Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2061 . 2062 . 2063 . 2064 . 2065 . 2066 . 2067 . 2068 . 2069 . 2070 . 2071 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
AlenaD
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:00
- Nahlásit

brut
S holením mám zkušenosti veliký, neb je to moje poměrně častá činnost. Pokud netrpí na nějakou vyrážku nebo tak něco doporučuju pro méně zdatný nějaký elektr. strojek, dělají teď fakt dobrý, na jedno nabití vydrží několik holení a dají se i opláchnout pod vodou, takže údržba veškerá žádná. Je to sice větší investice než ty hrabičky, ale když vidím co stojí ty náhradní břity, tak si myslím že se to vyplatí.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:01
- Nahlásit

AlenaD
.Doufám že ti to v kanisterapeutění bude k něčemu dobrý.
Určitě, páč Armánek bude kanisterapeut jak vyšitý až ho odnaučím bát se vozíků a ochcávat rohy

Lidi, nenapadá vás někoho jak mám odnaučit Arise ochcávat každý roh, který potká? Venkovní jsou mi putna, ale uznejte,že je blbý když půjdem terapeutit a on jim bude v pokojích ochcávat křesla a postele.... Doma to dělá jen výjimečně, ale všude jinde kde vleze do interiéru tak to začne okamžitě zběsile značkovat Traverzování nepomáhá. Vyvenčený pochopitelně je. Podotýkám, že je kastrovaný.

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:09
- Nahlásit

jak mám odnaučit Arise ochcávat každý roh, který potká?
Biluška
až to zjistíš, řekni to Tchořovi, kvůlivá Ferdopsovi, neb ten strašnej smrad pánskejch nádražních hajzlů, který se nachází v místech ferdopsího výskytu, já už dál doma neprodejchám.

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:10
- Nahlásit

Biluška
jinak ferdopes nemůže nikam, kde by toto stálo peníze za pokutu....ochčije naprosto všechno, ohlídat to nejde...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:16
- Nahlásit

nemethova5
a co dnes
esi bé doma dítě,tak prozvonim jo?
Sali
Biluška
a to jim to nejde zakázat?Aspon teda když jste u toho,jinak to asi bude těžší...proč jim to nepřerušíte když se ty hajzli chystaj vochcávat ??To přece musí jít,neumim si představit,že by to nešlo ohlídat když u toho stojíte..

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:16
- Nahlásit

Sali
jo, to s tebou naprosto souhlasím, ohlídat to fakt nejde. Aris dobře ví, že to nesmí, ví, že bude lítat vzduchem a já budu ječet až praskne tabulka v okně, ale stejně to udělá. Sere mě to, páč jinak by to vážně byl vynikající pes na kanisku. Dopracovali jsme se tak daleko, že když jdu k sousedům do kravína pro mlíko tak zatímco všichni ostatní psi čumí na krávy a přemýšlejí jak je a) kousnout b) zabít c) alespoň se vyválet v hnoji tak Aris totálně kašle na krávy, lítá po kravíně a ochcává takové ty kovové žbrlení, žlaby, dojící přístroj a dopravník na hnůj
Mášenek navrhuje přivázat mu přes ony partije igelitovou plenu.... no nevím,to se zase budu stydět vylézt s ním na veřejnost

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:19 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

davidkova renata
nejde to.
Jediné, čeho jsem došáhla, je, že to doma nedělá, když se na něj dívám.
na cizím území nedělá nic jiného, než činnost, co popisuje Biluška.
Chčije i na dobrmanky, normálně si je značkuje, nachčije jim do čerstvě vyžraný misky, chčije na všechno a furt.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:19
- Nahlásit

davidkova renata
On tu nohu zvedne i když stojím hned vedle a číhám. Pochopitelně vzápětí použiju traverzu XXL z obzvláště tvrzené ocely a dvoubřitou čepelí. Ale nějak se to míjí účinkem, on to s klidem za minutu zopakuje. Jediný efekt je, že se snaží abych se nedívala. Stačí mu, že stojím vedle, s někým se bavím a vzápětí slyším proud moči jak dopadá na zem....

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:21
- Nahlásit

stojím vedle, s někým se bavím a vzápětí slyším proud moči jak dopadá na zem....
jj

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:22
- Nahlásit

davidkova renata
vemte mi taky jednu,pane kolego!!!!!!!! esi už nebude pozdě ale...

Ale s radostí. Můžete se spolehnout.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:25
- Nahlásit

Zajímavé je, že Texík nezvedá nohu vůbec. Čůrá pořád jako štěně, už je mu 10 měsíců. Docela by mě zajímalo jestli na to má nějaký vliv fakt, že vyrůstá s Armanem co očůrá všechno. Kutýsek nohu zvedal, ale jenom občas. Když se mu moc chtělo (např při prvním venčení ráno) tak doběhl k jednomu (stále stejnému) křovíčku a tam zvedl nohu. Jinak čůral jako štěně. Když tady byl na výcvik Brůna (asi rok a čtvrt starý) tak to bylo stejné jako s Kutýsem. Občas zvedl nohu, ale většinou ne.
Má na to vliv Arman, nebo jsou ti psi prostě líní?

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:28
- Nahlásit

Má na to vliv Arman, nebo jsou ti psi prostě líní?
spíš jsou líní bejt v projevu bejci. Možná do toho dozrajou, ferdopes taky dozrál.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:36
- Nahlásit

Sali
Chčije i na dobrmanky, normálně si je značkuje, nachčije jim do čerstvě vyžraný misky, chčije na všechno a furt.

no ty voe,to by skončil,to řikám na rovinu,sem f paneláku a mám po celým bytě koberce,takže to by skutečně nešlo.Tak asi je to taky tim,že máte těch psů víc,tak třá furt maj potřebu něco značkovat,ale já žádnýho takovýho osobně nikdy nepoznala,chovaj se normálně..ti řikám,že bych si ho vychutnala i kdybych na něj měla číhat 3 měsíce v jednom kuse a nespustit z něj oči.Třá by mu to docvaklo kdyby mu při každým náznaku přistály půlkilový klíče na paliciAle je to o tom čase,pochopitelně a a taky asi o důslednosti,kterou ale já jsem známá,uprudim klidně čokla k smrti dyš na to přijde.Ovšem ve vašem provozu a případě...to nevim .

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:45
- Nahlásit

davidkova renata
poctatě se rozjíždí todle

no já tam právě žádný info nevidím jen neinformace o nějakým vídeju, ale kdy,kde co a jak NEFIDIM.
už jsem tam koukala ráno, ale jen debata s Cesmínou, co je podle mě stejně Psíček.

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:45
- Nahlásit

davidkova renata
no to jsou trochu silácký řeči, co máš, spíš by se pes u tebe takhle nerozjel,
ale u nás má prostě svůj harém, a relativně velký prostor, který je jeho území, mimo dům má absolutní právo značkovat dle libosti, tak pak je těžký, aby to nedělal i v domě....nedělá to v momentě, když by tím urazil nadřízeného, čili mě nebo chlapa, ale klidně za rohem nebo mě za zády už ano.
Viděla jsem, JAK tohle řeší psi mezi sebou, když je uráží značkování "podřízeného", prostě ho za to napadnou, mimochodem tuhle Kobra normálně natrvdo smetla mladýho běláka od sousedů, co si tři metry od ní na sadech trouf přechcat kiří čůrání.......ten se v její přítomnosti te´d bojí i dejchat.
Jo psi se s tím neserou, ale v jejich přítomnosti to funguje, ti nižší se jaxi bojej zkusit značkovat...ale já to fakt nenapodobím.
Už i tím, že většinu dne nejsme doma.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:47
- Nahlásit

Biluška
Má na to vliv Arman, nebo jsou ti psi prostě líní

oni ti větší psi zvedaj hnátu mnohem později, fakt o hodně později - myslím tím ve smyslu, že jí zvedaj už nafurt. Než to takhle rozjedou, trvá to dlouho. Ešus třeba když jsme v poli a nemá čas, čupne na bábu a cvrdliká jak fena, nebude se přece zdržovat zvedáním hnáty, kór když se není kam podepsat

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:51
- Nahlásit

PetraK
jde taky o sociální dospělost samce a krycí praxi....

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:55
- Nahlásit

Biluška
tím jak jsem psala, že Ešus ještě dneska občas cvrdliká jak bába, to neznámená pochopitelně, že by to trvalo až tak dlouho , to ne, ale rozhodně se velký psi rozjedou mnohem později než ti malí.

To že dneska Ešus občas přičupne je spíš otázka jeho nestíhání všeho a i toho, že když tam není pangejt, tak co se bude kvůlivá zajícům namáhat, že jo

Sali
jde taky o sociální dospělost samce a krycí praxi....

jo to určitě, ale prostě malej pes stabilně tu hnátu zvedá určitě dřív, než ti velký - už jen z toho důvodu, že dřív vyspěje.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:57
- Nahlásit

PetraK
No dobře, ale Texík není velké plemeno. Texa má sedm kilo i s pelechem .

Sali
Aris jinak není ani trošku dominantní, nebo jak bych to řekla. Ani k lidem, ani ke psům. Normálně se ve všem podřizuje. Nechá si sebrat žrádlo (od jiných psů, o tom, že by ho nedal mě se vůbec nemusíme bavit), nechá si sebrat hračku, pustí je do boudy.... Nemusí teda cizí psy. Např. když přijedou na cvičák, to ho musím zavřít, snaží se s nima porvat. Ale to mi připadá celkem přirozené. Cizí fenky mu nevadí, ty osouloží a hotovo.
Naše psy (Texíka, Kutýse) pustí do boudy, hraje si s nima..... nemá sebemenší známky nějaké nadřazenosti nad nima. Ale ochčí kde co

davidkova renata
Doma mi to dělá málokdy. Většinou jenom když se mu moc chce. Ale to se mi počůrají i feny. Tohle prostě nemám dostatečně ošéfované Ale jakmile přijde kamkoliv jinam (k našim, k sousedům do kravína, do hospody....) tak začne značkovat jako vzteklý. Logicky už nikam nechodí, páč si s ním nebudu furt dělat ostudu.
Vzpomínám si na pinče co mi kdysi chodil na cvičák. Byl to normální, bytový pinč a když přišel k nám tak udělal totéž co Aris. Majitelka z toho byla totálně vykulená, málem brečela, prý to doma nikdy nedělá. Holt přišel mezi feny....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:57
- Nahlásit

PetraK
počkej ,pošlu ti na maila číslo na Romana teda,má se mu volat kdo co chce poslat a bude se domlouvat kdy to posváží hromadně.
Sali
no to jsou trochu silácký řeči, co máš
no to bych ani neřekla bo jak správně řikáš,ukázaná platí a nějakýho čokla jsem už doma měla za ty léta,takže celkem vim co mluvim.
spíš by se pes u tebe takhle nerozjel
ano,to je pravděpodobný,ale z toho vychází ten zbytek.Uvědomuju si,že víc psů je tam asi klíčovej bod,taky proto mám jen jednoho bo nehodlám takový projevy trpět ani náhodou.Taky mám nastavený jiný pravidla. vycházející z toho kde a jak žiju.Nicméně vždycky jsem byla Psímu bohu (skutečně nemyslim RD )vděčná za to,jaká zvířata mi posílá(asi mě má v seznamu oblíbených ),ale poslední dobou mám dojem,že bych se k němu měla na důkaz vděčnosti asi denně modlit bo kdybych nevěděla co doma mám,řekla bych,že nevim co mám doma

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 12:59
- Nahlásit

Biluška
ferdopes šel se mnou omylem do Hornbachu, řádně vyvenčenej, a bylo to k breku, neb to nešlo, prostě trvale se pokoušel i s tím nic, co měl v močáku, ochcat zboží a nakopnutej bo odtahovanej krůpal dál...

AlenaD
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 13:01
- Nahlásit

S tím vochcáváním, měli jsme před lety jenom psa byl sám a dělal to taky, né jako pořád, ale v nestřeženým okamžiku mi zechcal třeba kytku nebo roh gauče. Je fakt že se to stalo párkrát, taky jeden pes se líp ohlídá, ale kdyby to měl dělat často tak by mi do bytu ani nepáchnul.

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 13:02
- Nahlásit

davidkova renata
mám dojem,že bych se k němu měla na důkaz vděčnosti asi denně modlit bo kdybych nevěděla co doma mám,řekla bych,že nevim co mám doma
tak tak.

PetraK
Člen
- Nahlásit

davidkova renata
kdybych nevěděla co doma mám,řekla bych,že nevim co mám doma

seznam, musíte si udělat nutně seznam a pak budete ve vobraze

Hyena
Člen
- Nahlásit

nemethova5
za chvilku jdu s kikousem na prohlidku,spatne mi je furt,jinak delam patek,sobota,nedele,samozrejme na argosu.kikina je uz super,zere lita jak potrhla a stehu si zatim nevsima
Hele oni jsou ti mrňousové fakt nezničitelní. malokrálík absolvoval operaci v téměř 9 letech a ještě ten den byl schopen vyvinouti značné úsilí proti mé snaze vpravit do něj krycí dávku antibiotik. Vzhledem k tomu, že je to chodící hromada chlupů, tak už jen najít tlamičku je aktivita podobná hledání jehly v kupce sena. Natož, když se tak kupka svíjí jak klubko zmijí a škrábe všema pacičkama. Zlatý čokl, ten de aspoň za něco chytit a přidržet bez rizika, že to něco člověk urve.

AlenaD
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 13:10
- Nahlásit

davidkova renata
kdybych nevěděla co doma mám,řekla bych,že nevim co mám doma

Tak zrovna tohle je specialita psů, u feny jsem se s tím ještě nesetkala..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 13:14
- Nahlásit

AlenaD
Tak zrovna tohle je specialita psů
a tak to je mi i jasný,ale neměla jsem dycky feny,ted je to půl napůl zatim

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 13:16
- Nahlásit

PetraK
seznam, musíte si udělat nutně seznam
Šindlerůf třá myslíte??

brut
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 13:19
- Nahlásit

AlenaD
na vyrážku netrpí, ale má akné...asi jako každej puberťák. Si říkám, že je fuk, jestli si ho seřízne škrabátkem nebo strojkem. Si mi potvrdila můj předpoklad a teď "jen" vybrat strojek, aby splnil přesně to, co od něj očekávám. Dík

radkah
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 13:20
- Nahlásit

Ahoj lidi, jsem se konečně dopídila zapomenutého hesla......No co je s váma? My jsme v plné kondici a připraveni pokořit rychlostně, výcvikově, vzhledově, skokově.....vaše psí přátele. Pepka se půlročním výcvikem utužila a dostala do frekvence rychlosti zvuku a Ajda ztupla-prostě už je dospělá. Tak kde a kdy vám to můžeme nandat?
RENATO-psala jsem ti e-mail...

<< 1 ... 2061 . 2062 . 2063 . 2064 . 2065 . 2066 . 2067 . 2068 . 2069 . 2070 . 2071 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání