| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 18:11
- Nahlásit
Biluška
žumponoři, nechcete někdo místo mě vyžehlit hromadu prádla vysokou cca jako Praděd?
nedramatizuj, fšecko to vyhoď a kup si nový, vypraný a vyžehlený, ne?
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 18:34
- Nahlásit
Biluška
žumponoři, nechcete někdo místo mě vyžehlit hromadu prádla vysokou cca jako Praděd?
Já ne, ale můžu ti poradit, nežehli. Dělám to tak už léta a je to skvělý.Kdo chce mít prádlo vyžehlený musí si ho vyžehlit, ostatní dám do sušičky a krásně vyfoukaný to složím a hotovo.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 18:46
- Nahlásit
Biluška
nechcete někdo místo mě vyžehlit hromadu prádla
nechceme, sami nežehlíme, na co, prádlo a oblečení je takové, aby se žehlit opravdu nemuselo, to je jen ztráta času a na funkčnosti to nemění.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:00
- Nahlásit
AlenaD
Nemaje pračku nemám ani sušičku Peru na valše, k tomu sušičku jaksi nedodávají A stejně žere moc proudu
Lidi, právě jsem sedla k účetnictví a chvilku sčítala. Letos mě moje saň vyšla cirka na 60 táců Nepočítaje v to benzín při různých cestách za reparátory, nepočítaje startovné na závodech a nepočítaje zničené věci. Počítám čistě jenom žrádlo, veterinu, různé odblešovadla, odčervovadla a přímo nutné pomůcky (misky, vodítka a pod) Hračky opět nepočítaje Pak mám s tím příjmem nějak vyjít když mě tolik stojí čokli Půlka jich půjde z baráku, tohle si prostě nemůžu dovolit. Kdo mi zdrhne, toho vyloučím ze smečky už natrvalo
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:06
- Nahlásit
Biluška
náklady na krmení a základní vet. péči na 15 velkých psů (dobrman) vyjdou na 20K na měsíc...ověřeno z více zdrojů.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:08
- Nahlásit
Peru na valše
tak to máš holka belbý, já kynologicky prala manuálně 10 dní, než chlap zresuscitoval na další měsíc tu starou pračku,
a soucítím, soucítím....
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:13
- Nahlásit
Pěkný večer všem
Biluška
Peru na valše, k tomu sušičku jaksi nedodávají A stejně žere moc proudu
tak to máš blbý,já zase o sušičce uvažuju,protože pak mi proud nabude žrát žehlička.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:13
- Nahlásit
davidkova renata
vy jste to řešili samonivelačním betonem, nebo jak, ten venušin pahrbek?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:14
- Nahlásit
Tak nám před hoďkou a něco vypadl proud.... volám na poruchy, hlásím, že nic nejde, adresu a jméno, slečna po mně chtěla zákaznický číslo. Když jí říkám, že ho nevím ( se ho přece nebudu učit zpaměti), tak se děsně divila a chtěla abych ho dohledala. Vůbec nechápu důvod...
Biluška
nežehlím, pokud to není nezbytně nutný... když se to někomu nelíbí, tak může začít ... kde máme žehličku všichni vědí
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:19
- Nahlásit
tak se děsně divila a chtěla abych ho dohledala
brut
měla jsi jí říct, že potmě to nelze
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:21
- Nahlásit
Sali
15 dobrmanů je mi srdečně jedno, já mám 5 prťavců, 5 střeďáků a jednoho pažravého malamuta. A reparáky co přicházejí a zase odcházejí. I tak mě ty bestije jednou sežerou Kurňajs, za naše jídlo nedáme tolik jako za jejich Jak říkám, půlka půjde z baráku a ti co zbydou začnou žrát supermarketovky
ak to máš holka belbý, já kynologicky prala manuálně 10 dní, než chlap zresuscitoval na další měsíc tu starou pračku,
No já většinu vozím k máti a peru tam. Na valše přemáchnu jenom to, co není moc špinavé. Spodní prádlo, pyžama, mikiny a takové věci.... to co byť jen z dálky zahlídla saň musím odvézt k našim, to bych v ruce v životě nevyprala.
Brut
Za normálního počasí to pověsím tak, aby se to vyrovnalo a už to nežehlím. Ale v téhle kose to musím věšet doma na sušák a tam se to nedá
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:27
- Nahlásit
kachna_
Kuchařky - žhářky, už se vám někomu podařilo zničit v mikrovlnce plastovej hrnec a zuhelnatět kuřecí stehna zevnitř?
V mikrovlne nevarim, jen ohrivam, ale povedlo se mi zasmrtit zarucene teplotne vysokoodolny plastovy dekl, kdyz jsem vyrabela maslovy popcorn. O jiskreni, kdyz si tam dam - debil - rozpect Vltavína a nesundám z nej alobal, ani nemluvim.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:34
- Nahlásit
Kurňajs, za naše jídlo nedáme tolik jako za jejich
Biluška
máš recht, je to drahý hobby.
Doufám, že už teď budu navždy naplno krmit JEN 4 velký psouny, granule teda za svý kupuju všem 6 rodinným psouskům, ale doma mám v provozu jen tři pinzety a jednu malignu, protože opravdu to bylo silně znát, když se tady jeden čas krmilo i 9 velkých psů. To je skoro srovnatelný s tvým počtem živý hladový hmoty .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:45
- Nahlásit
čus žumpařííí,hlavně ti co taky nechápou proč by měli žehlit
lidi nežehlete dyk to děsně zdržuje a místo toho můžete dřepjet na mý foře a tlachat ,žehlim vyjímečně džíny a to pouze f případě,že tam toho narvu moc a voni sou tak zmuchlaný že se to fakt nedá
smečka
sem nemyslela,že nezná toho chlapa,ale to syrový maso,to často nežerou ani granulema vopečovaný mazlícííí
Sali
nivelačkou se řešily jen "běžné nerovnosti" panelového bytu,pahorek musel býti vysekán a poté zasypán 80kg betonu
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:49
- Nahlásit
davidkova renata
pahorek musel býti vysekán a poté zasypán 80kg betonu
tyvole, to jste tam kopali imitaci Maginotovy linie?
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:52
- Nahlásit
Ad děcáky-
Ono je hodně těžké posuzovat to dle pohledu z venčí. Bohužel, to co je vidět, jsou právě ty " hvězdičky,ů které přinesou pár hadříků nebo hraček. Co už není příliš vidět je úsilí a samha lidí, kteří dětem z děcáku nenabízí materiální věci, ale programy, které by jim umožnili " zahojit rány do duše" a naučit se přijmout za sebe zodpovědnost a tudíž se nestát " duševními mrzáčky" žebrajícími od státu nebo fetujícími na hlaváku. Jde to pomalu, ale naštěstí i u nás začínají lidé chápat, že děcka nepotřebují jenom dostatek jídla a teplou postel, ale i jiné , možná důležitéjší věci. Zaplaťpánbůh se rozjíždějí organizace, které si berou do péče problematické rodiny jako celek a dávají tak šanci jiné alternativě než odběr dítěte do děcáku. Zaplaťpánbůh se rozjíždějí i další následné programy, které ty děcka podrží po 18, kdy už jsozu sice papírově dospělé, ale každý z nás i jistě pamatuje, jak "moc dospělý v 18 byl ) Bohužel všechny programy a způsoby podpory jsou finačně i osobním nasazením daleko náročnější než dovoz hraček. A navrch se nimi nedá vyfotit . Tudíž média ukazují jako způsob ppomoci dětem pouze onen dovoz materiálna, který obraz zkresluje a dost běžných lidí logicky nasírá. Přitom každá neziskovka potřebuje nejen peníze na přímou péči o dotyčnou skupinu (děti, zvířata, staří či nemocni), ale také na platy zaměstnanců. A pokud chtějí odvádět dobou činnost, potřebují alespoň trochu zalpatit i dobré odborníky a halt pak sahají po různých způsobech, včetně těch, které bohužel působí lehce manipulativně. Na druhou stranu stejnou strategii manipulací používají i " běžné firmy" a tam nám to tak divné nepřijde.
|
Roxana
Člen |
- Nahlásit
Zehlit ci nezehlit
Ja zehlim, vono me to tak nejak uklidnuje .. a asi i bavci
Naopak nesnasim vse kolem nadobi (mycka se me nikam nevleze ) a utirani prachu
A susicka mi po zkusenostech ze zahranicni, kde bez toho neexistuje, nesmi do domu - pradlo je z toho chnusny a desne se nici
|
Sali
Člen |
- Nahlásit
místo toho můžete dřepjet na mý foře a tlachat
přesně to dělám, drink už ale došel,
fšichni psouni tady kolem už nažraný a utahaný polehali,
chlap nahoře staví svý mámě nový komp, a heká, neb si při zametání schodů bloknul záda, asi jak zametal s Bobulí visící na koštěti.
davidkova renata
Byla jsem dneska chvíli na tý psí louce u Hvězdy, náhodně, cestou z Alzasoftu do Hornbachu jsem tam zavelela vyvenčit, ale nikde jsem vás neviděla a telefon jsem nechala doma.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:54
- Nahlásit
Jo a jináč všechny zdravím po příjezdu z krásného Českého ráje. ku..a se mi nechtělo domů, stejně jako psékovi, ale halt pracovní proces volá a je ptořeba začít opět vytvářet hodnoty
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 19:57
- Nahlásit
Hyena
zdravíme rychlý pruhy!
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 20:01 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
Pár fotek ze sobotní vychajdy:
http://vlacekachvilka.rajce.idnes.cz/ZOO_Praha_-_L eden_2009/#
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 20:01
- Nahlásit
Sali
zdravíme rychlý pruhy
Jj už nevypadá jako radiátor a během silvestra se unavila pouze nevyspalostí.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 20:02
- Nahlásit
Roxana
vono me to tak nejak uklidnuje
taxi tě budem pronajímat,my budem chodit nažehlený a ty budeš klidná jak nigdy
Sali
tyvole, to jste tam kopali imitaci Maginotovy linie?
no dyk ,kdo neviděl neuvěří
ale nikde jsem vás neviděla a telefon jsem nechala doma.
ty si trupka,já to četla až když jsi byla pryč a řikala si že cinkneš nebo tak,kdybych ti volala já,stejně by to trousek platný
Jinak sem byla vodpoledne na Ladronce a pro změnu to zas imitovalo povětrností podmínkypři obléhání Stalingradu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 20:04
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
ty voe ten Dasty s tim tenisákem f košiku
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 20:04
- Nahlásit
davidkova renata
a pro změnu to zas imitovalo povětrností podmínkypři obléhání Stalingradu
No máš si nosti s sebou grog a bylo by ti líp
Sem tě v tý Hvězdě nic nenaučila, bo co?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 20:06
- Nahlásit
Hyena
Sem tě v tý Hvězdě nic nenaučila, bo co?
jo,naučila že nemá čék lakomej a má ho udělat víc
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 20:06
- Nahlásit
davidkova renata
žehlim vyjímečně džíny a to pouze f případě,že tam toho narvu moc a voni sou tak zmuchlaný že se to fakt nedá
Nežehlím už ani džíny, hezky je vyrovnám pod matraci a jdu si lehnout
pahorek musel býti vysekán a poté zasypán 80kg betonu
Jo tak to znám, na podzim jsem matce zabetonovávala ďouru v podlaze ve špajzu pod regálem, koupila jsem 40kg s tím že menší balení neměli a pak jsem si to narychlo mastila pro další 40kg pytel, vono se to nezdá
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 20:07
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Dasty vypadá jak čertík z krabičky. Je fo fešák.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 20:12
- Nahlásit
davidkova renata
já sice měla na tebe číslo v noťasu, ale ten ležel u Láďovo maminky na stole, a vůbec nebylo jistý, kdy a na jak dlouho budem venčit, nakonec to bylo 15 minut pádění na tý louce, vedle auta s věcma, neb se jezdilo sem tam a z5, tchýňov, Alzasoft, Hornbach, Lidl, tchýňov,...a když se definitivně jelo v 18 h domů, tak už žádná venčivá nálada nebyla, spíš potravně-rumová.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 20:13
- Nahlásit
Dastymu to slusi moc, cerny NO ja rada.
davidkova renata
Hele ji. A vlkosedi jsou tam porad, maji preplneny kotce. Kuwa uz.
|