| Autor |
Zpráva |
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:55
- Nahlásit
Čivava snad není pes?
Veškerý degenerativní onemocnění psů vzniklo v bytech
Na to si přišel jak? To aby se lidé z bytů honem rychle vystěhovali na zahrady. Ať netrpí nedostatkem vzduchu a rozhašením přirozeného imunitního systému
Možná i té rakoviny bude míň, že. Já si doteď hloupě myslela, že za nemoci jako je rakovina může ničení životního prostředí, podivné stravovací návyky, sedaví způsob života adalší lidské necnosti. Nikoli nedostatek vzduchu v bytech
Pes venku se přirozeně potýká se změnami teplot, s virama, bakteriema a musí to tělo něco dělat.
Ale ten bytový také musí ven. Tím pádem se potýká s tím samým, co pes venkovní. Jen se nemusí prát navíc se stresem ze samoty.
Pes doma hnije ode dne, co se narodil
"hnije" pes, kterému se pán nevěnuje, nechodí s ním na vycházky, nezaměstná ho fyzicky ani duševně, nemá dostatečnou výživu a je opravdu jedno, jestli má pelech venku či v bytě. stačí trošku přemýšlet něž něco vybleješ
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:58
- Nahlásit
nefer
...no není to kretén?
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 10:01
- Nahlásit
Garfield
Není, mě se nějak začlo špatně dýchat - asi to bude nedostatkem vzduchu, tak se asi vystěhuji na zahradu. Ať se potýkám s viry a vyhnu se tak rakovině
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Bře 2005 10:05
- Nahlásit
nefer
Dělej si s toho prdel, ale zatímco ti vaši psi zdechaj na torze žaludků a dysplazky a při prvním mrazu maj zápal plic, tak mí tři vlčáci na zahradě sou celej rok venku v kotcu, žerou úplně všecho a v životě neblili a neměli průjmy, sou na vzduchu, v zimě maj srst, na jaře vylínaj a ven je beru každej den. Sou osvalený, zdravý a v pohodě. Je jim kolem desíti let.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 10:09
- Nahlásit
Garfield
nefer
že se necháte vytočit takovým UB.O to mu jde aby rozčiloval lidi a jemu to dělá dobře.Nejlepší reakce je žádná a ono ho to přejde.Já je spíš lituji.Ti to nemají v životě lehké a držím se hesla že mě může může rozčílit jen inteligent a ne ubožák.Ať žije kynologie doma i na zahradě.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Bře 2005 10:09
- Nahlásit
Garfield
Dost pochybuju, že "městskej gaučák" (jak vás kdosi nazval), jezdí někde na koních... Nebo, že by gaučák zdrchl z města na venkov? Asi jsi pochopil vo čem ten život je, co?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 10:17
- Nahlásit
Hele ty slavnej anonyme, proč se řádně neregistruješ? Proč pořád píšeš jako anonym. Stydíš se snad za své jméno? Stydět by ses měl za své předpotopní názory. Je vidět, že jsi zůstal se svým přístupem ve středověku, tak nám sem raději nepiš. Většinou jsou tady docela normální lidi, ale ty jsi absolutní vyjímka. Nejsi náhodou lehce zamindrákovanej arogantní hlupáček, který si tady léčí své ego. Čau, nejsme na tebe a tvé názory zvědaví. Je mi tě tak líto. Doporučuji jako léčbu odbornou literaturu, trochu tolerance a znalosti.
|
šíša
|
# Zasláno: 21 Bře 2005 10:20
- Nahlásit
Je zajímavý že můj první pes pocházel právě z takových poměrů jaký tady líčíš Anonyme a jak mi vysvětlíš žě z těch skvělejch rodičů co trávili svůj život na zahradě a žrali taky všechno se narodilo štěně s dysplazií takovou že jsme ho museli nechat ve 3 měsících utratit protože měl šílený bolesti, a teď mám psa NO co se narodil na gauči a brzy mu bude 15 let je naprosto zdravý a velice vitální.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 10:21
- Nahlásit
stremka
Chyba lávky, já se nerozčiluji, ale skvěle bavím. Dokonce se mi zlepšila nálada - dneska jsem nepřišla do práce zrovna nadšená a už se směju.
ad. torze žaludku a zápal plic - vzhledem k tomu, že jsem v bytě mnohem lépe schopna ohlídat, aby čubina po jídle nijak neblbla a v klidu trávila, se torze opravdu nebojím. a zápal plic ta moje chudinka nedostala ani když mi v mraze skočila do Labe. Dokonce ten městský gaučák s chabím zdravím neměl ani rýmu a na veterině se ukážem v podstatě jen na očkování a i když je třeba razítko o veterinárním osvědčení
jo a představ si, srst má taky
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 10:22
- Nahlásit
Anonymní
Tak jsem usedala ke klávesnicí s několika jadrnými slovy na rtech, ale nebudu se před tebou ponižovat nadávkama. Život na vesnici nemusí být špatnej, ale v životě bych tam nešla, protože tvorů smýšlejících jako ty je tam příliš mnoho a příliš mnoho psů odkázaných na jejich "studenej odchov", na který bych se musela bezmocně dívat.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 10:27
- Nahlásit
nefer
to víš že jo.Já jsem byla taky měšták (teď jsem zase naplavenina) a mám psy doma i když mají velký prostor venku.Jsou tam i tam ale hlavně se mnou.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 10:29
- Nahlásit
...ale je pravda (jak jsem se tak zamyslela nad tvým příspěvkem), že můj pes, tím jak je bytovej, v zimě žádnou srst nemá, teda ani v létě a vlastně nemá ani ty svaly, jen kostra potažená holou kůží. Ale dnes jej pověsím na noc z okna a třeba se to do rána zlepší (na vzduchu, mezi virama)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Bře 2005 10:33
- Nahlásit
Garfield
Určitě ho pověs, jemu ušetříš další trápení a sobě ušetříš za injekci.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 10:34
- Nahlásit
stremka
Já jsem zase "naplavenina" ve městě (i když v malém). Nevyrostla jsem sice na vesnici, ale v okrajové čtvrti města s vesnickými poměry (ostatně, vesnicí ta čtvrť po dlouhá léta byla, jen já si to z mého života již nepamatuji). A světě div se, shlukli se tu vesměs inteligentní lidé, kteří své opečovávané psi mají v domcích a vidina psa u řetězu na zahradě je už dávno pasé. Už dlouho jsem naštěstí takového psa neviděla. Možná to bude tím, že k nám dosahuje městská doprava, tak mají místní větší rozhled
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 11:24
- Nahlásit
Já jsem si ted vzpomněla, že když jsem byla malá a dojeli jsme ke známým, tak měli psa u boudy uvázanýho na řetězu, byl to kokr, i když přes tu ulepenou srst se to blbě poznávalo. Jediný co mi řekli bylo:" nechod k ní, ona kouše". Tehdy jsem k tomu psovi nešla, dneska bych jim řekla, že kdyby ji pustili, tak by možná byla víc v pohodě... :-/ Ať žijou "nejlepší kynologové na světě".
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 12:12
- Nahlásit
Hele anonyme ja mam psa v panelaku a je dost spokojeny. Ale zajimalo by me teda kdyz je psovi lip na zahrade u boudy proc kolikrat z te zahrady utikaj a chodej na prochazku sami. Dneska jsem musela bohuzel volat policajty, protoze jeden Leongerber si takovou prochazku udelal a vysel si na pole a z toho pole se dostal az na sidliste. Jinak to je pes, ktery je vecne na zahrade a tak by mu preci podle tebe nemelo nic chybet ne.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 15:41
- Nahlásit
Tedy názory "anonyma" mě skutečně udivují a jsem jimi dost znechucená... já jen nechápu, že si člověk s takovými názory vůbec pořizuje psa....je mi líto psů, jejich "páníček" si myslí, že je jim nejlíp na zahradě, pokud možno mezi slepicema, v bordelu a samotným... ....to je na pomalu žalobu z týrání zvířat.
|
Rendy
|
# Zasláno: 21 Bře 2005 16:22
- Nahlásit
Eimy
Jaks to poznala, že jsem z města?
Terri
Je to spíš dál než blíž....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 16:47
- Nahlásit
Rendy
Ted se nák nechytám
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 20:32
- Nahlásit
Vy pejskaři byťáci, pořiďte si čivavy a neserte se do vopravdickej psů. Hele anonyme četl jsi někdy knížku? Kup si nějakou o psech a přečti si o čivavách. Nebo si najdi na netu nějaké stránky a pouč se. Tvoje "argumenty" mě připomínají buranské tlachání v hospodě. A používej laskavě slušné výrazy, jo? A já doufám, že jsi nikoho neodradil od bydlení na vesnici. Já bydlím 15 minut od krajského města, z terasy se koukám na soukromý rybník a soukromý les, (40 let se o to nikdo nestaral, vesničani to zaváželi odpadem a nyní když to někdo dal konečně dopořádku za nemalý peníz, tak mu ti vesničani nemůžou přijít na jméno). Vítám každého nového přistěhovalce- jen houšť! A nejlépe přistěhovalce s hafíkama-ono Vám to totiž nedá a začnete se opičit a tím pádem se naučíte lásce ke zvířatům, která nevede přez žaludek.
|
anonym
|
# Zasláno: 21 Bře 2005 20:53
- Nahlásit
není anonym jako anonym, píše sem víc lidí
|
anonym1
|
# Zasláno: 21 Bře 2005 21:08
- Nahlásit
][b][/b]Garfield - seš jeden z tisíce,
všichni házíte vesnici do jednoho pytle, můj názor je že většina lidí ve městě jde se psem jednou max dvakrát na půl hodinky ven a to se mi zdá málo, neberu si do svý huby těch pár lidí co chodí na tyhle stránky protože jejich psi se maj určitě dobře, ale ten zbytek.
Většina lidí co jsem zavíta je stejně z města protože na vesnicí má internet jen málo kdo takže jste fakt v přesile.
Jen sem chtěl rozpoutal objektivní diskusi ale fakt se to zvrhlo
|
anonym1
|
# Zasláno: 21 Bře 2005 21:09
- Nahlásit
teda rozpoutat
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 21:09
- Nahlásit
Pro jednoho z anonymu.
Hele zil jsem se psama (NO postupne az tri kousky) v Praze v byte 3+1 cca 15 let, ted ziju uz par let se smeckou 8 sportovne vedenych psu (3xNO(ty co byli i v ty Praze) 3xDobrman a 2x BOM),na vesnici psi maji volny pruchod mezi bytem a dvorem. Kde si mysliz ze travi 99% casu kdyz jsou doma? Napovim ti venku to neni.
Kotcovani jednotlivych psu oddelene od zbytku smecky hranici s tyranim psa pes je smeckove zvire a pokud nema dostatecnej kontakt se zbytkem smecky (a to i pri odpocinku a krmeni) docela slusne strada.
|
anonym1
|
# Zasláno: 21 Bře 2005 21:11
- Nahlásit
Kdo mluví o tom že pes co se chová venku má automaticky kotec nebo řetěz?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 21:14
- Nahlásit
Je to spíš dál než blíž
To nevadí, pokud dojíždíš do Opavy, vezmem to jako středobod
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 21:15
- Nahlásit
anonym1
To co si myslíš, není vůbec pravda, já osobně neznám nikoho, kdo by takhle ven chodil. Fakt se mužeš kouknout na to, jak moje psice hrozně trpí, možná dneska trošku trpěla, ale to spíš tím, že sem ji donutila, aby se po zimě pořádně rozhejbala na překážkách...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2005 21:16
- Nahlásit
anonym1
Pes chovanej venku by podle mě ten kotec mít automaticky mít a (bože ta troufalost) v tom kotci i zateplenou boudu. Omlouvám se, jestli to má být u psa chovanýho venku jinak... Já mám jen bytovýho gaučáka
|
anonym1
|
# Zasláno: 21 Bře 2005 21:25
- Nahlásit
Existuje prosím ještě někdo kdo chová psa venku a napíše sem neboj jsem sám?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Bře 2005 21:44
- Nahlásit
Psa venku nemám,diskuzi jsem nestihla pročíst,ale myslím si,že tak jako by byl jorkšír nebo čivava chudák venku,tak by byl bernardýn nebo malamut chudák v bytě.A teď si to jdu všechno pročíst.
|