Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 1836 . 1837 . 1838 . 1839 . 1840 . 1841 . 1842 . 1843 . 1844 . 1845 . 1846 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:23
- Nahlásit

jablunka
nemá dneska náhodou regulérně svátek naše milá mrtvola???
No má! Sem to tady ale nechtěla prozrazovat

tak mu holky pudem popřát k hropu? Zazpíváme mu?

Tinta76
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:24
- Nahlásit

jbat
to pivo je cajk, to beru, dííííík ... ale ty párky, no téda, naurazíš se dyš si vemu jenom tu žluťoučkou papričku?

AlenaD
Já bych to viděla stejně jako Biluška na nějakej neurologickej problém. Nejspíš od páteře, může to bolet jenom při nějakém pohybu a v určité poloze. Třeba nějak nastydnul a má ústřel. Chce to asi teplo a klid. Jak chodí, není nahrbený, nedává ocas mezi nohy?
Chodí normálně, nehrbí se ... naopak po těch lékách, co dostal, se vo dost zlepšila pohyblivost ... když tak nad tim teď přemejšlim, tak to spiš bude už jenom psychika ... včera zjistil, že se může v pohodě protáhnout i se voklepat, tak proto možná ta lepčí nálada

Jinak teda díky všem za reakce, včera ráno jsem z něj byla fakt vyřízená, dneska už to i se mnou vypadá líp

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:26
- Nahlásit

jbat
PetraK
tak mu holky pudem popřát k hropu? Zazpíváme mu?

Sem pro.

Fšechno nejlepčí in mémórijám,Karle.

jbat
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:26
- Nahlásit

Tinta76
naurazíš se dyš si vemu jenom tu žluťoučkou papričku?

neee, pani, jezte, co chcete! hlavně vypijte to pivo, ať nezteplá...
dneska dělám snídani já.

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:27
- Nahlásit

Eště sem vám zapomněla říct moc důležitou vjec. Fčéra přijeli na náfštěvu saraksovi a řeknu vám, to je príma rodina! Honza mi přehodil dvířka vot lednice a káča mi pak tu lednici umyla voctem. Bylo by dobré, kdyby založili firmu - Dvířka nedvířka-pantama házím, s.r.o.- Sou to hodní přátelé, přivezli aji stofárda, co se mi krásně hodí k linu, takže si asi vyměníme psy. Maryje byla na stofárda strašně vošklivá, chtěla ho sežrat zhruba každých 20 minut. Stofárd se ale rozhod, že má Maryji rát a že se s ní bude kamarádit. Tak kolem ní hopsal, vystrkoval prdku, ale Maryje ne, Maryje je víc stofárd než Trini. A když sme tuhle seanci končili, byla půlnoc a na sídliště padala mlha. Takže abyste jako věděli, saraksovi sou nejlepčí ledničkáři! A měli aji svoje nářadí, takový, co sem eště nigdy neviděla. Tak už lednica mrazí a dnes do ní přijede maso pro Maryji-stofárda.

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:27
- Nahlásit

jbat
Písnu ti prosím mejlík s dotazem.

AlenaD
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:31
- Nahlásit

Tinta76
Mě právě napadla v tý souvislosti Cauda equina, ale třeba to byla jenom nějaká nárazová bolest při prudším pohybu, některý psi reagujou dost hystericky, snad to bude dobrý.

jbat
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:32
- Nahlásit

jablunka
Písnu ti prosím mejlík s dotazem.

Tak jo.

Gerda
Tak už lednica mrazí a dnes do ní přijede maso pro Maryji-stofárda.

no vidíte, paní, začíná to vypadat dobře, hlavně ať už máte vajíčka a chleba!!!

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:34
- Nahlásit

jablunka
Sem pro

sem myslela jen zaspívat, ne vokazovat spoďáry! Bude mi táhnout na pupík, dyš budu tagle vodhazovat volány ešče nastydnu a bude mi kejchat břuch

Tinta76
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:35
- Nahlásit

jbat
hlavně vypijte to pivo, ať nezteplá... dneska dělám snídani já.

pche ... tak teda repetéééé

PetraK
Asi jo, asi to tak nakonec bude, plus i to nastydnutí ... Holt si musim zvykat, že máme doma starouška ...

A když jsme už u toho, co si myslíte vo dlouhodobym (doživotně?) užíváním Rimadylu?

jbat
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:36
- Nahlásit

jablunka
odepsáno.

jbat
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:38
- Nahlásit

Tinta76

Tak na a stačí, víš, že když se vopiješ, tak pak dovádíš...

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:39
- Nahlásit

Gerda
nejlepčí ledničkáři!

to je super tip, zrovna nám scípla tetkon lednice na chalupě, na jaře budem kupovat novou, tak vim, komu zavolat

Maryje je víc stofárd

No Marůška je prostě holka jak žiletka

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:46
- Nahlásit

PetraK
sem myslela jen zaspívat, ne vokazovat spoďáry!
Dobře,ty béš něgdo jinej.To seš ty a Davídková.

jbat
odepsáno.
Díky moc.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:47
- Nahlásit

janika

Mohli bychom udělat repeté

já jsem pro, Ešus taky, teď jde o to, esli by souhlasil taky Ricardo

Tinta76
Asi jo, asi to tak nakonec bude, plus i to nastydnutí ... Holt si musim zvykat, že máme doma starouška

hlavně, že už mu je líp, když na něm vet nic neshledal - a je-li to vet kterýmu věříš,tak to prostě asi brát tak jak to přijde. Hele vzpomněla jsem si, jak Ešus vyváděl, když měl ten "mrtvej ocas" myslela jsem, že už skorem humříl a navrch mu hráblo . Můj první pes byl tvrďák,ten když pípnul, tak jsem věděla, že se fakt už něco děje, Ešus pípá neustále , takže když začne vyvádět, nevím jestli je to kvůli prkotině a nebo něco vážnýho. Tehdy, protože ho to chytlo v noci na pelíšku,tak z tý bolesti podezříval svůj bydlík a myslel si, že mu bydlík usiluje o život a nechtěl v něm již nikdy bydleti Neznám Rexíka, jakou má povahu, jestli bolest neřeší, nebo ¨- a to asi pravděpodobně, podle toho jak jsi psala - ji řeší, pak to může být něco podobnýho jako u nás.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:49
- Nahlásit

jablunka
To seš ty a Davídková.

Davídkojc je ta co se hrabe f těch drátech?? Tak to je dobrý - jen - nemůžeš mi dát přelif? Jako bloncka totiž vypadám jak barokní anděl (když jsem měla červenou hlavu, tak se mi to pak nedopatřením nějak vymylo přes růžovou do oranžový a nakonec na bloncku a bylo to strááášnýýýý , prostě barokní anděl - přesně jak je maluje ta paní - si teď nemůžu vzpoemnout - máme od ní malovanej betlém.

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:51 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit

Dnes mám dobou náladu, tady máte ňáký drobný, kupte si něco na sebe, dyš bude ten večírek:

AlenaD
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:52
- Nahlásit

Tinta76

A když jsme už u toho, co si myslíte vo dlouhodobym (doživotně?) užíváním Rimadylu?

Já ti nevím. Náš pes začal mít v pěti letech taky takový záhadný problémy. Náš vet to vyhodnotil jako artrózu kyčlí, což se mi moc nezdálo, Herčík právě jako Caudu equinu, no Rimadyl bral asi jeden rok, ale né každý den, jenom když jsem na něm viděla že ho to bolí, no a zhruba po roce mu selhali vnitřní orgány a odešel.
Jestli se na tom podepsal Rimadyl a nebo byla příčina jiná nevím, ale když bych to mohla vrátit zpátky, tak bych byla daleko víc opatrná, netlumila bych bolest za každou cenu a šla víc po příčině, protože ten Rimadyl ti to hodně zkreslí, toho psa nic nebolí, ale to neznamená že mu nic není.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:57
- Nahlásit

AlenaD
Caudu equinu,

prosím - co to je? Ď.

Tinta76
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:58
- Nahlásit

PetraK
No Rex se dří, co se bolesti týče vůbec neprojevoval, že mu už delší dobu stojim na vocásku, jsem poznala jenom podle toho, jak poulil voči Ale asi s tim stářím je to horší a moc se řeší a možná taky proto je doma tak hotovej, protože doma na něj přišlo poprvý a číhá to tady na něj pořád

jbat
nějak špatně vomyli půllitr ne?

AlenaD
Mě právě napadla v tý souvislosti Cauda equina, ale třeba to byla jenom nějaká nárazová bolest při prudším pohybu, některý psi reagujou dost hystericky, snad to bude dobrý.
tak podle toho, co jsem si našla na netu, se s tim setkávám poměrně často, tohle nebude vono ...

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 09:59
- Nahlásit

PetraK
Tak to je dobrý - jen - nemůžeš mi dát přelif?
Si vyber!

Já vosobně bych byla pro tu druhou varyjantu.

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:02
- Nahlásit

Tinta76

Já bych se toho bála.Bůce ho dávám,až když vidím,že je jí hodně zle a to ona je opravdu hrdinka,vydrží strašně moc.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:02
- Nahlásit

jablunka
Já vosobně bych byla pro tu druhou varyjantu.

já taky, kdy mi to tam naplácáš?

Tinta76
číhá to tady na něj pořád

no jestli to má takhlě nějak podobně jako Ešus, tak to je přesný- furt to číhá. U nás teda to pak přešlo, páč přeci jen ta jedna buňka co Ešus vlastní, nemá tak valnou paměťovou kartu a tím, že se to pak neopakovalo, na to zapomněl.

Tinta76
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:04
- Nahlásit

AlenaD
estli se na tom podepsal Rimadyl a nebo byla příčina jiná nevím, ale když bych to mohla vrátit zpátky, tak bych byla daleko víc opatrná, netlumila bych bolest za každou cenu a šla víc po příčině, protože ten Rimadyl ti to hodně zkreslí, toho psa nic nebolí, ale to neznamená že mu nic není.
Tak to je přesně to, z čeho mám obavy, vet říká, že Rimadyl psy snášej dobře ... na netu hledám informace a hodně lidí o něm píše dost negativně ... tak právě nevim ...

AlenaD
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:06
- Nahlásit

PetraK
To je právě ten syndrom koňského ohonu, může to bejt i ten mrtvej ocas jak jsi o něm psala, ten soubor příznaků je poměrně dost širokej, od výhřezu meziobratlové ploténky, přes výrůstky na tělech obratlů až po zánětlivé změny na periferních nervech.

Tinta76
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:10
- Nahlásit

jablunka
Já bych se toho bála.Bůce ho dávám,až když vidím,že je jí hodně zle a to ona je opravdu hrdinka,vydrží strašně moc.
Mě se taky to dlouhodobý užívání právě nelíbí, akutně jsme ho občas dávali ... Nedávno jsem mu koupila Alavis Single, ale vůbec nevim, jestli je to lepší volba (finančně teda určitě) ...

AlenaD
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:11
- Nahlásit

Tinta76
Tak to je přesně to, z čeho mám obavy, vet říká, že Rimadyl psy snášej dobře ... na netu hledám informace a hodně lidí o něm píše dost negativně ... tak právě nevim ...

Náš pes ho taky snášel dobře, hlavně mu pomáhal na bolest, ale jako dlouhodobé řešení bych to neviděla. Jednorázově jo, ale stejně neodstraní příčinu.....

Tinta76
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:11
- Nahlásit

PetraK
no jestli to má takhlě nějak podobně jako Ešus, tak to je přesný- furt to číhá. U nás teda to pak přešlo, páč přeci jen ta jedna buňka co Ešus vlastní, nemá tak valnou paměťovou kartu a tím, že se to pak neopakovalo, na to zapomněl.
S tim dost souvisí to ignorování, jak jsem tady vo něm psala a Biluška napsala, že je to zrůdný ... čím vís si toho bude čék všímat, tím víc to toho psa utvrzuje, že mu něco hrozí ... A vono to tak vopravdu je ...

Tinta76
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:16
- Nahlásit

AlenaD
Jednorázově jo, ale stejně neodstraní příčinu....
Příčinu bohužel už někdy vodstranit nejde, ale zas na druhou stranu přemejšlim vo tom, jestli je lepší prožít zbytek života (i když bude kratší), v pohodě, nebo tu bejt vo trošku dýl, ale s bolestma ... Pes žije přítomností, neřeší to jako člověk ...

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 10:20
- Nahlásit

AlenaD

ty jo ale já jsem myslela, že právě ten mrtvej ocásek je taková krátkodobější záležitost ? ono to může být trvalý?

Tinta76
S tim dost souvisí to ignorování, jak jsem tady vo něm psala a Biluška napsala, že je to zrůdný ... čím vís si toho bude čék všímat, tím víc to toho psa utvrzuje, že mu něco hrozí ... A vono to tak vopravdu je ...

jojo, takhle jsme museli přistoupit i k tomu plašení u mrtvýho ocásku- kupodivu jak jsem jinak máčo, tak tohle jsem odhadla dobře a když vetka potvrdila, co jsem si myslela, tak jsme pak museli taky být za ignoranty , a to nepočítám to eldorádo s vosím píchnutím pobavili jsme půlku Jeseníků tehdy a ten vůl se uklidnil až když jsem vzala kapesník, namočila ho do potoka, přiložila na to "hrozný" zranění na zádech (páč vona se mu tam zasekla a asi ho píchla několikrát za sebou) a procítěně pronesla:"áááá, už to nebolí hošíčka!"

<< 1 ... 1836 . 1837 . 1838 . 1839 . 1840 . 1841 . 1842 . 1843 . 1844 . 1845 . 1846 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání