| Autor |
Zpráva |
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 21:06
- Nahlásit
brut
Díky za vyčerpávající odpověď.......
|
monica
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 22:37
- Nahlásit
to Martina:
Omlouvám se dopředu,celou diskuzi jsem nečetla,narazila jsem na vás náhodou. Garasone znám a moc dobře! Mám je fakt vyzkoušený. A nedám na ně dopustit. Dceři je 7,5 roku a na uši trpí od malička. Jako 3leté je jí i píchali. Takže teď kdykoliv řekne,že jí bolí ouško,kapu Garasone a je hned klid. Teď jela k babičce a kapky rovnou balím s sebou. Pro sichr.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 23:03
- Nahlásit
jablunka
není zač
Tímto Vám všem přeji pěkné Velikonoce, bohatou pomlázku a krásný víkend a hlavně zdravá ouška, nosíky atd.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 00:06
- Nahlásit
brut
prej snad bude něco jinýho ale Míše jsem prej měla kliku že jsem měla ještě krabku doma
a Garasone taky neznám....a že by byl Otobacid návykovej??mno nevím...sem kapala dlouho celkem a ani já a ani ucho jsme absták neměli
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 07:02
- Nahlásit
Martina
No to je nadělení Tak ať to kapky spraví a jste brzy fit.
A všem - krásné velikonoce
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 10:06
- Nahlásit
Ahojky zkušené matky, všem děkuji. U nás zase změna, malá má vyrážku, volala jsem doktorce, prý šestá nemoc, které předchází tři čtyři dny teploty, za 3 dny prý vyrážka zmizí. A mám kapičky Otobacid, dali mi je v lékárně s tím, že po velikonocích dodám recept. Jáááák jsou hodní. Doktorka říkala, že mi dala pamycon, protože to bylo v začátku, ale že ho mám teda vysadit a dávat jen otobacid, protože jsem jí říkala, že si začala tahat druhé ouško a byla více plačtivá. Dneska se zdá prdelka trošku lepší, ale včera večer už jsem fakt myslela, že pojedeme na ušní. Tak si to taky všichni užijte a děkuji děkuji a ještě jednou všem děkuji za rady.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 10:33
- Nahlásit
Martina
Tak to je paráda,hlavně aby jste to zvládli bez píchání.
Všem přejeme krásné Velikonoce!!!!!!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 18:26
- Nahlásit
Tak podávám hlášení o naší holčičce. Dneska je mnohem lepší než včera (nechci to zakřiknout), to se nedá srovnat. Je bez teploty celý den, občas je taková mrzutá, ale prostě už se dá zabavit, už se i směje a občas dělá blbinky. Jenom je teda osypaná. Za ouška si občas tahá, ale to taky hodně když jí tam nakapu kapky, tak to se jí vůbec nelíbí. Ještě sem hodím dvě fotky ze včerejška, když měla ty teploty a byla moooc mrzutá.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 18:44
- Nahlásit
Martina
jejda ta vypadá fakt jako marůdek malinkatej
tak jí zas pofoukej ouška a už bude klid
6 dětskou jsme měli taky..jako s estaršíma dětma..je to fakt na 3 dny a pak je klídek
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 19:16
- Nahlásit
sarax
tak jí zas pofoukej ouška
to se neboj, normálně jí šmudlám, pusinkuju víc než normálně, možná už si Dorotka říká: Už abych byla zdravá a dala mi pokoj.
Dneska už i líp baštila, včera nechtěla nic jen často prso a přesnídávku. Kaši ani polední příkrm ne. Dneska už to bylo lepší.
Ještě k tý šestý nemoci. Já ráno tvrdila doktorce, že to má na prsou, břichu a krku, teď už to má i na zádech. To je normální?
Protože v chytré knize, kterou tady študuju píšou, že vyrážka postupuje z prsou na krk a ruce. O zádech nic. Coo??
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 19:30
- Nahlásit
Martinaty mi to měli taky fšude myslím...ale už je to dlouho...hele má to ode dneška nebo od kdy vyrážku??prostě 3 dny a mělo by bejt jasný zlepšení..pokud ne val k doktorovi...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 19:38
- Nahlásit
sarax
včera večer to ještě neměla až ve tři v noci, když jsme dránili a já Dorotku přebalovala. Nejdřív jsem si myslela, že je to po tom nurofenu nebo panadolu na horečky, protože hlavní nežádoucí účinky jsou kopřivka, vyrážka atd., ale to je prý až tak po 6. dni podávání léků a tahle šestá je fakt po třech dnech teplot, takže to by odpovídalo. Vyčetla jsem všude na diskusích, že někdo to měl třeba jenom na prsou a někdo po celém těle kromě obličeje. Dorotka to má teda skoro všude, kromě obličeje a nožiček, na ručkách taky jen trošku. Tak to snad tak bude.
Jsem se všeho tak vyplesklá. Jak si tu malou šmudlu užíváme a jsem z ní "vodvařený" jak už jsem psala, tak jsem zase s těch nemocí ještě víc hotová než u holek. Tak si to tak nějak všechno víc beru či co, mám prostě větší strach.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 19:45
- Nahlásit
sarax
ještě jsem zapomněla tuhle fotku, ta je ze dneška, jak Dorotka četla, tahle knížka jí fakt baví. A jak se tváří důležitě:
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 20:10
- Nahlásit
Martina
tahle knížka jí fakt baví
no vždyt...taky sou v tý knížce krásný holčičky
my jsme taky nějaký vydřený fšecko řeším,příkrmy,kojenecký vody a tak..u dětí sem byla víc v klidu
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2008 20:22
- Nahlásit
sarax
taky sou v tý knížce krásný holčičky
jééé, děkujeme.
my jsme taky nějaký vydřený fšecko řeším,příkrmy,kojenecký vody a tak..u dětí sem byla víc v klidu
tak to jsem ráda, že nejsem sama, sssem si myslela, že jsem zralá na spešl vyšetření.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2008 12:14
- Nahlásit
Martina
sssem si myslela, že jsem zralá na spešl vyšetření.
to nééé
jinak my taky přejem krásné Velikonoce a koledovali jsme¨:hody hody doprovody já jsem malý zajíček
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 12:25
- Nahlásit
ahoj holky,
Martina
tak co Dorinka, myslím na vás.
Už jsme začali s papáním třetí den máme mrkvičku, pěkně mu to chutná. Dneska dostal květáček a řekla bych že mu chutná ještě víc. Dávám jen tak tři čtyři vrchovatý lžičky, tu skleničku máme na třikrát, dělám to tak dobře? Dr říkala že přírustky máme skvělí, ale že už máme začít učit ze lžičky. Dávám jen jednou deně mám víckrát?
sarax
máš krásnýho zajdu
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 12:51
- Nahlásit
sarax
krááásnej zajíček, jako vždy Viktorka fešanda.
Petra
dneska jsme byli u doktorky na kontrole. Takže mám kapat ještě do toho jednoho ouška, to má ještě trochu, ale jinak dobrý. Vyrážka zmizela za 3 dny, takže opravdu šestá nemoc. Dorotka už je docela dobrá, hůř teď teda spí, ale snad se to zase zlepší.
tu skleničku máme na třikrát, dělám to tak dobře?
Dávám jen jednou deně mám víckrát?
Taky jsme tak začínali. Hlavně je prej důležitý dávát třeba jen tu mrkev 3 dny, pak další zeleninku taky tři dny, aby se pak poznalo, kdyby se náhodou dětičky po něčem osypaly z čeho to bylo. Dávala jsem taky jednou denně a po týdnu jsem měla tu malou skleničku na dvakrát a pak po dalších asi 14ti dnech snědla celou. Tak nějak.
Dneska jsem se ptala doktorky jestli už můžu začít dávat nějaký ty jogurty, tak říkala, že jo, mám začít obyč. bílejma hlavně prej ne žádný jogurty ligt, pak můžu přidat nějaký ochucený. Tak si myslím, že tak za 14 dní začneme, protože teď nám bylo 8 měsíců a ty jogurty od nestle jsou od ukončenýho osmýho, tak bych začala těma.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 13:06
- Nahlásit
Nazdárek.Jenom prolítávám a všechny vás zdravím.
sarax
já chcu taky takovýho králíčka
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 14:01
- Nahlásit
abby
no jo finišuješ co???doufám že stihnu toho Zdendu zavolat než budete v ráji
králíčka už máš??aspon na cestě??nebo v plánu????
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 16:04
- Nahlásit
Martina
tak to je super že už se Dorince ulevilo.
tak mi připadá že to s Peťulkou tak nějak víc prožívám s
Martínkem to tak nebylo.
Koupila jsem moc pěknou židličku. Neonato Multiplo
http://www.autosedacky-kocarky.cz/zidlicka-neonato -multiplo-2008-nejnizsi-cena-v-cz-2/
úplně přesně tuhle
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 17:56
- Nahlásit
Ahojte všichni
Krásné fotky
Martina, Petra
Jsem ráda, že je Dorotce už lépe .
My jedli hned celou lahvičku mrkvičky (atd.) naráz.
Jogurty od Nestlé - co se mi na nich nelíbí (krom ceny ) je, že jsou sladké, že je tam cukr. Tak uvažuju nad těma bílýma v kombinaci se sladkým banánem třeba.
Musím se též už zeptat dochtory. Za týden nám bude 9. měsíců . Začala jsem už dávat i přesnídávky "od 8. měsíce".
Jinak mně před 14 dny začalo docela hodně bolet břicho a vaječníky, delší dobu už mně bolel podbřišek a přidaly se další "jakoby zánětlivé" věci, tak jsem si raději zašla na gyn. A Dr. mi udělal UV kvůli vaječníkům (cystě), vše ok, břicho též, ale dal mi jakési globule na různé bachterie co se můžou při kojení, kdyby to náhodou byly nějaké ty techtlemechtlesvině. A co... dnes jsem "TO" po roce a půl, že, dostala. Takže houby bachterie
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 20:07
- Nahlásit
Terri
Jogurty od Nestlé - co se mi na nich nelíbí (krom ceny ) je, že jsou sladké, že je tam cukr. Tak uvažuju nad těma bílýma v kombinaci se sladkým banánem třeba
taky mi tady jedna mamina říkala že je lepčí dávat bílé jogurty třeby Selský s ovocem nebo frutapurem od hami nebo to prostě míchat s přesnídávkou, že v tom ten cukr 100%není
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 20:10
- Nahlásit
Petra
taky mi tady jedna mamina říkala že je lepčí dávat bílé jogurty třeby Selský s ovocem nebo frutapurem od hami nebo to prostě míchat s přesnídávkou, že v tom ten cukr 100%není
přesně tak
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 23:00
- Nahlásit
janika
jako nešil hlavně když ti to pomůže
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2008 10:17
- Nahlásit
Terri
co se mi na nich nelíbí (krom ceny ) je, že jsou sladké, že je tam cukr
já myslela že jsem blázen fšechno hlídám a řeším..ale teda dámy pár let zpět a příprava Sunaru???bez normálních pomalu pár lžic ani ránu
Petra
Selský s ovocem
hele ten má zas dooost tuku to je lepší malinko cukru já teda nevím ale jogurty střídáme..Nestlé,Ehrmanna dětské takové ty malé a Activii bílou-sladkou i neslazenou ...
ono jakože čím větší dítě tím větší výdej energie a taky se musí doplnit
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2008 10:34
- Nahlásit
ahoj všichni, teda spíš všechny,
u nás nic moc novýho. Jen Dorotka odmítá večer kaši, tak jí chutnala a teď se u toho šklebí, sní dvě lžičky, praskne tam palec a dudá si a na kaši mi kašle. Hlad ale má, protože k prsu se přicucne a nepustííí. Doktorka říkala, že jí můžu zkusit dát i odpoledne. Podle mě je večer už utahaná a nechce se jí tou lžičkou baštit, zkusila jsem jí jí dát i do flašky a to taky nechtěla. Tak jí zatím chvilku nechám a vrátíme se k ní třeba za týden, mlíka mám dost, tak má prostě k večeři prso. Včera a dneska jsem dala bílý jogurt smíchaný s trouchou té frutapury a včera teda nic moc a dneska dopoledne mističku slupla. Má to teď s tou nemocí všechno takový trošku rozhozený, hlavně to spaní, jak jsem si libovala, tak to vydrželo týden, no ono se to zase snad poddá, hlavně, že už je zdravá. Jupíííííííííííí.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2008 10:51
- Nahlásit
Martina
hlavně, že už je zdravá. Jupíííííííííííí.
to je bezva
my zas začínáme marosit...vypadá to na trochu teploty a protivný dítě...
jinak teda bílej jogurt s přesnídávkou jí moc nejel jak to děláte že to jedí??
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2008 12:19
- Nahlásit
sarax
my zas začínáme marosit...vypadá to na trochu teploty a protivný dítě...
jejda to je dílo tyhle nemocný dětičky. Dorotka je teda taky pořád nějaká navrčená, ale tohle už svádím na zoubky, sice není nikde nic vidět, ale ručičku by tam nacpala celou, takže si myslím, že jí nějakej popolejzlá "zmetek"
jak to děláte že to jedí??
no, řekla bych, že dneska už měla hlad, takže to snědla, jinak se na to netvářila nějak jako že hezky. Třeba zítra zase chutnat nebude.
Jinak nevím jestli jsem to tu psala, Dorotka v úterý zvážená u doktorky a má 9460g. Doktorka se tvářila spokojeně, prej dítě v roce má mít 3x porodní váhu, takže můžeme mít v roce skoro 11 kg, tak to bude možná akorát. Hlavně že nám chutná.
Tak ať je Viktorka brzy fit a není moc velkej mrzoutek.
Jinak to počasí už mě pěkně s..e.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2008 12:29
- Nahlásit
sarax
Jo,finišuju a vůbec mě to nebaví.Už,aby to bylo za náma.
|