| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 08:10
- Nahlásit
HaFk0
no trochu bych srovnala kápnutí do ucha s uříznutím ucha.....a těžké psovi nakapat do ucha??? v tom tedy moc problém nevidím...nehledě na to, že ne každej pes má problém se zánětem ucha.......zrovna pit si nemyslím,že je plemeno výrazně trpící na uši....a pokud jednou za uherák psovi kápnu,jistě z toho má menší trauma,než narkozu a řezání uší-což je dost bolestivá záležitost.
jinak souhlasím s Psíčkem- do uší se nešťourá,pokud jsou OK.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 08:19
- Nahlásit
Martinna
Trošku to kupírování uší z důvodu zdravotních nechápu, proč se kupírovali dobrmani, atd. a nekupírovali se třeba kokři, kteří mají větší předpoklad pro záněty?
A co krvácení konců uší? To se u kokra apod. asi stát nemůže...
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 10:22
- Nahlásit
Mám doma dva satafbuly a ani jednoho bych teda kupírovat nenechala. Ani u jednoho uši neřeším, nemáme žádné záněty, čistím až když už jim špína leze na boltce Tzn. tak jednou do roka. Krvácivost uší nepozoruju vůbec a to se za ně neustále navzájem tahají. Ano, není to piťák, ale tvarem ucha a hlavou je tam podobnost docela velká.
S kupírákem nemůžete nikam v ČR, tohle omezení by mi za to rozhodně nestálo. Nehledě na to, že se mi vlastně kupíráci vůbec nelíbí, přijde mi to spíš ošklivé. Ještě nikdy jsem neviděla hezky kupírované uši. Vždycky je to paskvil, ozubané, každé ucho jinak. K estetice to pro mě má daleko.
Jinak čištění uší takové trauma není, stačí mít psa naučeného na manipulaci. Stejně tak by se totiž dalo řešit i vytahování klíšťat, to je přeci taky pro psa nepříjemná manipulace.
|
Neysa
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 10:26
- Nahlásit
pawLINka
A co krvácení konců uší? To se u kokra apod. asi stát nemůže...
Pitove na to extra netrpi. Pokud se teda neporvou
Na vasculitidu trpi nejvic ridzove a ti se taky nekupiruji.
Osobne - ja bych psa nekupirovala. Kdyz uz nic jineho tak kdyby s nim pozdeji chtel tazatel neco delat, tak nikam nemuze. Zadny sport, ani rekreacne, ani jako divak...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 10:39
- Nahlásit
Neysa
Doma mám něm. pinče, který na to trpí (taky se dřív kupírovali) a je to otřesné. Uši okousané, všude krev..
To byl jen takový postřeh, neznám žádnou statistiku a ani se určitě žádná nevede ani nikdy nevedla.
Já mám všechny pity nekupírované a osobně je mi to fuk.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 15:17
- Nahlásit
Nevidím důvod, proč z rozmaru zvířata otesávat, dělat z nich vystříhané živé ploty či manekýny různých barev.
Kupírovala bych jen ze zdravotních důvodů.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 16:45
- Nahlásit
Vlčáčková
souhlas se vším
|
HaFk0
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 21:57
- Nahlásit
hm lenze vite jak to je ked je us pes starsi us mu ty uska nemusia staat takze.... co neni moj problem lebo jej by uska stala ona ich ma tak perfektne spravene... hm preco by to bol len rozmar? a preco jak ploty chcete povedat ze keby ste mali dobrmana tak ho nechate z usama a z ocasom ze...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 22:36
- Nahlásit
HaFk0
keby ste mali dobrmana tak ho nechate z usama a z ocasom ze.
no já třeba jo. Když nic jinýho, tak prostě proto, že je to daný zákonem (mám pocit, že i na Slovensku už, ne?)
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2011 22:42
- Nahlásit
HaFk0
Tak trošku nechápu o co ti jde, na začátku chceš slyšet názory proč ne a proč ano.
Ale spíše mi přijde, že chceš požehnání ke kupírování, působíš na mě, že vůbec neřešíš zdravotní hledisko, ale prostě chceš jen psa, který vypadá drsně.
Já bych psa nenechala vživotě kupírovat, pokud by to ze zdravotních důvodů nebylo nutné.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 07:50
- Nahlásit
HaFk0
Já bych i dobrmana taky nechala se vším - ale mně se nekupírovaní psi obecně líbí víc, ty uříznutý uši prostě vypadají divně
Podívej, přiznej si to na rovinu - tobě se líbí psi s uříznutejma ušima, takže chceš do své fenky řezat, aby se ti víc líbila. A na to je tolik názorů, kolik je lidí, takže nemůžeš čekat, že se tu lidi shodnou a řeknou ti jednoznačně "ano" nebo "ne". Za sebe říkám, že bych kupírovala jen a pouze ze zdravotních důvodů a rozhodně ne proto, že "jej by tie uška tak pekne stala".
