| Autor |
Zpráva |
Erin
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 13:54
- Nahlásit
davidkova renata
No já taky, spíš vidím čokla co vlastně neví ,jaký jsou pravidla hry.Jak říká Sali nejsou nastaveny ty mantinely a pes má z toho v šišce sra**c
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 13:58
- Nahlásit
Erin
Jak říká Sali nejsou nastaveny ty mantinely
jj,to bude vono ,ale ty videa bejvaj často hodně podobný ,mi příde,že ty psi sou dost chudáci...navíc nevim esi mi de dobře zvuk,ale příde mi,že sotva dejchá
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 14:00
- Nahlásit
davidkova renata
Ty mamko, teď poslouchám jednu písničku, kerou si asi psala ty - spívajijou v ní, že Už nigdy nigdy nechci vidět tendle bílej šit - to asi taky nemaj rádi zimu jako ty...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 14:14
- Nahlásit
Gerda
spívajijou v ní, že Už nigdy nigdy nechci vidět tendle bílej šit - to asi taky nemaj rádi zimu jako ty...
myslíš???
janika
takže chcete-li někdo například něco zvětšit, co je zakrnělé, u mne se to jistě ujme
asi ti začně chodit dost meylů vod chlapů
hele umíte někdo nalistovat moc stránek vzad? konkrétně jaxme pohřpili psa,cíííí to vokázat garfíldový,aby se nebála,je fakt pohřpenej )) bylo to někdy kolem dušiček,že jo? Stýýýýlově
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 14:19
- Nahlásit
davidkova renata
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5614_1999.html
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 14:22
- Nahlásit
Erin
díííky,pani!!!!!
dám to tam ke garfieldoj,třá mu lidi vjenujou fspomínku,tady by to moch něgdo přehlídnout
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 14:37
- Nahlásit
na to se nedá koukat,naši jsou až poslední,blbec martin.von vám jede 1 km v poho a pak má ztrátu na 1 skoro 2 a půl minuty a pak to má bauer akoukal dohánět,vůl jeden
|
hally001
Člen |
- Nahlásit
janika-nazdááár, nevím sice o co jde-jako vždycky -ale tyhle kastrace, kdy fena nepřestane hárat, se provádějí/ argumentují tím, že u fen nenastane pokastrační inkonitence/, ale existují i "staré metody", kdy fena prostě nehárá.
JINAK- ahoj všem. Nechodím sem často-tedy nahlížet ano, ale s příspěvky jsem zdrženlivá, bo je mi ze všeho kolem se dějícího krapet na blití, jestli teda víme vo čem mluvíme a nechci na vás házet nějaký depreze. Včera jsem měla docela pozitivní den, dokud jsem neshlédla reportáž o počátku kácení alejí kolem vozovky....a odpovědných, poctivých lidech, kteří šli-po nastěhování do obecního-žádat o povolení na držení 9ti letého voříška....přirozeně by rádi, aby u nich dožil, což se asi neslučuje s etickým kodexem většinové společnosti ohledně věci-psa. Do toho jsem ráno potkala sousedku, která jede na návštěvu k vnoučátku, proto nemůže přijít do kontaktu se psem...obě blbky jsem měla na vodítku a u nohy...přesto zvedla ruce nad hlavu a opřena bokem o stěnu chodby vydávala zvuky hospodářských zvířat. Nakonec se nám podařilo se ve dveřích nepotkat, ač její reakce vzbudila u psů pochopitelný zájem-sice jsem poté kverulantsky nezamkla vchodové dveře, což se u nás považuje za "hrubé porušení nájemní smlouvy"- ALE i tento revoluční čin mě neuspokojil.. . Nejsem magor, jako chudáci ze včerejší reportáže, abych šla dobrovolně majiteli domu oznámit, že se v mé domácnosti zdržují 3 psi, 3 kočky a 12potkanů, ale sere mě to. Nemám pocit, že bych obtěžovala spolunájemníky, po psech uklízím, daně platím..., nikdy jsem nebyla na pracáku, k doktorovi chodím minimálně, jsem tolerantní, psy vodím- v obydlených částech - na vodítku, potkani ničí jen majetek v mém vlastnictví ....já už fakt nevím, jak bych se tý chátře zavděčila. Jedinou radost mi přinesla reportáž, kde "usamabinládin" mává do kamery. Vypadá zdravě, spokojeně...narozdíl od včerejší hrdinky pořadu "2šance-nebo jak se to jmenovalo". Jako jestli jsou tyhle úchylové prototypem spokojeného moderního života... .Jestli někdo víte kam zdrhnout, tak sem s nápadama. Nemáte pocit, že je to čím dál tím horší?
|
Erin
Člen |
- Nahlásit
Mel
Až teď jsem četla o drápu Garyho,já bych to nechala strhnout,jak píše Alexa,je to fakt lepší a rychlejší hojení.Úpa stejný jako zlomená nehtová modeláž...nelepit ,odpilovat a hodit novej tip.Gary se bude muset obejít bez tipu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 14:41
- Nahlásit
hally001
Je to čím dál horší
Nedávno jsme se s Mášenkem shodli na tom, že nemít děcka tak prodáme barák a emigrujem Viděla bych tak na Švýcarsko, některý severský stát, nebo Tahiti . Jenže s děckama na takhle velký krok nemám odvahu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 14:45
- Nahlásit
Biluška
, že nemít děcka tak prodáme barák a emigrujem
prodejte ty děcka a za utržené peníze si můžete koupit další barák na Zejžilách
hally001
jako ...co ti na to mám říct.... snad jen,že ARAJČÁTKŮMNEBUDEje líp..
se vozvi něgdy ,pudem zavenčit!
já du ted tak uš nic nepište!!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 14:49
- Nahlásit
janika
prosím například bankovní účty
a svoje kvíkvé můžu?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 14:52
- Nahlásit
All a především mac1 a argosek,kteří zde ze mne dělali debila proto,že oni si trvali na svém chápání slovních tvarů a dokonce chápali informaci z Ústavu jazyka českého tak,že mají pravdu. Pro jistotu jsem se obrátila na stejnou pracovnici ÚPČ ,aby nedošlo k dalším sporům.Naprosto jasně potvrdila evidentní rozdíl ( za kterým jsem si stála) a také naznačila,že ho asi moc lidí nechápe.Doufám,že se oba jmenovaní chytí za rypák a své invektívy vezmou zpět.Spustili tady dost arogantní debatu,která sem nepatří-je to jednou žumpa s humorem sobě vlastním.Dost mne to tady otrávilo a to jsem tu přežila už leccos Takže ,pokud se tu příště bude někdo prezentovat,jako mac1 a argosek stejným způsobem,tak budou hned posláni tam,kam jsem je poslala i já.A jestli to udělám já,nebo někdo jiný to už bude fuk,ne? Souhlasíte?
Tak tady je odpověď z AV ÚJČ:
Vážená paní doktorko,
z první věty mé odpovědi je zřejmé, že se výrazy neřešitelný a nevyřešitelný liší. Krásně to dokládá i věta, kterou jste mi napsala, tj. Kdybych věděla, že je ta situace neřešitelná, nikoliv nevyřešitelná, tak bych se tak hloupě neptala. Stejně tak se liší vařený a uvařený, smažený a usmažený, uzený a vyuzený, a přesto se užívá nedokonavá podoba i pro vyjádření děje dokonavého: naprosto běžná (a ustálená) spojení jsou dám si smažený řízek s vařenými brambory, kup uzené apod. Podobně používáme zavři okno, ale nezavírej okno - opě by měla být forma dokonavá. Tím chci naznačit to, že se někdy v praxi užívá namísto formy dokonavé nedokonavá. To je případ i podoby neřešitelný. Když jsme se dívali do Českého národního korpusu, tak z dokladů bylo často evidentní, že namísto nevyřešitelný zvolil autor výraz neřešitelný. Závěrem lze tedy říci, že významový rozdíl mezi oběma výrazy je, ale ne všichni si ho uvědomují, a proto se namísto nevyřešitelný objevuje neřešitelný.
S pozdravem
Ivana Svobodová
Ústav pro jazyk český AV ČR
oddělení jazykové kultury – jazyková poradna
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 14:54
- Nahlásit
Biluška-hele, já si amatérsky myslím, že není problém vzít kramle s děckama, ale se zvířatama je to horší. Kamarád "vodvedle" jezdí existovat do Rumunska. Našel v horách roubenku na prodej, za prachy směšné. Dá se tam pěstovat zelenina a chovat ovce-ty tam jedí neustále..pokrm bez valné chuti, ale nasytí/což zas jako vegetarián nevocením/. Ložiska globálních potřeb se tam nenacházejí, tak je pravděpodobnost místních konfliktů minimální....jen se to tam trochu množí příbuzensky, což vede k menší omezenosti nově narozených, ale to je tady taky, protože plničů žump je tu 70% obyvatelstva-a to je jen můj optimistický odhad....tak nevím. Leda, že bychom udělali v tom rumunsku nějakou kynologickou osadu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 14:56
- Nahlásit
PetraK
svoje kvíkvé můžu?
no psala...
něco zvětšit, co je zakrnělé
nepsala,že uplete z hovna bič
Neessi
tak budou hned posláni tam,kam jsem je poslala i já.A jestli to udělám já,nebo někdo jiný to už bude fuk,ne?
mělas je tam poslat důrazně hned a bylo vymalováno,sem netušila,že je takovej problém poslat někoho do prdele dyš se mi chce.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 15:02
- Nahlásit
Neessi
-je to jednou žumpa s humorem sobě vlastním
pravdu díš přecedo, taky si myslim že by to tak mělo být.
Ale třebas už se podaří, že to tak zvostane.
davidkova renata
dyš se mi chce.
Už zase?
No ale, tak já nevim, esli vaše frekvence vyměšování bude nějak zajímat vostatní?
nepsala,že uplete z hovna bič
nechcete tim naznačit, že mám v hlavně zcela nas*áno, že ne???
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 15:04
- Nahlásit
Neessi
Konečně dorazila na značky. Prosím, kolik Ti je let?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 15:05
- Nahlásit
davidkova renata
mělas je tam poslat důrazně hned a bylo vymalováno
No to jsem udělala a v tu chvíli jsem byla za arogantní blbku a ještě k tomu senilní(viz argosek a jeho příspěvky).Proto jsem čekala na "akademickou odpověď",abych jim to mohla omlátit o tlamy.Škoda,že jste se nikdo k tomu poslání do prdele nepřidal,třeba by se spláchli do hoven hned.Takhle jejich spojenectví vyvolávalo dojem,že jsou "na koni".
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 15:08
- Nahlásit
Garfield
kolik Ti je let?
hodně ! 2 x 27 ,ale cejtím se na 30 ,občas na 100 !
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 15:20
- Nahlásit
davidkova renata-no jasně, že rajčátkunebude je nejlíp, dokonce jsem dospěla k názoru, že je ve fázi absolutního pochopení, čisté pravdy a....prostě žádný zbytečný kecy. Jen mě z těchto vzácných, pozitivních a opravdových chvilek s klienty včera vyrealitoval autobusák....Už jsem nějak skousla ranní policejní kontroly na autobusáku-Černý most, kde dohlíží na dodržování zákazu kouření...kdo to zná...-tam kdyby se člověk vysral do půlky nástupiště, bude "to" ztraceno v hordách hnijícího bordelu..tak poslušně nastupuju s klienty předními dveřmi, protože máme ztížené nastupování-vzhledem ke zdravotnímu a mentálnímu stavu klientů-tak aby nás v prostředních nepřivřel a tak...s úsměvečm omluvným, pokorným ho zdravím a děkuji za trpělivost , jak jsem zvyklá...načež na mě impotent spustil, že s "těmahle" lidma předníma dveřma nastupovat nebudu. Protože jsem duše čistá a bezelstná, chápající primitivy všeho druhu, dala jsem onomu prostor pro zamyšlení otázkou:" promiňte?"....no a když tu sračku zvopáknul, tak jsem chytla obvyklého rapla..kdy jsem mu sdělila, že pokud ho tohle sere měl se líp učit, že chápu jeho zkurvenej život, ale já taky nejedu na ples v opeře a jestli potřebuje nějakou jistotu, tak mu jsem schopná zaručit, že se prémií nedočká, protože si na něj budu ztěžovat...a že chci okamžitě vidět nějakej paragraf, kterej určuje, ktertejma dveřma můžou nastupovat mentálně postižení..., tykání bylo na místě a oslovení oného se v určitých částech monologu neshodovalo s představami o komunikaci dospělých a vzdělaných lidí. Jedno pozitivum to ale přineslo-rajčátko si rozšířilo slovní zásobu o "kreténa" a ...další . Matka mi doma vyčetla, že jsem se prezentovala, před ostatními spolucestujícími, jako sprosťák a...před blbama, který nejsou schopný se zastat potřebných a slabších se takto prezentuju bez výčitek-nějak nestojím o ztotožňování s nimi. JO-a tohle všechno začlo před mnoha lety pořízením "věcí"/zvířat, jejichž počet určil mé místo ve společnosti-DÍKYBOHU )))))
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 15:29
- Nahlásit
janika
Pokračování nemám a historii cz-psa nechci nejmíň týden ani vidět
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 15:31
- Nahlásit
je to jednou žumpa s humorem sobě vlastním
pravdu díš přecedo, taky si myslim že by to tak mělo být.
Ale třebas už se podaří, že to tak zvostane.
jasně, ráda se zapojím a budu spokojeně vtipkovat, až se z toho poblejete, když se tady bude sice bohapustě žvanit a žvatlat, ale s jistou mírou inteligence a o věcech bez dalšího významu,
ale nezlobte se, prostě nedokážu držet pro klid hubu a nereagovat na to, když tady lidi žvaněj pitomosti o věcech, kterejm vůbec nerozuměj, a tvářej se u toho, jako že tak to je a přes to vlak nejede...a je mi jedno, na koho to padne, hájenej nehájenej, mi nezajímá, pokud žvaní peachoviny, slízne broskvovou.
to mlčet nevydržím, to jako ne. Pokud možno vám sem radši nepolezu.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 15:43
- Nahlásit
Sice jsem slíbila, že se tomu už vyjadřovat nebudu , tož poslední slova: příklad vařený a uvařený vůbec neoodpovídá vzoru neřešitelný a nevyřešitelný , nýbrž vzoru neřešený a nevyřešený ,a to něco jiného ( doufám, že rozdíl netřeba vysvětlovat) . Z Neessi nedělal debila ani Agrosek ani já , dovolím si poznamenat , že dle mého názoru jestli z nás 3 byl někdo arogantní, tak právě Neessi. Tak se tu mějte.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 15:57
- Nahlásit
janika
vidíš to z jiného úhlu než já to myslím,
ale máš na to právo.
S arogancí jistě sobě vlastní se v reálu séřu s každým, kdo potřebuje help,
a neséřu se pouze s lidma, kteří jsou dogmatici a experti na černobílé vidění a absenci kouzelné zkratky IMHO,a to až po jisté době, kdy vyčerpám potenciál pufrovací kapacity,
a přestanu se snažit, ale když to není vidět, smůla, ale ne moje.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 16:10
- Nahlásit
StaHi to fláká a její technika k nám zatím nedorazila, tak holt musíte sami pěkně postaru šoufkem.
A estli Neesi stojíš o další názor, tak si nemyslím, že tě mac1 rozpoutáním debaty o řešitelnosti/nevyřešitelnosti chtěla naštvat.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 16:11 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
Neessi
tak to je komedie. jedna vec je jista - z te prvni vety puvodniho vyjadreni slecny svobodove zcela jednoznacne vyplyva, ze neresitelny a nevyresitelny skutecne oznacuji neco trochu jineho - ale opakuji se opakuji a mam pocit, ze mluvim se zackem zvlastni skoly - zcela JEDNOZNACNE z te jeji vety vyplyva, ze jsou tato dve slova ve vztahu opacnem, nez jsi je pouzila ty. nevim, co jineho ti na to mam rict. takze tu mame nekolik moznosti
1) puvodni vyjadreni slecny svobodove je spravne a pak se "neresitelnost" a "nevyresitelnost" skutecne ridi zdravym rozumem a ne nanosem konvence (nic proti ni samozrejme) - a pak byses mylila v tom, co porad tvrdis (coz ovsem nemeni nic na tom, ze tak ta slova mohou byt pouzivana - v tomto pripade ovsem v rozporu s pravidlt)
2) pokud ti v mailu, ktery jsi mi preposlala, skutecne dala za pravdu (tam to v jejim vysvetleni nevidim - jedine, z ceho se tak da seoudit, je to, ze schvaluje uziti tech slov v tve vete (pokud ji spravne pochopila)), pak mezi jejim druhym mailem a prvnim mailem (slecne mac1) je jasny rozpor.
idealnim resenim by bylo pozvat ji sem, aby nam odpovedela na nase otazky. trvam na tom, ze jeji prvni vyjadreni jednoznacne ukazuje na tvou chybu - to neni nazor - to je fakt.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 16:15 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
Neessi
kdyz si ted ten jeji mail tobe ctu poradne, mam cim dal tim silnejsi pocit, ze se stale drzi sveho puvodniho vyjadreni - ale ze dochazi k nedorozumeni mezi vama dvema. vis co? ja ji napisu take - a zformuluji to jednoznacne - tak aby o odpovedi nemohly byt zadne pochyby a pak se uvidi
---
"Když jsme se dívali do Českého národního korpusu, tak z dokladů bylo často evidentní, že namísto nevyřešitelný zvolil autor výraz neřešitelný. Závěrem lze tedy říci, že významový rozdíl mezi oběma výrazy je, ale ne všichni si ho uvědomují, a proto se namísto nevyřešitelný objevuje neřešitelný. "
presne tady - pokud jeji puvodni odpoved byla spravna, tak tady presne potvrzuje tvuj omyl . hahiiii. huie
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 16:31
- Nahlásit
StaHi už by mlěa mít zapojený net, tak kde je?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 16:34
- Nahlásit
Mucholabka
ti jako práce se šufánkem nevoní?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2009 16:50
- Nahlásit
kachna_
A estli Neesi stojíš o další názor, tak si nemyslím, že tě mac1 rozpoutáním debaty o řešitelnosti/nevyřešitelnosti chtěla naštvat.
Pokud jsi to četla celé od minulé neděle,tak by ti to možná připadalo jinak-hlavně v těch širších souvislostech a narážkách.
Ale jak vidíš z výše uvedených příspěvků,stále si vedou svou i přes jasný závěr odbornice na jazyk český.To fakt už nemá cenu komentovat,protože názor,že sníh je bílý,ale když na něj padnou saze ,tak může být černý,mívají lidé,kteří "musí" oponovat už jen z podstaty své povahy. Já už se tím zabývat nebudu,ale jak tady zase někdo začne tímhle tonem,tak ho posílám do riti ihned
|