| Autor |
Zpráva |
Andreany
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 15:22
- Nahlásit
Jsem od 10,30 dopoledne s přestávkama na rozmrznutí trimovala a stříhala jednoho psoj. Mám omrzlou pravou haksnu. Nechcete někdo jít za mě večer do dívadla, páč do večera nerozmrznu a v dívadle sedět ve vlněných fuskách a rikavicích asi nejde.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 17:06
- Nahlásit
brut
má australáka jako honáka nebo ovčáka? To mi zajímá
Tak počkej, jsem to asi zvorala. Má australskýho honáckého psa, tomu se asi tak neříká co?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 17:16
- Nahlásit
Andreany
Mám omrzlou pravou haksnu. Nechcete někdo jít za mě večer do dívadla, páč do večera nerozmrznu a v dívadle sedět ve vlněných fuskách a rikavicích asi nejde.
já bych ti ráda pomohla,ale mám vomrzlou pravou i levou,vobje uši a poslední dva články na fšech prstech vobou rukouch ,tagže jako nevim..
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 17:26
- Nahlásit
tak jsem se vrátila z velké vycházky ze ZOO
díky sali za info ohledně dastuša,za příjemnou vycházku
lucce za vstup,kterej jsem jí zapoměla dát
jsem ráda že jsem poznala psa ,kterej je něco jako dasty ))
jsem zmrzlá,ale psy jsou štastní
|
Kačaba
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 17:28
- Nahlásit
davidkova renata
čus pani sme taky zmraženci,ale procházka byla super páč to bylo jak v Mrazikoj i ty psi byli lehce ojíněný.
A proč nemáš kulicha dyž deš ven v mraze?
a všem taky ahoj-zdravim
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 17:33
- Nahlásit
AlenaD
Má australskýho honáckého psa, tomu se asi tak neříká co
říká ... mám dva
Tak a teď z tebe budu tahat info ... je červenej nebo modrej, fenka nebo pes a jméno asi nevíš, že?
tady je Brut:
http://www.cz-pes.cz/obrazek-7615-q-Brut-se-%22maz li%22
davidkova renata
odpolko ale zase až tak velká zima nebyla..... svítilo sluníčko, tak to šlo
Jenže od zejtřka má sněžit ..... a mrznout
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 17:46
- Nahlásit
jsem ráda že jsem poznala psa ,kterej je něco jako dasty ))
jo, Kirunu
ta čuba mě dovede do hrobu. Dasty je proti ní flegmatyk.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 17:55
- Nahlásit
brut
Je to pes, myslím že bez PP. Našla jsem jedinou slušnou fotku, on tam už delší dobu nebyl.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 17:56
- Nahlásit
brut
Je fakt krásnej, oni jsou to takový tvrdý chlapíci ne ?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:03
- Nahlásit
Sali
Dasty je proti ní flegmatyk
jo?
jako si ani nevoodpočinul v metru,sindy ta už spala v autobuse a ted tu blbne s míčkem a čekaj na jídlo
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:03
- Nahlásit
Sali
ta čuba mě dovede do hrobu. Dasty je proti ní flegmatyk
Už sis taky mohla zvyknout ne?
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:04
- Nahlásit
brezen2008
Jo Dasty je hyperaktiv, ale skvělej. Jak pokračuješ ve vykrmovacím režimu?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:13
- Nahlásit
davidkova renata
Jak jsi mrzla Ty?
my z tý zoo mražený jsme jak sobolí hovna, Kiruna žila pod pseudokoňskou dekou, do konce pádila, ale cestou k autu už šla sama u nohy, a te´d to rozdejchává u doruda rozžhavenejch kamen,
ale jinak to bylo pěkný, potrénovala jsem si kázeň okolo vysoký, bylo jí tam dost a pár metrů od nás se na to se zájmem dívala, jak učím Kirunečku, že srny a jim podobný se pozdraví zdvořilým úsměvem a jde se dál svou cestou, neb ráno měla velký zájem o srní stopy...tak už by ho mít nemusela.
Nějak se mi nepodařilo v davu lidí kolem Vlčárovců narazit na nikoho, kdo mě nemusí a vica versa/nebo ty lidi nepoznávám , takže držet se bokem nebylo vlastně vůbec třeba, ale nějak to vyšlo samo, neb jsme rychlý holky netrpělivky, co si choděj samy po svým, a s hlavním proudem jsme se jen dvakrát překřížily, jen s pozdravem...takže na dotaz ani nepřišla šance.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:15
- Nahlásit
brezen2008
Kiruna leží u kamen , významně kouká na kýble s granulema a vrčí
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:18
- Nahlásit
AlenaD
myslíš?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:20
- Nahlásit
AlenaD
Je to pes, myslím že bez PP. Našla jsem jedinou slušnou fotku, on tam už delší dobu nebyl.
jestli přijdou, prosím, zjistíš? Mapuju totiž výskyt australáků u nás a hlavně v okolí ... tenhle jako bezpapírák ( alespoň podle fotky) nevypadá
Je fakt krásnej, oni jsou to takový tvrdý chlapíci ne ?
že děkuje ... jsou trochu tvrdší nebo spíš specifičtější než většina jiných plemen, ale jsou úžasní
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:20
- Nahlásit
Sali
Jo myslím, jiný už to asi nebude
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:39
- Nahlásit
Sali
ovčáci to mají takhle
Chovní psi smí krýt v jednom roce 40 fen, krytí je třeba rozložit rovnoměrně, t.j. asi 50% v prvním a 50% v druhém pololetí. Častější krytí nepřispívá k dobré kondici psa a plodnost nemusí být zaručená. Krytí, k nimž došlo navíc v prvním pololetí, je třeba odečíst v druhém pololetí od zbývajících.
Kryje-li týž pes tutéž fenu opakovaně v průběhu 28 dnů, počítají se tato krytí jako jeden krycí akt.
- Pokud pes dosáhne věku dvou roků během kalendářního roku, nesmí jinak povolený počet krytí uskutečnit, za každý měsíc je v tomto případě třeba z celkového počtu krytí odečíst 3 krytí.
- Zvýšení stanoveného počtu krytí lze na základě úspěšného umístění na hlavní klubové výstavě vítězů (V-A psi mohou krýt ročně 60x, výborní psi 50x). Krytí fen, které nezabřezly, se do povoleného počtu nezapočítává
Indo je 4xVA, z toho 3x VA1 - Klubový vítěz
ale jak říkám, nijak nepřevyšujeme normu, uvědom si kolik je ovčáků
Smečka
Odmítla jsem jednu fenu, byla to ošklivá pracačka, ani ne proto, že byla ošklivá, ale proto že by takováhle štěňata skončila buhví kde, na výstavu ani na práci by si je nikdo nekoupil, všechny feny, co jsme kryli, byli výborné, s první třídou chovnosti, nic lepšího nejde. Bohužel už neovlivním, že majitelé štěňata nikde neprezentují, ačkoliv si myslím, že na to mají, viděla jsem opravdu dost pěkných jedinců, krom delší srsti zatím žádnou vadu, a povahy nad očekávání dobré. Já si naopak myslím, že když někdo chce nakrýt fenu, tak ji nakryje tak jako tak, a pokud by přišla i horší fena, ale třeba s kvalitním rodokmenem, tak ji klidně nakryju, to že ji pošlu za horším psem, tím ten chov nijak nezlepším...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:39
- Nahlásit
byla jsem se roztát do vany,no ale trochu jsem roztála
AlenaD
no jak jsem se doptala,tak jako aby to zabralo je + - 14 dní
dostává 2x denně granule se sádlem + jiné věci
Sali
no dasty spí u mejch nohách,dostali najíst a jdou doufám spát
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:53
- Nahlásit
no byla tu seper vychajda
já to vzala přes stromovku do zoo,tak dasty a sindy lítali,jsem myslela že je trochu unavím
no neunavila
musím se hodně učit co se týče dastuška,ale napadlo mě a sali zároven,tak sali mu trochu upravila náhubek a já mu tam dala míček,takže ho měl u sebe a nemohl ho vytratit a tím pádem moc neřval
viděli jsme snad všechno,do pavilonu jsme nešli,ale zvířata byla venku,asi nejvíc se mě líbil tapíři nebo co to bylo
dasty a Kiruna by nejraději neměli vodítka ale zato sindy se zajímala o vše co se jen hejblo
vlky jsme viděli,koně taky,krmení velbloudů,soby,jeleny velké.....
Láda od Lucky fotil a mi holky chodili a klábosili o psech,poznala jsem maminku asi tchoře? a krásnou 8smiletou belgičanku
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:56
- Nahlásit
Brý den.
Koukám, žádné katastrofy, na novinkách žádné záhadné úmrtí, to je dobře, Ferda je už 24 hodin z baráku a nic se nepřihodilo
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 18:56
- Nahlásit
Sali
my z tý zoo mražený jsme jak sobolí hovna
Tak to my jsme byly od rána na cvičáku a dneska velel grabštejňák,takže se s náma necrcal a jelo to ,jak na zkouškách.Bordžínka byla "v sedmém nebi",měla 3 kola obran(ZVV1) a to jí děsně baví a taky to,že ji pořád velitel chválil,jaká je to supr povaha-to vona mocinky ráda poslouchá.Takže zima nám nebyla,páč jsme byly neustále v akci v jednu odpol.jsme to zabalily a frčely domů.Zítra máme repete
PS: ta ranní poznámka o "zmodralým ptáku,oranž....." mne doopravdy pobavila Plný souhlas.Politika mne nebere,páč na práci nám to nic neubere,s dojičema režimu nic neuděláme a můžeme si aspoň dovolit luxus volnomyšlenkářství
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 19:03
- Nahlásit
Já si naopak myslím, že když někdo chce nakrýt fenu, tak ji nakryje tak jako tak, a pokud by přišla i horší fena, ale třeba s kvalitním rodokmenem, tak ji klidně nakryju, to že ji pošlu za horším psem, tím ten chov nijak nezlepším...Ebony
U nás většina kvalitních až nejkvalitnějších zvířat pochází právě z průměrných spojení. Je to dáno hlavně tím, že se s čsv moc nepracuje a oni ty své pro a proti nemohou ukázat. Co se extriéru týče je to obdobné. Málokdy se po šampionovi rodí šampioni. No nic, mě jen zarazila ta cifra.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 19:03
- Nahlásit
Mucholabka
Ferdas zdrhl a jeeeje :-p
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 19:05
- Nahlásit
leila
Nééé, je u Jany
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 19:10
- Nahlásit
Smečka
kvalitních až nejkvalitnějších zvířat pochází právě z průměrných spojení
tak to my jsme asi v chovu někde jinde, na druhou stranu je otázka, co je průměrné spojení?
|
leila
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 19:26
- Nahlásit
Mucholabka
Jako vod pudlů?? :-O
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 19:28
- Nahlásit
leila
Bože, né :-D bavíš co mají Sáru, jak tě s Katkou vezli ode mně.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 19:29
- Nahlásit
Mucholabka
Jooo no reknu hned si ho pujcili jo?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 19:30
- Nahlásit
leila
Jj, hlavně teď na noc, má dvě noční po sobě a je na objektu sám, a prý tam dost lezou kikáni. Buca prý hlídá líp-já mu to říkala
|