Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 1845 . 1846 . 1847 . 1848 . 1849 . 1850 . 1851 . 1852 . 1853 . 1854 . 1855 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Tinta76
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:24
- Nahlásit

PetraK

Áha, tak vono mu pod tou maskou zřejmě bude móóóc dobře, hérečce

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:24
- Nahlásit

PetraK
a ten vůl se uklidnil až když jsem vzala kapesník, namočila ho do potoka, přiložila na to "hrozný" zranění na zádech
No týjo, až tak?

V létě Ferdík vlezl do hromady dřev, asi chtěl lovit ježky nebo myšičky či kýho šlaka, a rozebral vosí hnízdo, to byl sekec mazec, dvě vosy kously i mně, kolik Ferdíka radši ani nepočítám-chvíli blbě koukal a kulhal, tak jsem mu vynadala, že jestli dostane alergickou reakci tak ho zabiju, páč nemám jak ho dostat na veterinu a čím to zaplatit, tak ho pak kulhání radši přešlo

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:29
- Nahlásit

jablunka
no ty voe!!! Háááský vobrásky a ani nehraju falešně
Tinta76
Co se Rimadylu týče...pokud bych uvažovala o mladém psu ,dlouhodobě bych asi váhala.Pokud je mu plus mínus 10,neváhala bych.Co mu bude platný,že tu bude vo rok dýl dyš ho bude furt všecko bolet!Beru to podle sebe...nechtěla bych takovej život.
jinak sem někde četla(snad i tady),že to dávali boxíkovi asi 6 let,bylo to v zásadě jako novinka a tak pak po nich chtěli až pesan umře,jestli by se mohli kouknout na vnitřní orgány co to udělalo.Prej nezjistili žádnou hrůzu.
Du ven nedrásejte!!!

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:31
- Nahlásit

Tinta76
dobře, hérečce

přesně!! Ten vůl může z fleku do tyjátru

Mucholabka
No týjo, až tak?

no jo fakt! My se řehtali ještě tejden. A von po nás metal ublížený pohledy, že jako ve chvíli ohrožení a smrti se válíme po zemi rotoval zahradou penzionu - voči jak Hurvínek, no cirkus na kolečkách. Tak když jsem utřela slzu, šla jsem namočit ze srandy ten kapesník, pleskla mu to na hřbet s tím procítěným áááááách...... tak si kupdivu sednul a zdrceně čekal až přijde ta smrt .
Hmyz je podle něj zákeřná sfině, páč u nás je spusta čmeláků a řekla bych podle reakcí- moc to nezkoumám, že huž ho několikrát atakovali, páč vždycky vidím periferním viděním, jak někde na zahradě udělá salto mortále a prchá prostorem

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:33
- Nahlásit

PetraK
A to si říká lovečák

AlenaD
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:38
- Nahlásit

Tinta76
Příčinu bohužel už někdy vodstranit nejde, ale zas na druhou stranu přemejšlim vo tom, jestli je lepší prožít zbytek života (i když bude kratší), v pohodě, nebo tu bejt vo trošku dýl, ale s bolestma ... Pes žije přítomností, neřeší to jako člověk ...

No když je příčina známá a opravdu jí odstranit nejde, je to něco jiného, v tom případě jsem pro tlumení bolesti, ale já si vyčítám že jsem se nechala odbýt Rimadylem a nehledala víc tu příčinu a pak bylo najednou pozdě.

AlenaD
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:42
- Nahlásit

PetraK
ty jo ale já jsem myslela, že právě ten mrtvej ocásek je taková krátkodobější záležitost ? ono to může být trvalý?

To co jste měli vy, asi ne, ale může se to vracet když k tomu má dispozice.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:43
- Nahlásit

Mucholabka
A to si říká lovečák

, počkej, to von je!! Náhodou jo!! Tuhle se hádal se šnekem! Vytmavil mu to až do třetího kolena!!

Tinta76
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:45
- Nahlásit

AlenaD
No když je příčina známá a opravdu jí odstranit nejde, je to něco jiného,
Mám teď na mysli právě tu pohyblivost, (to co se mu děje teď, totiž doufám a chci věřit, že ho přejde). Rex má artrózu, vo tom nejni pochyb, navíc je téměř slepej, něco na "zpříjemnění stáří" bych mu ráda dopřála.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:45
- Nahlásit

AlenaD
To co jste měli vy, asi ne, ale může se to vracet když k tomu má dispozice

aha to jsem netušila vůbec -my to měli z naprotý blbosti - byli jsme na Litávce, která je sice mělká, ale jak se ráchal, tak mokrej byl a páč jsem kufr naložila obříma butrákama jel vepředu se mnou u spolujezdce, bylo puštěný větrání a hexnšůs byl na světě

jbat
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 11:00
- Nahlásit

Tinta76
něco na "zpříjemnění stáří" bych mu ráda dopřála.

