| Autor |
Zpráva |
Neessi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 17:36
- Nahlásit
Tinta76
sem byla předevčírem a bylo to super,včera byl cvičák a dneska tu fouká trochu dost.U tebe tam nahoře nefuní?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 6 Zář 2007 17:38
- Nahlásit
Neessi
hele se divim, ale dneska je tu nějako tepleji než včera, aji včera víc foukalo, to teda jó ... že by klid před bouří?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 17:41
- Nahlásit
Tinta76
to je divný,že by to ten Šébr přibrzdil?Tady jsou ohnutý stromy a hučí to jak v tunelu.No třá ti to tam během noci dorazí.
Aspoň nemusím česat jabka-stačí sbírat.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 6 Zář 2007 17:47
- Nahlásit
Neessi
No jako my tu máme většinou jinak než je normální předpověď pro Čechy ... spíš koukám na německou Šébr je někdy tuze dobrá věc. Teď se stromy ani nehnou ... na nebi místy prosvítá modrá ... ale sluníčko to stejně nepropustí ...
Jinak po včerejšku už nic sbírat nehodlám ty houby rostou snad úplně všude, kam jsem šlápla - houba, kam psi lehli - rozválcovanej hřib
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 18:16
- Nahlásit
Povodňové zpravodajství.
Vzala jsem vlky a šla jsem obhlídnout rybníky a potoky. Je to taky protkané vodními toky ze všech stran (no prostě kraj pro landseery ) . Rybník č.1 (ten blíž k baráku, cca 200m) urval asi metr břehu (metr na výšku, 10 m na šířku) a přetíká do potoka. Potůček, ve kterém by si normálně pulci odřeli bříška o dno se změnil v dravý veletok. Kdyby tam někdo spadl tak má smůlu. Voda tam má pořádný drajf. Proti proudu rostlo pole kukuřice. Buď je tam povodeň, nebo místní zemědělci najeli na nový způsob pěstování, takzvaný indický rýžový . Ještě víc po proudu je kravín. Voda vytopila močůvkové jámy a jejich obsah si to valí po polích a po cestičkách. Psice byli nadšené a usoudili, že tato nechutná vycházka v dešti má přece jenom nějaký smysl. Potůček v lese, který za normálního deštivého počasí má tak dva cenťáky hloubku a půl metru šířku (za suchého počasí neexistuje) má nyní asi 20 metrů na šířku. Hloubku jsem nezkoumala poněvadž to taky vypadalo pořádně drajfově. Silnice je pod vodou, zaplavila ji voda stékající z polí. Dá se projít, vody je tak po kotníky. Projet už bych asi nezkoušela, takže Amálka má nucené prázdniny. Jednak ta cesta není zpevněná, takže bych se probořila a za druhé nějak splívá hranice s potokem . Každopádně šelmičkám se venku líbilo, Lilátko už zase zapomělo, že je šarpej a běhalo přes zaplavená pole až mu voda od kopýtek stříkala . Wiňátko bylo nadšené míň, když vběhlo do jedné obzvlášť rozsáhlé tůně a zjistilo, že ven musí vyplavat
|
Tinta76
|
# Zasláno: 6 Zář 2007 18:21
- Nahlásit
Biluška
proboha, pani, kam ste se to vodstěhovala?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 18:29
- Nahlásit
Biluška
Každopádně šelmičkám se venku líbilo,
To se máš,já tu malou bílou bestii nemůžu dokopat ven,už mi udělal doma třikrát louž!!! A já jen vytírám a vytírám!
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 18:40 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Neessi
Ten vítr mne pěkně se.re
to mě taky.... a navíc vítr, déšť a kosa jsou tu taky, ale křemenáče žádný... ani s brejlema
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 18:59
- Nahlásit
maixnerova
křemenáče žádný... ani s brejlema
Když vypnou zítra ten vítr,tak ti nějaký aspoň nafotím
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 19:01
- Nahlásit
Tinta76
co takhle překlopit Šébr? Takhle z toho hnusnýho větru nic nemáš
|
Tinta76
|
# Zasláno: 6 Zář 2007 19:07
- Nahlásit
Neessi
nene, já jsem ráda, že jsem v teplíčku (dokonce jsem i ukončila protest a zatopila, ale pšššššš!)
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 19:29
- Nahlásit
Tinta76
proboha, pani, kam ste se to vodstěhovala?
No přece k nám, do rybníkova Jeden rybník 200 metrů pod barákem, druhý půl kiláku nad barákem, dva v lese, dva kiláky za barákem a několik dalších v širším okolí .
Smekám před starými Němci, kteří fakt věděli jak ty baráky postavit. Voda valí všude kolem nás, většina novostaveb (chápej, stavěných v posledních 50 letech ) už je pod vodou a staré německé statky jsou v pohodě na suchu. Máme sice vodu ve sklepě,ale to je spodní voda a je tam kvůli tomu, že nějaký dežo zboural studnu . Respektive studna tam je, ale zbořili takový ten vysoký okraj. Takže studna je zarovnaná s podlahou. Jednak je to ideální na to, aby tam někdo zahučel a za druhé nám z ní vytéká voda.
Nejnovější zpravodajství.
Voda opět stoupla, potůček bezpulcáček už nám teče asi 5 metrů od oken. Sousedka -semetrika (ta, co tak řvala kvůli Akéle a háže nám hrachové slupky přes plot) má po zahradě a tipuji, že právě stěhuje koberce a nábytek do vyšších pater. Přes zahradu jí valí proud vody. Lilátkovi slepice odplavali i s kurníkem
|
želva
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 19:50
- Nahlásit
Biluška
no to jsou z právy
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 20:03
- Nahlásit
Čus plaváčci
Tady je akurát chnusně bo sme na kopci,takže nic .Nevim co máte s těma čoklama bo Nyný vyžadovala procházku tak vehementně ,že jsem jí musela udělit lekci traverzou .Asi málo bo venku zvesela skotačila,pásla mě a vyčihovala nějakýho drajvovýho čokla ke hraní.Nic nenašla ,páč fšicí maj asi normální psy.Už mi to neba,ta minulá byla eště horší bo navíc vyžadovala aporty a to furt! Příště si koupim něco pokojovýho a budu mu tvrdit,že balkon je celej svět
Biluška
Bacha,aby si Lilátko neuhnalo zchvácení kopyt!
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 20:09
- Nahlásit
davidkova renataže jsem jí musela udělit lekci traverzou
Tu nutně musím udělit já,ale z opačnýho důvodu.Si asi čokl myslí,že gdyž je bílej,tak je z cukru!!! Vemu trverzu,vidličku,obrtlík a uvidí ten tanec!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 20:11
- Nahlásit
jablunka
Vemu trverzu,vidličku,obrtlík a uvidí ten tanec!
No a dyštak ho vyvlečte ven na vostnatejch kšírkách
Hele ,už ste volala na ty chrtííí??Přece nebude bulet celej večír
|
aren
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 20:12
- Nahlásit
davidkova renata
Termiti už dnes třikrát vyrazili ven, ale došli jen po práh. Jen Mercíček si napotřetí dodal odvahy a šel se mnou pro mlíko. Píďa s Korálkem jen vyprázdnili močáky asi metr od dveří, a Sára to od rána drží. Počítám, že ji budu muset před spaním vynést násilím.
Co se týče vody, jsme též na kopci.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 20:17
- Nahlásit
davidkova renata
Hele ,už ste volala na ty chrtííí??Přece nebude bulet celej večír
Bulim,byli to méďánkové.
Ale už sem poslala mejlíka.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 20:20
- Nahlásit
jablunka
Ale už sem poslala mejlíka.
Pani vy ste ale magor .Díky bohu za takový paka
aren
Počítám, že ji budu muset před spaním vynést násilím
Pak zkus pemprsky ,má lejt do rána
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:00
- Nahlásit
Poslední dnešní povodňové zpravodajství. Hasiči pobíhají v okolí a rozmísťují pytle s pískem. Ne, že by to k něčemu bylo Voda stále stoupá, všechny novostavby už plavou, staré německé baráky drží a odolávají Všichni se modlí, aby nepraskl rybník u školky, neboť je na kopci a plavali bychom všichni. Rybník zdárně přetíká přes všechny břehy, ale snad nepraskne. Elektřina už začíná kolísat a blikat, takže radši vypínám počítač než mi zase shoří základová deska. Kdybych se dlouho neozvala tak nám buď odplaval infronét, nebo i my
jablunka
Neříkala jsi, že si pořídíš berňáka? A teď to najednou bude žiletka? Oni jsou krásní, to jó Kámoška kdysi chvíli měla greyhaundku z útulku (než jí taky utekla a už se nenašla). Byla to carevna, když poklusává tak je to elegance sama
|
želva
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:02
- Nahlásit
jablunka
ty budeš mít chrtíka jak byli v tv? myslím to vážně
davidkova renata
no mě Dasty dnes chtěl taky vytáhnout na kopec,ale já ho praštila mezi hlavičkou traverzičkou a už nechtěl
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:05
- Nahlásit
Biluška
Kdybych se dlouho neozvala tak nám buď odplaval infronét, nebo i my
Jéžiš to je to tak dramatický jo? .Tak se pani vopatrujte bo takovýho vodborníka přes lííínije bysem už nigdy nesplašila .Zejtra dopol.nebudu,nagestim se až poo,tak písněte zprávy z regijónu.Dyštak z internetový kavárny
Fšicííí du spát,dyš se tu se mnou nigdo nebaví!brou..
|
želva
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:18
- Nahlásit
davidkova renata
já mám ordinaci
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:22
- Nahlásit
davidkova renata
Pani vy ste ale magor.Díky bohu za takový paka
Můj muž říká,prokristapána co sem si to vzal!!!
Biluška
Neříkala jsi, že si pořídíš berňáka? A teď to najednou bude žiletka?
Gdo tady říkal,že u žiletky skončím?!?!?!
želva
ty budeš mít chrtíka jak byli v tv? myslím to vážně
Gdyž projdu u nich,tak jóóóó!
|
želva
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:24
- Nahlásit
jablunka
tak ti držím palečky
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:25
- Nahlásit
želva
Dík...
|
želva
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:28
- Nahlásit
jablunka
chrtíky mohu,ale ted nic zatím nechci
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:31
- Nahlásit
želva
Ty už si pořiď konečně ten domeček a můžeš konečně začít zapsovávat,gdyž nechceš zalidňovat.
Du do hajan,tož ..brou noč fšem....
|
želva
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:34
- Nahlásit
jablunka
dobrou
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 22:06
- Nahlásit
dobrou noc děti a želvo! Biluško, ať neuplavete, držím palce. Ještě, že bydlíme na kopci a přehrada je daleko.
|