| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 10:40
- Nahlásit
Maya
chudaci zelvy dej si do chytryho telefonu opakujici se udalost do kalendarre
kachna_
tak supr, ze jsi ji dala
supeeeeer, ze auti ma technickou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 10:43
- Nahlásit
kachna_
tak to gratuluju ke zkoušce i k autu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 10:46
- Nahlásit
cernej caj
dej si do chytryho telefonu opakujici se udalost do kalendarre
to by mi bylo houby platný, protože telefon obvykle doma zapomenu v tašce a tam by si mohl vyzvánět do aleluja aniž by ho někdo slyšel
u mě prostě klasika ceduli někam viditelně
snad si časem zase zvyknu, že i když morče nemaje je nutný denně jít narvat něco k žrádlu na louku
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 11:36
- Nahlásit
Parádička a můžem poděkovat hlavně místní "podnikatelce"
http://usti.idnes.cz/potize-s-neprizpusobivymi-na- sluknovsku-fgk-/usti-zpravy.aspx?c=A140519_2065946 _usti-zpravy_alh
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 11:36 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
rumštajn
kachna_
gratuluju seš močikovná, ne jak někdo
čekám, kdy se virus zdraví a školní úspěšnosti začne šířit přes net!
PetraK
moc držím palce, at je maminka brzo fit, určitě bude!
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 11:37
- Nahlásit
Maya
který teda neječej
tak je zkus naklikat aby ječely
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 11:37 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
nebo si porid to morce
sem dneska huste k obedu prisla... uz mam malo penez na karte tak sem si rikala, ze si dam jen polivku (vyvar), salat a tvarohovy buchty jako zakusek a prisedla sem ke kolegum a kolega gulasovku a kureci stehno se zeleninou bez prilohy (takhle si to davam i ja)... a my sme tam oba dojedli tu polivku a on se diva na ty buchty, jestli to prej nechcu vymenit, ze je z ty gulasovky plnej
denyk
tvl to je sila...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 11:39
- Nahlásit
Maya
cernej caj
tak si rikam, ze kdyz za to vyhodim prachy, treba aspon to me namotivuje,
no nevim, u mě by to asi nefungovalo, zvlášť těch pár korun za knížku
moje zkušenostě jsou, že je spíš potřeba, když se čékovi nic nechce, trochu se zastavit, vydechnout, víc se vnímat a zkusit vyřešit příčinu, co táhne dolů a bere radost z činnosti.... nakopávání se nasílu k dalším úkolům, když se do nich nechce, fungat může, ale taky může čéka jen víc vysát a zdeptat, že to jako nedává a je k ničemu (narozdíl od imaginárních vzorů z motivačních knížek
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 11:55
- Nahlásit
denyk
tak to je masakr a průser. Nešlo by to ještě nějak řešit?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 11:56
- Nahlásit
Vero
já se snažím příčinu řešit, ale na druhou stranu se cítím hrozně, protože už přes půl roku nedělám fakt vůbec nic se sebou a vnímám to dost negativně, cvičit sem byla snad 3x od vánoc... navíc jak teď ještě bych měla obíhat úřady tak třeba si žádnej program nenaplánuju že půjdu na úřad a pak na to nemám chuť a dělám kulový
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:01
- Nahlásit
Dělá to tady ta krafka, o které jsem vám psala, jak potopila toho mého kamaráda (dělal jí střechu na té restauraci) nakonec měli soud je to 14dní, on to prohrál, odvolat se nelze, byl to rozhodčí soud. Musí zaplatiti necelých 300tisíc, nejlépe ihned, protože mu denně naskakují penále,
Je to taky ta samá, která dělala ty prasárny, když jsem chvilku
chodila s tím klukem co má tu dcerku....
P*chá s právníkem, ten jí tohle všechno radí (páč ona je blbá jak vidle) takže koupili pár baráků a bytovku.
Prostě prachy nic jiného jí nezajímá....
Hodně lidí říká, že jí stejně jednou najdou někde zahrabanou....
|
Vero
Člen |
- Nahlásit
cernej caj
tak ono pohyb trochu pomáhá i psychicky, to jo, ale nelam to přes koleno, jakože motivace bude hlavně že je hrozný, že nic nedělám... někdy čék fakt potřebuje vypustit všecko a pak zas začne, až je líp. já když mám depku, taky dlabu na cvičení, dokonce i když pomáhá z té depky.
|
Maya
Člen |
- Nahlásit
denyk
tak je zkus naklikat aby ječely
ty woeee
Vero
zkusit vyřešit příčinu, co táhne dolů a bere radost z činnosti
no jo, jenže ta příčina taky může být nevyřešitelná a co pak?
jinak souhlas, že jít do toho silou asi nic moc, ale ta druhá varianta kdy se jen tak plácáš na dně taky nic moc
znám lidi, co to řešej energeťákama a geriavitama apod., prej to dost pomáhá, ale jak to vynecháš, seš zase tam kde předtim
cernej caj
nebo si porid to morce
živej alarm ale to sna radšii ani ne a dioufám, že nikoho nenapadne mi ho dát k svátku nebo narzkám co mám za chvíli
jinak sem si stáhla to spotify do tlf a je to jak sem si myslela, se tam přihlásím a mám tam ty playlisty atd., pprostě je asi jedno odkus se tam přihlásíš, dokonce pod účtem je i přehled všech písní co jsem si pouštěla kdybych si je asi chtěla pustit znova, co z toho funguje offline zatím nevím, tady v práci to zkoušet nebudu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:03
- Nahlásit
denyk
Parádička a můžem poděkovat hlavně místní "podnikatelce
ono je to i tom, že tihle lidi dostávají na ubytování skoro 20 tisíc na měsíc, takže pupmpnout je o ně je kšeft jak prase, o tom moc dobře vědí i tady v Praze třeba majitelé ubytoven
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:04
- Nahlásit
A mám teda super zprávu, že kamarád s tou depresí šel konečně k psychiatrovi...ten mu řekl, že přišel né za 5minut 12 ale ve 12.
Já si to myslím také, ále první krok udělal, což je super
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:06
- Nahlásit
Maya
no jo, jenže ta příčina taky může být nevyřešitelná a co pak?
pak to je dost na hovno, no.
čék si může akorát tak zvyknout. nebo nezvyknout.
nebo změnit svůj postoj k tomu (pokud to je možný, u všeho není).
a pak je řada věcí, který čék dokáže vyřešit v jiné životní fázi, nebo s něčí pomocí zjistit, že to řešit přece jen jde, jen neviděl jak... to záleží....
někdy je to prostě jen na hovno no tak snad to není případ čajdy ani tvůj.....
znám lidi, co to řešej energeťákama a geriavitama apod., prej to dost pomáhá, ale jak to vynecháš, seš zase tam kde předti
no, právě.
já nikomu neradím, co má dělat, jen moje zkušenost s tím jít nasílu do aktivity je blbá a i pokud jde o lidi z mýho okolí, spíš blbá. někdy je potřeba i to se na tom dně poplácat, než zavírat oči před tím a utíkat do aktivity. ale samozřejmě každej to má jinak, podle problému i své povahy, aktivista to bude mít zas jinak než introvert jako já
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:07
- Nahlásit
Maya
ubytování skoro 20 tisíc na měsíc
ano o to jde, já vím.
Ale prý s tím bude vláda něco dělat....ikdyž nevím, jestli se
toho dožijem
k svátku nebo narzkám co mám za chvíli
pošli adrés, pošlu dvě aby se v krabičce nebály
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:16
- Nahlásit
denyk
že kamarád s tou depresí šel konečně k psychiatrovi
tak to je super
ale stejně by mě zajímalo, jak se pozná, že už je ta depka na psychiatra, jako znám pár lidí, kteří se takhle v tom plácaj už docela dlouho, ale všichni svorně tvrděj, že na doktora to neni
denyk
pošli adrés, pošlu dvě aby se v krabičce nebály
kdepak, jen si je nech, sirény
Vero
aktivista to bude mít zas jinak než introvert jako já
tak to určitě, každý to asi řeší po svém
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:18
- Nahlásit
Maya
je ta depka na psychiatra
přestal komunikovat s lidma, několikrát týdně se chtěl zabít,
když nemusel nevylézal z bytu, několik měsíců téměř nespal.
kdepak, jen si je nech, sirény
čkodááá
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:19 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Maya
ale stejně by mě zajímalo, jak se pozná, že už je ta depka na psychiatra, jako znám pár lidí, kteří se takhle v tom plácaj už docela dlouho, ale všichni svorně tvrděj, že na doktora to neni
podle mě kritérium je podle osobního postoje k psychiatrickým lékům.
já za sebe podle svýho postoje bych volila spíš psychologickou pomoc, pokud to čék nezvládá, ale není to tak, že by ráno nevstal, neumyl se, nebyl schopnej v práci pracovat.
tohleto přestal komunikovat s lidma, několikrát týdně se chtěl zabít,
na psychiatra už jednoznačně je a už docela po 12.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:19
- Nahlásit
denyk
no to je fakt sila, tyjo. to je hrozny, co ty lidi ve jmenu penez udelaj a to jeste dyz jich maj plnou prdel a resit by to nemuseli...
Vero
me pohyb moc nepomaha, bohuzel. krome tech vyletu jeste...
Maya
nejsem si jista, ze energitak by te vylecil z deprese... a co sem zasla k tomu doktorovi, tak me tam ted chce honit 1xza 14 dni misto puvodniho 1xza mesic... takze navic jeste v praci hafo problemu s tim a nahrazovani...
jenze me se nezda, ze chvilu nic nedelat je supr, se mi spis zda ze su lina a neschopna a delam kulovy. proste to neni ani tak, ze bych zbirala silu, ale uz mi ze me samotne neni dobre jak su pohodlna a zdechla a nedelam nic, vubec se donutit jit do prace a v ni neco delat je nadlidskej vykon ale hypo se za me sama nezaplati.
denyk
tak to je kamarad borec, je hrozne tezky se k tomu odhodlat a ten krok udelat a jak se rika, nikdy neni pozde, i kdyz prisel ve 12 tak je dulezity, ze to zvladl
pošlu dvě aby se v krabičce nebály to by byla prca ja jeji adres mam kdyz sezenes krabicku
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:25 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
cernej caj
hele ale to je typický, že člověk v depresi nebo vyhoření se obviňuje z lenosti a zdechlosti a tím si tu depku prohlubuje.
pokud jsi vynechala aktivity a stejně sílu nenabíráš, tak ti prostě není psychicky dobře a je to asi hlubší, nebo vyžadující víc času.
když sotva se donutíš chodit do práce a něco tam udělat, tak samozřejmě nemůžeš ještě pak běhat městem po nějakých cvičeních a tak, to dá rozum. to je podle mě sebezáchova, abys udržela energii na to základní, ne nějaká lenost.
hele chodíš ještě k tomu psychologovi?
edit- a zas, mě osobně docela pomohlo si přestat vyčítat fáze, kdy nic nedělám, páč když jsem si je vyčítala, tak mi nemohly pomoct.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:30
- Nahlásit
denyk
přestal komunikovat s lidma, několikrát týdně se chtěl zabít,
tak to je hustý, tak to pak asi je to jasný
cernej caj
nejsem si jista, ze energitak by te vylecil z deprese
to ne samozřejmě, ale prej když se právě v tom stavu kdy se ti nich nechce, tak to nakopne, prostě to dodá energii a člověk se trochu zmátoří něco dělat, samo ne po vypití jedný plechovky, musíš to pít nebo brát ten geriavit furt
ja jeji adres mam kdyz sezenes krabicku
tu už si určitě vyhodila
ale nějaký plyšáky poštou poslat můžete
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:31
- Nahlásit
Maya
to ti řekne každej, protože to je nemoc, kterou si neuvědomuješ, takže buď máš prostě špatnou náladu ale řekneš tomu depka abys jako dodal na významu tomu, že je to teď fakt na pytel, nebo máš fakt depresi a to prostě sám není člověk schopnej moc rozpoznat...
Vero
jo, chodim. sem tam byla 3x a minule se rozhod, ze navstevy po mesici nestaci
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:31
- Nahlásit
Hlásím, že jsme dneska zvládli dojít do zverimexu mám z toho druhé vánoce a vyžraný pamlskovník Ale teda rozdíl mezi tím, jak se Adamovi chtělo ten svůj strach řešit minulý týden a dneska je fakt propastný, mám z ně radost
Miluše včera málem zabila Sisinu. Vidím v tom jediné plus a to, že Honza konečně poslouchá, co mu říkám, že si myslím, že by měl dělat a nebagatelizuje to...
kachna_
Mááááám zkoušku
Gratuluju!!!
k čemu by mi tak v profesním životě personalisty mohlo být, že umím vypočítat hrubou míru novorozenecké úmrtnosti a index plodnosti?
Spočteš si, jestli budeš mít za dvacet let koho přijímat?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:34
- Nahlásit
birma
sikulky to je fakt supr, za chvili tam budete chodit zas jak driv
tyjo, to je blby ze se ty psi tak nedavaj
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:34
- Nahlásit
Vero
ono mnohem horší je když ti tu lenost vyčítá okolí
jinak si myslím že i pomáhá si udělat nějakou malou radost, něco si koupit, co člověk až tak nepotřebuje a tak
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:35
- Nahlásit
cernej caj
sem tam byla 3x a minule se rozhod, ze navstevy po mesici nestaci
ale tak zase to je lepší když tam budeš častejc ne?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:42
- Nahlásit
cernej caj
to je blby ze se ty psi tak nedavaj
mi přijde, že to neni ani nějakej problém mezi holkama, jenom Miuše má nějaký vnitřní pnutí, tak provokuje Sísu, tý se nechce blbnout, tak se ohradí a protože Miluš je jak bedna dynamitu, tak to dopadne takhle
blbý je, že to celý znám z doslechu, holky jsem neviděla už skoro 2 roky. Potřebovala bych tam bejt, protože takhle mu sice poradim obecný věci, ale nemám jistotu, že on chápe jak přesně to myslim a udělá to dobře
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2014 12:43 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
jako myslis,ze to je lepsi v tom, ze pro nej se hur hledaj terminy po moji praci a ja a) jak nejakej hypochondr budu co 14dni chodit k dr a jeste navic si to furt nadpracovavat, takze se ani nedostanu rozumne dom
birma
a otocit se tam na chvili nemuzes?
|