víš co, můj bývalej miláček, vořech, strávil poslední 2 roky života na prášcích na epilepsii. sice neměl záchvaty (a můžu říct, že ty záchvaty byly něco naprosot neskutečnýho, byla jsem psychicky naprosto na dně, takže ty prášky spíš pomáhaly mně...), ale chodil jak zfetovaná troska, neměl lesk v očích, už to vůbec nebyl Bročánek, jak ho všichni znali a měli rádi... žil ještě dva roky, ale v podstatě už jen spinkal a jedl. Samozřejmě jsem ráda, že tu se mnou ještě byl, ale nejsem si jistá, jestli byl rád i on. Nechala jsem ho nakonec uspat, když už mu odcházelo srdíčko a i když to byla regulérně nejhorší chvíle v mém žiovtě a ještě teď mám slzy v očích, někdy si vyčítám, že jsem to udělala moc pozdě...

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 11:51 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Pro Renetu - dyby se zas někdy dala do pečení, tak ať má inšpiraci : D

http://www.youtube.com/watch?v=wOyibd6tDvo&eurl=ht tp://email.seznam.cz/readMessageScreen?sessionId=& folderId=inbox&messageId=4529&messagePos=2

malinka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 11:53 - Změnil/a: malinka
- Nahlásit

Dobré poledne !!!

Jimmi
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:03
- Nahlásit

ČUS BUS AUTOBUS!
semtošku nasejřená kuwa jedna
Nechcete někdo 13 měsíční trikolorní fenečku KK? Zas jedni nepochopili co to je starost o psa!

víc info vedle...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:03
- Nahlásit

PetraK
dyby se zas někdy dala do pečení, tak ať má inšpiraci

si myslim,že jednodušší bude toho čokla prostě vopíct rovnou...třá jaxou na těch rautech ty bažantííííí aji s péřim..to se nigdy nepochopila jaxe to dělá
jbat
ale chodil jak zfetovaná troska, neměl lesk v očích, už to vůbec nebyl Bročánek, jak ho všichni znali a měli rád
jo,to je blbý...ale třá ne každej prášek působí takový stavy,konkrétně ty ,o nichž je tu řeč asi ne.Stáří bych svýmu psu určitě zpříjemnila,to co popisuješ ty nepovažuju za adekvátní zpříjemnění

brezen2008
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:08
- Nahlásit

co je nového?

AlenaD
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:10
- Nahlásit

jbat
Nechala jsem ho nakonec uspat, když už mu odcházelo srdíčko a i když to byla regulérně nejhorší chvíle v mém žiovtě a ještě teď mám slzy v očích, někdy si vyčítám, že jsem to udělala moc pozdě...

Těm výčitkám a té otázce kdy je ten čas se člověk nikdy nevyhne. Měli jsme bišonku a ve dvou letech jí začaly záchvaty epi. Nejdřív jednou měsíčně, tak dva tři dny za sebou, potom se to zhoršovalo a záchvaty byly pořád častější, po čase přechod na jiný antiepileptika, znovu na chvilku mírné zlepšení, no postupně se to pořád zhoršovalo, ke konci se nakupily záchvaty že jich měla třeba 10-12 denně, byla úplně mimo, naprosto dezorientovaná, jednou se dokonce ztratila, našli jsme jí až za tři dny ve vysoké trávě komletně prolezlou červama, v životě jsem takovou hrůzu neviděla.
Byla i hospitalizovaná držená v umělém spánku, protože se to nedalo zastavit.
Několikrát jsme byly rozhodnuté ji nechat uspat, ale nemohly jsme se k tomu odhodlat, ale nakonec jsme to udělaly, nebylo k žití pro ní ani pro nás, jsou to skoro dva roky, ale stejně to v člověku zůstane do konce života.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:10
- Nahlásit

davidkova renata

..to se nigdy nepochopila jaxe to dělá

žádná věda, prostě se ubárbekjůůe celej fógl i péřim, jenom nevim jak vydržej fšichni ten smrat. Vim jak smrděl Brtnik, když se připek rukou k rouře vot kamen. To nešlo vyvětrat. To já zas nechápu flambovanou zmrsku!! a navíc bych si ji dala.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:12
- Nahlásit

AlenaD

paní to je hrozný čtení , ach jo.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:14
- Nahlásit

AlenaD
našli jsme jí až za tři dny ve vysoké trávě komletně prolezlou červama, v životě jsem takovou hrůzu neviděla

no ty voe,tak to bych zažít nechtěla,vono je to strašný i "normálně",natož takovej horor
PetraK
prostě se ubárbekjůůe celej fógl i péřim, jenom nevim jak vydržej fšichni ten smrat
se mi nezdá...cák to peří nechytí krom toho že je tam smrat??

AlenaD
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:14
- Nahlásit

To jsme začaly téma, už se rači nebudu zapojovat

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:16
- Nahlásit

AlenaD
To jsme začaly téma
tak načni jiný...co voknaří???? kolik je u vás mrtvejch?

jbat
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:16
- Nahlásit

AlenaD
nebylo k žití pro ní ani pro nás, jsou to skoro dva roky, ale stejně to v člověku zůstane do konce života.

právě. jako voni starý psi asi celkově nedělaj víc, než dělal Brok, ale pořád byl schopnej se proběhnout, štěknout na sousedy a pod., pak ze dne na den úplně odpadl a bylo jasný, která bije...

davidkova renata
to co popisuješ ty nepovažuju za adekvátní zpříjemnění

no, tak podle veta byl fizycky relativně ok. já spíš mluvila o našem pocitu, kor když to bylo žihadlo... nevím, jak odhadnout, kdy nechat psa odejít, ty to víš...?

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:18
- Nahlásit

davidkova renata
cák to peří nechytí krom toho že je tam smrat??

asi poleva ňáká? Kaskadér taky neuhoří dyš hoří, ne?

davidkova renata
AlenaD

VOKNA NEEE! VOKNA NEEE, PROSIM VÁS! To je skorem tak hrozný jako to předchozí téma, čeká to na mě příští pindělí a ouderek, áchich áchich. Budu muset uklízet, to nesnášim

brezen2008
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:24
- Nahlásit

AlenaD
a chodíš s nimi na obrany? jako se psema? a kam chodíš na cvičák?

brezen2008
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:26
- Nahlásit

PetraK
ále prosímtě,vokna meju jednou za čas,vezmu sterku na akvárko a lehne napatlám něco na vokna a hned to setřu tou strerkou,za 3 minuty mám 6 voken umytejch ))

Erin
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:27
- Nahlásit

AlenaD

Teda to si pejsa užila a vy s ní.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:28
- Nahlásit

jbat
jak odhadnout, kdy nechat psa odejít, ty to víš...?
si cvok?Už 4 roky se zmítám v pocitu,že sem to za á)udělala moc brzo a za b) že sem to měla udělat o pár dnů dřív.Odborníci vedle maj jasno...pes si řekne.No asi sem debil nebo sem prostě nepoznala,esi si řek nebo né,ale možná jsem to nějak nevědomky věděla(což si ale neuvědomuju),páč jinak bych nesebrala sílu zavolat v 10 večer přítele,aby pro nás přijel,když jsem ráno na tý veterině byla

brezen2008
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:32 - Změnil/a: brezen2008
- Nahlásit

jbat
no já to udělala ve dvou případech.....
v prvním,jsem ho nechala trápit asi 2 dny,ale pak jsme na svátek viděla ty jeho voči,jak už prostě jakoby prosí,at už to utnu....... tak jsem jela a jen jsme dojeli,už dávil krev a fakt tö měl naplánovaný na vteřinu....
ale svítilo sluníčko,tak jsem mu cestou říkala jak je venku hezky a takové té věci ... no a pak jsem se na veterině v čekárně složila.....
a druhej případ,ten jsem utla okamžitě,když mi bylo řečeno že už není pomoci,že by se dál trápil......
tam jsem se ložila až doma,přítel v čekárně a vožrala jsem se

jbat
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 12:36
- Nahlásit

davidkova renata
si cvok?Už 4 roky se zmítám v pocitu,že sem to za á)udělala moc brzo a za b) že sem to měla udělat o pár dnů dřív.Odborníci vedle maj jasno...pes si řekne.No asi sem debil nebo sem prostě nepoznala,esi si řek nebo né,ale možná jsem to nějak nevědomky věděla(což si ale neuvědomuju),páč jinak bych nesebrala sílu zavolat v 10 večer přítele,aby pro nás přijel,když jsem ráno na tý veterině byla

odborníky vedle bych nekomentovala,musela bych být hrubá.
hlavně já malinko narazila na vety, jeden by mu rval ještě prášky na srdce, druhej by ho utratil hned a mně odcházel jedinej přítel. byla jsem asi sobec, nechtěla jsem být sama, nevím. v tý době jsem za měsíc přišla o všechno...
a tak umřel bez bolestí, dodýchal u mně v náručí, snad aspoň ten odchod měl snadnej.
a jak se tak dívám na Blbíska, bylo dobře, že jsem do toho zase šla. vono těch 10, 15 let za ty roky trápení stojí...

<< 1 ... 1845 . 1846 . 1847 . 1848 . 1849 . 1850 . 1851 . 1852 . 1853 . 1854 . 1855 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání