| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 16:01
- Nahlásit
Maky a Trix
no jako trauma to nebylo, jen sem vyluksovala vlastně )))Stejnak bych to musela udělat, bo mařka pelichá furt. Ale tim to taky končí, stejnak to do konce tejdne zas zachlupatí.
Du spáti,
nazdar pipky.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 16:03
- Nahlásit
Maky a Trix
mě je taky nějak divně, ale to přikládám tomu, že je to z nervů, bo dnes jdu s gošou na ten rentgen
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 16:04
- Nahlásit
kejtlin
určitě to bude dobrý. budeme držet palce a packy
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 16:12
- Nahlásit
Maky a Trix
dobrý to rozhodně nebude s tím počítám, jde o to aby to nebylo tak blbý, že by to nešlo operativně odstranit
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 16:16
- Nahlásit
kejtlin
dobrý beru jako všechno, co se dá řešit, pes může chodit. To neznamená, že to musí bejt ok. Dobrý za těhle podmínek.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 16:20
- Nahlásit
Maky a Trix
jsi skoroveterinář, kdyby to byla osteochondróza a v kloubu počínající artróza šlo by to spravit?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 16:43 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
kejtlin
osteochondróza by se dala operovat, artróza by vyžadovala doživotní změnu režimu a přizpůsobení, kvalitní chondra, upravení váhy, plánovaný nasvalení, změnu pohybu. Jinak artróza se léčit nedá, u tohoto onemocnění se pouze mírní příznaky a snaží se omezit bolestivost pro zvíře.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 16:51
- Nahlásit
Maky a Trix
vím, že už to nikdy nebude na každodenní trénink, chondra měla odmala a má doposud, váhu má takovou,že je vyloženě hubená.artrózu mám v obou kolenech to vím, že se léčit nedá.
jakej rozdíl by byl kdybych ji osteochondrózu neoperovala a nechala tak a kdybych operovala? a jaký je rozdíl mezi operační klasickou metodou a artroskopickou metodou? děkuju, kdyby tě to obtěžovalo tak mě klidně poišli někam, ale až to nam mě můj vet vychrlí, tak chci být připravená a připravit si dotazy.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:07
- Nahlásit
kejtlin
otázka je, jak ta léze vypadá. Veterinář by měl zrentgenovat kloub ze všech stran, včetně stejnýho kloubu na druhý noze a v různých polohách. Posoudit rozsah poškození a závažnost je fakt složitý a hodně na tom záleží. Bez operace se obyčejně volí klid, úprava režimu a krmný dávky, jenže ta chrupavka degeneruje pořád a tobě se může stát, že za pár let už pes nebude chodit vůbec. operace je drahá, sundá se poškozená chrupavka a nahradí se jinou tkání nebo se počká, až i jí tělo obnoví. rozdíly mezi klasickou operací a arrtroskopickou asi nejsem schopna úplně popsat, základem je, že artroskopie je mnohem míň invazivní, takže je šetrnější a hlavně i přesnější. Neudělá víc škody než užitku, většinou.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:12
- Nahlásit
Maky a Trix
to budeme dělat dneska rentgenovat oba klouby a porovnávat, napadlo mě udělat i předrentgen kyčlí, když už bude uspaná, ale to asi v 9ti měsících nemá cenu vid´ ?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:14
- Nahlásit
kejtlin
jako předběžný proč ne, ale stejně bych potom udělala zase. takže já bych jí zbytečně nemořila dalším snímkama, dneska toho bude mít až až
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:23
- Nahlásit
NAZDAŘ MAGOŘI
tak jsem se vrátila po tejdnu kynovzdělávání a opjet sem zjistila že nic neumim a hlavně to ani neumim naučit toho čokla. Nicméně jsem konečně po cca pjeti letech pochopila princip výcviku na míček Bydlení no co bych vám napsala holky co byly v Mlíkojedech přectafte si tu kantýnu jaksme vařili kafe tak asik tak velkej byl náš pokoj pro tři a eště tam byl velkej blonďák - brijárd, kterýho AkkyAime pořád vokřikovala aby nedejchal a černá potfora, která si v sobotu v noci nasimulovala nemoc a eště že tam byl Honza vettechnik z gráblu a odborným vokem jí prohlíd a zjistil že jenom simuluju Jídlo bylo supr, hlavně snídaně, tagže sem opjet přibrala asik 50 kilo. Pak tam byli taky bejci a jednou honili Verču s blonďákem na vycházce. Taky Vám m usim napsat novou historku o modrým, páč tam bylo děfče, jejíž kámoška byla s "agresivním" čoklem na Vysočině. Agresivita čokla spočívala f tom, že tahal a občas štěknul na čokli za plotem. No po náfštěvě vysočiny už je opravdu agresivní a má problém s chlapama, ten čokl né baba. Panička je lehčí o 3 litry, které nechala v kasičce. Jo a od Honzy máme opjet potvrzeno jak to bylo s výkupem psů na grábl. Taky jsem trochu předělali kategorie, aby jsme tam nebyli do půlnoci, když začínáme až ve dvanáct, až to najdu tak vám to sem hodim jo a hlavní a dramnatická změna nastala ve spešl disciplínách. Ta by byla pro fšechny stejná a vypadala by asi takto: Na místě k tomu určeném bude židle, na který bude sedět přivolávací psovod, poté co přivolá čokla, kterej bude buď odloženej nebo ho bude někdo držet, to je na uvážení, vezme psovod do pusy párek/buřt ze stolu, bez pomoci rukou, klekne na fšecky čtyři a se psem po boku odleze cca 10 kroků, gde bude přistaveno kolečko, bez fyzické pomoci a stále s párkem/buřtem v hubě přesvědčí čokla aby nastoupil a nechal se převezt cca 5 kroků, poté konečně psovod vyndá buřta z huby a odhodí ho jako aport a pošle proň psa. Tak jak se vám to líbí. Už mám domluvenou kameru.
Jinak gratuluju Maky k bílýmu cirkusovýmu knírači, Kejtlin samo taky přispěju-půjčím, když bude třeba. A víc ibformací jsem nestihla pobrat tak mě gdyžtak nakopněte.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:25
- Nahlásit
kejtlincau,jeste nic nevis?ja taky ne,zitra mi bude volat primo majitel firmy,tak jsem moc zvedava!
Maky a Trixco ten sici stroj?uz nekoho mate,taky pani musite bydlet tak daleko!
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:29
- Nahlásit
Alexa
biluše má novou šltku merlovou
nemethova5
jdeme tam až v osm večer
Alexa
buřt nebo párek v hubě zamítám, když mám něco v hubě krom cigarety, tak se mi zvedá žaludek-bez prdele.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:29
- Nahlásit
nemethova5
ještě ne, jsou na to potřeba peníze a ty já nemám. Vobojky do Mlíkojed udělám rukou a pak se uvidí, jak to bude.
Alexa
to je monty, dostala ledního medvěda, já mám jen polární lišku.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:30
- Nahlásit
Alexa
Jinak gratuluju Maky k bílýmu cirkusovýmu knírači
a nespletla jste se paní náhodou se mnou?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:31
- Nahlásit
Monty
už jsem to psala, neboj žádnýho wetu ti neberu, i když se mě vcelku líběj...
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:31
- Nahlásit
Alexa fůůůůůůůůůůůůůj nezávodím bo já do huby buřta nevemu ani omylem blebleble jsem vegetariján žádám f tom případku aby buřta do pusy bral něgdo jinej a přivolával při tom mýho psa!
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:33
- Nahlásit
Maky a Trix
ty sijes ty vobojky v ruce?
Defce zlaty, co na to tvy prstiky?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:34
- Nahlásit
leyenda
trochu krve nikdy nikoho nezabilo.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:34
- Nahlásit
Maky a Trix
Monty
ajo spletla, ste vobě vod M tak aspoň začátek jsem trefila
hancaw
kejtlin
tak gdo nesnese párek v hubě bude ho mít přivázanej na krku a zavázanou hubu aby nemoch mluvit
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:35
- Nahlásit
Maky a Trix
žádnýho wetu ti neberu
já bych vám ani jednoho ani za nic nedala
máte smůlu, musíte si ukrást něgde jinde
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:35
- Nahlásit
hancaw
fůůůůůůůůůůůůůj nezávodím bo já do huby buřta nevemu ani omylem blebleble
ste, pani, moje nejlepci kamaradka
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:36
- Nahlásit
Alexahm,to ja burta do huby taky nemuzu,bo bych ho psoj sezrala,to ja jsem na maso a na vsechno maso.to bych byla diskla asik ja!
Maky a Trixno jasne,skoda,ze jsi tak daleko,bych ti pichla,mozna je to fakt malickost a jinak veci mas dobry.
kejtlindrzime palecky,jinak ve stredu beru amina sebou do prace!jsem zvedava na blazna urvanyho,ten bude furt jecet na te drzce,jak ho znam.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:36
- Nahlásit
Alexa
ale jak donutim psa nastoupit do kolečka?
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:37
- Nahlásit
Maky a Trix
a to je nakej specialni sici stroj, co potrebujes?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:37
- Nahlásit
all
financování vobojků:
páč nebude fond, každej hradí vobojky sám. Rozhodla jsem se vobojky obodovat podle spotřebovanýho materiálu.
1bod = 33kč (debilnější číslo by mi fakt nevyšlo)
všichni, kdo maj obyčejnej obojek, 1bod
výjimku tvoří kejltin a její blechy, který maj vobojky za půl bodu a Kyra, která má obojek za 1,5. A taky malinka, kvůli spešl požadavkům, taktéž 1,5bodu. Užijte si matematickou chvilku. kdo nechápe, požádá o cenu mailem, peníze prosím předat v mlíkožerech.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:38
- Nahlásit
leyendane normos strasi typ stroje kovovy prevody,vysivaci programy a ruzny programy k tomu,tra to potrebuje jen sestelovat!jsou to moc dobry stroje,ja mam veritasku,nechci zadny stroj,co ma umely prevody,to je k nicemu.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:39
- Nahlásit
nemethova5
díky moc, pochvala od profíka potěší,
leyenda
ne, mám vobyč starej, ale rozbila se mi tam jedna záležitost za pár stovek a teďka na to fakt není, je konec prázdnin a já místo brigád tvrdla ve škole a učila se na zkoušky. Holt to vyřeším až časem
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 17:39
- Nahlásit
Maky a Trix
napiš mě to mailem prosím, tu cenu krom toho že jsem debil jsem dyskalkul, takže kupecký počty jsou velkej problém. děkuji
|