| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2008 15:23
- Nahlásit
Martina
tak dej vědět..je fajn že ti doktora dojede..u nás jen velmi výjimečně....což je votrava..někdy by se to hodilo....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 07:34
- Nahlásit
sarax
Tak máme zánět středního ucha, není to na píchnutí, zatím kapeme kapičky, prý je to v začátku, že by to měly antib. kapičky rozehnat. Má už třetí den teploty, tak říkala, že ještě dneska by mohla mít, ale že už by měly ustupovat. Kdyby se to nějak zhoršilo o víkendu, tak máme jet rovnou na ušní, napsala mi dopředu doporučení a říkala, že většinou když to píše dopředu, tak není třeba. Tak nám držte palečky ať kapičky zaberou a nemusíme s prdelkou na píchnutí. Ach jo.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 10:14
- Nahlásit
Martina
chudinka ... jsem si něco ze zánětama stř. ucha užila, hlavně ať kapičky zaberou a nemusí na píchání
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 10:46 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Martina
ty jo
tak to je mi jí líto a palce samo držet budem...pofoukej jí od nás ouško a dej vědět jak vypadá a co teplota a tak...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 11:18
- Nahlásit
tak se nic nějak nezměnilo. Teplota od rána 38, a vrčíme vrčíme i když se chováme, tak nic nepomáhá. Chvilku se něčím zabaví, ale není to prostě naše vysmátá Dorotka. Kapičky kapeme od včerejšího poledne,takže je brzy na nějakou změnu. Teď jsem měla radost, že usnula, že se z toho trošku vyspí a po deseti minutách vyspáno. Takže je taky dost unavená jak nespí, protože ani v noci toho moc nenaspala.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 11:43
- Nahlásit
Martina
u nás to propuklo vždycky takovou silou, že se ouško muselo píchat... nakonec Honza skončil na ušním v nemocnici ( to když už mu uši píchli po 40cáté), kde zjistili zánět kostí. Naštěstí zabraly cílený atb, jinak mu sekali kost za ušima.
Jediné co se nám osvědčilo, byly obklady... teplejší, ale ne vyloženě teplé a pak taky nepokládání hlavičky na bolavou stranu.
Držím palce, ať nic z toho nepotká vás... kdyby jsi měla jakékoliv pochybnosti, tak Dorotku zbal a jeď hned na ušní ( aby nedošlo k poškození bubínku)
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 11:50
- Nahlásit
Martina
Tak máme zánět středního ucha, není to na píchnutí, zatím kapeme kapičky, prý je to v začátku,
Tak to vám ani malinko nezávidím,že posíláme pofoukáníčko.
A co máte za kapičky???Pokud jste to chytili opravdu v počátku,tak je na to výbornej Otobacit,ale to nejsou ATB,ale je v nich nějaký kortikoid a analgetikum.A zabírá téměř okamžitě.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 11:53
- Nahlásit
jablunka
,tak je na to výbornej Otobacit
¨se prej už nedělá?? mě to taky zabralo jako jediný....
Martina
chudina malá..to je fakt nejhorší jak sou ještě malý a bulej a nevysvětlíš jim to...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:35
- Nahlásit
brut
Jediné co se nám osvědčilo, byly obklady... teplejší
teplejší jo? všude píšou, že se má dát studený obklad, já teda nedávám žádný.
kdyby jsi měla jakékoliv pochybnosti, tak Dorotku zbal a jeď hned na ušní
jj, počítám s tím. Nejhorší, že musíme jet až do Jihlavy (od nás tak 40 km), protože tady je nemocnice na úúúplný h....o. Postupně zavírají všechna oddělení, pohotovost stojí taky za dvě věci, takže mě včera doktorka upozorňovala, že rovnou Jihlava, než se tady někde s někým dohadovat. Fakt to zdravotnictví to je děs a jak mám takovou depku, tak bych je tam všechny nakopala do pr....
jablunka
A co máte za kapičky???
máme Pamycon, mám dávat 4x denně 2-3 kapičky.
sarax
mě to taky zabralo jako jediný
nestrašte, že tyhle nezaberou.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:37
- Nahlásit
Martina
máme Pamycon,
hmm tohle nám dala mudr nějaká cizí tedka do nosu..a teda moc to Vikince nepomohlo....tak nevím no..třá do uší sou lepší
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:48
- Nahlásit
sarax
do nosu..a teda moc to Vikince nepomohlo
švagrová je měla pro Emičku taky do nosu a taky nebyla spokojená.
Tak zkrátka první větší rýma a hned ucho, takže na to bude asi háklejší jako nejstarší holka, přitom jsem tak poctivě odsávala, no ale teď už s tím nic nenadělám buď to ustoupí nebo vyrazíme na ušní.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 12:53
- Nahlásit
Martina
jako nám pomohl Sinupret..jen nevím jestli by ho Dorotka už mohla..krásně naředil rýmu a vzhledem k tomu že fakt smrkáme tak to jde líp..zrovna se vysmrkala do slona
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 13:17
- Nahlásit
sarax
se prej už nedělá??
My ho dostali asi před měsícem......
Martina
máme Pamycon,
To jsou ATB,my je měli do očí a nosu.
přitom jsem tak poctivě odsávala
O tom odsávání to není,každej ušař ti řekne,že je hlavní z té dírky co je na té straně bolavé ucho,nesmrkat na sílu,tudíž ani neodsávat,ale je lepší pořád rýmu ředit a já jsem taky max spokojená se Sinupretem.A pak do nosu Mar Plus,nebo Sterimar,modrej nebo hnědej,ten hnědej je s mědí,když je rýma taková ta hnusná,žlutozelená!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 13:49
- Nahlásit
Martina
teda nechci být moc velký skeptik, ale Pamyconu moc nevěřím a to kor do uší.... je spíš do nosu a ne moc účinný
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 13:59
- Nahlásit
brut
no nám nepomohl ani do nosu...ten Sterimar a Sinupret mi přišli lepší
jablunka
My ho dostali asi před měsícem......
utíkej tam jak ti ho napsali a nech si napsat ještě..chci taky :
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 14:14
- Nahlásit
sarax
utíkej tam jak ti ho napsali a nech si napsat ještě..chci taky
Heleď,mi to nedalo a volala sem naší mudr a Otobacit je normálně k dostání na recept! Gde ti řekli,že se už nedělá?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 14:31
- Nahlásit
jablunka
je hlavní z té dírky co je na té straně bolavé ucho,nesmrkat na sílu,tudíž ani neodsávat,
no teď už rýmu nemá, takže neodsáváme ani nekapeme do nosu.
brut
Pamyconu moc nevěřím
hm, tak uvidíme.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 14:49
- Nahlásit
jablunka
náš dr na ORL mi ho napsal a v lékárně ho neměli v počítači..několikrát po sobě...jako doktor mi ho psal taky...ale lékárna mi zjištovala že se doprodávaj zásoby a nedělá se už...stejně jako imudon že
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 14:54
- Nahlásit
sarax
.stejně jako imudon že
To nevím,ani vlastně nevím na co je,ale mě teď dr řekla,že je to zase nějaká fáma,že ho spíš začnou prodávat pod jiným jménem.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 15:09
- Nahlásit
jablunka
počki co že je fáma????
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 15:16
- Nahlásit
jablunka
S tím Otobacitem....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 15:50
- Nahlásit
holky ještě dotázek volala jsem kámošce a ta mi říkala, že má možná nějaký zbytech těch kapiček doma, že by mi je přivezla. Myslíte, že bych je mohla kapat i k tomu pamyconu. Pamycon jsou antibiotika a ten otobacit jen k lokálnímu umrtvení, tak to by se snad nemělo nějak kousat ne? Nebo myslíte, že je bez porady s mudr. nemám dávat??
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 16:43
- Nahlásit
Martina
Vůbec to neva,ale jen jestli je měla v lednici.A než je malé budeš kapat,ohřej je trošku pod teplou vodu,na tělesnou teplotu.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 18:35
- Nahlásit
jablunka
tak všechno jinak, sice je doma našla, ale prošlé, takže nemáme nic. A mluvila jsem s jednou zdravotní sestřičkou, tak mi taky říkala co píšeš ty, že to neva, ale pokud bysme prej jeli někam na to ušní, tak se nemám zmiňovat o tom, že jsem je kapala, že prej to nemají doktoři rádi, že to nějak zkresluje výsledky toho nálezu.
než je malé budeš kapat,ohřej je trošku pod teplou vodu,na tělesnou teplotu.
tak teď mám prosím ještě jeden dotaz. Fakt si připadám jak magor, ale snad chápete ustrašenou matku. K tomu pamyconu mi řekla v lékárně, že je mám uchovávat v lednici. To je mám vždcky když je vyndám z lednice taky ohřát na tu tělesnou teplotu, kápnout a pak zase zpět do lednice??
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 18:41 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
Tohle jsem našla na jedné diskusi, kopíruju to sem:
Vážení přátelé, jako ušařka a člověk, který měl též problémy s ušima,si dovoluji tvrdit,že Otobacid pro preventivní a domácí léčbu je zcela nevhodný.Otobacid patří mezi kapky se silnými,až návykovými účinky.Pro preventivní léčbu jsou nejvíce vhodné kapky Garasone.Mám to vyzkoušené sama na sobě a svým pacientům dávám tuto léčbu také.Garasone jsou vhodné při výtoku z uší(bezbolestném) i například po operacích či zánětech.Otobacid bych preferovala, kdybych jela třeba jela s dítětem daleko na dovolenou,nemohla se dostat k lékaři a dítě mělo velké bolesti.Věřím, že prvotní účinky se vám zdají dobré, ale pokud můžete, těmto kapkám se vyhněte, a rozhodně nepoužívat jako PREVENCI!!
Znáte někdo ty kapky Garasone??? Teď jsem našla, že je to oftalmologikum, otorinolaryngologikum, kombinace kortikosteroidu a antibiotika a hlavně jsou od 8 let, takže to se ná s stejně netýká.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 20:20
- Nahlásit
sarax
doprodávaj zásoby a nedělá se už...stejně jako imudon že
on se nedělá imudon? Honza ho mívá předepsaný.....a zabírá i Martinovi
Martina
moc ti nepomůžu... my nikdy do oušek nic nekapali ...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 20:35
- Nahlásit
Martina
Jenže ty už to jako prevenci neber,u vás už je problém jasný.
Znáte někdo ty kapky Garasone???
Bohužel o nich slyším poprvé.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 20:36
- Nahlásit
brut
on se nedělá imudon?
Na co se používá.......vůbec nevím?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 20:40
- Nahlásit
Martina
To je mám vždcky když je vyndám z lednice taky ohřát na tu tělesnou teplotu, kápnout a pak zase zpět do lednice??
Taky,jinak to pro to ucho i malou musí být šok.A Pamycon má po naředění trvanlivost jen6-7 dní,tak potom klíďo vyhoď.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2008 20:49
- Nahlásit
jablunka
imudon je imunostimulant ... obsahuje směs antigenů z mikrobů, které jsou nejčastějšími původci onemocnění v dutině ústní. Působí protizánětlivě a zvyšuje obranyschopnost proti infekcím, působí tedy imunostimulačně, povzbudivě na imunitní systém ... toť letáček z právě načaté krabičky
|