| Autor |
Zpráva |
reneeska
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2008 09:59
- Nahlásit
pawLINka
2.8. máš čas a 3.8. taky?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2008 15:18
- Nahlásit
bullvnouzi
Beztak se Máfovi zdálo o Jessince
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2008 16:06
- Nahlásit
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 09:55
- Nahlásit
pawLINka
Mucholabka
Pěknej klučina.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 15:57
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=NYauS0zhulY
A zase máme video
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 16:21
- Nahlásit
Hlásím, že do skupiny canisterapeutických psů přibyl jeden zabiják
Hrozně mě potěšila jedna paní rozhodčí, bylo na ní vidět, že je strašně ráda, že se těmto plemenům dělá taková pozitivní reklama.. Nakonec z ní vypadlo, že dělá CT s dvěma fenkama SBT
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 16:23
- Nahlásit
Mucholabka
Dobrééé.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 16:29
- Nahlásit
Mel
Fákt? No tož gratulace veliká.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 16:37
- Nahlásit
Mel
Super. Pak mi to musíš popsat, já chci už dlouho taky je to těžké?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 17:11
- Nahlásit
bullvnouzi
http://www.komik.cz/videa/1006-balonovy-ratlik/
Ty vogo, to nauč Mambu
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 17:19
- Nahlásit
Mucholabka
Ty kráso, to je celá Mamba. Upe ječí stejně - místo mozku z míčku kostku. Upe ji vidím, jak by do toho vlítla.
Ale nemám nafukovače balonků.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 17:29
- Nahlásit
bullvnouzi
Tak ji nauč tohleto
http://www.komik.cz/videa/885-borec-na-konec-slepi ce/
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 17:56
- Nahlásit
Mucholabka
Ts ts.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 18:20
- Nahlásit
Mel
tož gratuluji
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 20:31
- Nahlásit
Díky za gratulace... ale že mu to sekne, co? Jen tohle až uvidí nekteří lidi, tak to asi sekne s nima
Mucholabka
no, těžké... ono se nedá říct, že by to bylo těžké. Buď na to ten pes má, nebo nemá... Není to nic, co by se ho dalo naučit, prostě musí milovat lidi a musí mu být příjemné, když se ho dotýkají...
A každé sdružení si dělá ty zkoušky jiné, takže těžko posoudit. My dělali u sdružení Helppes a zkouška se skládala z poslušnosti a ze speciálních cviků.
V poslušnosti je:
ovladatelnost na vodítku, bez vodítka
sedni, lehni
přivolání
přivolání od zvěře (v tomto případě od klece s králíčkem)
aport
průchod skupinou osob, přičemž jedna byla na vozíčku, jedna o berlích, jedna se psem a děti
pak odložení psa, kdy kolem něj jezdily děti na koloběžce, kopaly si s míčem a dělali prostě takový povyk
a poslední bylo přivázáni psa, psovod v úkrytu a kolem prošla slečna a vystřelila deštník, hodili k němu plechovku naplněnou kamenama, hladili si ho a přesně nevím, bo jsem to neviděla
Ve speciálních cvicích bylo:
paní si odvedla psa s sebou do místnosti (na záchody), pustila mu takový ten fukar na ruce, pak ho objala kolem krku a držela ho nějakou dobu (omezení pohybu psa)
podání pamlsku - to bylo celkem drsný, bo mu nechala zavřenou dlaň a pes by si to měl správně vydolovat jazykem
reakce na kontakt s hrajícími si dětmi dětmi (přezkušuje se i chování psovoda)
reakce na kontakt s mentálně postiženými osobami (taky chování psovoda)
reakce na kontakt s osobou na lůžku - to jsme neprospěli bo tam musí být pes fakt naprosto něžný a já se bála, že Gary paní spíš šlápne do obličeje, jak se k ní hnal
a polohování - to jsme ani nezkoušeli, bo po Garyho reakci na předchozí cvik, nám bylo řečeno, že to absolutně nepřichází v úvahu. Na polohování musí bejt pes absolutní flegmatik.
A nakonec aport cizí osobě
Přesný znění zkušebáku si najdeš na tom jejich webu...
My máme poznámku, že pes je velice temperamentní, ale zvladatelný
Takže těžký to není, ale chce to, aby pes byl takový trochu mouchy snězte si mě.
Poslušnost udělal každý, kromě jednoho psa, který se nedal odvolat od králíka. Není to tak přísné, jak u klasické sportovky, prostě jde o to, aby ten pes byl zvladatelný.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 20:40
- Nahlásit
Mel
přivolání od zvěře (v tomto případě od klece s králíčkem)
Tak to je v prdeli
a na co je CT psovi aport?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 21:01
- Nahlásit
Mucholabka
no, spoustě klientům se líbí, když můžou psovi něco házet a on jim to nosí... ale nemusíte ho udělat, z poslušnosti máš 100 bodů max. a stačí 70 na udělání
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 21:25
- Nahlásit
Sice to sem nepatří, ale pár fotek z výstavy v Brně. Upozorňuji, že jsem měla hroznej foťák, takže na většině fotek nejde nic vidět
pinč
caník
černí ruští teriéři
dl. čivavy
němečtí pinčové
kolemjdoucí stafordka
leopardi
stafbull
argentina
velký knírač
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 21:57
- Nahlásit
pawLINka
Tys tu byla, uááá a neřekneš, mě trefí
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 22:03
- Nahlásit
reneeska
Tak to si přece nenechám ujít, ne?
Ale ani mě nenapadlo se ti ozvat, to je teda pravda.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 22:09
- Nahlásit
pawLINka
Ze sem lezu, to ta kupirovana stafordka byla normal ve vystavisti? Nebo mimo areal?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 22:15
- Nahlásit
Fifi
Byla v areálu a mně to teda rozhodně nevadí a nehodlám o tom tady rozvíjet nějakou trapnou sáhodlouhou diskuzi o ničem, ju?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 22:26
- Nahlásit
pawLINka
Ok, ja taky nic nehodlam resit, jen sem se ptala, mne to teda taky rozhodne nevadi!
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 22:33
- Nahlásit
pawLINka
mě to taky rozhodně nevadí, jen je divné, že ji pustili dovnitř, bo kupírovaní psi se nesmí veřejných akcí zúčastňovat ani jako "návštěva"...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 22:36
- Nahlásit
Kamarádka pořádá výstavy kníračů a hrozně na to nadává, bo říkala, že jí je úplně trapný vyhazovat lidi, kteří se jdou mrknout a mají s sebou třeba dvanáctiletého psího důchodce kníra s kupírovanejma ušima.... ale že prostě je vyhodit musí
Tak je zvláštní, že na mezinárodku si to pořadatelé lajsnou....
|
ginová
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 22:39
- Nahlásit
Mel
já jsem ji potkala taky a to měla hlavu - uši ještě obvázané, byla jako děcko s příušnicema jinak já to taky neřeším
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2008 22:44
- Nahlásit
ginová
ono ani nejde o to, že ten pes je kupírovanej, ale jak se tam mohl dostat?
Hlavně, že pruděj s očkováním, když se nevlezeš do toho jejich termínu, tak tě tam nepustěj a kupírovanýho psa klidně....
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 16:24
- Nahlásit
tak a máme výsledky krve - výživově je naprosto okey! Což mě těší, když teda nekrmíme těma granulema a doktoři nás straší poměry Ale zato našel zánět, takže ráno šupajdíme pro antibiotika. Zánět spojivek už léčíme, tohle by to mělo urychlit. Má po koupání Mařka.Zní to blbě, ale sem ráda, že něco našli bo už si připadám jak paranoik Bylo to spousta takových "náznaků" a tak sem jako ráda, že mám pravdu a že nejsem duševně vyšinutá
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 17:25
- Nahlásit
Sijes
A čeho má zánět? Jen těch spojivek?
Na co nechalas ty testy dělat? jen tak?
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2008 17:30
- Nahlásit
pawLINka
zábět prý nějakej v těle, dostane ATB nebo už dostala. ty spojivky to prý nejsou, to je maličkost a neprokázalo by se to z krve. A krev asi krevní obraz ...
|