| Autor |
Zpráva |
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:16
- Nahlásit
budu hlídat do zejtra nebo do neděle ridgebacka fenu, prej je hodná
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:19
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
s pocitem, že jsou TAM a že tam se problémy časem vyřešej sami. Jenomže leta plynou a hovno, hovno, zlatá rybko.
Řekla bych, žes to přesně vystihla. Stejně jako mraky lidí chodí každou neděli na cvičák, po zbytek týdne psa akorát tahají na vodítku a diví se, že se nedostavují výsledky když přece CHODÍ NA CVIČÁK.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:20
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Mě to spíš ze vzdálenýho pohledu přišlo jako, že přes tejden si psy odvoděj na haltynách a o víkendech nechaj proběhnout na oplocenejch Vlčárách s pocitem, že jsou TAM a že tam se problémy časem vyřešej sami. Jenomže leta plynou a hovno, hovno, zlatá rybko.
mám přesně stejnej pocit
ale nevím jak ty ostatní dokázali psa vychovat bez haltyn a rad RD
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:22
- Nahlásit
kejtlin
Hele nenavážej se do haltyn jo? Gdyby ju Baron neměl tak su v prdeli jak Baťa s dřevákama
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:23
- Nahlásit
Biluška
týdne psa akorát tahají na vodítku a diví se, že se nedostavují výsledky když přece CHODÍ NA CVIČÁK.
jj takových sou u nás mraky
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:23
- Nahlásit
Biluška
Gdyby ju Baron neměl tak su v prdeli jak Baťa s dřevákama
hele a sedni umí?
mně bylo hned jasný, že i z něj uděláte čokla...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:26
- Nahlásit
Biluška
Hele nenavážej se do haltyn jo? Gdyby ju Baron neměl tak su v prdeli jak Baťa s dřevákama
jistě ohlávka dle mýho patří jen na koně-ikdyž kdybys byla frajerka, tak jezdíš jen na vazáku
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:28
- Nahlásit
Biluška
To je to samý s tim cvičákem
kejtlin
Buď si myslej, že tam celý leta něco skutečně řešej, nebo jim to takhle prostě vyhovuje, ale nahlas ti to nikdo neřekne.. Všichni spolkem si tam klepou na ramena ve smyslu, jak psala Maky a Triks.. A když tam přijede někdo normální s problémovým psem a chce poradit, tak dostane pár univerzálních rad od RD a vostatní na něj koukaj ať vypadne, aby si mohli v klidu houpat nohama. Tim teda myslim tu partičku pubošů, co tam vegetuje pravidelně.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:29
- Nahlásit
Zdar dámy.
Kdo má rád veliký ovčáky, tak zde:
http://www.dasenka.unas.cz/pejsci.html
Jinak nevím, co je v humusu, po reakcích jsem se vůbec nekoukla, neb snídám a nechci, aby bábovka zase byla mezi námi.
Vzhledem k tomu, že jsem nejela do Ústí, protože jsem pako vylízaný a sraz spolužáků byl 22.10. ne včera, jak jsem si celou dobu myslela, tak mám ohroženou účast v sobotu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:31
- Nahlásit
jbat
hele a sedni umí?
Umí,ale ne na povel. Pracujeme na lehni, páč je vysokej a mě neba se na něho škrábat . Přece jenom jsem uš starší dáma
mně bylo hned jasný, že i z něj uděláte čokla...
Přivolání má uš docela slušný . Uplácím jabkama . Bohužel odmítá fachat na zdechlou rybu jako psi
kejtlin
jistě ohlávka dle mýho patří jen na koně-ikdyž kdybys byla frajerka, tak jezdíš jen na vazáku
Vazák je ohlávka alias haltyna, ne? Nemyslím uzdu, myslím to, co má na hlavě furt. Essi zas nemáme nějakou jazykovou barijéru
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:31
- Nahlásit
kejtlin
kdybys byla frajerka, tak jezdíš jen na vazáku
Jo a...
bez sedla a v průsvitné košilce při Měsíčku po paloučku s rusalkama.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:33
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
upřímně jsem chvíli přemejšlela, že pojedu do vlčár, když jsem si přivezla axu, byla fakt těžkej asociál a agresivní, myslím, že kdybych tam fakt tenkrát jela, tak je na tom asi líp, ale není tam co je ted´, ráda pracuje na cvičáku, lidi nenapadá, poslouchá víc než dobře, jen neaportuje a neobranuje-obranovala by ze strachu a to nechci, aport možná dotáhnem, když jí ho dám do tlamy tak ho drží
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:33
- Nahlásit
Nějaká pani tam byla se psem v chladnějších měsících, byli na vycházce a pak se partička zdekovala do maríny i s Růdou a pani to pak psala na poradně, že teda čekala něco trochu jinýho a bylo jí vyčteno, že se měla jako ozvat, že tam chce taky, že má bejt průbojnější a tak Jako asi jo, ale ani nikdo neřek prej, že je konec fríčka, prostě polipte nám prdel ))
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:35
- Nahlásit
jbat
Doufám, že jsi ji dostatečně ztraverzovala!!!!!
včera dostala traverzou ta stafordka co ji hlídám (už rok putuje po hlídáních a majitel se jí nechce vzdát), protože se chová jak kráva.
Běhá v kruzích, shání moje psy dokupy a štěká na ně. Občas lehne a fixuje očima...chová se jak bordera, a navíc jak debil, skáče na nás špinavýma tlapama, furt píská. Všechny moje psy sere, Agině došla trpělivost a když Aginu vyštěkávala, vyrazila přímo do ní s náhubkem. AST jí uhnula, jako několikrát předtím, ale Aginu už hodně moc srala a zvalchovala ji košem. A prd to pomohlo protože za chvíli to dělala znova. Mezitím jsem hrabala listí a muš sundal koš Bucce, "protože je chudák". No a Laura se rozhodla vyštěkávat tentokrát Bucku. Bucce trvá hrozně dlouho než se rozhodne, ale když se rozhodne, tak je konec, už jsem si všimla že dělá blbé xichty a než jsem doběhla, už se mleli, a Frizo s Aginou s košema se otloukali vedle nich. Tak jsme odtáhli do kotců ty dva blby (než se jim povede zakousnout skrz koš, to se pak blbě oddělává), a Laura s Bucou se spolu spíš jenom mlely, protože Laura se snažila zdrhnout. Buca jí udělala dírku v rameni. Nechali jsme je všechny chvilku vychladnout a Laura dostala seřváno i ode mně, chvilku nerozhodně postávala na zahradě, pak dělala že kulhá tak jsem ji seřvala ať nesimuluje a chová se normálně. Pak jsem zase pustila svoje psy, chvilku byl klid, vyhýbala se jim a pak je začala zase oštěkávat.
Asi jí bude chvíli trvat než to pochopí ale bude muset to pochopit, protože za dva roky svojeho života rok putovala celou polovinu svojeho života a zřejmě se ještě pár let s majitelem neuvidí.
Když je v kotci sama tak reve, reve, reve páč to vyrůstalo jako kůl v plotě.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:36
- Nahlásit
Biluška
vazák je ohlávka-tu má na hlavě pořád, a uzda je to na čem jsou otěže a dáváš koni na hlavu když jdeš jezdit-koně tzv. nauzdíš, to je něco jako u psa haltyna ( haltynu sem teda nikdy neviděla, ale řídíš jí psa jak jsem pochopila stejně jako koně otěžemi)
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:37
- Nahlásit
Biluška
vazák je "vodítko" na koňa.
a uzdu určitě nemáš, leda uzdečku. uzda má dvje udidla. pokud mu do huby strkáš jen jedno železo, je to uzdečka.
uzda
uzdečka
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:38
- Nahlásit
kejtlin
ale haltinu nemá pes v hubě jako kůň udidlo, nebo jo?
hele co ta čubinka, co jste zachránili, jak se má?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:39
- Nahlásit
Mucholabka
muš sundal koš Bucce, "protože je chudák". No a Laura se rozhodla vyštěkávat tentokrát Bucku
Dál to ani nečtu, kolik chceš přispět na zaplacení mrtvé Laury?
kejtlin
vazák je ohlávka-tu má na hlavě pořád, a uzda je to na čem jsou otěže a dáváš koni na hlavu když jdeš jezdit-koně tzv. nauzdíš, to je něco jako u psa haltyna ( haltynu sem teda nikdy neviděla, ale řídíš jí psa jak jsem pochopila stejně jako koně otěžemi)
Jo, tak to si rozumíme. Akorát, že haltyna vůbec nevypadá jako uzda (nemá udidlo, ani nic jiného co bys dávala psovi do huby), vypadá přesně jako ohlávka. Taky psa vedeš stejně jako koně na ohlávce.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:39
- Nahlásit
zuzanarosakova
jasně že nemá. Má to přes čumák... Jen mu stáčí hlavu, když chce jít dopředu. Je to náhodou velmi fajn věc, když se umí používat. Ale neřeší problémy sama o sobě.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:40
- Nahlásit
tu máš ohlávku + vazák
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:40
- Nahlásit
zuzanarosakova
ale haltinu nemá pes v hubě jako kůň udidlo, nebo jo?
myslim, že nemá, ale jistá si nejsem, nikdy jsem ji nepotřebovala takže jsem se nezajímala.
hele co ta čubinka, co jste zachránili, jak se má?
dobře, žere, pije, mlátí ocasem, snaží se chodit už sama i vstane, s pomocí chodí dobře.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:42
- Nahlásit
Biluška
Jo, tak to si rozumíme. Akorát, že haltyna vůbec nevypadá jako uzda (nemá udidlo, ani nic jiného co bys dávala psovi do huby), vypadá přesně jako ohlávka. Taky psa vedeš stejně jako koně na ohlávce.
přesně
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:42
- Nahlásit
Mucholabka
to je blbý plemeno taky, jak ty dogy, traverzování vůbec nepomáhá!!!!!
asi by potřebovala být s nějakým stejným debilem a svým člověkem a hodně zaměstnávat... což je jasný, že ty těžko zajistíš... je to asik takovej nešťastnej debil pes...
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:43
- Nahlásit
a tu máte ještě halti, aby bylo jasno.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:44
- Nahlásit
kejtlin
dobře, žere, pije, mlátí ocasem, snaží se chodit už sama i vstane, s pomocí chodí dobře.
Super. A kam jste zahrabali mrtvoly těch majitelů?
jbat
a uzdu určitě nemáš, leda uzdečku. uzda má dvje udidla. pokud mu do huby strkáš jen jedno železo, je to uzdečka.
Bože to jsou zase složitostě Má to jedno železo, tak je to teda uzdečka. Proč má uzda dvě železa? A víc těch cancourů kolem hlavy?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:44
- Nahlásit
jbat
je to asik takovej nešťastnej debil pes...
velmi výstižné.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:49
- Nahlásit
jbat
proč ten bílý knírač tak smutně kouká když má uzdečku?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:52
- Nahlásit
kejtlin
ale nevím jak ty ostatní dokázali psa vychovat bez haltyn a rad RD
no to sou právě ty hnusný, co používaj uplácení pamlskama či balonkem a ten frujfujfuj cvičákovskej dril
Kam se hrabe RD s haltinoui na nás starý svazarmofce. když sme neposlušnýho tahacího psa připínali vodítkem za košík
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:54
- Nahlásit
Biluška
Proč má uzda dvě železa? A víc těch cancourů kolem hlavy?
obecně by měla při citlivém zacházení zajistit větší ovladatelnost. ale ne odbočování do stran a brždění (to není účel, ale funguje to, samozřejmě hlavně proto, že to toho koně docela zabolí, když mu tím škubneš v hubě... :mad , ale ohnutí krku, polohu hlavy (funguje jako páka - při zatáhnutí za otěž to udidlo působí jednak v hubě a druhak za ušima, čímž mu táhne hlavu dolů a na prsa), ve spojení s ostatníma pomůckama zajistit třeba i lepší podsazení. při drezuře je od vyšších stupňů úloh povinná.
na parkurech se to dá vidět taky, v jiné podobě, tady většinou kvůli lepší ovladatelnosti nebo tím někteří machři dohánějí neproježděnost svých koní. ale jsou i magoři koně, který prostě jinak nezastavíš, než na páce. je to indivindi.
v GB s tím jezdili na hony jen tak pro parádu i na hodnejch koních.
a tak.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 12:56
- Nahlásit
jbat
díky, ale hlavu jim to musí táhnout do strany ne, když chceš aby ti pes chodil u nohy.
Biluška
Super. A kam jste zahrabali mrtvoly těch majitelů?
radek slíbil, že nebude nic dělat beze mě, on je takovej trochu prudší a má velký kontakty v pražským podsvětí, chodil s klukem z jejich sorty hodně moc dlouho a kontakty stále udržuje, já dokážu bejt svině, když mi někdo ublíží nebo mým zvířatům nebo zvířatům obecně, ale co dokáže radek jsou dost hrozný věci.nicméně majitelé dosud na chalupu nepřijeli
|