Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Jak se stát vůdcem smečky... / Pes doma...
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 19 Bře 2005 07:24
- Nahlásit

Moji příbuzní odsuzují psa v domě, říkají, že pes prostě patří na zahradu... Vzdyt to tak ale prece neni!!!!!!!!!!! Podle me je pes,kterej je v jednom kuse venku docela chudak,kdyz neni v kontaktu s lidma... Co myslite?Jak jim to vysvetlit?

nefer
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 08:16
- Nahlásit

Jak jim to vysvetlit?
úplně normálně věcnými argumenty. pokud to nebudou chtít pochopit, nepochopí a nepomůže ti nic. mám také příbuzné pro které je pes jen čokl a nevysvětlím jim to nikdy a ani se o to už nesnažím. nenechávej se zbytečně vytáčet, oni se o tvého psa nestarají. jak kdosi řekl: před lidskou hloupostí jsou i bohové becmocní

Bella
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 15:36
- Nahlásit

Pes v bytě to má daleko lepší..je víc venku..mezi lidmi mezi psy. Protože se s ním musí na pravidelné procházky. Zato pes na zahradě v podstatě nic jiného neviděl..nedají mu možnost..každý si jen myslí, že má dost vlastního pohybu, ale je to naopak. Vystětlíš to ovšem jen málo lidem..každý si to musí zažít.

jeany
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 15:43
- Nahlásit

Souhlasím s tím, že pes v bytě se má líp. Když vidím ty chudáky psi zavřené v kotci celý den. Ale jsou na zahradě... Pes je společenský tvor a proto potřebuje společnost, ať už lidí nebo psů. Lidem, kteří to nechápou, se to moc těžko vysvětluje.

Jerryk
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 17:58
- Nahlásit

Moji příbuzní odsuzují psa v domě, Rodiče a příbuzné si člověk nevybírá My máme jednoho hafíka venkovního a jednoho domácího. Já myslím že záleží na rase a na povaze každého pejsy. Ten venkovní (NO) když ho pozveme domů běží do kuchyně ke chlebníku, čeká na rohlík a maže ven. Doma nechce být a je dost nervozní. Jednou začas udělá větší kontrolu-všechno si "přečte" a hurá ven. Jen doufám, že mu ten domácí nevykecá jak bezva je to u páníčků v peřinách!

niniel
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 18:55
- Nahlásit

Ja beru jako idealni reseni psa v byte, ktery je venku, pokud neni nikdo doma. A je fakt, ze doma to berou taky tak, ze pes ma byt venku...

Rendy
# Zasláno: 19 Bře 2005 20:49
- Nahlásit

No my bydlíme na vesnici, máme dva psy a taky jsme pro ostatní divní, že je máme doma.... Hlavně se nenech zvyklat.

Anonymní
# Zasláno: 20 Bře 2005 11:16
- Nahlásit

Neboj,Rendy,to ja nikdy!!! A vzhledem k tomu,ze je to ridgeback,tak ten uz vubec nepatri ven naporad... Mame dost velkou zahradu,tak lita tam a 1x denne chodime po okoli (po polich,ale ted to je totalne rozmoceny,tak jen po ceste )...

Anonymní
# Zasláno: 20 Bře 2005 11:42
- Nahlásit

Všichni tady na tý diskusi jste úplně normální a primitivní městský Gaučáci!!!!!!!!!
Pes doma je jako pes v kleci!!!!!!!!

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 11:45
- Nahlásit

Anonymní
¨To vysvětluj tomu mýmu, že by se měl venku s těma zbytkama, kterýma většina lidí na vesnici psy krmí, líp... Myslím, že by tě rychle vyvedla z omylu Ovšem jestli se psem spíš venku na dvoře, aby byl v tvojí společnosti, tak to se omlouvám

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 11:47
- Nahlásit

Anonymní
Jinak máš pravdu jsme NORMÁLNI narozdíl od tebe... A osobně si myslím, že víc primitivity je na venkově i když i tam se občas najdou vyjimky ale v 90% se na vesnici nenarodili

jeany
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 13:24
- Nahlásit

Anonymní Když už chceš sdělit svůj negativní názor, neschovávej se za anonymitu.

Anonymní
# Zasláno: 20 Bře 2005 16:14
- Nahlásit

Vy jste asi nějaký chytrý v těch městech myslíte si, že lidi na venkově jsou burani negramotný? To je přesně názor vás Městskejch Gaučáků, máte za to, že kdo bydlí na vesnici je úplnej idiot!!!!!!!

Mějte se krásně a zase mi něco pěkného napište s pozdravem Ferda Mravenec, ahoj!!!!!

Břetislava
# Zasláno: 20 Bře 2005 16:19
- Nahlásit

My máme v bytě labradora. Jeho nejoblíbenější činnost je ležet s náma na sedačče nebo být kdekoliv v naší společnosti. Tak jak se musí věnovat lidi psům v bytě, nikdy lidi, co mají psa jen na zahradě nepochopí, a proto mají takový nesmyslný kecy. Mluví o něčem, čemu vůbec nerozumí. Nedávno jsem byla u doktorky a tam se jedna holka bavila s nějakou paní, jaký je strašný týrání, když vidí, jak ti lidi mají ty psy v bytech ... no uplně mě to zvedalo ze židle. Pak nakonec prohlásila perlu: "My toho našeho Punťu máme celej život na zahradě a jak si tam běhá, to nikdy ten pes z paneláku nemůže .." - přála bych jí vidět všechny spokojený hafany z bytů. Škoda že neumějí mluvit!!!

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 16:38
- Nahlásit

Anonymní
Bohužel u některých to tak vypadá... To, jak jsou psi na vesnicích zanedbaní je až hrůza. Když přijedeme na chalupu, tak všichni řikají :"A vy si berete psa domů? Ježíš a vy mu ještě kupujete zvláštní jídlo? No to je hrozný." Přitom o tom jak se má můj pes se jim může jenom zdát. Jim totiž přijde nomální, že pes žere s prasetem šrot z koryta... Je to hnus, lidi jako vy fakt přivázat na řetěz nebo nechat tak rok venku, uvidíme, jak budete štastní. Vždyt chudák člověk v bytě...

Jerryk
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 17:38
- Nahlásit

My jsme se přistěhovali na vesnici z poměrně velkého města. Dodneška jsme "přistěhovalci" a nikdy jsme nezapadli mezi místňáky. Už třeba jenom proto, že naši psi nejsou u nějaké tyče (ti lepší mají i boudu) na řetězu, mají své krmení, které není společné s prasaty, slepicemi... ani se neskládá ze zbytků šlupek z brambor či chleba pomaštěných přeškvařeným omastkem. O místňácích si opravdu myslím, že to jsou většinou burani negramotní a mám velkou radost, když se k nám přistěhuje někdo z města - to se totiž pozná i podle stavu jeho pejsy. Jo, a burani dodneška nezkousli, že jsme za nákup nového hafíka dali víc než oni jsou ochotni investovat do vlastních dětí!!!!

Anonymní
# Zasláno: 20 Bře 2005 17:47
- Nahlásit

Anonyme,
copak si myslis,ze pes nepotrebuje lidskou spolecnost???Jsme taky z takove vesnice, ale jsou tu i nejaci "normalni" lide... Zrovna dneska na celoodpoledni prochazce jsme sli kolem plotu,za kterym byl u metru na 2,5metrovym retazu privazanej zanedbanej pejsek.Bylo nam ho fakt desne lito, copak ty lidi jsou tak blbi a nemaj trochu ohledu?!

