| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 14:12
- Nahlásit
Odcházím venčit dravou zvěř... Brut bleje šťávy, tak snad se venku dostatečně vyčistí a bude mít klid.
Večer dostane rejžičku s kouskem kuřecího masa.... malá odpolko kuřecí kostřičky
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 14:14
- Nahlásit
Tak se tu pro dnešek mějte, za chvilku padám z práce
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 14:15
- Nahlásit
kašlu na kluby, importuju, mám svůj chovnej cíl, svoje důchodce.
kachna_
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 14:28
- Nahlásit
brut
Promiň, ale co si kdo zaplatil? Většina důchodců se ohání tím, že si vše zaplatili, mají na to nárok, musí dostat důchod atd. Ale viděla jsi v poslední době výši důchodů? Já jo...a kolikrát tolik nemá mataka samoživitelka se dvěma dětma
samozřejmě, celý život pracovali a platili si daně. Že bylo jiné politické zřízení a jiný systém není jejich vina
spadám do obou kategorií .... a pokud nezačnu u sebe, tak žádná změna nebude, a není to o uvědomělosti
Já bohužel taky, ty zkušenosti co mám já má asi málokdo takže o našem zdravotnictví bych mohla vyprávět romány, někdy dost neuvěřitelný, ale odmítám skákat tak jak pár kašparů ve vládě píská.
Neessi
Ono si stačí pročíst ekonomické rozbory,kolik lidí u nás dělá a kolik jich platí zdravotní pojištění.Je to úděsné,ale je to pouhopouhých 3,2 milionů lidí.A ti to platí všem ostatním.
Ano, myslím si že je to spravedlivé. To je naprosto běžný systém vzájemné solidarity který funguje ve všech vyspělých zemích a jen jen na vládě jak budou vysoké daně a odvody na pojistném. Je jasný že tím že když se lidem s nadprůměrnými příjmy sníží daně tak to asi nebude krok správným směrem.
Proč ti,co nemakají a pojištění za ně hradí stát z daní,mají mít vše zadarmo?
Zajímalo by mě co je to za lidi ti nemakačenkové, kteří nepracují a stát za ně platí pojistné? Nebo tím myslíš důchodce? Já totiž nikoho takového neznám. Každý pracující musí pojištění ze zákona platit jinak mu narůstá dluh a vystavuje se trestnímu postihu.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 14:36
- Nahlásit
AlenaD
samozřejmě, celý život pracovali a platili si daně. Že bylo jiné politické zřízení a jiný systém není jejich vina
ano bylo jiné politické zřízení a jiné léčebné postupy,pokud se tím ohánějí ,nechť je jim poskytnuta péče na úrovni let,kdy platili daně.
nevidím důvod proč by důchodci,kteří finančně podporují příbuzné ,tlačí plné košíky z nákupních řetězců měli být mimo realitu??Jen ať platí a platí i rodiče za své děti,mít děti jim nikdo nenutil...mají odpovědnost morální i materiální..čemu se diví???
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 14:44
- Nahlásit
Erin
ano bylo jiné politické zřízení a jiné léčebné postupy,pokud se tím ohánějí ,nechť je jim poskytnuta péče na úrovni let,kdy platili daně.
To jsou věci které každý cítíme trochu jinak, běž se někdy podívat třeba na kladenskou LDNku, uvidíš jak se stát stará o seniory a budeš si přát aby jsi nikdy nezestárla a měla takové děti které se o tebe za každé situace postarají.
Jen ať platí a platí i rodiče za své děti,mít děti jim nikdo nenutil...mají odpovědnost morální i materiální..čemu se diví???
Ano, nikdo nikoho nenutí mít děti to je sice pravda, ale v kulturních a socializovaných zemích se rodinám s dětmi věnuje péče a pomáhá.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 15:07
- Nahlásit
AlenaD
To jsou věci které každý cítíme trochu jinak, běž se někdy podívat třeba na kladenskou LDNku, uvidíš jak se stát stará o seniory a budeš si přát aby jsi nikdy nezestárla a měla takové děti které se o tebe za každé situace postarají.
měla jsem dědu v LDNce za totáče a babičku před 5 lety ...péče u babičky byla malinko lepší,ale velmi podobná té z doby koumoušů.Od toho je rodina,která bere LDNku jako pomoc v péči o člena rodiny a jinak se snaží co to jde,nejlépe denně.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 15:08
- Nahlásit
AlenaD
Pohybují se mezi důchodcema, můj dělá na LDN ( vydělá jsem tím pádem dost těžké případy, jak sociální tak zdravotní ) je mi 49let a mám dědičnou chorobu, tak že u lékařů jsem minimálně jednou za tři měsíce. Od 18let- do 40let jsem dřela v pekárně na stále nočních šichtách, 6dní v týdnu a to na úseku mísírny, kde byla spíš práce pro chlapy. Tak že žádny ulejvák jsem nebyla a daně jsem řádně platila.
A proto souhlasím se vším co tu ALENAD napsala.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 15:30
- Nahlásit
Erin
Měli jsme na LDNce minulý rok tchýni když si zlomila nohu v krčku a když jsem to viděla a to jsem zvyklá na hodně protože mám hodně těžce nemocného kluka tak se mi chtělo brečet. Péče mizerná, jednání lékařů a sester naprosto ostudné a hnusné. Ještě nejlíp se k nim choval ten nejnižší zdravotní personál. Byli tam lidi za kterými nechodil nikdo...
Jo, taky mě štvou důchodci kteří mi s těma narvanejma košíkama najíždějí v marketech na nohy, ale kdoví jaký budeme v jejich věku my.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 15:38
- Nahlásit
Tak Advokát začíná být taky nějaký divný Ještě dopoledne to bylo normoš štěně, teď je takový apatický. Když ho vezmu do ruky tak ani nezakňučí, nehýbe se, nic Přemýšlím jestli to třebas nemůže být herpes Má s tím někdo zkušenost? Jaké má herpes příznaky? Vygůglila jsem jenom takové hodně povšechné. Rýmu, průjem, ani nic jiného ty štěňata neměli. Alespoň ne viditelně, ono houby poznám když je Nýna imrvére olizuje.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 15:43
- Nahlásit
Biluška
Ty vado, přestaň už psát ty katastrofy a napiš už něco taky pozitivního.
Držím 20prstů a 8tlapek ať alespoň malej vydrží.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 15:47
- Nahlásit
Biluška
Pokud to je herpes, tak fakt jen vysoka teplota prostredi zabere. Teda muze zabrat. Ja si o tom driv dost cetla, zkusenosti nastesti nemam. Nevim, zda ti pomuze clanek v Aj. http://www.videxgsd.com/canine_herpes.htm
Treatment includes elevating the environmental temperature, thus creating a sort of artificial fever since fever is one of nature's ways of fighting virus organisms. Close to one hundred degrees F (38 C) for the first three or more hours post-parturition is a recommended ambient temperature, followed by 90 to 95 degrees for another 24 hours. Letem svetem - Pomaha zvysit teplotu prostredi stenete az na 38st C ( na par hodin a pak snizit), a vytvorit tak jakousi "umelou" horecku - organismus stenete zacne prirozene s virem bojovat.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 15:58
- Nahlásit
Fifi
právě jsem to konzultovala s vetkou, jestli je to herpes tak nepomůže vůbec nic. Takhle malé štěně nemá naději. Kdyby měl alespoň pár týdnů tak prý snad, ale většinou i když přežití tak mají neurologické následky - epilepsii a tak. Takže v podstatě ani nemá smysl je zachrańovat Uvidíme co se z toho vyvrbí.
Deptá mě, že jestli je to herpes tak to mají i ostatní feny. Mám tady reparačku, co je na 50% březí. Očkovat už ji nestihnem, na to už je pozdě. Takže nezbývá než čekat a doufat, že březí není.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 16:05
- Nahlásit
Biluška
Mám kamarádku čivavářku, vím, že měla velké problémy se štěňaty, tak se zeptám, jakmile bude brát telefon.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 16:06
- Nahlásit
Biluška
Znamy postupne vymrel krom jednoho stenete celej vrh. A nebyl to herpes, ale streptokok (zjistila az z pitvy).
Takže v podstatě ani nemá smysl je zachrańovat
To asi nema, ale stejne urcite zkusis prvni posledni - to teplo je asi zaklad.
Deptá mě, že jestli je to herpes tak to mají i ostatní feny.
Pokud maji dobrou imunitu, nic jim nehrozi. Herpes je vsude.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 16:08
- Nahlásit
Fifi
Pokud maji dobrou imunitu, nic jim nehrozi. Herpes je vsude.
No těm fenám ne. Ale pokud je Enja březí tak její štěńata vymřou stejně jako Kindervajca
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 16:13
- Nahlásit
Biluška
Herdek filek, teda mas peknej zacatek roku.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 16:16
- Nahlásit
Fifi
Jo když se daří, tak se daří Už asi třetí rok si říkám, že teď to začne být lepší, že hůř už být v zásadě nemůže. Osud mě vzápětí přesvědčí, že hůř být zase může Osud mi začíná jít pěkně na nervy
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 16:25
- Nahlásit
AlenaD
ty zkušenosti co mám já má asi málokdo takže o našem zdravotnictví bych mohla vyprávět romány, někdy dost neuvěřitelný, ale odmítám skákat tak jak pár kašparů ve vládě píská
myslím, že zkušeností ze zdravotnictví mám taky dost a to z obou stran... i romány bych mohla psát, opět o obou stranách.
Ale jestli něco nechci, tak dopadnout tak, že si nákladnou léčbu budu hradit ze svého, protože pár lidí odmítá platit léky typu Paralen a počínající reformy bojkotují a snaží se dělat lepšíma než ti ostatní.
Nikdo si totiž neuvědomuje, kolik taková péče stojí. Navíc pokud chceš brát víc bohatším, tak ti většinu majetku převedou jinam, a kde pak budeš brát? Z těch chudších..... takže se sice obloukem, ale stejně vrátíš pokorně na začátek
Co se týká důchodců.... zkus se pozeptat, jak to fungovalo za první republiky nebo ještě začátkem padesátých let..... oni si totiž moc rychle ( stejně jako všichni ostatní) přivykli na jednodušší systém a odmítají systém "složitější", ale i potřebný.
Valná většina důchodců... když nepočítám ty, co šli do důchodu hned po osmdesátým devátým.... má penzi pěknou, jenže jim jí buď seberou děti nebo vnoučata. Ale to není o státu, ale o její výchově svých dětí .....
Navíc, povinností dětí, je postarat se o své rodiče ve stáří... ne je šoupnout někam na LDNku a tahat z nich peníze.....
ale v kulturních a socializovaných zemích se rodinám s dětmi věnuje péče a pomáhá.
ti nevím, moje info z USA je trochu jiné.... pokud máš "naspoříno" - daně, tak tě ošetří, když ne, tak máš smolíčka pacholíčka... buď si prašulky seženeš nebo půjdeš do chudinských nemocnic, kde ti ovšem plnou péči nikdo nedá, popř. zkrátka umřeš.
A matky s dětma? To je snad vtip...... teď tam mám kamarádku s půlročním klukem..... mateřská je pouze dvouměsíční, navíc péče o rodičku není nijak extra a drahá. Samozřejmě si můžeš platit pojištění navíc, ale je to na tvým rozhodnutí. Zrovna tak jak u nás máš u doktora fronty atd.
Tohle kdyby u nás zavedli, tak bych se nedivila, že lidi šílej, ale zaplatit 30,- je proti tomu prkotina.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 16:42
- Nahlásit
Biluška
hernajs, jdi s těma katastrofama k šípku .... snad bude malej dobrej .... držím palce
AlenaD
Měli jsme na LDNce minulý rok tchýni když si zlomila nohu v krčku a když jsem to viděla
víš, oni si lidi pletou LDnku s odkladištěm nepotřebných, starých rodinných příslušníků ...... veškerý personál má plat pouze tabulkovej, nechce tam moc lidí jít dělat a tak tam zůstávají ty nepříjemné, hnusné sestry, urvaní doktoři a celkově vyhořelý personál
Ono je to opravdu o celkové reformě, kdy se řekne á, ale dodá se i to bé.... jenže to by musel nastat snad konec světa, aby tady něco fungovalo, jak by bylo potřeba.
Darina1
hele, nikde to moc nevykřikuju, ale nemocná jsem též a dost, dělala jsem právě v těch špitálech, viděla dobrý i hnusný personál, ale taky poznala tu druhou stranu mince, kdy lidi nadávali jídlem počínaje, postelema konče na všechno
Kde mají ty špitály brát prachy, když je musí nacpat do břich a do blbostí? Kde se má brát kvalifikovanej personál, když každej blbej ( pardon aale je to jen ve srovnání) fotbalista si vydělá víc než doktor? Mám pokračovat?
To samý funguje u sociálního systému.....
Fakt, když to tak čtu, tak bych nám přála opravdu totální kolaps zdravotnictví, aby si lidi uvědomili, že nic není zadarmo a "nárok na operaci, léčbu" nakonec nebudou mít ti obyčejní, ale jen ti, co budou mít peníze na zaplacení, protože se vše vyplácá v drobnostech a nechuti něco s tím udělat
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 16:43
- Nahlásit
brut
Samozřejmě si můžeš platit pojištění navíc, ale je to na tvým rozhodnutí.
To můžeš i teď u nás. Kdejaká pojišťovna nabízí pojištění pro případ nemoci. Je to ovšem značně nevýhodné
Nemocenské pojištění a reformy mi nevadí. Sociální pojištění mi vadí značně To, že své pracně vydělané prachy musím každý měsíc odevzdat státu a živit tak své dva kikány mi prostě vadí
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 16:53
- Nahlásit
Adík umřel Jedu s Nýnou na veterinu, ať jí píchnou něco proti mlíku.
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 16:56
- Nahlásit
Biluška
ach jo...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 16:57
- Nahlásit
Biluška
ach jo, to je mi líto, fakt moc.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 17:01
- Nahlásit
Biluška
to je škoda
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 17:04
- Nahlásit
Biluška
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 17:04
- Nahlásit
Biluška
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 17:06
- Nahlásit
Biluška
To můžeš i teď u nás. Kdejaká pojišťovna nabízí pojištění pro případ nemoci. Je to ovšem značně nevýhodné
to vím, i s tím, že je to nevýhodný... děkuju nechci
Sociální pojištění mi vadí značně To, že své pracně vydělané prachy musím každý měsíc odevzdat státu a živit tak své dva kikány mi prostě vadí
neplatíš jen ty kikány, ale i bezdomáče, důchodce, invalidy.... bohužel je vás málo a tak hodně odvádíš a bude hůř, když se s tím nic nebude dělat
Adík umřel Jedu s Nýnou na veterinu, ať jí píchnou něco proti mlíku.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 17:06
- Nahlásit
živit tak své dva kikány mi prostě vadí
Biluška
tak to jsme dvě, kdyby nám ty kykáni aspoň něco odfigurovali, ale oni jen křičej o rasovým podtextu...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 17:09
- Nahlásit
Biluška
Nech ho pitvat, ať víš...
|