| Autor |
Zpráva |
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 09:52 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
11111
V ideálním případě by to vypadalo tak, že by každý pit prošel game testem a podle toho, jak by se projevil, by byl použit v chovu nebo ne. Tohle je však dle platných zákonů ČR týrání zvířat. Proto se pitů hledají náhražky ve formě různých silových sportů, což je však, z mého pohledu, nedostačující. Není jak v chovu tvrdit game, proto budeme mít za pár desítek let spoustu krásných pitů bez game = stafordů. A plemeno jako takové nejspíš zanikne.
Jinak k té "agresi" vůči psům. Jako bohužel. To je hlavní povahový rys u pitů (alespoň prozatím...) stejně, jako je u lovečáků silně vyvinutý lovecký pud.
A k těm kříženečkům... Jsem zásadně proti chovu pitů ve stylu "fenamusímítaspoňjednouštěňata" a "pessimusíaspoňjednouvrznout"... Zásada čistokrevného chovu pitů je v tom, že znám dobře psa, znám dobře fenu, znám jejich původ, vím jaká linie na jakou sedí nejlíp a podle toho tvořím štěňata...
PS:
asi se ptám hloupě, ale zajímá mě to...
No mě příjde, že toho víš až dost.
Všichni bull musejí milovat lidi, jsou odolní, mají velké srdce a jsou odhodlaní a pokud něco milují, tak do toho jdou i přes sebe sama ( únava, zranění, bolest ....) tohle je snad pro všechny bull hlavy stejné...
Není. I tohle je game. A silně pochybuju o tom, že kdybys začal krutě mlátit svýho psa, tak že by to pes vzal stylem "čím víc do mě řežeš, tím víc jsem nasranej a zabiju tě"... Toto je vlastní především game zvířatům. A to SBT a ani AST není.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 09:54
- Nahlásit
11111
hele tak takovejma nejistejma kryje jen vůl, jako většina množitelů a nechovatelů, proto je milion nabídek na štěnda pitů.
Většině lidí je to i jedno, že to tak jen vypadá, o to jim vlastně jde.
Takže bych to poznání pita a chov na takovým zvířeti nedávala do spojitosti, na takových se nechová, pokud je to nějakej vořechopit jako většina.
Já teda taky nevím, nevyznám se v tom, jen si myslím, že to takle je. A že hlavně když si po takovým psovi bereš štěně jako laik, prd poznáš a taky prd můžeě čekat, když jsou to neregistrovaní jedinci (a to té registraci nerozumím, když to jde zpětně ...)
Máš to jak u psů bez PP, taky ti řeknou že to je vlastně čistej to, či ono a vyroste ti podvraťák jedna báseň a vyhraješ s ním všechny vořechiády v okrese
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 15:03
- Nahlásit
Hele, tak jsem se ptala na to Ferušákovo chování majitele jeho otce Dita mela Freda jr.vetsinu doby doma a porad ho jen buzerovala.Videl jsem ho nekolikrat u ni doma i na zahrade na retezu a pohladil jsem si ho aniz by semnou nebo vedle me stala Dita.Zdal se mi v pohode.Ale myslim si,ze v tomto pripade je to ve vychove psa.
A dál něco ve stejném smyslu. Informovala jsem se na stranu matky-Znala jsem Pabla i Salu. Na lidi bych předpokládala,že
by mohla být o.k.
Neteř od Draka má prokázaný atopický ekzém a Dráčkovi se začíná taky projevovat, teď když má skoro tři roky. Pořád si olizuje nohy a rány se mu nehojí. Ta slovenská pi..a psala majiteli fenky Tiny, že se jim v chovu atopický ekzém nikdy nevyskytl, že se musí jednat o dietní chybu.
Co sa tyka koznych ochoreni, chovali sme dlhe roky spickove importovene
kone a nase psy boli dovezene, kazdy v cene 3000USD...Na take zalezitosti
si davame od zaciatku pozor a chvala bohu-uspesne.
....
TERAZ VAM POVIEM, AKY PROBLEM MA VAS PSIK.
NEOBAVAJTE SA, Vas milacik je v obdobi, kedy presrstuje a meni srst ns
letnu, je hodne zima a malo slnka a v takom obdobi tipizovane vznikaju sem
tam take problemy, kt opisujete Vy. Psicek potebuje dodat mineral& a
hlavne omega mastne kyseliny a za cca 10-14 dni bude uplne v poriadku.
Velmi casto sa pri presrstovani toto stane psikom s cokoladovou a
pieskovou farbou-nase skusenosti cca za 11 rokov , v oblasti hlyvy a jna
chvoste, niekedy aj na krku hore alebo po bokoch. Niekedy sa srst zriedi a
je ostra a riedka, koza byva host sucha az mierne supinkava...potrebuje
zinok aj cvit a evit+minerali. Odporucam Vam dat mu cca 2deci oleja-
kvalitneho do krmiva +miner pripravok, nekupat samponom- len
hypoalergennym alebo samponom na dermatolog. probl.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 15:06
- Nahlásit
reneeska
hele tak takovejma nejistejma kryje jen vůl
http://pedigree.pitbullworld.org/pedigree.pl?comma nd=pedigree&id=1334
A z tohohle později vznikl auklair´s tom.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 15:24
- Nahlásit
Mucholabka
nj nějak se začít musí, mi to nic neříká, tak nevím co jim z toho vzniklo .. ale víš jak
|
rain
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 16:49
- Nahlásit
Dneska jsem zase jeli kolem Bohumínskéhu útulku a nakoukli dovnitř.
Tenhle pitík je tam už docela dlouho, je celkem mladý, má úplně oškrábaný čumák asi z mříží, je to krásné zvíře (akorát vypadá trochu agresivněji) ale je ho škoda.
Pak je tam ještě jeden http://www.mpbohumin.cz/cz/utulek-pro-psy/nalezenc i/ (ze 7.4. hnědý černě žíhaný, na fotce s košem) asi stafík? Je celkem malý ale už nebude nejmladší, vypadá docela mírně, ale očividně není na kotec zvyklý, okousává boudu a na čumáku má krvavou ránu. Podmínky v jakých tam jsou radši komentovat nebudu.
Nenašel by se tady někdo kdo by o ně stál?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 19:25
- Nahlásit
pawLINka, Sijes
Než jsme došli ke křižovatce od garáží na hlavní, tak Máfoi upe brutálně sklaplo. Šel, oči přivřený, uši sklopený a upe bylo vidět, jak mu jede mozek na plný obrátky. Chudák. Plno fen, elektrika, kousání, poslušnost, porvat se s Lálou nemoh. No mazec. A když jsem na něj promluvila, tak na mě čuměl jak debil, jakoby mi vůbec nerozuměl.
Budete chtít ještě nějaký uši nebo maso? Teď v týdnu pojedeme znova, tak třá do počtu, co jste chtěli? Ptž pak pojedeme zase až za tři týdny bo měsíc.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 20:21
- Nahlásit
bullvnouzi
Jaktooo? Co jste mu udělali?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 20:28
- Nahlásit
reneeska
Jsme měli takový menší neplánovaný bull srazík, jehož náplní byl výcvik poslušnosti, obran a vyměňování si zkušeností. Bylo to super hlavně proto, že jsme si mohli v klidu pokecat. Když se jde jen na vycházku, tak na to nebývá čas, no...
A Máfo dostal po čase trocha drezůůůůry
Ale bylo to prima, zase zopakujem a příště zkusíme i výskok na peška a tahání třá . Přidám fotky jak je stáhnu.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 20:29 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
reneeska
Moc vjemů. Byl tři dny chudák doma, max na dvoře a najednou taková pecka. Jsme cvičili poslušnost, on vypleskanej z fen. Pak si aji kousl, tož to byl vypleskanej upe nejvíc. Pak ta prochajda, to nás šlo vcelku dost. A předtím ještě ten obojek. A poslušnost na řetízku, což nezná. No mazec. Bude zítra celej den spát a přemýšlet...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 20:31
- Nahlásit
pawLINka
A Máfo dostal po čase trocha drezůůůůry.
Trocha víc. Má zavařenej mozeček, dacan jeden.
Ae všimla sis, jak byl vypleskanej z fen a co s ním pak udělal ten pešek (bo jaxe to hranatý jmenuje?)...? To ho nezajímaly ani feny. Je to magor.
Někdo cvičí na pičkoty, někdo na míček a já bych mohla na pešíčka.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 20:34
- Nahlásit
bullvnouzi
Jmenuje se to klín
A cvičí se i na peška. Nebo spíš na takovej návlek na ruku - jako minirukáv
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 20:39 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
pawLINka
No právě nad tím teď přemejšlím. Mám toho pidi pešíčka. Tak s ním by to třá šlo.
Ale zase na druhou stranu. Jebat na to. Poslušnost má dobrou na ulici a v lese a nemám jako nějak potřebu to zdokonalovat. Páč my si rozumíme a tak nám to vyhovuje.
A na těch srazech si myslím, že by to jeho chování nějakej nácvik poslušnosti nespravil. Musí si zvyknout na chumel psů a naučit se v něm chovat...
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 20:43
- Nahlásit
pawLINka
Já vám trošku mooooooooooc závidím
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 20:54 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 21:43
- Nahlásit
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 21:45
- Nahlásit
bullvnouzi
ty používáš elektriku? a na co?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 21:47
- Nahlásit
Video mi stream nějak nechce vzít. Pořád načítá a nic...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 21:49
- Nahlásit
pawLINka
Hele Kia je stejně lukcucní, že? Upe mě mrzí, že jsem o ní nevěděla v zimě. Mohla jsem si ušetřit nerva na spratkovi.
A co říkáš na spráti poslušnost?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 21:52
- Nahlásit
bullvnouzi
Jj, Kia je fakt super. Hlavně je hodňoučká až to bolí...
A Mambice je čikovná - na to, že s ní panička nijak moc necvičí
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 21:52
- Nahlásit
Mel
Nepoužívám. Použila jsem ji dnes, abych zkusila, co na tom je.
A použila jsem to ve chvíli, kdy měl Máfo temno ve stylu "co neuteče na strom, to ošukám a co nemůžu ošukat, to zabiju", což je jeho srazová specialita, na kterou neplatí nic od totálního zmlácení do bezvědomí po dort velikosti rodinného domu z těch nejlepších pamlsků.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 21:54
- Nahlásit
bullvnouzi
se mi nějak nechce lézt do mejla:
Jinak tohle je párek kalousů ušatých a ubytovali se nám na zahradě na ořechu - jsou fakt nádherní
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 21:55
- Nahlásit
pawLINka
na to, že s ní panička nijak moc necvičí
Panička cvičí jen ke mě a sedni. Na další přejdem, až dostane trochu rozumu, bo jak je mladá, tak je moc zbrklá.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 21:57
- Nahlásit
Mel
Žišíííí, ti jsou lukcucní.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 21:59
- Nahlásit
bullvnouzi
my už tu asi tři dny běháme po zahradě a fotíme a fotíme... ségra je má přímo před oknama, dokonce si ani neotvírá, aby je nerušila, jen se od ní nedají fotit, bo jsou za listama
|
rain
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 23:00
- Nahlásit
No tak nic no.....
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2008 23:04
- Nahlásit
rain
No tak nic no.....
Víš, ono je to těžký. Mrkni na web bullů v nouzi, tam je podobných plno. A stejně tak si myslím, že většina z nás tady má taky plno...
(teda mně aspoň ta naše smečka stačí až nad hlavu...)
|
rain
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2008 07:44
- Nahlásit
pawLINka
Chmmm, to je mi jasné, já jenom že se to zazdilo úplně bez odezvy...
Jinak, bavili jsem se s našimi chovateli, doporučili nám výcvikáře co by měl dělat hlavně bully, o víkendu už měl plno ale snad se tam přes týden dostanem. Pořídili sme brusle ať se na těch procházkách (hlavně ráno) aspoň utahá víc pes než my . Včera se nám to celkem povedlo, akorát po nás poprvé vystartoval pes (labík, retrívr? asi něco mezi). Jeho deb**ního páníčka asi nenapadlo zavřít branku když ví že má psa magora, akorát seděl v autě, cpal se rohlíkem a blbě čuměl. Myslela jsem že mámě ťulu co by se nechala sežrat ale ze psa lítaly chlupy solidně. Naštěstí se ani jednomu nic nestalo, jenom doufám že mi teď nebude na psy startovat preventivně...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2008 07:56
- Nahlásit
rain
Nj, takových majitelů psů je bohužel spousta a i my velice často podobné potkáváme. My ale máme výhodu velké smečky, tak si dávají tihle lidé větší pozor...
Psy máme podobně napadené hodněkrát, ale na psy kvůli tomu agresivnější nejsou. Dávají si sice větší pozor a nenechají si také nic v takové situaci líbit, ale preventivně určitě nestartují, protože ví, že bysme jim to netolerovali. Takže neboj, pokud onen pan cvičitel za něco stojí (upřímně doufám, že ano), tak se to ani na tvém pesovi nepodepíše...
Dej vědět jak jste dopadli a můžem to pak kdyžtak ještě probrat. Zajímá mě to totiž...
A brusle jsou výborný nápad, jen je nevýhoda ta, že máš mladého psa a na bruslích musíš jezdit po asfaltu... Pozor na přetěžování kloubů! Ani u kola by pes neměl běhat do roku, ideálně do roku a půl...
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2008 09:23
- Nahlásit
rain
náhodou odezva byla - po shlédnutí tvých fotek, jsem se definitivně rozhodla ke kastraci.....
|