Anonymní
# Zasláno: 20 Bře 2005 19:07
- Nahlásit

Je fakt,že lidi na vesnici to berou trochu jinak.Nám se ztratila fenečka jorkšírka a sousedi jí našli a dali do králíkárny.Až v hospodě se dozvěděli,že je to celkem vzácný pejsek a přinesli jí.

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 20:07
- Nahlásit

No my bydlíme na vesnici
Hele Rendy, ty nejsi přímo z Opavy, tož to možná máme k sobě blíž (a nebo dál)

Katy
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 20:59
- Nahlásit

Teda musím přitvukovat Jerrykovi
Lidi na vesnici, maj omezenější rozhled, viď Ferdo Mravenče! Vidím to, když jsem se z Prahy přestěhovala k příteli na malou vesnici, kde si všichni viděj do talíře. Najdou se tu i pejskaři, který vidí ve psovi kamaráda (a ne jen hlídače chalupy, jako valná většina místních), ale to ještě neznamená, že mají psa v bytě. Všichni co tu znám, mají psy v kotci a pouští je na zahradu. Já mám 2 menší psy a spí se mnou v posteli. A nepřijde mi na tom nic divnýho. Protože moji psy jsou při vstupu do bytu čistí, nemají blechy, ani žádnou nakažlivou nemoc. Všimnu si každýho jejich křivýho chlupu a vím, že budou nemocní několik dní dopředu, protože je dokonale znám. Lidi co maj psa v kotci a vidí ho jen při krmení, poznaj, že je nemocný, až když už se to opravdu nedá přehlídnout. Pro všechny vesnický burany, co nechápou, že se může mít pes "bytovej gaučák" dobře, bych chtěla zdůraznit, že pes, je zvíře smečkové = společenské!!! A potřebuje být s námi v kontaktu! Mám zahradu, za barákem pole a les a čemu myslíte, že dá můj pes přednost? Zaškrábe si na dveře a chce dovnitř, za námi! Bude mi ležet u nohou, když myju nádobí a když se chce podívat, co se děje na návsi, vyskočí si na okno. Co mému psu chybí, co má ten chudák na dvoře na řetězu? Nic! Má procházky, kvalitní krmení, kontakt s námi a spoustu lásky. A ten chudák na dvoře? Mizerný žrádlo, nezateplenou boudu, většinu dne samotný a když je pořádný plot, tak se nemůže ani rozptýlit děním na ulici. A jestli někdo říká, že je takhle jeho pes spokojený, pak leda proto, že ten chudák nic lepšího nezažil a neví, že život může být lepší...

Anonymní
# Zasláno: 20 Bře 2005 21:37
- Nahlásit

Hm takže z týhle diskuse vyplývá že:
- psa je nejlepší chovat v obýváku
- pes na vesnici má řetěz jistej
- na vesnici se pes krmí zbytky (a nebo společně s prasaty)

Není to týrání zvířat mít psa na vesnici?

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 21:39
- Nahlásit

Anonymní
takže k odrážkám postupně:
- co je špatnýho na psovi v obýváku?
- možná je lepší, když je na řetězu, protože 90% vesnických psů pak z hladu honí zvěř, takže smrt zastřelením je u nich téměř jistá
- na vesnici většina těch původních obyvatel psa zbytky krmí, vidím to u nás na té chalupě nebo spíš slyším, když se zeptáme, čím psa krmí :"No, my mu dáme, co nám zbyde" a to v tom lepším případě. horší je, že pes fakt žere šrot z koryta s prasetem.

Anonymní
# Zasláno: 20 Bře 2005 21:52
- Nahlásit

90% vesnickejch psů honí zvěř
a to říkali na Nově nebo kde
a ne každej je tak bohatej aby mohl mít prase

Kulda
# Zasláno: 20 Bře 2005 22:07
- Nahlásit

A víte co mi připadá zvláštní ? Že 90% psů co někdy napadli člověka je právě ze zahrad a kotců ? Čím to asi je ? Zřejmě velice špatná nebo vůbec žádná socializace. Přinese se odněkud štěně, prskne se na zahradu a děj se vůle boží. 6iju taky na vesnici a tak vím co znuděný pes, který nikdy nepoznal pohlazení dokáže. A to nemluvím ani o tom, že například očkování připadá vesničanům naprosto zbytečný. Když jsem se ptal jestli nemají strach že jim pes pojde třeba na psinku mi odpovědela většina lidí no tak zdechne a co, zakopu ho na zahradě a koupím si jinýho vořecha. Krásnej přístup inteligentních vesničanů kterých je bohužel většina.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 22:11
- Nahlásit

Anonymní
To, že 90% vesnických psů honí zvěř vidim. A taky sem viděla to, že když tam toho psa kvuli tomu zastřelili tak jeho paneček prohlásil:"Já věděl, že ho zastřelí, on kolikrát dotáhl dom kus srnky." To je pak na zabití...

Jerryk
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 22:27
- Nahlásit

A to nemluvím ani o tom, že například očkování připadá vesničanům naprosto zbytečný. Ale králíky si oočkovat nechají! Vím to podle toho, že nám to hlásí v rozhlase kdy přijede doktor
Já bych fakt těm omezenějším dávala třeba internet zdarma. Většina lidí u nás-myslím původních, ho nemá ani nechce. Přitom je to medium přez které můžou získat rozhled, jiné názory, zkušenosti. Ale u nás funguje: můj děda topil uhlím, můj otec topil uhlím, tak na co plyn.

šíša
# Zasláno: 20 Bře 2005 22:39
- Nahlásit

Jasně že králíky jo protože ty můžou sežrat nebo zpeněžit kdežto do psa by museli prachy vrážet.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 22:42
- Nahlásit

Mně tohleto celý připomíná situaci, kdy sme s přitelem na zahradě, kam nám nedosáhne sekačka sekali trávu kosou, celá ta zahrada je do kopce, takže kosit trávu tam je celkem zážitek. Přišel syn od sousedů ještě s kámošem (stejně staří jak já) a začli do přítele kecat, že to je posekaný blbě, že to má být kratší ta tráva, že pan ten a ten b nám ukázal, jak se to správně dělá... Po chvilce mě ty jejich kecy vytočili, vstala sem a vrazila sem jim kosu, ať nám to teda ukážou, jak se to dělá. Oba dva nasadili kyselej ksicht s tím,že to neumí. To ještě pominu to, že tu kosu drželi jak prase perník...

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 07:44
- Nahlásit

Anonymní Ferdo Mravenče, jsem typickej městskej gaučák, přesně ten, co má averzi vůči dementním vesnickým buranům, kteří se starají jen o zvířata, který pak můžou sežrat a jejich psovi je určitě lépe na dvorku mezi slepicema, protože bližší společností věčeně ožralýho pána by opravdu jen trpěl. Mám velkého psa v bytě, spí se mnou v posteli, kouká se mnou na televizi, leží mi u nohou, když vařím a doma je proto, aby si odpočinul, protože venku v lesích a na loukách a na hodinových vyjížďkách s koňmi ve společnosti dalších třech psů se unaví tak, že vyspat se v teplém bytě na sedačce po boku svých milovaných páníčků je pro něj nejlepší odpočínek, jaký si může představit. Jsi opravdu buran non plus ultra.

Anonymní
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:44
- Nahlásit

Veškerý degenerativní onemocnění psů vzniklo v bytech. Přešlechtěním, hýčkáním, nedostatkem vzduchu, pohybu a rozhašením přirozenýho imunitního systému psa. Pes venku se přirozeně potýká se změnami teplot, s virama, bakteriema a musí to tělo něco dělat. Pes doma hnije ode dne, co se narodil. Je to jako s rakovinou u lidí. Vy pejskaři byťáci, pořiďte si čivavy a neserte se do vopravdickej psů.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání