Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 7767 . 7768 . 7769 . 7770 . 7771 . 7772 . 7773 . 7774 . 7775 . 7776 . 7777 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Baico
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:01
- Nahlásit

Eldoguero
ne a ne a ne už nikdy tam nepolezu, mám megavelký tik v obou očích
Pani se nerozčilujte Dyk je to velká prča. Těm naším společným známým, kterých teda nevím, se s měju ještě teď.
janika
Hele já s epřiznám, že jsem je trošku vyprovokovala. A už se těším, jak někde předvedu tu svojí mňoukající růži

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:01
- Nahlásit

Baysha
pravda, pravda, páč stejně nikdo z nás tu nemá psy, který PRACUJÍ NĚKOLIK SET METRŮ od psovoda, že jsme banda amatérů, včetně nás, kteří s ne úplně tradičními plemeny cvičíme, potažmo těch piknikářů, kteří dokonce svého těžce zdiskomfortovanýho psa připravují na zk. nejvyšší
povinně se začni stydět - teď
volééé, jak já jsem na tohle alergická, každej tejden potkávám někoho, kdo byl u tohojehožjménoatakdál, každej tejden mi někdo opakuje stejný a stejný kecy, který maj od něk, ti samí lidi ihned dodávají, že většina keců nemá hlavu ani patu, většina z nich tam naštěstí už nikdy nepojede, ale stále existuje obrovský množství těch, kterým ještě zřejmě nedozrála CNS do samostatného myšlení

Marush
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:03
- Nahlásit

Baysha
teda já tomu rozumím jak muflon kvantové teoryji, ale pokud budeš s Nyksou cvičit sportovní vobrany jako zde fšici piknikoví brániči, tak se obávám, že bys tomu nočnímu kolemjdoucímu nejdřív musela přidělit rukáf

Nevim...Nyxu serou cizí lidi dost už teď,tak ho prostě kousne jinam no,ten rukávek snad pomine,když tam nebé

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:04
- Nahlásit

Baysha
že bys tomu nočnímu kolemjdoucímu nejdřív musela přidělit rukáf
Může to být pravda a nemusí. Ofšem nechci zažít situaci, po které bych to mohla říct, co je pravda.

Marush
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:06
- Nahlásit

Baico
tak to mě zajímá,kdybys dala baicovi startovací povel ve ztemnělý uličce,kdyby se na tebe někdo zle koukal,von by ho nekósnul, dyby ten čék neměl ten rukáf?

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:07
- Nahlásit

Eldoguero
páč stejně nikdo z nás tu nemá psy, který PRACUJÍ NĚKOLIK SET METRŮ od psovoda,
Já jsme se taky Matěje ptala, jak je možný, že toho psa do něčeho talčim, když jsem od něj daleko přes celý fotbalový hřiště?
povinně se začni stydět - teď
Uš se stydím, jsem rudá až na...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:07
- Nahlásit

Baico
jako ale když ti ty psi loví malá zvířata, tak co budou mí malopsi dělat s nimi v Mlíkoších, to budu bez malopsů, protože mi je tví zabijáci zabijou

Baysha
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:08 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit

Eldoguero
PRACUJÍ NĚKOLIK SET METRŮ od psovoda
toto mi ňák uniklo, v jakém smyslu mají čoklidi pracovat distančně? já si to umím představit akurát u retrívrů, kde ty nejlepší z nejlepších se opravdu nechají navádět na aport i třá na 200 - 300 m...

edit: jo Bajkofka už to osvětlila, tak nic

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:09
- Nahlásit

Baysha
no pochopitelně, páč Nyxa se za prvé narodila s balonkem místo mozku - páč je to NO a tam to vlastně ani jinak není, navíc obrany ... kdo kdy slyšel o tom, že by obrany mohly jisté ne zrovna pozitivní projevy psa (nemám teď na myslí Nyxu, ale jistým způsobem problémovýho psa třá) dokonce i napravit (pomoci k nápravě)
Mušův služebák dělal a dělá obrany od malinka na základě zloby - naše dcera mu může strčit ruku do huby pro míček a nic se jí nestane (podotýkám, že Maxík opravdu místo mozku balonek a dospělýho je schopen při pomalé manipulaci i kousnout, páč se ne vždy trefí)
Moje argentina dělala a dělá obrany též od mala přes zlobu, malá jí může vlízt do huby celá a ještě jí u toho dělat operaci oka, chodí se mnou na přednášky mezi děti, který miluje i učitelky si jí můžou hladit klidně hodiny.
O dalších psem se vůbec nebudu rozepisovat...
a dost jsem se nasrala dneska na zbytek týdne do zásoby

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:14
- Nahlásit

Marush
kdybys dala baicovi startovací povel ve ztemnělý uličce,kdyby se na tebe někdo zle koukal,von by ho nekósnul, dyby ten čék neměl ten rukáf?
Hele, bylo mu 14 měsíců. když jsem je večer z koní a šla už po tmě od vlaku dom. Kámoš, kterýho pses zná, ví jak jsem lekavá, tudíž si na mě počkal za rohem a bafnul. Pes ho tenkrát chytil za ruku naprosto spontánně přeseně ve chvíli, kdy jsem leknutím zaječela.
Samo, že jsme to probírala i s Matesem, co si myslí. A ten mi říkal, že by prsvděpodobně kousnul,ale ve chvíli, kdyby zjistíl, že to nei rukáv, tak by pustil.
Ale jak říkám, nechci zažít reálnou situaci, kdy bych si to otestuju.

Marush
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:15
- Nahlásit

Eldoguero
no pochopitelně, páč Nyxa se za prvé narodila s balonkem místo mozku - páč je to NO a tam to vlastně ani jinak není, navíc obrany ... kdo kdy slyšel o tom, že by obrany mohly jisté ne zrovna pozitivní projevy psa

Já třá taky dělám dost věcí přes zlobu a tak mi to vyhovuje,ne u psa ale u mě , já třá nechci aby Nyxu mohli všichni hladit,prostě najn, jako známý jo,nesmí bejt diskomfort útočnej,ale žádnej kanystr zas...je strašně mazlivá a rozkošná,ale na cizí lidi za plotem prostě štěká a nechce se s každym kámošit a proto mám NO a ne retrívra...taky se s každym nechci kámošit... nevim

Marush
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:18
- Nahlásit

Baico

Pes ho tenkrát chytil za ruku naprosto spontánně přeseně ve chvíli, kdy jsem leknutím zaječela.
Samo, že jsme to probírala i s Matesem, co si myslí. A ten mi říkal, že by prsvděpodobně kousnul,ale ve chvíli, kdyby zjistíl, že to nei rukáv, tak by pustil.
Ale jak říkám, nechci zažít reálnou situaci, kdy bych si to otestuju.

No jasně,já bych to taky nechtěla testovat,ale nikdy čék neví co se může semlít, vlastně by mi stačilo kdyby uměla štěkat na povel zle a vrčet...jako varováníčko...

Baysha
vidiš...možná by kósla dyby to měla naučený

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:19
- Nahlásit

Baysha
prd tomu rozumíš, nejednalo se vůbec o retrívry (bylo to v jiným foru)
ale byla to moc pjekná pí...
Baico
jenže, když je pes magor - řekněme cholerik, pak je cholerik ze své vlastní podstaty, ne díky nácviku obrany
S argentinama jsem zažila pár situací ... a vím jak se zachovají v krizové situaci a můžu s čistým svědomím říct, že naprosto jinak než na cvičáku při obranách, ale přitom velmi jednoznačně, jsem si více než jistá, že by mě v prdeli nenechali (jinými slovy opakovaně mi to dokázali) a to včetně skutečně cholerického Arga, který dost divný chvíli dokázal situaci vyhodnotit mnohem rychleji a lépe než já aniž by tomu druhému ublížil.
Tohle není o obranách, ale o přirozených vlastnostech psa. Mě prostě vytáčí, že kdosi šíří zcestnou myšlenku, že nácvikem obrany ze psa uděláš argesora

Marush
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:23
- Nahlásit

Eldoguero
Tohle není o obranách, ale o přirozených vlastnostech psa. Mě prostě vytáčí, že kdosi šíří zcestnou myšlenku, že nácvikem obrany ze psa uděláš argesora

já myslela že nácvikem obran ze psa uděláš vobranáře a že se neposere třá a nebojí pak...tak já nevim,jdu se zeptat nyxiny jak to vidí,ráno mě dost agresivně kousla do kotníku

Baysha
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:23
- Nahlásit

Eldoguero
prd tomu rozumíš, nejednalo se vůbec o retrívry
však právě proto sem říkala, že si ňák nedokážu představit, o co šlo

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:24
- Nahlásit

Eldoguero
Mě prostě vytáčí, že kdosi šíří zcestnou myšlenku, že nácvikem obrany ze psa uděláš argesora
Nojo, ale jen tím špatným nácvikem. Pokude jedeš jedna fáze druhá fáze a třetí pěkně vedle ní, tak je vše v pořádku

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:25
- Nahlásit

Děcká, v mým okolí přibylo dočasně 84 keší. Geomaratón.

Plánuju, že někdy v létě uděláme s Lukášem a psiskama dvoudenní putování se spaním v lese a budeme sbírat kešky. Jsou hned u sebe, ptž jsou na hraničních šutrech panství. Mazééééc.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:27
- Nahlásit

Marush
No jasně a to je další věc, já taky nevidím důvod proč by si mého psa nutně musel každej moct pohladit. Třá s Kalunicí a Bonninkou chodím mezi ty spratky, vím víc než na 100% že jim neublíží,páč obě děti milujou, v situaci, která v tý školce je, si je naprosto v poho můžou pohladit učitelky, prostě kdokoliv. V normální situaci se nechají taky v poho pohladit, ale když se někdo chová divně - ožrala, hnědočech (jooo jsou to rasisti, nemůžu za to), nebo třá když jsou uvázaný, zavřený v kotci nebo kenele, tak prostě ne. Totéž doma, Bonnie v poho to je staford ti mají v popisu práce být hodný na všechny ale argentiny hlídaj, tak musím Kaly nejřív vzít třá na vodítko a ukázat jí, že ten člověk je v pohodě, že bychom ho měli vítat, páč si přišel pro malodogu a ona je pak už v poho
Pravda Argo ne, ale to je naprosto jiná kapitola, o argovi bych tady mohla psát hodiny a hodiny a to není úpa účel fory

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:32
- Nahlásit

Baico
Pochopitelně, že "jistým" způsobem nácviku lze udělat ze psa argesora, ale to je právě to, že už nemluvíme o těch obranách, který se za normálních okolnostech cvičí na cvičácích.
A v podstatě je úpa jedno jestli dělám IPO, NZŘ, TART nebo třá Mondioring, páč všude je podmínkou ovladatelnej pes.
Proto se tak nějak automaticky k tý obraně přidává i poslušnost, že

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:36
- Nahlásit

Eldoguero
já taky nevidím důvod proč by si mého psa nutně musel každej moct pohladit
Tak to mě neva. Kluci jsou od mala vedení k tomu, že lidi jsou fajn. Ale je fakt, že doma za plotem dělají celkem slušný randál,když hlídají.
Ale je fakt, že jsou upá jiné plemeno než argentýnky A upřímně si ta pipka může kvákat co chce, protože naprosto věřim Matějovi, protože tan mi za tu dobo práce s Bajkonůrem dokázal, že ví co dělá a dokáže mi polopaticky vysvětlit, proč to dělá.

Marush
Člen
- Nahlásit

Eldoguero
No jasně a to je další věc, já taky nevidím důvod proč by si mého psa nutně musel každej moct pohladit. Třá s Kalunicí a Bonninkou chodím mezi ty spratky, vím víc než na 100% že jim neublíží,páč obě děti milujou, v situaci, která v tý školce je, si je naprosto v poho můžou pohladit učitelky, prostě kdokoliv. V normální situaci se nechají taky v poho pohladit, ale když se někdo chová divně - ožrala, hnědočech (jooo jsou to rasisti, nemůžu za to), nebo třá když jsou uvázaný, zavřený v kotci nebo kenele, tak prostě ne.

Jo,přesně, mě právě rodiče buzerujou že Nyxa někdy na někoho třá z dálky štěká,ale já jí řeknu buď dobrá...mám speciální profi kynologický metody si šimni a vona je..už si toho člověka pak nevšímá a jde si...nebo i psa,ale na ty skoro neštěká,lidi jí serou víc což mě taky. Když někdo příde cizej tak čumí nejde k němu, když ho pozdravim a jedu pohodu je taky v poho příde nechá se pohladit uplně mazel...ale prostě cizej čék mi nemá na psa co šmatat bez dovolení a konec...to neni žádná agrese psa,ale povaha prostě jak u lidí...
Co ten Argonaut,řekni o něm něco víc já ho neznám

Eldoguero
Člen
- Nahlásit

Tak jsem se pěkně rozčílila a zase jdu
Mastím našlápnout čubě stopu než se vzbudí mrně
Přitáhnu zas navečír a budu vás velmi mnoho prudit, máte radost?

Marush
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:38
- Nahlásit

Baico
Kluci jsou od mala vedení k tomu, že lidi jsou fajn

ale lidi fajn nejsou ,ale je dobře že je tak vedeš...můžu je aspoň krutě mazlit

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:41
- Nahlásit

Baico
to by figurant měl a je vždycky super narazit právě na takovýhleho člověka, kterej ti poradí a pomůže,když je to třeba
Marush
máš velmi zajímavou povelovou techniku, moc se mi líbí, někdy mi to budeš muset popsat do podrobna, třá to začnu taky používat budem exoti dva
Velký pan Dozák Argo - no, to je fakt na dlouho, on se původně měl narodit jako člověk, ale asi nakop dalajlámu v minulým životě a nenarodil se jako poník ve Lhase, ale jako Dozák on je takovej dost složitej pes se zanedbanou rannou socializací a hodně negativníma zkušenostma, což se na jeho povaze taky podepsalo. A to pomíjím fakt, že je to naprosto učebnicovej příklad cholerika - prostě celá panička

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:42
- Nahlásit

Eldoguero
Proto se tak nějak automaticky k tý obraně přidává i poslušnost
No to jo, ale chápeš, když ten pes to nedělá sám od sebe, tak je prostě špatný ho k tomu nutit. To je ten největší průšvih. Prostě toho chudáka Fandu nutím, aby šel proti svému vlastnímu přesvědčení

Marush
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:42
- Nahlásit

Eldoguero
Velký pan Dozák Argo - no, to je fakt na dlouho, on se původně měl narodit jako člověk, ale asi nakop dalajlámu v minulým životě a nenarodil se jako poník ve Lhase, ale jako Dozák on je takovej dost složitej pes se zanedbanou rannou socializací a hodně negativníma zkušenostma, což se na jeho povaze taky podepsalo. A to pomíjím fakt, že je to naprosto učebnicovej příklad cholerika - prostě celá panička

to vypadá že je to pan mazlík srstík největší chci ho poznat!

Baysha
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:43
- Nahlásit

hej lidi nové moudro na blůčku - štěně se zásadně NESMÍ chválit za vyčůrání venku, protože to vede k nečistotnosti eště že mám plemeno, které dle chytrých knih "chyby ve výchově odpouští"

kejtlin
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:48
- Nahlásit

Baysha
štěně se zásadně NESMÍ chválit za vyčůrání venku
no k čemu ho to vede nevím, ale přehnaně chválit taky není ideální....

bonc
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:48
- Nahlásit

Eldoguero
tywole ty už na ten cambek nečum!
si nakop dalajlámu v minulým životě a nenarodil se jako poník ve Lhase,
to mě minule dostalo nejvíc!!! sem se smála jako kretén ještě hooodně dloho.
Vůbec vás nestíham, zahlídla sem jenom něco vo maskotovi - gdyby těch maskotích povinností bylo na jedno jednovoký dementní kuře moc, můžu přihodit obdobně vybavenou kočku...byli by pěknej pár.

momentálně mam v práci v lednici 20-ti kilovýho ftáka... kapánek mě to uvádí do diskomfortu.

Baysha
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2011 12:49
- Nahlásit

kejtlin
o přehnaném chválení nebyla řeč, jen o umírněném "dobře" a kousku piškotu

<< 1 ... 7767 . 7768 . 7769 . 7770 . 7771 . 7772 . 7773 . 7774 . 7775 . 7776 . 7777 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání