| Autor |
Zpráva |
Baico
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 12:47
- Nahlásit
Biluška
třikrát denně odříkat Rudanáš
Dovolím si malilinkatou opravu na Rudonáš.
Hele psa na stopovačce mám te´d poměrně často, protože trénujeme stopy na zkoušky a stejně mi to je prt platný.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 12:51
- Nahlásit
Baico
trénujeme stopy na zkoušky
kdy dete kdy? Už dete teťkonc, ne? F sobotuuuuuuuuuuuuuuuu! Že jo, viď?
|
Biluška
Člen |
- Nahlásit
Baico
Hele psa na stopovačce mám te´d poměrně často, protože trénujeme stopy na zkoušky a stejně mi to je prt platný.
Ty nestopuješ na volno?? Myslím to zcela vážně. K čemu je ta šňůra? Já teda chodím ze začátku na dlouhým vodítku (asi třímetrový) a jakmile pochopí vo co gou tak du na volno. Teda je fakt, že stopujeme jenom velmi lehce rekreačně, takže netuším jak to dělaj profíci, ale mě u toho ta šňůra dycky hrozně zavazí
|
kachna_
Člen |
- Nahlásit
Baico
hele a nemáš mozilu? Tam psali, že v mozile tyhle problémy jsou a řeším je vymazat cookies
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:00
- Nahlásit
Biluška
K čemu je ta šňůra?
No já jí mám pro naše nebohé začátky na to, aby mi pes nelítal moc do stran při navětřování, někdy jí tim i zpomaluju, aby šla velmi zvolna a řádně načuchávala...vona se Mařka někdy tak rozohní, že by lítala v kruzích a načuchávala tak nesoustředěně ))
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:05
- Nahlásit
Gerda
F sobotuuuuuuuuuuuuuuuu! Že jo, viď?
JJ, už se nám to přiblížilo. Sice neumíme skroro vůbec vysílačku,ale risknem to. Zbytek snad nějak zvládnem
Biluška
Ty nestopuješ na volno??
Nee. Normálně na 10 m stopovačce. A nai neznám nikoho, kdo by chodil i stopy "naostro" na volno. A jak píše Gerda, je tam i možnost korekce.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:07
- Nahlásit
kachna_
hele a nemáš mozilu?
Nee, máme tada normálně explorera. Myslim si, že ten pes je zakopanej jinde
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:08
- Nahlásit
Gerda
lítala v kruzích a načuchávala tak nesoustředěně
Mája v kruzích nelítá, jen by prostě došla k závěru, že stejně pěknou stopu jako já, udělal i ten zajíc.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:13
- Nahlásit
aby mi pes nelítal moc do stran při navětřování
Na nášlapu ji držím za obojek, teprve až chytne stopu tak takhle mávnu, muzika začne hrať a ty doktore půšťáš
..vona se Mařka někdy tak rozohní, že by lítala v kruzích a načuchávala tak nesoustředěně ))
V kruzích mi nigdo nelítá a gdyž se nesoustředí tak vytáhnu traverzu Pak se soustředí fšichni
A nai neznám nikoho, kdo by chodil i stopy "naostro" na volno. A jak píše Gerda, je tam i možnost korekce.
Toš já nevím, já su zvyklá z agi dělat fšechno na volno, takže na volno i stopujem. NIkdy mě ani nenapadlo je kvůli tomu přivazovat .
Ale tady je to docela asi běžné, páč už jsem párkrát potkala kolegy ze "služebáku" na stopách na volno
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:13
- Nahlásit
Baico
Zvládnete zase na výbornou, to je jistá vjěc!
kachna_
Mařena by přešla polovinu našlapanejch pamlskůch a pak by je vyžrala v protisměru, bo dělá stejnou bejkárnu jak Nána, že si to odejde tak ňák jako čuchy čuchy rychle honem do pytliku s odměnou, a zpět už to jde soustředěně, vyžírá zbytečky. Ale stopování mě ba, můžem jít pomalu a pes je pak stejnak unavenej. Taky je fajná vysílačka, bo ty stojíš a pes běží. A běží i Máňa, neboť jí odložim, ukážu jí pytlik s odměnou, ten jí dám daleko, aby ho viděla, vrátim se k ní a zařvu fpřééééét a vona letí jak zběsilá až k pytliku a tam si musí lehnout
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:16 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit
davidkova renata
k Tvemu svatku na pamatku tumas kytku ty dobitku
(protoze jste mrtva, tak mate venec)
a prisel prvni gratulant
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:16
- Nahlásit
Gerda
Mařena by přešla polovinu našlapanejch pamlskůch
Nic jí tam nedávej, bože takový plýtvání jídlem kvůli čoklovi
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:17
- Nahlásit
Biluška
Ale tady je to docela asi běžné,
Nojo, ale já si za 4 stofky koupila pogumovanou stopovačku od Gappaye, tak jí prostě unosíme.Přece jí za ty prachy nebudu mít ve skříni
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:17
- Nahlásit
Biluška
kolegy ze "služebáku" na stopách na volno
Ale jako jo, dyš seš čék s uposlušněnym psem a nacvičenym čenichačem, pak si klidně střihneš stopěnu bez provásku, ale to víš, my sme v začátku, já se vlastně tý stopovačky držuim, aby taky šla rovně, řikam mařce, ať mě vede, že vopravdu nevim, kudy ta stopa jde. Ale vona mi někdy lže a schválně de kus jinam, takžesi po cestě dělám značky jako jenik s mařenkou - třá hlubší stopu pohorkou, sešlápnu víc keřík, oblouček si prokrmim tak, že to vidim i já...nebo jdu v brázdě, to ale jen velmi málo kdy, aby se mařka neorientovala podle brázdy.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:20
- Nahlásit
Biluška
Nic jí tam nedávej, bože takový plýtvání jídlem kvůli čoklovi
Hele to sem zkoušela, je fakt, že to bylo v dost větrnym podnebí, a fakt jí to moc nešlo, až jí to i votrávilo, což sem teda nevodhadla. Když je prímovnickej terén a bezvětří, dám třeba jen dva pamlsky na stopu, ale když to neni úplně vončo, prokrmim víc, abych jí to nevotrávila.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:20
- Nahlásit
Gerda
Mařena by přešla polovinu našlapanejch pamlskůch
Jsem si tuhle vyšla jen s Bes a Hasky, Bes jsem odložila, našlápla stopičku, vracim se pro Besku a vidim hasky jak skvěle stopuje. Vyžrala mi Besí stopu!!!
Ale s tim našim flekatym debílkem se stopu budeme muset učit, že se jeden z nás schová, druhej ho bude hledat. Ani na vlečce neshledává nic úžasnýho.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:22
- Nahlásit
Stopa na vodítku je určitě lepší, páč jsou tací psi, kteří hrozně letí a udržuj pak 10m vzdálenost, to abych za ní běžela a to by nevypadalo moc afektně.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:27
- Nahlásit
kachna_
flekatej debil neni žravej? Já myslela, že máš všechny psy normální....
Pavlina Moravcova
udržuj pak 10m vzdálenost
to je pravidlo, že musíš být 10 m za psem?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:28
- Nahlásit
Mám Rexovo výsledky z laboratoře!!! Staphylococcus intermedius
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:31
- Nahlásit
Gerda
jj, je to pravidlo, musíš udržovat 10m za psem se šnůrou i bez.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:31
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
abych za ní běžela a to by nevypadalo moc afektně.
A tak takova panicka v afektu.
Stopa na vodítku je určitě lepší,
Pokud psiskum do toho clovek moc nekeca, tak jo.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:33
- Nahlásit
Tinta76
Staphylococcus intermedius
Zis, tady je to samej stafylokok, streptokok a jinsi haveti! Pryc vocad, nez neco taky chytnem.
Takze naky cileny atb?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:36
- Nahlásit
Erin
,ani vlastně nevím za co,moc jsem tam poslední dobou nelezla.
nebylas isabo? ta je /byla dobře oráchlá Fifi
Fifi
Jaky tam jsou dalsi zakazany? -
maj to nastavený tak,že dyš třá píšeš sprostý slova..nemusim menovat,né?Třá prdel,hovno atd ,automaticky se to v příspěvku objeví jako vytečkovaný.Ale nemaj to doladěný,automat vopčas nepustí slova typu papat či tak
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:36
- Nahlásit
Fifi
Já vydávám jen jeden povel na stopě a to je stopa. Jinak držím hubu. Občas se mi do toho vloudí slůvka neser mě! Ale jinak ani muk.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:39
- Nahlásit
davidkova renata
že dyš třá píšeš sprostý slova..nemusim menovat,né?Třá prdel,hovno atd,automaticky se to v příspěvku objeví jako vytečkovaný
to me ..... ! Este, ze zdejsi admin nevyteckovava, to bysme fakt museli ozivit morseovku.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:39
- Nahlásit
Tinta76
Mám Rexovo výsledky z laboratoře!!! Staphylococcus intermedius
Pani simvás, co je to za humáča?????
|
Tinta76
|
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:40
- Nahlásit
Fifi
Takze naky cileny atb?
no asi jo ... teď googlim ...
příčina může bejt vobyč alergie na trávu (což jsme měli), ale se to nějak rozlezlo a ten stafylokok se tam usadil a moc se mu tam líbí ...
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:40
- Nahlásit
Gerda
Mám takovej dojem, že to způsobuje zánětlivé puchýřky ne?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:41
- Nahlásit
Gerda
Definuj normální
Ona je žravá, ráda cvičí, ale nemůžeme se hnout z toho vyšlapávanýho čtverce (já nevim, jak se to jmenuje, jsem v tomhle lama). Jak to neni plocha 2x2 m, tak jí to venku nezajímá. Doma mi proběhne přesně stopu, kde jsem cvičila s jinym psem, aby dožrala i ten poslední kousíček, co někomu spad. Nevim, proč se po Besce snaží, ale je to její věc. Tak jsme zkusili vlečku, cestou zpátky, když jsem jí pobízela, aby hledala Michala a šli jsme po jeho stopě, bylo to mnohem lepší. Prý se to tak dřív na cvičáku dělalo, říkala mamča.
Ale Hasky, jak už prakticky neslyší a tady nemůže navolno nikomu zkomplikovat život, tak se orientuje jenom rypáčkem a to je neuvěřitelný. Jde nsprosto přesně.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2009 13:46
- Nahlásit
Gerda
dyš seš čék s uposlušněnym psem a nacvičenym čenichačem
No uposlušněný psy mám fšechny, páč by si mohly zkusit být neuposlušněný, to bysem je uposlušnila raz dva Krom Texla teda, ten je neuposlušněnej a taky mě neskutečně sere Páč děcko ho evidentně nezvládá. Ho vyměním s děckem za jinýho čokla a taky ho uposlušním
Ale nacvičený čichače nemám ani v jednom . My čuchačíme jen tak pro zábavu jednou za uherský rok. S Bagetou dvakrát.
Ale stejně chodí fšechny na volno.
K těm pamlskům - Baginu tam evidentně otravujou. Nesnáší je. Přitom jinak je žravá jak kobylka. Na stopě klidně překročí párek a jde dál, spíš mám fakt pocit, že ji to nervuje a rozhazuje. Tak je tam nedávám a de to taky. A jak
|