Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2268 . 2269 . 2270 . 2271 . 2272 . 2273 . 2274 . 2275 . 2276 . 2277 . 2278 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:03
- Nahlásit

Navíc, povinností dětí, je postarat se o své rodiče ve stáří... ne je šoupnout někam na LDNku a tahat z nich peníze.
jé na LDNce jsem byla na praxi moc fajn...ale o povinnosti sím vás nemluvte..můžem jen doufat že se postarají a zas chápu že třeba inkontinetní a zmatená babička v malým bytě kde má člověk děti není to pravý..zažila jsem to a je tovelmi náročný a nedá se to dlouho...

jablunka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:03
- Nahlásit

Neessi
tak pod to,co jsi napsala,se klíďo podepíšu.
On si každej myslí,že když si doktor zařídí soukromou praxi,musí bejt hnedka v balíku.Ale to,že jich většina splácí taky obří úvěry za přístoje a zařízení,platí podnájmy a jiný věci,to už nikdo nevidí.Pamatuju si,že byla doba,kdy se i ve státních nemocnicích šetřilo gelem na ultrazvuk,páč byl prej děsně drahej.nevím jak je to teď ,ale oni jsou to drobnosti,kteý se nasčítaj.Ono jen kdyby každej měl ze svý kapsy zaplatit laborku,tak si pořádně rozmyslí vlízt k doktorovi s každou hovadinou.
A to,bohužel ,patřím spíš mezi ty chudší,ale 30 kč u doktora a 60 za den v nemocnici,si klidně zaplatím.

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:07
- Nahlásit

sarax
ale zas jsem za zadara pro novorozence
proč?Ona matka nedostane těch 15 tis.porodného,aby nemohla zaplatit za mimi těch 240,- Kč ?za 4 dny pobytu?

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:07
- Nahlásit

30 kč mi nijak tragické nepřipadá, to může zaplatit každý, ale je fakt, že by se mělo lidem vysvětlit k čemu ty penize slouží . Co mě ale štve, to je ten přístup. Byla jsem s mámou v nemocnici , celkem na 3 různých odděleních - jak si ji během toho dne posílali, na každém - 1. byla chirurgie, 2. interna ,3. už nevím - všude ze všeho nejdříve vybrat poplatek , teprve pak se začalo mluvit o pacientce a to mě sralo ! Se omlouvám , ale je to ten nejvýstižnější výraz.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:08
- Nahlásit

Biluška

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:09
- Nahlásit

gabifi
Sem měla za to, že takovýhle sračky se berou zvlášť.
U schizofrenie se to bere najednou,ale tuším,že k tomu Lexaurinu teď dávají něco lepšího.

Biluška
Člen
- Nahlásit

Tak jsme doma. První potěšující zpráva je, že Enja není březí. Takže nemusím řešit ani umísťování vořechů, ani případné další mrtvé štěńata. Druhá potěšující zpráva je, že v Nýně nezůstalo žádné mrtvé štěně, hnis, ani nic podobného. Tím to zhruba tak končí. Při vyšetření Nýně našli nějaký šelest na srdci, ale to absolutně odmítám vzít do úvahy. V podstatě všichni moji psi mají šelest na srdci, tady jsou na to veti nějak zatížení, nebo co Až s tím bude mít nějaké problémy tak to budu řešit, dřív ze mě nevyrazí ani halíř

Štěně jsem na pitvu nedávala, na 99% to byl nějaký stafylokok, streptokok, nebo jiný takový zmetek Vetka i známá velkochovatelka se přiklání k názoru, že herpes asi ne. Nýna má atb a sirup proti laktaci, psychicky je relativně v pohodě, sice doma prolezla bednu a hledala mimi, ale pak to vzdala a šla si lehnout do postele. Dokonce sprdla Pumu a pohádala se s ní o polštář.
Mám depku, jdu nakrmit psinec a kočičinec a pak nejspíš stáhnu tu flašku činzána co je v ledničce

sarax
Člen
- Nahlásit

jablunka
u,tak si pořádně rozmyslí vlízt k doktorovi s každou hovadinou.
to je to..já tam lezu se sebou i dětma minimálně..prostě naučená tím jak starší děti marodily,s teplotama a průjmama pokud netrvají dlouho maximálně zavoláme..jenže když vidím pak lidi coí letí se zakašláním je to blbý...

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:11
- Nahlásit

mac1
všude ze všeho nejdříve vybrat poplatek

hm,to je ovšem blbý přístup. To moje švestr to řeší s pacientkama až po vyšetření a to velmi kultivovaně.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:13
- Nahlásit

brut
tak se Fandovi asi moc nedařilo....
ale dařilo,ten beton co pracně vysekal tam zas dneska nalil,no nezabili byste ho?Zejtra jen dospáruje 8 kousek dlaždic a nalepí přechodový lišty a po tejdnu snad konečně vysmahne ale je to s nim únosný,nedělá mrdnik a uklízí po sobě
jak jsou dětičky jednou za měsíc miloučký k rodičům, když jim přijde důchod
ne to se pleteš,tahle holka(je jí přes 55 teda) se stará jak idiot o svou asi 86 letou matku co je po mrtvici tak,že si to málokdo umí představit a jakoby to nestačilo,naše superextraspeciál zdarvotnictví s nima obouma vyjebává tak,že si to též málokdo umí představit.Kdyby jí neměla,už by dááávno zdechla někde na chodbě nemocnice f koutě a byl by klid a hlavně by jí nemusel nikdo poskytovat péči co stejně neni perspektivní Nesnášim když se jakkoli ubližuje starejm lidem ,po zvířatech mi todle vadí nejvíc a kolem sebe vidim víc takovejch babek a dědů,než by mi bylo libo
Taky mám za kámoše doktory,třá neessi nebo Maruš,ta je z Prahy,nemůžu si na ně stěžovat,sere mě ale právě ten systém co vesele umožnuje škodit lege artis těm co se bránit už nemaj sílu

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:14
- Nahlásit

Neessi
proč?Ona matka nedostane těch 15 tis.porodného,aby nemohla zaplatit za mimi těch 240,- Kč ?za 4 dny pobytu?
mno třá proto že píšeš jak pobyt doma stojí víc jak 60 to mimino ne..to proto a že dostane matka 15000 porodný??nezlob se ale to není můj boj..i když se zvedlo tak že vždy se z něj dal koupit kočár že..ale to je jiná věc...ten pořídím do 10 litrů klidně tže at ho snížej a daj novorozence zadara..mi to příjde morálnější
To moje švestr to řeší s pacientkama až po vyšetření a to velmi kultivovaně.
jenže to nezažiješ teda aspon ne v Práglu..jen výjimečně

jo a za dítě jen tak na okraj pokud bude v nemocnici tejden není 60 denně problém máme dávky,jako přídavky a tak..tedka budu brát v potaz samoživitelky třeba..ale pokud máte dítě měsíc v nemocnici nenáleží vám dávka snad žádná ale platit se tam musí..takový jednoduchý no tže věřím že pro někoho to je fakt problém ...

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:15
- Nahlásit

Navíc, povinností dětí, je postarat se o své rodiče ve stáří... ne je šoupnout někam na LDNku a tahat z nich peníze ono to dost často ale nejde, týden či dva, ale déle ne ...tedy pokud nejsi ten milionář a můžeš si dovolit se vybodnout na výdělek

argosek
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:16
- Nahlásit

ja myslim, ze hlavni problem reforem, je ten, ze vetsina lidi vlade neveri a ma je za arogantni vychcanky myslici jen na sebe. myslim, ze lidi by zkousli i mnohem razantnejsi reformy, kdyby je prinesl nekdo, u koho bude jasne, ze to dela proto, ze to povazuje za krok spranym smerem a kdo bude umet vysvetlit, co dela.

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:17
- Nahlásit

Biluška
to je mi líto

Dines
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:18
- Nahlásit

argosek
Tak to je svatá pravda toto

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:19
- Nahlásit

argosek
ma je za arogantni vychcanky myslici jen na sebe. a oni nejsou

Neessi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:20
- Nahlásit

davidkova renata
a po tejdnu snad konečně vysmahne
tak heuréka! Aspoň něco bé hotový,ne?

sere mě ale právě ten systém co vesele umožnuje škodit lege artis
Jenže ten nevymejšlej dochtoři,ale politici a vo tom to je! Ále co,přežili jsme Rusové,komanče....přežijem i tohle.A jak stále vopakuju : příště,než se čék narodí,tak si musí stoupnout do tý správný fronty,jasný !

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:21
- Nahlásit

sarax
Mám klientku co má postiženého kluka. Krom jiného měl srostlé prsty na ruce. V podstatě neměl prsty, ale takovou packu. Má za sebou x operací, poslední teď v létě. Je to malý kluk, asi tak pětiletý. Ona pochopitelně jezdí do špitálu s ním. Po letošní operaci jí přišel účet na 3500,- . Kluk 60,- Kč na den, ona 380,- na den (nebo tak nějak, ty částky přesně na korunu nevím ) Prostě jí pobyt ve špitále naúčtovali jako pobyt v hotelu.....

sarax
Člen
- Nahlásit

Neessi
Jenže ten nevymejšlej dochtoři,ale politici a vo tom to je! Ále co,přežili jsme Rusové,komanče....přežijem i tohle.A jak stále vopakuju : příště,než se čék narodí,tak si musí stoupnout do tý správný fronty,jasný !

mno je fakt že doktorům nenadávám..jen mě nasrali jak mi přivotrávený dítě nechtěli vyšetřit bez 90 kč
jj a myslím že přežijem i tu krízi prostě co nám zbyde

gabifi
Člen
- Nahlásit

Neessi
dík za pomoc, teď zkusíme doma něco vymyslet. O schozofrenii se nejedná, je to depka.....já toho zubaře snad zabiju

brut
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:22
- Nahlásit

sarax
Ještě jedna věc, na kterou jsem zapomněla.... k těm důchodcům... každý rok dostávají prašulky navíc... třeba teď v lednu cca 5%
hele Jani to ti je ale nálož..já to beru podle našeho-Honzovýho dědy..poplatí nájem z bytečku,zaplatí felčary a léky a jídlo moc nemá..teda ani na některý léky..je vdovec a jako nic mnoho to teda není..a to teda neremcám ale tohle je fakt..on prostě na život v Praze coby cukrovkář a onkologickej pacoš moc nemá..

jo, jsou vyjímky, ale zase až tak moc jich není... ta povinnost postarat se je jasně daná ( ovšem ne každej to má tak nastavený jak Honza, že pro dědu udělá první poslední) ze zákona, to není můj výmysl
Navíc o penězích - důchodech vím z vlastní zkušenosti až dost

mac1
Co mě ale štve, to je ten přístup. Byla jsem s mámou v nemocnici , celkem na 3 různých odděleních - jak si ji během toho dne posílali, na každém - 1. byla chirurgie, 2. interna ,3. už nevím - všude ze všeho nejdříve vybrat poplatek , teprve pak se začalo mluvit o pacientce a to mě sralo ! Se omlouvám , ale je to ten nejvýstižnější výraz.
jo, tohle sejří i mně... zase na druhou stranu se takhle jistěj před neplatičema, bohužel díky blbcům na to doplácí i ta druhá slušná strana

O potřebě řádného vysvětlení jsem mluvila hned na začátku, ale to by neměli dělat doktoři nýbrž placený zaměstnanec MZ a ne blbou brožurkou, ale povinně všude

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:23
- Nahlásit

Biluška
to je výbornej humáč...a to teda má kliku..i když asi i jí ty dávky berou na něj..aspon si to myslím..prostě dávka na péči ti nenáleží když nepečuješ..tzn dítě v nemocnici..ozdravovně..ale pobyt platit musíš ch jo

brut
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:24
- Nahlásit

Biluška
hlavně, že je Nýna v pohodě.... a Enja není březí ... i když míma to nenahradí

sarax
Člen
- Nahlásit

brut
ze zákona, to není můj výmysl
Navíc o penězích - důchodech vím z vlastní zkušenosti až dost

hm a kterej zákon donutí tvoje děti se postarat když nebudou chtít??prosímtě to by nebyly apriori plný děcáky že jo...a jak tu psala myslím mac..já nevím ale ne každej na to má prostory a prostředky postarat se..bohužel...

Biluška
Člen
- Nahlásit

sarax
Tak ona má tři děti, takže dávky jí asi jdou na ty dvě doma, ač o ně v tu dobu pečuje babička... netuším jak to funguje s dávkami, ale tahle cena mě fakt zarazila. Jí taky, protože na předchozí operaci ještě platila 60,- za kluka a 60,- za sebe. Pak z ničeho nic tohle.

