| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:32
- Nahlásit
Shelticka
Mám na starosti i jiné věci než utahávat Akélu . Zní to asi tvrdě, ale při tom prvním útoku na mě dostala Akina podmínku. Tenkrát jsem prohlásila - ještě jednou a jde utratit. Teď jsem vyměkla a půjde holt do kotce. Firma mi slavnostně odpřísáhla, že nejpozději do konce prázdnin budou stát. Aka dostane obrovský kotec, cca 10x10 metrů a tam holt stráví život. Na procházky bude chodit s náhubkem a na řetězu, max. na stopovačce. Nebo se zklidní a bude dál v baráku, na zahradě a venku na volno. Je to její věc, já se jí do toho plést nebudu. Razím názor, že pes je od toho, aby se přizpůsoboval pánovi a dělal mu radost. Pokud se nepřizpůsobí mě, bude se muset přizpůsobit kotci.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:34
- Nahlásit
Shelticka
Ten coursing by ji možná bavil, možná by si vybila energii, ale jen bys ji podporovala v tom, že může lovit.
čéče tak na todle sem se už párkrát ptala(né teda v souvislosti s Aki) a prej ne!!Všicí řekli,že ten pes to dokáže rozlišit a je rád,že si ty lovecký pudy může vybít s páníkovým svolením.Mě se jim přesvědčit nepovedlo,nedělala bych to se svým psem ani omylem,pokud by měl nějaký nežádoucí pudy.Jináč je zbytečný aby se mi to někdo snažil vyvracet,bo se mu to stejně nepovede.Jsem prostě vomezená no..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:36
- Nahlásit
davidkova renata
Biluška
Pumice i Hessinka coursing milují a nikde jinde nic neloví. Ovšem Akina musí mít pořád něco extra takže nevím
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:39
- Nahlásit
Biluška
vážně, moje práce je z dost velké části závislá na tom, aby můj vzhled budil důvěru.
No ty voe,to bych si do smrti ani neškrtla
Ale mě nepřijde řešení jí utahat,tím ty útoky na tebe neustanou..Navíc já osobně třá měla psa,co byl NEUTAHATELNEJ!Teda čubu.No nevim,třeba se zas srovná,tak najed na ten samej režim co zpočátku a huvidíš..
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:42
- Nahlásit
davidkova renata
no já myslím, že jak kterej pes to dokáže rozlišit a nevim právě u Aki bych si toho nebyla tak jistá podle toho co tady od Bilušky čítám za příhody. Já jsem s psicema byla jen párkrát a zatím nemůžu posoudit, jakej to má na ně vliv. Teda spíš na Konču (Besku to moc nebere). Ale zas to jsou plemena s minimálním loveckým pudem... ale kočky Konina prohání odmalička , protože ona si je přece chce jenom očichat a ty potvory před ní zdrhají Ale myslím, že to Korčule dokáže rozlišit, ví že je to hra, protože odmalička ji baví chytat větvičku co má na konci šustivý listí apod., ale zvířata (kromě těch koček) mi nikdy nijak nehonila, nebo možná ani neměla ještě pořádnou příležitost...hlavní je, že se dá od všeho odvolat a na to já vsázím...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:43
- Nahlásit
Biluška
Pumice i Hessinka coursing milují a nikde jinde nic neloví
A co ty kočky co vraždí pumice??? Rozumíš,já mám čokla co nesmí naprosto nic!!Nesmí ani prohnat ptáčka,veverku,zajíčka,koníka,kočičku,myšku, slepičku prostě NIC.Vedla jsem jí k tomu od mala ,já to prostě fakt nesnášim.Vůbec už nemluvim o tom,že by to snad zabila,na to ani nemůžu pomyslet.Nesmí to ani honit,bo se mi hnusí ty zvířata děsit jen tak pro prdel králíkům...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:47
- Nahlásit
Shelticka
A jak pak takovýmu psovi jako je Akéla chceš vysvětlovat, že igelit lovit může a děcka ne?
vzdyt to funguje presne opacne ne? das psovi moznost nekde se vybit - ale jen kdyz mu to dovolis a tim udelas zakaz nezadouciho loveni snazsi jak pro sebe tak hlavne pro toho psa.
nejde o psa co dokaze nebo nedokaze rozlisit - jde o to, ze je situace, kdy mu to dovolis a kdy ne. to, ze se zene za tim strapcem je preci na tvuj povel .
davidkova renata
Ale mě nepřijde řešení jí utahat,tím ty útoky na tebe neustanou.
utahat psa je dobrej prostredek jak si hodne veci zjednodusit..
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:49
- Nahlásit
argosek
no jo, ale jde o to, aby ten pes pochopil, kdy smí a kdy ne, že smí jen na ten povel a jindy ne
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:50
- Nahlásit
davidkova renata
A co ty kočky co vraždí pumice???Rozumíš,já mám čokla co nesmí naprosto nic!!Nesmí ani prohnat ptáčka,veverku,zajíčka,koníka,kočičku,myšku, slepičku prostě NIC.Vedla jsem jí k tomu od mala ,já to prostě fakt nesnášim.Vůbec už nemluvim o tom,že by to snad zabila,na to ani nemůžu pomyslet.Nesmí to ani honit,bo se mi hnusí ty zvířata děsit jen tak pro prdel králíkům...
nechavam sve psy lovit mysi a rozhodne to znich nedela zabijaky kocek, stejne jako to nema zadny vliv na to, jestli budou honit srnky nebo zajice...myslim, ze to naopak pomaha "vypoustet paru"
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:52
- Nahlásit
Shelticka
no jo, ale jde o to, aby ten pes pochopil, kdy smí a kdy ne, že smí jen na ten povel a jindy ne
no ale tak je to se vsim, ne?
to je jako bych si rek, ze psa nebudu ucit aportovat, pac by i pak mohl nosit kdejakej sajrajt co kde najde .
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:54
- Nahlásit
argosek
davidkova renata
Akéla je dost drajvová takže utahání nebude tak jednoduché. I když spoustu věcí by to fakt zjednodušilo. Hodně jsem sázela na to kolo, ale to ona odmítá. Energii hodlá vybíjet šíleným lítáním kolem zahrady zakončeném "zakousnutím" některého psa, nejčastěji Lilátka. Poté co je Lilátko úplně umrlé vyrazí znova, udělá šílenou osmičku a znova zabije Lilátko.... jakýkoliv organizovaný pohyb odmítá.
Pumice kočky neloví proto, že by utíkali. Ona s nima má nevyřízené účty od té doby, co ji kámoščina peršanka pokousala Jakékoliv jiné utíkající zvíře ji nechává chladnou. Poslední dobou už jsme docela zvládli i ty kočky. Včera nám jedna seděla na hromadě dřeva a pumice ji nechala být. Asi za tři vteřiny si jí všimlo Lilátko a to už ji teda být nenechalo, takže kočka měla stejně smůlu
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:56
- Nahlásit
Biluška
hele, utulky jsou plne kocek a psu, tak ji porid kamarady, kteri nikomu nebudou chybet, postav poradnej vybeh, kde bude jen ona a oni a party muze zacit.
zabijes tim N much jednou ranou a weirjwerji
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:57
- Nahlásit
jo decka, nevite nekdo jak se psum strihaji drapky?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 21:59
- Nahlásit
argosek
ze to naopak pomaha "vypoustet paru"
Jo,to já beru,ale já jí prostě nemíním vypouštět na něčí úkor.Já se s čubou zabejvám jinak,je to pracák,takže se to dá vést jiným směrem.Je hodně kontaktní vůči mě,takže se dokážem vyblbnout spolu.Navíc k smrti miluje obrany,tam toho dycky vypustí .
ze je situace, kdy mu to dovolis a kdy ne. to, ze se zene za tim strapcem je preci na tvuj povel .
No jo,ale Aki jaxi nevypadá,že by nějakej takovej povel NE hodlala respektovat.
A sem jasně řikala,aby se mi to nikdo nesnažil vysvětlovat,bo to nende
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:02 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
Biluška
Asi za tři vteřiny si jí všimlo Lilátko a to už ji teda být nenechalo, takže kočka měla stejně smůlu
Jakože Lilátko,naše Lilátko chytlo kočku????? No to musela bejt nějaká postižená ne?Lilátko upadne i cestou k misce na dlaždicích..
argosek
Taťko,musíš na to mít takový ty kleštičky,jináč ti to nepude
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:10
- Nahlásit
davidkova renata
Jakože Lilátko,naše Lilátko chytlo kočku?????No to musela bejt nějaká postižená ne?Lilátko upadne i cestou k misce na dlaždicích..
Samozřejmě, že ji nechytlo. Jsem jasně řekla, že kočka seděla na hromadě dřeva, přece. Lilátko na ni zdola strašlivě funělo, ale strašlivě. Kočka se lekla a přes střechu chlíva emigrovala k sousedům.
argosek
Těma kleštičkama jak psala kolegyně tak jako chytneš ten drápek a cvakneš. Cvaká se to kolmo k drápu, nikoliv podélně. Chceš vysvětlivky pro tmavý, nebo světlý dráp? Světlý je jednodušší
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:14
- Nahlásit
argosek
jo však jasný, nějaký normální nebo trošku více inteligentní pes to pochopí a dá se naučit, ale já jsem to myslela k Akéle. Tím nemyslím že není inteligentní! To spíš až moc, spíš je taková trochu jiná, taková svá nebo jak to říct...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:20
- Nahlásit
davidkova renata
Navíc k smrti miluje obrany,tam toho dycky vypustí
no jo kdyz ty mas toho dojce pasacka, to ja s tema oharikama rozumis, to je jina...ale vazne je nadhera je sledovat jak bezi po poli a cumak na zemi a je to jakoby to byly auticka na autodraze, protoze jedou po tech cestickach na kterejch je chytlej pach a oni jedou a delaj eSicka a osmicky a je to proste hezke..to barusa ta udela uaf, rozbehne se zastavi vyhloubi diru vytahne mys, chvili si s ni hraje, pak krup a je po veceri..
Biluška
pockej pockej - jakej je rozdil mezi svetlyma a tmavyma? ja jen chci aby me tak neskrabalo kdyz me bara ojizdi (coz ted dela skoro furt)
Shelticka
jo však jasný, nějaký normální nebo trošku více inteligentní pes to pochopí a dá se naučit, ale já jsem to myslela k Akéle
neee gadzo myslys ze romsky pes se neneaucy? do mne nedelej tlaky ti zikam!
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:22 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit
argosek
romsky pes klidně, jenom nevim jak to pujde Akelce
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:26
- Nahlásit
Shelticka
argosek
Akélka není žádný cigánský pako, vy dylyny. Akélka zvládne všecko, jenom nevím jestli to zvládnu já .
pockej pockej - jakej je rozdil mezi svetlyma a tmavyma? ja jen chci aby me tak neskrabalo kdyz me bara ojizdi (coz ted dela skoro furt)
Jestli by nebylo lepší obout jí papučky . Rozdíl je v tom, že ve světlých je vidět "dužina " nebo jak se to správně nazývá. Do toho živého nesmíš střihnout, bo to strašlivě bolí a ještě víc krvácí. U tmavého drápku to vidět není a musí se to odhadnout. Jde to taky, ale pro začátečníka je to mnohem horší.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:27
- Nahlásit
argosek
Jo,tak to náhodou vím.
Biluška
při tom prvním útoku na mě dostala Akina podmínku.
Já tě obdivuju,sama vydržím moc,ale tohle ustát není sranda.
davidkova renata
Neupila jsem to.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:28
- Nahlásit
Jdu spát, ráno brzo vstáváme a jedeme pro Boninku. Takže tady budu až večer, zato s přírustkem
Tak dobrou s kobrou
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:29
- Nahlásit
Biluška
už mlčim
tu živou dužinu všude nazývají nerv, tak proto to asi tak bolí
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:31
- Nahlásit
Biluška
Dobrou......
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:31
- Nahlásit
Biluška
U tmavého drápku to vidět není a musí se to odhadnout. Jde to taky, ale pro začátečníka je to mnohem horší
tak to je blby, pac ona je ma cerny a se svetlym zihanim...
Akélka není žádný cigánský pako, vy dylyny.
ne co mas proty cykanuum he?
jablunka
Jo,tak to náhodou vím.
tak ja ti ji poslu a ostrihas mi ji, jo? ma je jak orel :-/
Biluška
dobrou noc, madam
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:32
- Nahlásit
Shelticka
a keeeeelko
v knihaach vaaazanyych v kuuuzi
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:35
- Nahlásit
jablunka
Neupila jsem to.
To nejde,ale to ty víš .Můžeš jen doufat..
argosek
ale vazne je nadhera je sledovat jak bezi po poli a cumak na zemi a je to jakoby to byly auticka na autodraze, protoze jedou po tech cestickach na kterejch je chytlej pach a oni jedou a delaj eSicka a osmicky a je to proste hezke
No je nádhera sledovat jak se žene na Jardu rychlostí světla,nasraná jak zákon káže a poněkud neovladatelná Jede naprosto rovně,čumák nahoru aby ho mohla řádně rafnout až ho doběhne .Zejtra bude možná ringo,to jí nadchne,berušku,bo může rafat po libosti
vytahne mys, chvili si s ni hraje, pak krup a je po veceri..
Ty už nevíš,jak ušetřit!!
Biluška
Akélka není žádný cigánský pako, vy dylyny. Akélka zvládne všecko
No tak to to s tebou není tak zlý,bo jí kreješ záda eště dost zarputile
Fšicííí
Du spát,brou,čus zejtra
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:35
- Nahlásit
argosek
ma je jak orel :-/
Tak to chce spíš ornytológa,né???
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:39
- Nahlásit
jablunka
hej ty blunka, ses nejaka chytra se mi zda!
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 22:43
- Nahlásit
davidkova renata
to je ta ynologicka poezie dobrou
|