| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 20:47
- Nahlásit
Dámy mám dotaz. Dá se odnaučit útěkům pes, kterému se útěky zalíbily? Zdrhá ze zahrady, bere to vrchem přes plot. Ze stavby vyššího plotu majitelé nejsou dvakrát nadšení, mají klasické pletivo, cca 1,8 výška. Psovi se věnujou, není to žádný na zahradě odstrčený asociál. Normoš pes, chodí s ním na vycházky, sem tam zajdou na agi, sem tam větší výlet.... Jenže teď se naučil zdrhat, svoboda se mu zalíbila a jakmile se ocitne sám na zahradě tak veme roha Napadá vás co s ním? Osobně to teda vidím dost beznadějně
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 20:52
- Nahlásit
Biluška
Napadá vás co s ním? Osobně to teda vidím dost beznadějně
osobně znám jednoho kterýho zastavil až elektrickej plot
, gdyž teda pominu zavírání do kotce a přivazování na řetěz
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 20:53
- Nahlásit
Biluška
Osobně to teda vidím dost beznadějně
Nám to Bůca taky v začátcích párkrát udělala a už ji to nikdy nepustilo.Nikdy teda nepřeskakovala,ovšem podhrabat se dokázala v mžiku.Teď už se ani nepodhrabává,ale vždycky nejdřív obejde zahradu,jestli někde není náhodou díra kterou by mohla zdrhnout.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 20:59
- Nahlásit
Alexa
osobně znám jednoho kterýho zastavil až elektrickej plot
Navrhnu jim to, ale tohle je drahá investice, do toho se jim nebude chtít . Ten řetěz vyjde levněji
jablunka
mě takhle zdrhala Miena. Taky pod plotem a doteď když najde skulinku tak vezme roha. Pak chodí po vesnici a vybírá popelnice, jak kdybysme ji doma nekrmili Prostě starý zvyky jsou starý zvyky Kvůli ní už máme plot jak u pevnosti Bojárd
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:02
- Nahlásit
Biluška
Přivázat mu na krk nákej řetěz třebas s pneumatiku, kterou bude tahat za sebo, nebo jestli je menší, tak nějakej špalek.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:03
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Přivázat mu na krk nákej řetěz třebas s pneumatiku, kterou bude tahat za sebo, nebo jestli je menší, tak nějakej špalek.
Jako kotvu, jo? To mi teda přijde děsně drastický Navíc nebezpečný, kdyby s tím skočil přes ten plot tak tam zůstane viset a uškrtí se
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:08
- Nahlásit
Biluška
Právě že to musí být dobře změřené, aby, když skočí, řetěz nedal nad plot, aby byl kratší a srazil ho spátky, než se dostene nad plot.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:10
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Bohúúúšuuuuu, kozenka se ti vobjesila!
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:12
- Nahlásit
Fifi
Právě, že se nemůže vobjesit, teda když si majitel blbě nezměří plot, to pak jo.
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:13
- Nahlásit
Fifi
a paní doktorko Vy ste doktorka? Věříte v Boha....?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:14
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Právě že to musí být dobře změřené, aby, když skočí, řetěz nedal nad plot, aby byl kratší a srazil ho spátky, než se dostene nad plot.
Pravda, strzenej vaz je milosrdnejsi nez vobjeseni.. Mas recht.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:15
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
To je jasný. Ale pořád si tak nějak představuju jak to s vypětím všech sil džampne, dostane ten špalek nahoru a tam se sekne. Pokud bych chtěla mít jistotu, že to nedžampne tak by to znamenalo špalek vážící skoro tolik co ten pes a s tím se ani nehne
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:16
- Nahlásit
Biluška
Jenže teď se naučil zdrhat, svoboda se mu zalíbila a jakmile se ocitne sám na zahradě tak veme roha
K puvodnimu dotazu - nenechavat holt samotnyho na zahrade, kotec ci barak.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:16
- Nahlásit
Biluška
Pokud bych chtěla mít jistotu,
no každopádně máš jistotu že gdyž se voběsí tak už nikdy nezdrhne
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:18
- Nahlásit
Bilusko tak at ten plot nastavi o ctyricet cisel bo pul metru a ten nastavenej kus naklopi o nejakych 60-70 stupnu dovnitr.
Jinak Meg je w poho. Akorat z toho soku zacala harat.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:20
- Nahlásit
Biluška
Ano, je to divný, ale pes, kterýho měli babička tak žil celý život. Ten zas nosil špalek přímo přidělanej na obojojku jako závaží měl o pár kilo víc, ale hlavně to tomu psovi rozhodí těžiště a už neskočí tak vysoko.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:22
- Nahlásit
Fifi
K puvodnimu dotazu - nenechavat holt samotnyho na zahrade, kotec ci barak.
Dobrá rada nad zlato, fakt
impact
ak at ten plot nastavi o ctyricet cisel bo pul metru a ten nastavenej kus naklopi o nejakych 60-70 stupnu dovnitr.
Taky skvělá rada. Už je vidím jak celý žhavý investují ikstisíc a nastavují plot. Ještě k tomu tak, aby to vypadalo jak na Mírově.
No nic, jdu se svalit, sem dneska nějaký mutvolák.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:24
- Nahlásit
Tak at si polibi sos.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:24
- Nahlásit
Biluška
nenapadá vás co s tím
na fenu útěkářku co jsem měla kšeft´ačku zabral ostnáč, stopovačka a zkušený a rychlý pejskař na druhé straně stopovačky, v tu chvíli když vyskočila na plot, tak za ni škubnul a dost, když byla asi v půli výskoku, udělal to dvakrát, a zatím je asi půl roku klid, možná brutální metoda, ale bydlím u dvou silnic
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:26
- Nahlásit
kejtlin
Výborná metoda.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:27
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Výborná metoda
myslíš ironicky nebo vážně?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:39
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Ano, je to divný, ale pes, kterýho měli babička tak žil celý život. Ten zas nosil špalek přímo přidělanej na obojojku jako závaží měl o pár kilo víc, ale hlavně to tomu psovi rozhodí těžiště a už neskočí tak vysoko.
Je mi z toho smutno, si pes urco uzil skvelej zivot, holt ta starsi generace to asi brala jinak. Nebo bere to tak doted?
kejtlin
měla kšeft´ačku zabral ostnáč, stopovačka a zkušený a rychlý pejskař na druhé straně stopovačky, v tu chvíli když vyskočila na plot, tak za ni škubnul a dost, když byla asi v půli výskoku, udělal to dvakrát, a zatím je asi půl roku klid, možná brutální metoda, ale bydlím u dvou silnic
To zdrhala v pritomnosti cloveka? Nebylo privolani? Ja to nechapu, tak radsi mlcim.
Sem holt priznivec prevence, proste kdyz nechci, aby pes nezdrhal, tak ho zajistim a z tech receptu tady mi jde hlava kolem. Jdu radsi na Mentalistu. Bre noci preji.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 21:44
- Nahlásit
Fifi
přivolání bylo, když byl někdo doma tak to neudělala, když byla venku sama, tak vzala draka ale sama se nevrátila, zardousila třeba slepice v polovině vsi no a navíc bydlí u silnic, kde to fakt frčí.
když se to pes naučí a zachutná mu to, tak je to většinou v hajzlu, je jasný, že by bylo lepší zajistit prevenci, ale pustíš ho z kotce a hned jak bude možnost tak uteče.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2010 23:43
- Nahlásit
Biluška
Pokud by stačilo el. plot pouze zapůjčit a jsi přesvědčená, že mi ho vrátí, mám ho doma, momentálně nevyužitý, museli by zakoupit jenom drát. Vyzkoušeli by si, jestli to řeší jejich problém. Budu ho potřebovat až na jaře (pokud se ukáže, že cir považuje ovce za kořist)
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 07:16
- Nahlásit
kachna_
To by bylo super, zkusím to s nimi dneska domluvit a dám vědět.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 07:18
- Nahlásit
Dobré ráno!!
Dneska jsem tu první, tak vstávat a dřít, ať se zahřejete. Na bučině bylo dneska -10, hotová Sibiř.
A všimli ste si, že už je vidět odpoledne do třičtvrtě na pět?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 07:54
- Nahlásit
Baico
A všimli ste si, že už je vidět odpoledne do třičtvrtě na pět?
Všimli, fčera jsem byla v lese s Fredem a Frizem a bylo to supr. Malý Frizo chodí na volno a Ferovi nevadí, když mu skáče po hlavě. Vypadá to, že tak do roka se budou mít rádi
Co mě u Frizína štve je to, že se mi pořád plantá pod nohama, občas na mě skáče, protože se chce nosit a když ho ignoruju, tak zůstává pozadu a kouše mě zezadu do noh. Ale včera jsem ho párkrát nechtěně kopla a už to dělá míň
Proč já jsem si nepsala, kolik vážila Agina v určitém věku? Teď má psík 4 měsíce a 10 kilo. Jestli si dobře pamatuju, to měla Aga 8 kil, takže psík bude odhadem tak velký jako je Fero.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 08:56 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁM ŠTAAAÁÁÁÁÁJN!
davidkova renata
apato že eště nespíš si psala že už v 19.00 spíš
naschvál kuli Petřek
No, takže si tu někdo jen tak cintal pentli, to je jasný.
Pavlina Moravcova
Ano, je to divný, ale pes, kterýho měli babička tak žil celý život. Ten zas nosil špalek přímo přidělanej na obojojku jako závaží měl o pár kilo víc, ale hlavně to tomu psovi rozhodí těžiště a už neskočí tak vysoko
Fifi
Sem holt priznivec prevence, proste kdyz nechci, aby pes nezdrhal, tak ho zajistim
no mi to taky přijde jako nejlogičtější řešení. Zbytek (krom úprav plotu) fakt nepobírám.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 08:57
- Nahlásit
Baico
A všimli ste si, že už je vidět odpoledne do třičtvrtě na pět
všimli všimli, už se hrozně těším, až se bude moct být venku normálně.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 09:02
- Nahlásit
Bíííííílááááá orchideeeeeeeej
PetraK
už se hrozně těším, až se bude moct být venku normálně.
a ono se jako může ven jen nenormálně?
|