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:31
- Nahlásit

brut
Můj děda umřel loni na podzim. V LDN. Byl to šíleně společenský člověk, bez kamarádů nevydržel ani jeden den, vymetal kdejaké divadlo, kdejaký zájezd pro důchodce... a do poslední chvíle balil ženský . Ani nevím co mu bylo, spíš mu nebylo nic, ale teta nutně potřebovala uvolnit patro v dvougeneračním domku, protože bratranec čekal rodinu Takže ho po známosti vrazili do LDN když chytil nějakou banální virozu (bylo mu 94). Tam měl samostatný pokoj, neměl kamarády, neměl s kým pokecat a umíral Tlačili jsme na tetu, že děda musí zpátky domů, nebo umře. Tetka na jakési rodinné sešlosti prohlásila "tak si ho vem ty Libo (moje mamka), seš zdravotnice, můžeš se o něho starat....nebo ať si ho vezme Libunka (jako já), má teď ten velký barák a stejně nepracuje...." Když jsem se to dozvěděla tak jsem se musela hodně držet, abych nejela do Bruntálu a nedala jí po pusince Máti dělá na tři směny, já mám jenom dvě podnikání a ten psinec navrch... s ní žil děda v jednom baráku celý život. Hlídal jí kluky když byli malí, topil jí, aby se nevraceli do studeného baráku a když už se jim nehodí tak ať si ho vezme někdo jinej Blila bych paní, fakt bych blila a co s tím udělá nějaký zákon?

brut
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:32
- Nahlásit

mac1
ono to dost často ale nejde, týden či dva, ale déle ne ...tedy pokud nejsi ten milionář a můžeš si dovolit se vybodnout na výdělek
víš, pokud by šlo jen o ty opravdu nemocný a nemohoucí příbuzný, tak to beru, ale oni tam jsou schopní šoupnout i relativně soběstačnou babičku jen kvůli bytu pro dětičky nebo něco podobnýho... tohle já odsuzuju

Sali
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 20:34
- Nahlásit

Biluška
nevím, jak přesně to je, ale pojiš´tobvna hradí matkám pobyt na dětském jen do určitého věku dítete, pak matky platěj vlastně něco jako nadstandard, když tam chtěj bejt s děckem.

ad LDN, i tam je pobyt pojišťovnou limitován na u nás 3 měsíce, dál se musí žádat o prodloužení úhrady, na diagnosu, takže žádný odkladiště, na to jsou lůžka sociální péče, hrazený z penze stejně jako domov důchodců.
Krom toho příbuzný pečující o nemohoucího člena rodiny má soc. příspěvek tuším 10K na měsíc, který ale běží i během standardní hospitalisace dotyčného nemohoucího....
Ono je to složitý, když to vidíte ze strany nemocničního personálu.

PetraK
Člen
- Nahlásit

Biluška
vím, že Ti to bude prt platný, ale je mi to líto,moc.

Neessi
Člen
- Nahlásit

mac1
ono to dost často ale nejde, týden či dva, ale déle ne ...tedy pokud nejsi ten milionář a můžeš si dovolit se vybodnout na výdělek

věř mi,že to jde i bez toho milionu.Je to teda očistec,ale zvládnout se to dá.Já se o mámu starala intenzivně 3 roky,ordinaci i rodinu jsem stíhala taky.Sice jsem spala max.4 hodiny denně,v půl páté ráno mámu vykoupala,nakrmila,píchla jí inzulín,uklidila,pak přišla pečovatelka během dopoledne,v poledne jí dovezli oběd a občas i nakrmili,když viděli,že není ve formě,odpoledne jsem naběhla zase já,uvařila večeři,šla jsem s ní na chvíli s chodítkem ven,pak jsem ji posadila k televizi,zajela domů s nákupama,doma večeři,obstarala zvířata,zkontrolovala děti a zase zpět za mámou (12 km)abych jí píchla inzulin,dala léky,druhou večeři a uložila ji do postele. Dvakrát týdně jsem ji vozila na dialýzu,zpátky jsem zaplatila saniťákovi,aby ji odvedl až do bytu.............Fakt jsem si viděla občas na záda,ale nedala bych ji nikam do LDN.Zemřela v klidu ve svém.Já jsem za ty 3 roky nevěděla co je televize,co je to si sednout k písí,četla jsem jen povinnou literaturu a vysvědčení dětí.

<< 1 ... 2268 . 2269 . 2270 . 2271 . 2272 . 2273 . 2274 . 2275 . 2276 . 2277 . 2278 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání