| Autor |
Zpráva |
HaFk0
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 09:51
- Nahlásit
dobry den mam doma pitbula fenku zatat nema kupirovane uska viem ze je to zakazane a vsetko o tom viem...! ale len sa chcem opytat ci je lepsi mat usi kupirovane alebo nie co je lepsie?? ked sa aj opytam tak kazdy tvrdi neco insie ze je lepsie to alebo to tak ako sa mam teda rozhodnut?
|
Barzoj
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 10:48
- Nahlásit
Otázka je v čem to má být lepší?
Ze zdravotního hlediska to je asi jedno, takže jde hlavně o to, co se komu líbí.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 11:07 - Změnil/a: staropramen
- Nahlásit
Ako sa mas rozhodnut? No nijak když je to zakázané a vsetko o tom vies
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 11:19
- Nahlásit
Jak už tu padlo, někomu se víc líbí psi kupírovaní, někumu nekupírovaní, je to otázka vkusu. Ale jednak je kupírování zakázané, takže pak s kupírovaným psem nemůžeš na spoustu akcí (i jen jako divák!) a za druhé je mně osobně hodně proti srsti dělat psu "plastickou operaci", vystavovat ho narkóze a chirurgickému zákroku jenom proto, že by se mi tak pes třeba víc líbil.
Jiná věc je zdravotní hledisko, u plemen trpících na záněty uší může kupírace být prospěšná, ale to myslím není zrovna případ pitbula, tam je to opravdu jen estetická záležitost.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 11:27
- Nahlásit
Souhlas se staropramenem a bayshou. Nevím proč psa zbytečně uspávat a řezat mu uši jen proto, že se mi to líbí.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 12:42
- Nahlásit
zdar, mně osobně zas přijde padlý na hlavu, mnoho let kupírovat a zakládat si na tom a pak ze dne na den otočit a udělat z toho týrání, což podle mýho není. Nevim jak amstaf, tam je spíš otázkou toho, aby vypadal "drsně". Ale dobrmani, boxové apodobně, vypadají jako bouďáci, když mají uši a vocasy...
|
HaFk0
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 12:49
- Nahlásit
suhlasim s Pumpa tes si to tak myslim zanmy ma dobrmana a ma s kupivrovanima usama aked sem videl bezkupirovanych usi a z ocasem ten pes vypada jak stena to iste aj ta moja ona ma tak pekne uska ze keby sa jej dali kupirovat tak je krasne stoja bez problemovo
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 13:06
- Nahlásit
jestli chceš drsnýho psa, přejeď si ho šmirglpapírem
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 13:40
- Nahlásit
anebo obarvi...
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 13:51
- Nahlásit
jééé poník
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 17:00
- Nahlásit
Přidávám se do menší fronty pro.Na slovensku se doposud kupíráci i vystavují tak nevím jak tam ten zákon frčí,ovšem kupír nevzniklo pro srandu králíkům,ale z praktického hlediska,diskusí na toto téma je milion,ale náš pít kup.už neměl a moc trpěl celý život takže místo jedné narkozy ve štěněcím věku jich pak musel absolvovat dost víc-špičky uší věčně omlácený do krve nebo prasklá žilka uvnitř nárazy čímž se ucho nalévalo krví do podoby balonu a táhlo bolestivě psu hlavu dolu(toto se řeší injekčním vypuštěním hnijíci krve a páč by se okamžitě nalila znovu je nutno kůži k sobě sešít)v těch skladech věčně zapařené do mokvava o zánětech z neodvětrání nemluvě.Ovšem díky zákonu bych se mírně přiklonila k nekupír.páč vznikne opravdu mnoho komplikací ze strany.mírně opzice takže je možné,že vás opravdu vykážou z více míst než je zdávo jen díky tomu plus si přičti mnoho ůstrků nevíc čistě krz plemeno,takže záleží kam všude chcete chodit co chcete do budoucna dělat no a stím zdravím to je prostě ruská ruleta bud budete na vet.furt nebo třeba taky nikdy.(prosimvás dyž steu těch koníků čeština nebýt můj kobyl tak ji omluvte)
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 17:27
- Nahlásit
HaFk0
Ustřihni si uši a uvidíš, v čem je to lepší.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 17:38
- Nahlásit
danajasa
tak ze zdravotního hlediska proč ne, pokud má pes neustále se opakující problémy. ale podle mě s tím většina psů problém nemá, takže kupírování není potřeba. a dřív se kupírovalo kvůli vzhledu a hlavně kvůli zápasům, pokud vím.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 17:45
- Nahlásit
Yves
No a to je právě nám nucený rozšířený omyl zkoušel někdo dělat průzkum kolik psů má problém s ušima po zákazu?Jde o to že plandací uši vnutil psu člověk v přírodě všem psovitým stojej takže prostě to zk..lidi a ted tomu dali korunu.To je fakt těžký,koně se taky kovali století a naráz je to špatně.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 18:02
- Nahlásit
je úplně jedno, kdo si co myslí, z jakýho důvodu to chce nebo nechce. kdo chce kupírovaného psa mít, veterináře (kterej to psovi šmikne) si najde..
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 18:16
- Nahlásit
ja souhlasim s kupirovanim,tra takovej kavkazan,nebo asiat,to mel z duvodu aby ty usni boltce mu neporanily selmy,proto s eusiska kupirovaly az na koren ucha,ja s kupirovanim problem teda vubec nemam,jen nechapu,ze nekdo muze byt papeztejsi nez papez!!!je mi to upa k smichu,to budu radsi videt vymazlenyho dobrose kupirovaneho doma pekne se panici o neho starajici,nez nekupirovaneho na retezu a stradajiciho,takze klidne volim mensi zlo.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 18:20
- Nahlásit
Yves
Tak to se schodnem,záleží na samotném páníkovi aby zvážil podle nejlepšího vědomí a svědomí co bude lepší. Nakonec taky si může udělat ten magický papír s pro a proti
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 19:50
- Nahlásit
danajasa
no jasně -
PRO: bude vypadat hustokrutě
PROTI: bude mu zima na kladívko,kovadlinku a třmínek...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 20:11
- Nahlásit
Yves
bude mu zima na kladívko,kovadlinku a třmínek...
No to jako bacha naše dobrmaní dáma uměla svá krásně stojatá ouška složit do polohy přistávacích klapek stíhačky čímž jí uši zmyzeli do hlavy a dělala,že je hluchá takže je možné také ucho složit a zacpat si zvukovod vlastními silami v případě nenadálého průvanu
|
HaFk0
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 20:12
- Nahlásit
hmm takze ja nepotrebuju aby vipadal pes tvrde o to mi nejde ale zas nemusi vypadat jak stena hlavny duvot proc sem si vybral tehoto psa je jeho povestu ze je zly ... ale v skutocnosti je hodny jak vidi druheho tak za nim uteka a chce sa hrat ona neni zla ale ked u nas nekdo uvidi pitbula tak us sa klepe
zatat problema z usama nema ale moja teta ma kokrspaniela a furt je stim u veterinara kuli usom
a stim chodenim bar kam....? tak jako nema papire a na nejake vystavy moc chodit nebudeme maximalne na cvicak a tam stim problemy neroba
aaaaaaa--- ja ho mam venku teprv cez leto cez zimu nebude mat z usama problem to az teraz napadlo
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 20:39
- Nahlásit
já viděla několik psů, kterejm se to blbě hojilo. Hnusný, rozpadlý, vyhnisaný. Muselo se o znova řezat. Psy to bolelo. Brr, já bych dobrovolně do toho nešla. Leda fakt po Xtým zánětu uší. Ale ono to neni všemocný, uši nahoru. Náš choďák je uchostojnej a záněty v roce života má za sebou už dva.
To je jako když se pes začne drbat, tak první, co veta napadne je vykastrovat ho.
No nic, chtěla jsem se jen přihlásit na stranu odpůrců. U ocasů dobře, tam nejsou problémy, ale uši? Ne, já ne
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 20:56
- Nahlásit
stetisek123ocas taky uhniva jak se spatne ufikne,videla jsem takovej peknej pripad prave na asiatovy,blbe strizenej ocas a jeste uhnival,myslim,ze i dost zalezi na vetovy,u nas je to sice zakazane,ale na slovensku ne.
HaFk0jinak pita budete tezko vystavovat,kdyz neni jako uznane plemeno v FCI,jedine v tom jejich registru,kde maji svoje vystavy.
|
HaFk0
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 20:57
- Nahlásit
hmm mojemu znamemu to delal a je profik a ktemu skrabani (nechu byt neslusní ja su totiz slovaák ) dosatne límec to je najmen ten zakrok ale ide o vsetky ty inaci veci
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 21:25
- Nahlásit
HaFk0
Hele tak jukni sem třeba tě něco zaujme nebo můžeš zkusit hodit dotaz přímo ku zdroji a pak porovnat http://www.pitbull.webz.cz/new_www/index.php
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 21:40
- Nahlásit
Psíček
take odamputovat nozicky
zacit nekontrolovane mnozit
Ale no táák ty mě tak sejříš ironiku.To by se mohlo časem praktikovat u ovčáků,já dyž vydím ty nebožátka co tahaj nohy za sebou jak lyže huž ani neskočí překážku zakopávaj si o sebe vlastníma patama strachy bez sebe a národ jásá booože to žampiooon těch se musí udělat co nejvíííc a všichni nadšeně kývaj a rvou se vo štěnata páč je to posvěcený přetitulovaným papírem tak tam bych stebou souhlasila dám i autogram.
|
HaFk0
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 21:42
- Nahlásit
danajasa diky za stranku ale tuto stranku sem si uz vicej krat precital
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2011 22:29
- Nahlásit
ALL
Trošku to kupírování uší z důvodu zdravotních nechápu, proč se kupírovali dobrmani, atd. a nekupírovali se třeba kokři, kteří mají větší předpoklad pro záněty?
A taky mě napadá otázky, proč nezačít předcházet zánětům uší, třeba obyčejnou pravidelnou hygienou těch uší, když to teda není jeden pes z mnoha, který na to trpí xkrát do roka a jinak se to řešit nedá?
Jinak s kupírováním jen z estetického hlediska, tedy také nesouhlasím.
|
HaFk0
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2011 08:03
- Nahlásit
kdo zvas us kvapkal psovi do usi nejake usne kvapky??? jako zatat sem tu s,usenost ja nemnel ale uz poznamk jake je to temu psovy nakvapkat optízne a zbytecne sa mordovat....? pro psa to tez neni nic prijemneho
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2011 08:37
- Nahlásit
Martinna
myslím, že o tom to není, začlo se patrně u některých plemen jenom kvůli vzhledu. A protože se desítky let kupírovalo kvůli vzhledu, vznikly u nekupírovaných problémy se zdravím. Pravdu má podle mého danajasa. Lidi si vymysleli plemena, šlechtili je a bohužel je jenom na lidech jak dnešní psi budou vypadat. Takže bych to nechala, tak jak se s tím začalo, páč jednou tak a po druhý tak je jen hloupej rozmar teď je trend být proti, tak budu proti, a až půjdou všichni v průvodu za kupírovaní, tak se všichni přidáme, protože nám zas nějaká zelená kráva vysvětlí, že to neni takovej děs....
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 08:06
- Nahlásit
HaFk0
Já mám kokra, takže třeba v létě je to pro něj určitě nepříjemné, když má uši zapařené. Každý týden jí do uší nakapu takové bylinkové kapky na čištění uši, musím zaklepat, že s ušima jsme nikdy problém neměli. A nevidím problém v tom to psovi aplikovat, když je zvyklý na manipulaci.
|