| Autor |
Zpráva |
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 07:09
- Nahlásit
11111
Kam jezdíš na paintball?
|
11111
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 07:14
- Nahlásit
pawLINka :
na naše hřiště do klobouk u brna )
jaksi ho i pořádáme, takže sjem tam celkem často )))
Má to obr výhodu, Ben se nebojí střelby ani když se střílí defakto vedle něho .. myslivec z něho byl nadšený ))))))
|
rain
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 07:46
- Nahlásit
Marki
Tak co, pro který cvičák ses rozhodla? My byli teda 2x u Martina Uřičáře a zatím naprostá spokojenost. Super přístup k pesovi, k nám, prostě fajn Je teda ale fakt že zatím se učil spíš páníček než pes . Sice to máme z Bohumína do Hrabové tam a z5 přes 60km ale měnit se nechystáme. V každém případě by mě zajímaly názory i na jiné cvičáky (nemusí být jenom v Ově.) jak to tam chodí, atd., protože přecejenom nemám s čím porovnávat...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 07:56
- Nahlásit
11111
5.-6. su u bullvnouzi ... ale tak nějak to vymyslíme
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 08:12
- Nahlásit
rain
Tak až někdy bude někde kousat Baileys, dám ti vědět, a půjdeš taky, ne? Myslím, že u Uř. je to skvělá volba. A taky přijď někdy k nám do Ludg., ať vidíš, jak to nemá vypadat
All
V neděli jedu do Brna s Buckou, hééééč!
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 08:17 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
reneeska
5.-6. su u bullvnouzi
Si myslim.
11111
Tož doarz na sraz, né?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 08:21
- Nahlásit
Mucholabka
Co v Brně? Krejt?
|
rain
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 08:25
- Nahlásit
Mucholabka
Super, to nebude problém, Ludgery jsou kousek...
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 08:37
- Nahlásit
Moje "neteř" je nějaká široká, týjo, už to není žížala
Mucholabka
Nojo, roste jako z vody! Je moc fajn, jsem zvědavá, jak ještě nabere.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 08:48
- Nahlásit
no jako já bych chtěla na sraz dorazit. Ale co já vím co se vyvrbí za akci nebo něco takovýho zase ???
o tom, že mám volný víkend se mnohdy dozvím až v sobotu ráno, když odpadne nějaká akce...
Ale budu se snažit, už sjme to psala i do fora o srazu.
|
Marki
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 08:52
- Nahlásit
rain
ahoj, tak nakonec jsme se rozhodli pro psí školu (mají tam i psí hotel) KOIRA http://www.koira.cz/ - je to sice z ruky, ale stojí to za to. Je to všechno založené na pozitivní motivaci, takže fakt super. V sobotu jsem tam byla na semináři - perfektní prostředí i lidi. Můžu vřele doporučit. Teď začneme chodit do psí školky. Netušila jsem, že v hrabové je cvičák. My bydlíme kousek od Hrabové a vůbec o tom nevím - no popravdě jsem to ani nezjišťovala.
|
rain
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 09:20
- Nahlásit
Marki
Taky bych nevěděla, kontakt nám dali chovatelé od kterých Tyra máme, taky k němu chodí . Byla jsem právě ráda že cvičí hodně pitů a ne jenom NO. Jj, s tou motivací je to super. Pes vypadal že ho to hodně baví, byl šikovný no akorát asi vymyslíme jiné pamlsky než piškoty, i když dostával jenom kousky, byly docela suché a asi ho to dráždilo. Zatím máme induviduální výcvik, uvidíme jak to půjde s ostatníma, není na to zvyklý, tak to aspoň napravíme
|
Marki
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 09:41
- Nahlásit
rain
a jak máš starého pesana?? Naše fenka (SBT) má 4 měsíce. Hodně lidí mi říkalo že na cvičák je to hodně brzy....a v té Koiře se zrovna otevírá školka tak jdeme nejdříve tam. No a pak uvidíme jestli na cvičák taky tam (je to fakt dálka) nebo někam jinam. A kdy se v hrabové cvičí? že bychom se tam zašli kouknout - bydlíme hned vedle.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:00
- Nahlásit
rain
na cvičení používej nějaké hodně atraktivní pamlsky, co normálně nedostává, např. nakrájený párek, točeňák a nebo jestli nejsi líná, tak vařené hovězí maso nakrájené na kousíčky (hodně malé, ať ho nepřecpeš) - to používám já i na stopy, nešpiní to moc a pesanům to hooodně chutná.
Marki
jestli jdete jen do malé školky, tak to vůbec nevadí, naopak, čím dřív projde řádnou socializací, tím líp. Pokud to tam za něco stojí, nebudou vás tam drillovat s nějakým výcvikem
|
rain
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:06
- Nahlásit
Marki
Já četla že do psí školky hned po vzteklině, navíc je to spíš o tom aby si zvykl na psy než o cvičení, takže 4 měsíce mi příjdou ok . Náš má teď něco přes 7 měsíců takže už cvičíme. Zatím máme teda individuální výcvik, až budem mít skupinový, dám ti vědět nebo se můžeš určitě domluvit přímo s ním, myslím že říkal že občas dojíždí i na jiné cvičáky. Ještě, jestli se můžu zeptat, jak to v Koiře vychází cenově? (jenom tak pro srovnání...)
|
Marki
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:08
- Nahlásit
Mel
No my už základní povely zvládáme - sedni, lehni, štěkni, pac, místo.... jen nám pořád něják nejde zůstaň.... jen mám pocit že v tom začíná mít trošku zmatek - i když jí to před tím šlo skvěle. Možná jsme jí to naučili moc rychle.
No myslím, že to v té školce bude super a myslím že se tam vyřádí , zaměřují se tam i hodně na clicker.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:19
- Nahlásit
Marki:
fakt zvládáte ve 4 měsících tyhle povely???
to mi přijde, že na to jdete trochu moc rychle. bych zabrzdila a už jí nic jiného neučila. Obvzláště ne zůstan... na to ej ještě fakt malinká.
|
Marki
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:27
- Nahlásit
11111
No jo když ona se učí fakt ráda...je na to úplně nažhavená....je to stafbulík .... Vždycky když vidí že nesu nějáký mlsík tak než jí řeknu povel předvede mi celou sestavu co umí ale samozřejmě jí to takhle jde jen doma v obýváků - když vylezeme ven, vůbec ty povely nezná, a ani jí do toho nenutím. Vždycky s ní cvičím jen když chce ona..... chápu že je to jen štěně ale když ona se naučila např. sedni za 5 minut )
|
rain
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:28
- Nahlásit
Marki
My ho jako mrně učili spíš než povely...jak bych to řekla..."soužití s námí" Aby věděl co může a co ne, jezdit s náma bez problémů v autě, MHD, neutíkat na procházkách (ne jenom přivolání, ale aby neodbíhal) a takové ty věci (akorát to zůstávání o samotě jsme podcenili ). Takové ty základní povely jako kě mě nebo sedni taky, ale přecejenom je tolik povelů na 4 měsíce asi docela dost, pak se mu to plete no. Radši bych to zredukovala jenom na těch několik málo nejdůležitějších, ale zato aby je uměl 100%.
|
Marki
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:34
- Nahlásit
rain
takové to ježdění tramvají, autobusem, autem....chození po městě, atd.... to všechno zvládá v pohodě už od mala......co může a nemůže (jasná pravidla) taky chápe v pohodě a dokonce je i dodržuje (zatím) ...socializace proběhla úplně v pohodě...strašně jsem se toho bála, co bude dělat v tramvaji, v autě...ale všechno šlo zatím hladce (musím to zaklepat ) Máte nějáký problém se zůstáváním o samotě??
|
rain
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:39
- Nahlásit
Marki
No, docela velký. Když má zůstat sám, je hysterický. Štěká, skáče na dveře, kouše je, no takové ty klasické projevy . Snažím se trénovat, zatím jsme na 5ti minutách do prvního kňuknutí Takže ještě dloooouhá cesta k bezproblémovému chození do práce .
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:43
- Nahlásit
Marki
hlavně to nepřeháněj s cvičte si jenom pro radost. Prostě, jak píšeš, jen když jí to baví. Později můžete začít trénovat i venku, aby se naučila, že poslouchat se musí za každé situace.
Zůstaň je pro malé štěňátko asi dost nepříjemné, ale my to učili už od mala, když jsme se vraceli z prochajdy. Musel prostě počkat za dveřma, než přinesu hadr a otřu packy. Povel zůstaň se dává, když pes leží, nejdřív to dělej jen, aby zůstala ležet vedle teba a pak se pomalinku přesunuj před ní a odstupuj dál. Ale důležité je to nijak nehrotit, máš doma ještě malé miminko, takže na cvičení je času ještě dost. Hlavně ať si pořádně užije mládí, za nějakou dobu přijde puberta a to si užijete
A já si nemyslím, že už bys jí neměla učit nic nového, ono u psa platí stejně jako u lidí - co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Prostě to, co se naučí jako malé štěně, bude mít vštípené naprosto nejlíp.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:43
- Nahlásit
rain :
ty brdo, jak já jsem někdy ráda, že Ben toto zvládal v pohodě. Akorát teda kousal co našel, ale nekvílel.
Je teda ale fakt, že nám zase slinil v MHD a to tak, že musel mít pod sebou ručník. Pohled úžasný.. SBT s náhubkem, který mu byl velikáánský, pod ním ručník, sliny od tlamy na zem, pohled týraného zvířete... ale i tehdy nám někteří říkali, že ej to zrůda a patří zabít :-//
s tím navykáním na samotu.. zkoušeli jste třeba to, že jste třeba u televize a dát štěně do jiné místnosti, zavřít a nechat ho tam?
Hlavně k němu nechodit, když kvílí, ono si pak může říct, že dosáhlo svého - přišli jste, ikdyž jste ho hubovali....
|
rain
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:44
- Nahlásit
Marki
Já se právě zas bála toho utíkání, mamči pes jak se dostane z vodítka, okamžitě uteče a není šance ho chytit. Tyr je takový závisláček že se ode mě fakt nehne . Nebýt toho jednoho problému, neměla bych jediný důvod si na cokoliv stěžovat
|
11111
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:46
- Nahlásit
Mel:
no jo,a le když na 4 měsíční mimino dáš hafo povelů, kterénebude 100% umět, tak se mu to bude plíst..
Začala bych s ke mě, sedni, lehni. blbinky jako je štěkej, pac.. bych nechala na později až bude umět tyhle. to je jenom můj názor.
kor zůstan je dost náročné pro mimčo.
s tím povelováním:
my máme zůstan v leže a čekej v sedě. )) ale rozlišovat se to 100% naučil až ted v roce a půl ))
|
rain
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 10:51
- Nahlásit
11111
Jj, já už jsem to tu probírala v jiných diskusích, problém je jenom když je v bytě sám, není problém dát ho do jiné místnosti. Když sme tohle trénovali a začal dělat brajgl, akorát jsem na něj zařvala ticho (přes dveře) a když stichnul tak pochvala Nechci to tu zase moc rozebírat - zatím je dopoledne na hlídání a odpoledne trénujeme takže není ani moc co rozebírat .
Spíš bych se chtěla zeptat lidí co dělají high jumpy (zatím to teda kvůli zubům a kloubům netrénujem) problém je v tom že ho pešek hrozně zajímá, ale jenom když ho někdo drži v ruce, jakmile je někde přivázaný, zajímá ho asi tak 30 vteřin.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 11:08
- Nahlásit
11111
Já jsem se snažila naučit všechno, co jsem potřebovala. Samozřejmě, že to po něm nebudu chtít všechno najednou, ale třeba když už umí sedni, začnu učit lehni apod. V kynologii se postupuje od lehčího ke složitějšímu, takže samozřejmě, že když štěně neumí vůbec nic, nezačnu ho hned drillovat sedni, lehni, vstaň, štěkěj, apod. A jsem názoru, že do cca půl roku by si mělo štěně užívat "dětství". Ale štěňátka jsou děsně aktivní a všechno je baví a když je to cvičení (samozřejmě formou hry), tak to budu jenom rozvíjet, abych neměla pak problém
|
Marki
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 11:12
- Nahlásit
rain
no my právě problém se zůstáváním doma taky neměli.... ani nekňukne, ani když byla prní noc u nás - lehla do pelechu v předsíni - nespí s náma v posteli, tam jsem jí zavřela a spala až do rána...a to jsem se psychicky připravovala na to že se minimálně 2 noci nevyspím jak to znám z vyprávění od jiných lidí co si pořizovali štěndo...no takže si myslím že to probíhalo až moc hladce - měla jsem týden dovču, a po třech dnech jsme ji začali nechávat samotnou doma tak cca po hodince - naprosto v pohodě - pak měl dovolenou přítel a to bývala sama doma tak ty 4 hodiny a více. Pak jsme šli normálně do práce a bývá doma sama tak 9 - 10 hodin. Samozřejmě ničí co se dá (omítky, podlahu, lišty...) ale s tím jsme počítali Má vyhrazenou jen předsíň. Neměla dokonce ještě ani průjem, ani nezvracela a žádné zdravotní problémy jak to u štěňat bývá. Tak čekám co příjde protože se mi to zdá až nemožné Možná to bude tím, že jsem se fakt připravovala na nejhorší
|
Marki
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 11:22
- Nahlásit
Mel
s tím utíráním tlapek to taky tak máme....ona zůstane za dveřma a počká až příjdu s hadrem a utřu jí tlapky ... když tam čekám tak jí pořád opakuju zůstaň a chválím ji.... ale jakmile třeba sedne a říkám zůstaň a udělám krok hned se za mnou rozběhne.... ale zatím to něják neřeším..... když jí to nejde nebudu jí něják drilovat
Rain
s tím utikáním když je bez vodítka problém teda celkem máme....teda pokud vidí jiného psa tak nás nezná a běží si za ním pohrát, jenže mám trochu strach protože každý pejsek si s ní hrát nechce a kolem cesty a kde je více rušno chodíme jen na vodítku...je to takové pako že kdyby viděla někde něco zajimavého hned se tam rozběhne a klidně skončí pod autem...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2008 11:29
- Nahlásit
bullvnouzi
Co v Brně? Krejt?
Houby. Na to je čas.
|