany, každý ucho bylo jiný....Akorát kupírovaní briardi se mi líbili, páč jim to dělalo takové rozkošné palmičky. Ale ten zbytek mi fakt přijde hezčí ušatý. Krom toho postopadesáté opakuju - když se ti líbí argentiny se stojícíma ušima tak proč se nezasadíš o přikřížení nějakého stojacího psa a vyšlechtění argentiny co bude mít přirozeně stojící uši?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 21:20
- Nahlásit

Biluška
A kolik argentin s prasaty?
u nás minimum, ale to je díky ČMMJ na úplně jinou debatu, jinak všude po světě moooooooc, tohle plemeno se naštěstí stále ještě používá k tomu, k čemu bylo určeno
u kavkazů a podobných si myslím, že v zemi původu a okolí je jich taky dost, kteří svou roli plní
roč se nekupírují uši třá jagteriérům?
No, jagoš má uši dost malý (v poměru k tělu o dost menší a lehčí než ta argentina), je to celkově dost malej pes oproti argentině a praseti dá tím pádem víc práce se do něj trefit, navíc teriéři se, pokud budeme hovořit o prasatech, používají jiným způsobem než AD.
Mě se prostě víc líbí ti nekupírovaní.
Jsi jedna z tisíce, tenhle názor jsem neslyšela ani nepamatuju

Neviděla jsem hezky okupírovaného psa ani nepamatuju.
čéče a já jich denně na netu vídám mraky, jasně, že jsou vidět i psi se zmršenejma ušima, ale to je zase jinej problém
proč se nezasadíš o přikřížení nějakého stojacího psa a vyšlechtění argentiny co bude mít přirozeně stojící uši?
Za prvý AD se stojacíma ušima by 100% nevypadala jako s ušima kupírovanejma, tedy nejen stojacíma, ale i zmenšenejma. Za druhý já jako pouhopouhý chovatel, notabene ze země, která nemá nijak zásadní význam v chovu plemene, asi nic moc nezmůžu, když je problém komunikace i v rámci ČR (ohledně lovecké upotřebitelnosti teď myslím), ale i tohle je už na úpa jinou debatu
Prostě kupírovaný ucho není totéž jako stojací ucho.

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 21:39
- Nahlásit

Eldoguero
Prostě kupírovaný ucho není totéž jako stojací ucho.
no to samozřejmě není. Páč se kvůli němu nemusí kus psa uříznout . Nemusí se mimino dát do narkozy (která je vždycky riziková) a nebolí ho to.

Za druhý já jako pouhopouhý chovatel, notabene ze země, která nemá nijak zásadní význam v chovu plemene, asi nic moc nezmůžu,
Kdyby si to kdysi řekl pan Horák tak dneska nemáme českého teriéra

u nás minimum, ale to je díky ČMMJ na úplně jinou debatu, jinak všude po světě moooooooc, tohle plemeno se naštěstí stále ještě používá k tomu, k čemu bylo určeno
u kavkazů a podobných si myslím, že v zemi původu a okolí je jich taky dost, kteří svou roli plní

No tak ať si je tedy kupírují ti lidé, kteří s nimi skutečně loví prasata (i když si stejně myslím, že je to pouhý alibismus, třá takový basset má uši podstatně větší, to prase může určitě potkat taky a uši se mu nekupírují ). Ale proč mají mít uřízlé ucho argentiny, které jen tak leží na gauči, nebo dělají ípostopadesátdva a prase potkají leda ve formě hrubomletého vetamixu? Ze solidarity s jedinci, kteří někde v Brazílii loví prasata?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 22:03
- Nahlásit

Biluška
no to samozřejmě není. Páč se kvůli němu nemusí kus psa uříznout . Nemusí se mimino dát do narkozy (která je vždycky riziková) a nebolí ho to.
A krom toho se zásadně změní jeho tvar, takže je dost těžký ho v "boji" zranit. Nebo je "přirozenější" nechat psovi urvat půlku ucha prasetem bez rizika narkozy. Ono vzhledem k tomu, že lov trvá několik hodin a může se stát, že než se lovec ke psům dostane, uběhne třeba i víc než hodina, tak mi přijde tahle možnost zranění dost riziková.
Hele je jasný,že zranit psa může prase i jinde než na uchu, vo tom žádná, ale lidi se snaží eliminovat možnost zranění na minimum - kevlarovejma vestama, obojkama a ... kupírováním
Kdyby si to kdysi řekl pan Horák tak dneska nemáme českého teriéra
ale no ták
když si stejně myslím, že je to pouhý alibismus, třá takový basset má uši podstatně větší
Nemyslím, že je to alibismus, ale pouhopouhý účel. Baset byl vyšlechtěn k naprosto jinému způsobu lovu než AD, naprosto jinému ...
ať si je tedy kupírují ti lidé, kteří s nimi skutečně loví prasata
Měla jsem čubu, která aktivně lovila, nebyla kupírovaná pouze z důvodu, že v té době už to u nás bylo zakázané a jen a pouze z tohoto důvodu nekupíruji ani dnes. Ne ani tak kvůli výstavám, ale spíš kvůli zkouškám.
Ale proč mají mít uřízlé ucho argentiny, které jen tak leží na gauči
Páč je to něco jako plemenný znak, teda bohužel byl (u nás)

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 22:17
- Nahlásit

Eldoguero
A krom toho se zásadně změní jeho tvar, takže je dost těžký ho v "boji" zranit.
Nechápu proč by se mělo prase hůře trefovat do stojícího ucha než do svěšeného . Zas o tolik menší mi nepřijde. U kavkazů a středoasiatů kde se řezalo snad celé ucho jo, ale u argentin teda ne.
Mimochodem, co třeba boxeři a dobrmani? Měli kratší uši, aby je do nich nemohli kousat chytaní záškodníci?

Hele je jasný,že zranit psa může prase i jinde než na uchu, vo tom žádná, ale lidi se snaží eliminovat možnost zranění na minimum - kevlarovejma vestama, obojkama a ... kupírováním
Proč teda nemají konkrétně argentiny kupírované ocasy? Ty jsou přece taky "navíc" a jsou ideálním cílem k zakousnutí?

Baset byl vyšlechtěn k naprosto jinému způsobu lovu než AD, naprosto jinému ...
No jasně, baset jde po stopě a vede lovce k tomu zvířeti. Pozná baset jestli je to prase, nebo zajíc? Co když je to prase a zaútočí na basetíka? Jakto, že baset není chráněn kupírovanýma ušima? Podle mě je to jasná rasová diskriminace. Bílé argentiny diskriminují tmavé basety

Páč je to něco jako plemenný znak, teda bohužel byl (u nás)
Pak nechápu proč se tolik lidí pohoršuje třeba nad řezáním stydkých pysků u děvčátek v Íránu. Vždyť taky o nic nejde, ne? Taky to berou jako "plemenný znak"

hally001
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 22:21
- Nahlásit

u nás útočej prasata na psy denně...a dou zásadně po krku

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 22:30
- Nahlásit

Biluška
Nechápu proč by se mělo prase hůře trefovat do stojícího ucha než do svěšeného
Koukni na nějaký video, jak vlastně celej ten lov probíhá ať pochopíš o čem mluvím, řekla bych, totiž, že to nechápeš. Ono se prase pochopitelně cíleně nezaměřuje ani na uši ani na ocasy, ale jen a pouze se brání - nebo útočí na přední část těla psa - hlavu, krk, někdy břicho (snaží se ho rozpárat zbraněni, to jsou ty velký zahnutý zuby nahoru ). plápolající ucho se relativně snadno chytá a prase, jde-li mu o život, je velmi rychlé zvíře. Řekla bych, že uškubnutá půlka ucha není pro psa zrovna joko ono.
Pozná baset jestli je to prase, nebo zajíc?
No ba, že jo kristova noho, ten pes přece musí vědět po čí stopě jde Baset zvěř vyhledává a hlasitě a pomalu pronásleduje, AD ji vyhledává naprosto samostatně (v malé smečce), následně chytne a drží až do příchodu lovce.
Nemyslím si, že je nutné upozorňovat, že třá srnec nebo zajíc je nesrovnatelně míň nebezpečný protivník než řekněme metráková sviňa
Jakto, že baset není chráněn kupírovanýma ušima?
špatně vyšlechtěný plemeno,co víc dodat
Bílé argentiny diskriminují tmavé basety
Bať, bať rasismus světem vládne
Pak nechápu proč se tolik lidí pohoršuje třeba nad řezáním stydkých pysků u děvčátek v Íránu. Vždyť taky o nic nejde, ne? Taky to berou jako "plemenný znak"
Ale tak to jsme snad trochu mimo už né
Navíc, pokud vím, tak ženská obřízka se dělá za živa, vesměs tupými nástroji, neproškoleným personálem a v nevyhovujících hygienických podmínkách, téměř s absencí "pooperační" péče, že

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 22:48
- Nahlásit

Eldoguero
plápolající ucho se relativně snadno chytá a prase, jde-li mu o život, je velmi rychlé zvíře. Řekla bych, že uškubnutá půlka ucha není pro psa zrovna joko ono.
To zajisté není. Nicméně mi přijde hodně ujeté řezat ty uši preventivně, dřív než se do nich to prase zahryzne a hlavně u psů, kteří v životě žádné prase neuvidí. Mimochodem co ti boxeři a dobrmani?

kristova noho, ten pes přece musí vědět po čí stopě jde
Ale to jasně, že ví. Ale přece když jde po stopě prasete tak jde taky. Neodepře poslušnost a neřekne "milý lofče, tak z toho dneska nic nebude, tam je prase a já nemám kupírované uši, já lovím jenom srnečky a zajíčky"

Navíc, pokud vím, tak ženská obřízka se dělá za živa, vesměs tupými nástroji, neproškoleným personálem a v nevyhovujících hygienických podmínkách, téměř s absencí "pooperační" péče, že
Jak tak znám některé veterináře tak je to prakticky srovnatelné Zvlášť když vezmu do úvahy, že dneska kvalitní vet.kliniky uši nezkupírují a s takovým nápadem tě pošlou fofrem do pr.. (do Přerova) . Takže to dělají akorát takoví ti patlalové v garážích

Ale chtěla jsem tím upozornit akorát na princip. Na ten plemenný znak

Mathea
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 23:00
- Nahlásit

Eldoguero
Hele ale treba v tom patecnim dokumentu na CT2, vsechny ry 3 argentiny, co sly na prase, mely usi nekupirovany, ne? A nevypadalo to, ze by je mely potrhany vod prasat teda...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 23:03
- Nahlásit

Biluška
Ale přece když jde po stopě prasete tak jde taky)
Jenže to jsme právě u toho naprosto odlišnýho způsobu lovu baseta a AD a v tom je ten zásadní rozdíl, baset si klíďo může mít plachty až na zem, páč se do křížku s prasetem při lovu jaksi běžně nedostává, páč kdyby jo, není již na světe basetůch více
dneska kvalitní vet.kliniky uši nezkupírují a s takovým nápadem tě pošlou fofrem do pr..
No jasně, páč je to u nás zakázaný, ale o tom se vůbec nepřu. Jen si nemyslím, že váše popsané je srovnatelné.
Mimochodem co ti boxeři a dobrmani?
Tak není pochyb o tom, že je to svým způsobem plastická operace, taky proto byla u nás zakázaná. já jsem tím chtěla říct to, že u většiny plemen mělo kupírování nejen efekt zněny vzhledu (boxer, dobrman), kdy pes vypadá pozorněji, ostražiteji, řekněme drsněji, ale u některých měla i čistě praktický důvod - AD, kavkazani, pitbulové ...
Rozhodně bych ale nestavěla kupírování uší na stejnou úroveň některým způsobům chovu a přepravy hospodářských zvířat atp.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 23:08 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

Mathea
Ano, některé měly a jedna nebo dvě neměly. Ten pes, co byl zabírán nejvíc s ušiskama mi teda přišel jak kříženec, ale to je vedlejší. Je samozřejmě pravda, že někteří psi, kteří jsou používaní na lov mají uši v "přirozeném" stavu a třeba se nikdy nebudou muset potýkat s urvaným uchem. Taky je pravda, že někteří psi nikdy nezažijou jaký to je být rozpáraný vejpůl od prasete i bez kevlarový vesty.
Ovšem faktem zůstává, že obojí je rizikový faktor, jak plápolající uši, tak nechráněný břicho a krk.
Ono se to asi z popisu a zřejmě ani z toho dokumentu nezdá, ale on ten "zápas" s prasetem je docela hukot (kdo byl někdy na lovu, kde se pes dostal do kontaktu s prasetem, určitě potvrdí) a asi se nebudeme přít o tom, že prase dokáže být fakt hooodně nebezpečnej protivník.

Mathea
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 23:15
- Nahlásit

Eldoguero
Ja si teda vsimla jen tech, co nemely, ale to samozrejme netvrdim, ze nebylo jinak O tom, ze je svine silnej a nebezpecnej protivnik se nepru, o tom, ze pustit argentinu na svini bez kevlarovy vesty je prasarna, taky ne, mne jde jen treba o ten pocet zraneni u nekupirovanejch psu? Jestli jsou nejaky statistiky, fotky.. Jako ano, pokud jsou s timhle u pracovnich (rozumej u psu, ktery jsou vystavovany praci s divocakem) psu problemy, pak s kupirovanim relativne problem nemam. Ale u toho zbytku mi to prijde jako totalni zbytecnost, nejak si nemuzu pomoct.. stejne jako ja osobne bych treba na plastiku sla jen v pripade, ze by me neco zhyzdilo (ohen apod.), tak bych psy nevystavovala jakejmkoli zbytecnejm zakrokum.

Ale mne si nevsimejte, namichala sem si zabijacky mojito

Vero
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 18:14 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Eldoguero

Tak esi to dobře chápu, říkáš, že máš právo s čistým svědomím způsobit zvířeti nějakou řekněme menší bolest (z důvodu, že se ti pak bude víc líbit), prostě z toho důvodu, že to je zanedbatelné z hlediska větších a trvalých bolestí působených ostatním zvířatům jinde?
To mi ale, sorry, nepřijde jako moc mravní argument.

Prostě tak to je: to zvíře to bude bolet, páč pro mě to je esteticky hezčí... A teď jde o to si za tím stát, že na to to právo mám, nebo si myslet, že ho možná nemám, nebo aspoň uvažovat o tom, jestli ho mám. To už je člověk od člověka.
Plést do toho utrpení hospodářských zvířat, psů na řetězu a hladových dětí v Africe je podlě mě poněkud scestné, stejně jako tvrdit, že nekupírovaný pes je-není nějak "objektivně" hezčí...

Třeba já se nekupírovaným vzhledem většiny ras už smířila, takže mi nepřijde, že vypadají blbě, třeba pitbul a kavkazák se mi s ušima líbí mnohem víc, zato u dobrouše nevím a nevím... a u knírače jsem oko "nesmířila" nikdy, ten pes pro mě ztratil všecku krásu.
Ale stejně bych do kupírace nešla. Jednu zkušenost mám, z doby, kdy se to ještě "smělo", bylo to normální a já nebyla ještě ani dospělá. Když toho psa to prostě fakt bolí. I od odborníků. Z toho se nevyzujem řečma, že útok prasete je pak horší. Kdo mě nutí posílat v dnešní době psa na prase? Nebo na psí zápas? S čistým svědomím?
Nic proti nikomu, štěstí psa na tom výsledně podle mě nezávisí a vlastně tomu ani neříkám vysloveně týrání... Ale možná zamyslet se nad tím z druhého konce by neškodilo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 21:49
- Nahlásit

Psíček
Hele už jsi někdy zabila třeba vosu? Myslím samozřejmě v sebeobraně.
Já jo Ale ona mě napřed bodla. Navrhuju fšem fosám nechat kupírovat žihadla

Hele a co třeba udělat pasťák pro zlý psy, co zabijou třeba slépku? Nebyla by tohle cesta správným směrem?

jj, jsem pro. Kam mám ty svoje poslat? Hned jim jdu sbalit batůžek a želvičku

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 22:05
- Nahlásit

Jsi mi sympatická, Vero. Dík za rozumný psaní.

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 08:10
- Nahlásit

Psíček
Hele už jsi někdy zabila třeba vosu? Myslím samozřejmě v sebeobraně

Ne-e... Předtím než bodne, je rozumnější strategie neútočit a ona pak nebodne, a poté co - když přece jen - bodne, už je to stejně zbytečný a mám myšlenky u toho, kde mám prášek na alergii, ne jak se pomstít Zato mám vykastrovanýho kocoura, to by byl trefnější argument, esi se chceš hádat, že se ti nelíbí můj názor.

Každej holt položí tu dělící čáru od Buddhy někam jinam. Snažím se s věcma vyjít nějak - podle svého - přirozeně, nedělat bolest svévolně, jen aby se mi něco esteticky líp líbilo... Do svatosti samozřejmě hooodně daleko.

Vlčáčková
Dík Teď mě půjde Psíček sežrat

LucieS
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 08:59
- Nahlásit

Zato mám vykastrovanýho kocoura
Tak což o to, třeba kastraci feny považuji za výrazně horší zákrok než je kupírace....

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 09:12
- Nahlásit

LucieS
Tak což o to, třeba kastraci feny považuji za výrazně horší zákrok než je kupírace....
Předpokládám, že myslíš kastraci "jen tak" u fenek co sotva dospěli. Nikoliv kastraci např. při pyometře.

Co třebas následující příklad - fena křížence se březí dostane do útulku. Rodí císařem. Při něm vet zároveň odebere dělohu. Je to týrání, nebo není? Podle slov mého veta je (pro něho) jednodušší tu dělohu ufiknout než ji celou zašívat. To je jedno plus. Za druhé přitom stráví méně času, čili operace je pro útulek lehce levnější - druhé plus (neznám útulek, který by neobracel každou korunu). Za třetí - je jistota, že ať se ta fena dostane do jakýchkoliv rukou množit už se nebude - třetí a dost výrazné plus. Je to týrání, nebo není? Když na stole by skončila tak jako tak skrz ten císař?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 09:18
- Nahlásit

Biluška
to týrání, nebo není? Když na stole by skončila tak jako tak skrz ten císař?
proč se ptáš na takovou kravinu proboha? dyk sis sama zároven odpověděla
mě jako spíš sere jak sesnadno a levně dokáže najít bič na zlé lidi co by kupírovali pejsky a vedle jede šíblová již mnoho let a kupodivu na tu se nenašlo a nenajde nic..to tě nesere??

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 09:22
- Nahlásit

davidkova renata
proč se ptáš na takovou kravinu proboha?
páč mě vytáčí tady ty rezolutní prohlášení o tom, že uříznout psovi kule či dělohu je fuj fuj fuj bek, kdežto uříznout mu uši je úplně óká, páč je pak hezčí

a vedle jede šíblová již mnoho let a kupodivu na tu se nenašlo a nenajde nic..to tě nesere??
Už ne. Sralo mě to asi deset let, už jsem rezignovala ve prospěch svých koronárních céf

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 09:25
- Nahlásit

Psíček
A nebylo by teda levnější ji už jako štěně utopit?
Víš, kolik by to mělo podobných + ?

Tak teď teda boduješ, brouku.

Vero
Nejenom Psíček... Nic si z toho nedělej.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 09:29
- Nahlásit

Biluška
páč mě vytáčí tady ty rezolutní prohlášení o tom, že uříznout psovi kule či dělohu je fuj fuj fuj bek, kdežto uříznout mu uši je úplně óká, páč je pak hezčí
mě to vytáčí přesně vobráceně

mě osobně je to fučík,měla sem,mám a budu mít NO,těch se to netejká,ale serou mě laciný řešení shůry co vypadaj jako děsně humánní když vo nic nejde a skutečný týrání může v klidu probíhat navěky nesnášim debilní zákony,nutí mne to je porušovat,ale to ty asi chápeš

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 09:33
- Nahlásit

davidkova renata
mě to vytáčí přesně vobráceně
nesnášim debilní zákony,nutí mne to je porušovat,ale to ty asi chápeš
Zajisté, zákony jsou od toho, aby se porušovaly Nicméně uříznout psovi ucho, nebo ocas by mě to asi nedonutilo. Díkybohu šelmyje, pumice ani pigárdi se nekupírují takže je porušuju pouze vyrtuálně

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 09:35
- Nahlásit

Psíček
Ještě třeba tu o Popelce?

Asi mi to musíš objasnit, sedím si na vedení.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 09:35
- Nahlásit

Biluška
Díkybohu šelmyje, pumice ani pigárdi se nekupírují takže je porušuju pouze vyrtuálně
to já taky..navíc kupírace uší stojí prachy a já sem dosti lakotná
ale dobrmana či bokséra či dogu bych si nekupírovanou teda nepořídila..to rači vůbec

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 09:37
- Nahlásit

Psíček
Copak váš NO nemá snad kupírovaný uší
stojí mu to samo..což se zřejmě nedá říct o každém...mrzuté že? ))

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 09:39
- Nahlásit

Vero
myslel to tak, že to byla z tvé strany pohádka, tak že chce další, o Popelce.

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 09:39
- Nahlásit

davidkova renata
navíc kupírace uší stojí prachy a já sem dosti lakotná
Je zvláštní, že tento pohled na věc tu ještě nepadl. Přitom je tak očividný

ale dobrmana či bokséra či dogu bych si nekupírovanou teda nepořídila..to rači vůbec
Já teda s klidem. Pokud by mě tyhle plemena nějak oslovovaly, což mě teda neoslovují

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání