Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Martina
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 20:36
- Nahlásit

Terri
Ale řekla jsem mu, že jste je všechny dostaly
tak pozor pozor jááá ne, ani u jedný, ale to bude tím, že šaty nenosím, neb nemám hezkou figuru ani na kalgoooty natož na šaty, takže jsem po nich nijak naprahla. Já nejradši dostávám prachy a koupím si za to co chci. Jenže pak když to uvalím v sámošce za dvě igelitky žrádla, tak mi to rve srdce. Kvůli tomu bych pak ty šaty možná nosila.
Petra
prosím tě platí se za to něco???
já jen teda z doslechu: něco hradí pojišťovna, nevím teda kolik pokusů přesně, ale pak už si to hradí každý sám, prej něco kolem 30 tisíc jeden pokus. Ale co je na tom pravdy fakt netuším, říkala mi to před lety sousedka. Ale třeba kecá.

Martina
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 20:38
- Nahlásit

jira_hera
že tenkrát to bylo nějak kolem 30.000,-.
no vidíš, tak možná sousedka nekecala.

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 20:43
- Nahlásit

Baby, nestraste ma s tymi cenami

Martina
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 20:46
- Nahlásit

pigie
nemysli hned na to, že to nepůjde a budeš platit. Někdy je to dřív jak nový boty.

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 21:03
- Nahlásit

Martina
nie je nas pripad to s tymi botami. Ale je fakt, ze este nehadzem flintu do zita

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 21:15
- Nahlásit

Martina
tak pozor pozor jááá ne, ani u jedný
jsem si jaksi všimla, že hodně z vás je nedostalo, tudíš jsem musela drobně mystifikovat....
Jenže pak když to uvalím v sámošce za dvě igelitky žrádla

Martina
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 21:27
- Nahlásit

Terri
tudíš jsem musela drobně mystifikovat
dávej si pozor na to když věta začíná: hele ženský na diskusi psaly, že ....., to už se můj chlap uculuje a puberťačky válí smíchy, , jenom Dorotka mě chápe, fakt takto větu už nezačínám. Začnu třeba, sssem četla, říkali, slyšela jsem apod.

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 21:35
- Nahlásit

no k šatům...můt prvootec
by je i koupil..a taky to proběhlo..ale páč jsme byli s čoklem na táboře zoubek našla mladá a šaty dostala dvoje
Martina
hele ženský na diskusi psaly
nooo u nás se teda tomu nesměje bere to vážně páč jinak já zuřím

pigie
hele ceny neřeš kamarádka měla po 13 letech už i vyřízenou adopci...a když jim schválili a přidělili mimi otěhotněla..mimčo si nevzala..ne že by nechtěla hned dvě ale bylo jí řečeno že na malé miminka čekají davy lidí...
tímto chci říct že nejhorší je stres a přemejšlení o otěhotnění...nervy dělaj někdy věci

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 21:51
- Nahlásit

Martina
sarax
dávej si pozor na to když věta začíná: hele ženský na diskusi psaly, že .....,
také začínám "jsem četla, slyšela"... a pak dodám "zkušené matky z diskuse říkaly..."
Stejnak ty šaty nebudou, dyk by mi ve skříni shnily
tímto chci říct že nejhorší je stres a přemejšlení o otěhotnění...nervy dělaj někdy věci
přesně tak .....

sarax
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 21:53
- Nahlásit

Terri
dyk by mi ve skříni shnily
mno ale já chtěla třá vestu od Gappayů

brut
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2008 23:04
- Nahlásit

Terri
gratuluji k prvnímu zoubku

O šatech mi ani nemluvte... ještě dneska je mám slíbený, ale asi si budu muset počkat na ségřiný děti nebo na vnoučata

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 07:23
- Nahlásit

Ahoj.

IVF není rozhodně zdarma, ani ty tři cykly.
Minimálně se doplácí na léky - 5000
Dále není hrazený nic spojený s mužskou neplodností, takže ICSI (vstříknutí jediné spermie do vajíčka, užívá se často i u neplodnosti bez příčin) stojí podle centra od 7000-10000,
pak jsou takový radůstky jako prodloužená kultivace (rozhoduje lékař podle vývoje zárodků), asistovaný hatching, zamrazení, transfer rozmražených zárodků, katetr....
Pojišťovna uhradí částečně léky, pak vyšetření, narkozu, atd.
Takže většinou hrazený cyklus vyjde pár na cca 20000. Někdy i víc, když maj velkou kliku, tak na 15 tisíc.

jira_hera
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 07:43
- Nahlásit

fromeli
Ty bláho, tak to mám kliku, že se mi podařilo otěhotnět před sedmi lety, tehdy to ještě platilo tak, jak jsem psala. Chodila jsem do CAR u Apolináře a platila jsem pokaždé akorát za ICSI těch cca 6.000,-. Tenkrát fakt byl ten základ zadarmo ( kompletně hrazený pojišťovnou ), včetně léků na podporu tvorby vajíček a pregnylu a utrogestanu - ty nám dávali přímo v CAR - platilo se tudíž jen to, pro co jsme museli chodit do lékárny ( v našem případě ty pipety ). Akorát při posledním cyklu jsem platila ještě nějaké další injekce ( pro ty jsem musela taky do lékárny ), které mi byly aplikované po transferu ( jména si nepamatuju ), ty mi při předchozích cyklech nedávali. Taky je fakt, že mi nikdy nic nemrazili, protože jsme dali dohromady s bídou ty tři transferované zárodky. Ujal se jen jeden při posledním cyklu a díky bohu za to. Holt jak koukám, časy se mění

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 07:48 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Jira_hera, tak ono dneska léky jsou asi zase dál (lepší efektivita, míň vedlejších účinků, ikdyž stále hodně), navíc se dávaj v perech, takže asi "příjemnější" aplikace. Dneska se mám dojem platí i za utroš, tedy doplácí.
jinak, když jsou tři vajda, tak se prodloužená kultivace nedělá a není ani co mrazit, takže to máš hned o 10 tisíc míň.

jira_hera
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 07:53
- Nahlásit

fromeli
Aha, no jde to pořád dopředu. Taky je fakt, že se daleko víc doplácí i za jiné léky atp.
Terri
Ježiš, zapomněla jsem pogratulovat k prvnímu zoubku Štěpánovi vyrostl první zoubek až v osmi měsících, kdy Vojtovi si nepamatuju. Štěpán si musel na zoubky tak dlouho čekat a pak se mu podařilo ještě před druhým rokem si dva přední horní vyrazit. Zatím je nemá a nemá ještě ani žádný zub vypadlý, ani se mu nekýve, zatímco jeho stejně stará kamarádka už má všechny přední zuby vyměněné - Andrejce narostl první zoubek v pěti měsících.

Petra
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 08:21
- Nahlásit

fromeli
jira_hera
tak nakonec asi opravdu švagrová neke, měla něco v marazáku a i tak to trvalo dlouho takže asi opravdu platila hodně, u pvní dcery(8let) říkala něco kolem 80 000,- a kolik u syna 3roky nevím

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 08:29
- Nahlásit

Petro, pokud jim to trvalo dýl, nešlo to na první IVF a třeba tam byl i nějaký potrat, tak jim mohli nabídnout i PGD (genetickou diagnostiku před zavedením zárodků), no a jen tohle samotné stojí 38 tisíc + další náklady a hnedka jsou bez problémů na 80 tisících.

Petra
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 08:41
- Nahlásit

fromeli
já jsem se na to ptala poněvač moje švagrová s tchýní jsou tak trochu kecky, a v okolí není nikdo kdo by byl na umělém a kdo by jí to mohl potvrdit že nelže, (ona ráda aby byla důležitá)

A ty máš děti? kolik a jakého pohlaví a stáří no šup něco napiš do naší drbárny o dětech a hoď i foto, mi se tady známe přes dětičky celkem dobře

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 08:45
- Nahlásit

Petro, bohužel zatím ne a bohužel mám info o IVF z první ruky. Muž má hodně sníženou plodnost, takže zatím bojujem.

brut
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 08:54
- Nahlásit

fromeli
ahojky, už jsem si říkala, kam jsi nám zmizela..... koukám, že problém opravdu nastal, tak držím palce,ať se vše podaří
koukej se tu zase objevit, chybí mi tvoje bylinkové rady Co špageta?

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 08:57
- Nahlásit

Brut, no já to sleduju očkem stále, ale tak nějak se zjištěním od podzimku srovnávám, ubíjí mě čekání na všemožné testy, výsledky atd. tak jsme ráda, že mám energii na přežití
Problém jsem čekala spíš u sebe a byla na něj připravená a ono ejhle, rána z druhé strany. Tak uvidíme, jestli klokan přiletí na vánoce

Špageta se má fajn, chtěla bych se mít jako ona

Petra
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 09:02
- Nahlásit

fromeli
vydržet a věřit,
moc a moc vám držím palce, ale uvidíš že se to povede.
Omlouvám se že jsem se tak zeptala, ale netušila jsem

brut
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 09:03
- Nahlásit

fromeli
to neznáš...."zákon schválnosti"? Ono je těch problémů u chlapů čím dál víc, teda alespoň podle posledních studií. Kam chodíte ...do Podolí, k Apolináři nebo jinam? Naši kamarádi taky tohle všechno podstoupili a vím, jak čekání těžce trávili a prožívali. Chyba je taktéž na straně otce.
Tak to budu držt palce obzvlášť pevně, ať klokan přiletí pod stromeček

jira_hera
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 09:11
- Nahlásit

fromeli
Nevěš hlavu, hlavně musíš být v pohodě, i když vím, jak je to těžké. U nás to bylo stejné, nevím, jak moc měl muž sníženou plodnost, ale měl. Do centra jsme chodili téměř 3 roky, než se zadařilo. A podívej dneska, čekám třetí, přičemž druhé a třetí přišli nečekaně, přirozenou cestou. Tak hlavu vzhůru a ono to určitě přijde.

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 09:35
- Nahlásit

Chodíme do Pronatalu. Jsme tam od října a teď už jen čekáme na výsledky genetiky, protože jinde nenašli důvod té katastrofy u manžela. Jestli z nich výsledky vytluču (už je to 10 týdnů), tak se na to v březnu můžem vrhnout a uvidíme.

Petro, v pohodě, to nemůžeš vědět a navíc je to dneska tak běžný, že mi to ani nepřijde.

jira_hera
ono to u nás není ani na inseminaci (IUI), takže jako echt blbý, ale na ICSI to stačí. Tak uvidíme.

brut
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 09:41
- Nahlásit

fromeli
Tam chodili taky ..... a výsledek genetiky dostali až za tři měsíce ( prý je toho moc). Mimčo nakonec mají..... po téměř čtyřech letech, kdy už vše vzdali
Hlavně buď ty v klidu, protože podvědomí je děsná věc a jak víš, tak ovlivňuje kde co.
Ne aby jsi se nám zase ztratila.......

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 09:47
- Nahlásit

brut
v klidu se snažím být, momentálně jsem ve stavu, kdy už prostě chci vědět výsledek, chci mít po stimulaci (na hormony obvykle reaguju dost hustě, takže si manža užije, uvidí zač je toho loket ), chci mít po transferu a vědít ten výsledek. Pro mě osobně je nejhorčí to čekání, ty procedury a vyšetření člověk v pohodě ustojí, ale když řeknou 6-8 týdnů a ono je to 8 a nic, 9 a nic, 10 a.... tak to je trochu na hlavu. Ono by se nic katastrofálního nestalo, jen bychom zase prošvihli další měsíc.
Už mám za sebou i předoperační vyšetření u mého "oblíbeného" praktika to byla taky věc, ani mi nezměřil tlak jen poslal na krev a EKG, měl kliku, že za to nechtěl poplatek

brut
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 10:01
- Nahlásit

fromeli
to čekání je fakt na hlavu.....zkus to zaurgovat, třeba výsledky jen "zapadly"

Už mám za sebou i předoperační vyšetření u mého "oblíbeného" praktika to byla taky věc, ani mi nezměřil tlak jen poslal na krev a EKG, měl kliku, že za to nechtěl poplatek
a jéje, takže žádná změna ..... jsem myslela, že jsi našla někoho jinýho

fromeli
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 10:04 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

brut
no zatím ne. Zatím jsem jen změnila gyndaře Naštěstí moje máti hypochondr tlakoměr vlastní, takže o tlaku mám představu

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 10:06
- Nahlásit

Děkujeme za přání k zoubku Na gappayáckou vestu se "šaty" taky vztahují?

Petra
Nedávno byl v Tv pořad o "dětech ze zkumavky" a také tam říkali, že je hodně klamavé říkat že první tři pokusy jsou zdarma...což je sice pravda, ale ty poplatky okolo se vyšplhají do různých výšin.

Fromeli
Držíme pěsti

<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání