| Autor |
Zpráva |
Tinta76
|
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:48
- Nahlásit
Gerda
Pani simvás, co je to za humáča?????
teď jsem se dočetla, že se na psí kůži může vyskytovat běžně, ale pokavad má dobrý prostředí, tak se může přemnožt a pes skončí s pyodermií ...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:51
- Nahlásit
Tinta76
pokavad má dobrý prostředí
tak mu to prostředí zešpatněte
|
Tinta76
|
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:52
- Nahlásit
davidkova renata
heh, to bych moc ráda ... tak jsem si zas početla http://www.moloss.cz/pyodermie.htm
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:52
- Nahlásit
Tinta76
Paní, to měla Brambora taky. Nikdy jsme to úplně nezničili, je to nezničitelné Ale hodně moc se nám osvědčila mast Lalugen (drahá jak prase, vřele doporučuju obstarat přes nějakého známého lidského felčara) a pak oplachy v Betadině ředěné s čímsi, už nevím čím. Asi to byl fýzák? Se zkusím podívat jestli někde vyhrabu zbytky.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:53
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Mám takovej dojem, že to způsobuje zánětlivé puchýřky ne?
Teď sem to taky gůglila, je to nějakej kožní sráč, co normál v kůži je, ale bere se na něj zřetel, až když probíhají nějaké příznaky zánětu kůže. Pak se léčí kortikojdy atb na dost dlouho dobu. tady sem našla nějakou stránku: http://all-animals.blog.cz/0707/pyodermie-hnisave- zanety-kuze
a taky nemusí bejt primární příčinou zánětu té kůže....
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:55
- Nahlásit
ahoj lidi, koukněte na rubriku HLEDÁM DOMOV PRO.... třeba budete o někom/něčem vědět. Děkuju
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:56
- Nahlásit
Biluška
Nikdy jsme to úplně nezničili, je to nezničitelné
no ale ty už mluvíš vo tý pyoedermii ne? to eště voni nemaj
|
Tinta76
|
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:57
- Nahlásit
davidkova renata
no ale ty už mluvíš vo tý pyoedermii ne? to eště voni nemaj
viz ten vodkaz vejš ...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:58
- Nahlásit
kachna_
Ona je žravá, ráda cvičí, ale nemůžeme se hnout z toho vyšlapávanýho čtverce (já nevim, jak se to jmenuje, jsem v tomhle lama). Jak to neni plocha 2x2 m, tak jí to venku nezajímá
a jak pokračuješ z toho čtverce????
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:59
- Nahlásit
davidkova renata
no Brajka měla pyodermii, ale tohle svinstvo jí hnilo v těch ranách. A taky fůra dalších včetně escherichia coli Těžko říct, jestli ten kok způsobil tu pyodermii, nebo obráceně. Každopádně ten lalugen na něho zabíral bezvadně. Vet nám o něm pochopitelně neřekl, naštěstí máti v té době dělala na kožním
|
Tinta76
|
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:02
- Nahlásit
Biluška
no zatim začnu tim, že koupim Lactaderm a budeme Rexouška ob den nebo jednou za tři dny koupat ...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:07
- Nahlásit
Jinak mě k tomu ještě napadlo:
- že by Rex mohl mít voslabenou imunitu
- že by se na něm nějak začlo projevovat dlouhodobý užívání Rimadylu
asi nasadim i ostropestřec tinkturu (ale nehodlám ji předem nahřejvat na lžici nebo zalejvat vařící vodou )
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:10
- Nahlásit
Alexa
Ještě byla ochotná, když to byla dlouhá čára, ale jak jsme začali omezovat pamlsky z toho kvanta, už jí to nebavilo. Ale je možný, že je to na ní moc rychlý. Jenže pro mě je to strašně náročný našlapat, protože to jdu strašně pomalu a vzbudí se mi dítě, začně řvát, takže to pak zase nebaví mě, pak ještě čekat až to pročuchá.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:17
- Nahlásit
Tinta76
njn,už nejni nejmladčí..mu jí posilte nějakejma srágorama,třá neesi nebi tudle hyjena něco psala vo tej přírodní tentononc..
Gerda
hele taxem zistila,že mám laťku úpa stejně vysoko jako sám Nejvyšší stran vodvolání vod zvěrstef ,nefim essi se mám prsit nebo jak.. ,to považuju za normál..sem asi nějaká blbá či co
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:18
- Nahlásit
Tinta76
Mám Rexovo výsledky z laboratoře!!! Staphylococcus intermedius
taky jsme měli stafylokoka. Nevím jestli měl stejný přímení, ale měli. Dělali ten stěr, že jo?
Nejdřív nám nasadil Herčoun ATB /byl hodnej a napsal mi tehdy lidskou variantu, páč jsme měli 4!!! balení po osmi stofkách jinak/ bohužel už si nepamatuju název
pak byl na řadě Amoxiklav (či Amoxyklav?? nevim), kde se postupně snižovaly dávky (lék vypadá jako dvojitá kostka cukru) když jsme se dostali na 1/4, přešlo se na homeopatika. Bylo to na dlouho, homeopatik se podávalo vícero druhů v různým počtu kuliček. Ale vymlátil to z Murphyho dokonale. Už nikdá se to nevrátilo.
Tak asi jsem vás nepotěšila paní, že ne?? Vím, že peněženku to vyprázdní
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:22
- Nahlásit
davidkova renata
v klidu se prste pani, nikdo jinej to za vás neudělá
kachna_
von je asi jedinej problém vtom, že nejsem dost trpělivá
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:24
- Nahlásit
Tinta76
nehodlám ji předem nahřejvat na lžici nebo zalejvat vařící vodou
To je jasné, šak by sis zničila rum simtě.
davidkova renata
mám laťku úpa stejně vysoko jako sám Nejvyšší stran vodvolání vod zvěrstef
tak to už brzo taky pudeš na vysočinu. Ach jo, bude se mi stejskat. Tak to už tam Lumíre budete tři!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:24
- Nahlásit
davidkova renata
úpa stejně vysoko jako sám Nejvyšší stran vodvolání vod zvěrstef
a jaká je ta laťka? esi se třeba taky nemůžu prsit, dyš už je mám, že jo
|
Tinta76
|
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:26
- Nahlásit
PetraK
no já nejsem potěšena celkově, bylo mi jasný, že z toho něco bude, taky jsem měla asi 120 tep, když jsem votvírala ten mejl ale vite co, já tomu kokovi znepříjemnim bydlení ... uvidim, co na to ten šampón ... k vetovi se vobjednáme nejdřív 26.10. tak je relativně čas zjistit, jestli se to lepší ... ty homeopatika bych eventuelně taky zkusila
Tady je souhrn z toho vodkazu - tim se budu řídit, až pudu k vetovi
- Většina kožních zánětů má druhotný charakter.
- Pod zánětem kůže se většinou skrývá prvotní příčina.
- Léčba kožních zánětů - zejména hlubokých hnisavých infekcí vyžaduje několikaměsíční léčbu antibiotiky.
- Časté změny antibiotik, dávek, střídání léčebných postupů v krátkých časových intervalech léčení neurychlí. Toto platí zejména u bulmastifů, bulteriérů, buldoků, amerických buldoků a německých ovčáků.
- Provalování se nových ložisek na povrch i v průběhu léčby znamená, že proces v hloubce probíhal již před nasazením léčby, jen nebyl viditelný.
- Používání kortikoidů za účelem urychlení léčby hnisavého zánětu vede zdánlivě k přechodnému zlepšení, ale v podstatě dojde jen k jeho "zamaskování" nehledě na to, že molosové kortikoidy špatně snáší i v malých dávkách.
- Dlouhodobými vracejícími se záněty mohou někteří jedinci vyjadřovat jakousi vnitřní a psychickou nerovnováhu, zde může být účinná i léčba homeopatiky (musí ji však zvolit zkušený homeopat).
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:35
- Nahlásit
Tinta76
Časté změny antibiotik, dávek, střídání léčebných postupů v krátkých časových intervalech léčení neurychlí.
jo. My tehdy, když to vzal do rukou on, měly ty čtyři balení-jeden druh a to bylo všechno. Pak už se najelo na ten Amoxiklav a homeo. ATB myslím v tomhle případě nutný budou-tomu se nevyhnete.
Jo a taky- měli jsme nějaký spešl medicinální mýdlo a pak šampůn.
Pani já vás nechci nějak todleto, ale myslím, že z vlastní zkušenosti můžu říct, že to asi znepříjemněním nepořešíte. Jako podpůrně jo, ale bez dochtořího zásahu a léků to nepůjde . Nám to takhle nešlo těch 6 let, kdy žádnej z těch pitomců veterinářů, co měli Murphyho v ruce neudělal ten prvotní tah na branku a neudělal rozbor. Zkoušelo se kde co :mad, kreténi. já byla tehdy troubule šestnáctiletý a věděla jsem prt. Dneska by to lítalo jinak.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:36
- Nahlásit
nazdarte lidousi, nestiham, doctu vas pozdejs
..jen jsem vnimla, ze ma tata svatek, taaakze vsecko nej!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:36
- Nahlásit
PetraK
Pani, snad se neptam blbje, jak je na tom Esusovic maticka? Lepsi se, doufam, stale?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:38
- Nahlásit
StaHi
Jejda... Hematomek dorazil, to je bobek usouzenej. Rychle hojeni vinsujeme!!! Co mu s tim provedli? - vypustili, prošili?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:39
- Nahlásit
Gerda
tak to už brzo taky pudeš na vysočinu
cožeeeee??? to je jako bonus k tomu jo?? No tak to prrrrrr,to já nánu snadno a rychle dokurvim ..rači..
PetraK
a jaká je ta laťka
vyyysoká,pani )) prostě čokla necháte schválně vybjehnout ta zvjeří a pak zařvete pocééém )) a nejvyšší je dyš uš je skoro u zvjeře a f tom vy zaječíte.Hm,na to sem přišla uš loni, fungalo to na 100%,(to sem si trénovala na tu kanysku s trěma veverama),jenže Nejvyšší ani já sme nepočítali s veverkou zbavenou svéprávnosti co to veme kolmo na psa přímo jemu do huby
Tinta76
já tomu kokovi znepříjemnim bydlení
helejte včera mi tu radili na toho pabouka hlasitou hudbu..skuste to,za to nic nedáte )))
du ven,nepište dyš mám svátek!!!!!!!!!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:45
- Nahlásit
StaHi
co je tomu ubohému Převýšení Hráze???????????? Nebo je to snad pan Frýba?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:47
- Nahlásit
davidkova renata
cožeeeee???
No tak dyš nechceš, tak nemusíš, no, můžeš třá na šumavu, mohla bys zas pokrejt jich....a jesi chceš vopravdickej jich, musíš do provánc, tam můžeš bjěhat levandulovejma polnostěma s bambi až do slunka západu.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:51
- Nahlásit
PetraK
no já vim, že se vetoj nevyhneme, ale páč se tam dřív jak 26. nedostanem, tak zkusim ponejprv ten šampon, když mám ten rozbor, bude to pak u veta jednodušší aspoň teda myslim
davidkova renata
hlasitou hudbu..skuste to,za to nic nedáte
to nepomáhá, to spiš vypadá, že se mu to právě líbí
|
Tinta76
|
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:53
- Nahlásit
StaHi
no to je ťutínek tak se ale rozepište, co teda ...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:53
- Nahlásit
StaHi
ach bóoóže , proč ten pejsek nebožáček je převlečenej za gramofon??
Fifi
no na kontrole nejásali s mamičkou, páč určitý pokles tam byl zase , ale říkal doktor, že to by se mělo upravit SNAD zvýšením dávkování léků, další kontrola je teď v pátek. Jsme domluvený s paničkou, že žádný zprávy dobrý zprávy, dostala jsem tuhle fotky Mamičky Babetky, už neměla čudinka tak smutný vočička, unavený. Už tam byla jiskřička. Tak SNAD zabojuje. Měla jsem cuky volat, ale nechci otravovat furt a bejt jak čtvrtodenní zimnice, ale.... dneska asi už zavolám.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 14:57
- Nahlásit
PetraK
žádný zprávy dobrý zprávy, dostala jsem tuhle fotky Mamičky Babetky, už neměla čudinka tak smutný vočička, unavený. Už tam byla jiskřička.
No az jsem se bala optat. Zabojuje, MUSI!!! Uf, tak nadale mackame packy a pesti!!
PetraK
proč ten pejsek nebožáček je převlečenej za gramofon??
Pouzila traverzu a trefila ho do ucha.
|