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 09:17
- Nahlásit
Je zajímavé, že u plemen, která na záněty uší trpí nejvíc (kokři,baseti,jezevčíci...) se nikdy nekupírovalo a nikdo o tom neuvažuje. U plemen, která trpí na krvácení z konečků uší (ridgebackové) se to taky nedělá. Zato u plemen, kde záněty uší nejsou nijak časté (dobrmani, picpudlové) se z toho můžou všichni zbláznit a všichni chtějí kupírovat právě skrz prevenci zánětů.
Pro tyhle pošahané lidi mám jeden návrh - všichni chlapi by si měli nechat preventivně udělat obřízku - skrz záněty a špínu co se usazuje v předkožkovém vaku. Všechny ženské by si měli nechat kupírovat kozikozikozi, skrz nádorové bujení. Rakovina prsu je určitě častější onemocnění než zánět ucha .Až budou psovodi celí zkupírovaní můžeme se dál bavit o kupírování uší
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 10:26
- Nahlásit
kupírovat ještě ke všemu staršího psa, jen z plezíru, mi přijde až už hnusný..........ale nesouhlasím s tím ani u štěnísků. Vážný zdravotní důvod je věc jiná,ale tu tady nikdo neřeší.....
Biluška
dobrej nápad!
|
Neysa
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 10:44
- Nahlásit
HaFk0
Hele, ja mam taky plemeno, co se driv kupirovalo. A mam ho s plachtama, na zanety netrpi. A vic se mi i libi s normalnima usima, nez orezanej. A libi se mi tak vic vsichni psi.
A opravdu, casem zjistis, ze tvuj pejsek je v necem sikovnej, budes to s nim chtit delat... a nebudes moct. Protoze jsi ho nechala okupirovat. Je to nezvratny zakrok, ktery pro toho psa nema zadny prinos, ale prinasi sebou spoustu omezeni.
A kdyz nic jineho.. tvuj pes mozna bude vypadat drsne, ale o tobe si lidi budou myslet, ze jsi nekdo, kdo si poridil "drsneho bojoveho psa" jen proto, aby si zvedal ego (takze jsi nebezpecna ty i pes) a zbytek lidi, te bude povazovan za egocentrickeho tyrana psu. A to uz jen z pohledu na tveho kupirovaneho psa.
A to ti preci za to nestoji, no ne? ;)
|
HaFk0
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 17:04
- Nahlásit
Okej us sem sa rozhodel PROTI KUPIROVANU z duvodu ze by sme byli vsade nechceny zadne sutaze zadne... zadne NIC! hm a vy to vsetko berete rozne fylozofysky...
ja si nepotrebuju vubec zvihat ego ja by sem to nerobil vubec kuli sebe ale kuli ni a proc by sem tu kupiraciu usi byl za tyrana co na tem je tyrania??
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 17:08
- Nahlásit
HaFk0
Dle zákonů ČR je kupírování uší týrání psa, volně řečeno.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 17:56
- Nahlásit
HaFk0
proc by sem tu kupiraciu usi byl za tyrana co na tem je tyrania??
Si nech uřezat předkožku,nebo kozikozi, to taky není týrání .Proč chceš řezat do psa, řež do sebe, ne?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 18:14
- Nahlásit
bych jako uvítala kdyby se na všecky kynologický akce též nepouštěli kastrovaní pejsci a hlavně čubičky..když tejrání a vochrana zvířátek,tak at je to spravedlivý ne?
|
HaFk0
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 19:09
- Nahlásit
vis no predkosku si zatat rezat nepotrebuju a aj keby tak si myslim ze ba natem nic hrozneho nebilo a jako us ked chcete zakazat chodit na akce kastrovany psi tak to us je somarina na N-tú jako kastrovanu fenku nemam a ani si ju kastrovat nedam ale zas sa furt starat o haráni kedy sa hára kedy ne ...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 19:12
- Nahlásit
davidkova renata
bych jako uvítala kdyby se na všecky kynologický akce též nepouštěli kastrovaní pejsci a hlavně čubičky..když tejrání a vochrana zvířátek,tak at je to spravedlivý ne
Je vaše
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 19:33
- Nahlásit
HaFk0
jako us ked chcete zakazat chodit na akce kastrovany psi tak to us je somarina
já to nechci ,ale nechápu tu diskriminaci kupírovaných psů z důvodu týrání,jelikož taková preventivní kastrace(pominu zdrav. důvody) je týrání podstatně horší ..to ale nikomu nevadí..ještě se to propaguje..fakt zajímavý pakárna prostě
danajasa
šiš děkuju pani
btw..sjela sem tudle ten váš odkaz na video o poserónech..okupírovaný poserón je Pan pes
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 19:38
- Nahlásit
davidkova renata
má pravdu, páč spousta lidí kastroluje jen pro svý pohodlí...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 19:43
- Nahlásit
páč spousta lidí kastroluje jen pro svý pohodlí...
no dyk vo tom mluvim..někdo kastruje pro pohodlí a svou neschopnost a někdo kupíruje proto ,že se mu to líbí..ukaž mi rozdíl ..spousta těch zapálenejch vochranářů co sou hystericky proti kupíraci má doma kastrovanou fenečku..mnohoblicíchsmajlíků
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 19:48
- Nahlásit
davidkova renata
no právě a to je taky vo tom, že hodně takovejch lidí ani neví vo co se vlastně hádá, většina názorů je převzatejch a mnohdy jde taky bejt za moderní hvězdu záchranářů týranečků.....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 19:55
- Nahlásit
HaFk0
vis no predkosku si zatat rezat nepotrebuju
Kdyby se tvoje čuba mohla vyjádřit asi by taky řekla, že uši si zatím řezat nepotřebuje
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 19:56
- Nahlásit
davidkova renatahej!ja mam hajana kastrolovaneho,ale z duvodu zdravotniho,mel nador na prostate,tam ani nic jineho delat neslo,kdybych ho nechala tak,tak zdechne a ve velkych bolestech,ale mas pravdu plno lidi to dela z pohodlnosti a hlavne z pleziru,ze co rekne veterinar ma pravdu a je svate!!!!!jezis pani a amina to ceka taky,ze ma tak blbe vajco v brichu,takze to budu muset absolvovat znovu,ale s aminem.je fakt ze ta kastrace je obrovsky zasah,pokud se jedna o vnitrnosti,takze taky zadna slava vam reknu,takze co je horsi zlo,kastrace,nebo kupirace a ted se pseudozachranari pose.te!
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2011 20:40
- Nahlásit
Já závidím pejskařům luxus řešit, jestli kupírovat/kastrovat nebo ne... Páč ty odpovědi jsou podle mě celkem jasný, pokud je k sobě člověk upřímný a umí myslet.
Já jsem docela řešila kastraci kocoura byťáka. Co je horší zlo toto, nebo si žít někde na venkově krátký, špinavý, tvrdý, ale autentický život. Samozřejmě jsem ho vykastrovala, ale jednoznačnou odpověď stejně nemám.
HaFk0
Vybodni se na kupírování, fena to nijak neocení, že je hezká, bude se cítit stejně hezká i s ušima. Jen by jí to zbytečně streslo. Ta narkóza je dost blbá věc a uši pak dost bolí, dětství je otrávené nošením límce a tak, a když vše není ideálně, kupírované, ale blbě postavené ucho vypadá pěkně blbě.
A všecko pro nic - nikam tě pak nikdy nepustí. Všichni se na tebe budou dívat křivě. Nestojí to za to.
|
HaFk0
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2011 14:34
- Nahlásit
hm jako ...jednoducho nerobim to len kuli temu ze hodne sutazy a tak to zakazuje ale insi duvod nevidim... us to nekdo spomenul ze ma nezaujimaju nazore druhych ja sem to prv chcel robit ale sem nevedel co to vsetko obnasa a ty sutaze o tom som nevedl ale inac ze by sa namna nekdo krivo dival neviem preco a myslim nech sa diva kdo chce jak chce
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2011 17:22
- Nahlásit
HaFk0
Ale situace v ČR a SK se dost liší. SK předpisy neznám podrobně, ale kupírovaní psi se tam normálně vystavují.
Jinak nemožnost účastnit se akcí v ČR s kupírovaným psem považuju za ujetinu největší . Vlastně propaguju týrání i tím, že mám samolepku na autě.... Hovadina.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2011 17:54
- Nahlásit
haFk0
ale insi duvod nevidim...
To mě překvapuje, já těch důvodů vidím docela dost, a to, že to toho psa docela bolí, a pro nic, mi nepřijde úplně zanedbatelné.
Ale samozřejmě dělej jak myslíš, pes bude výsledně šťastný nebo nešťastný z úplně jiných věcí v životě.
|