Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3042 . 3043 . 3044 . 3045 . 3046 . 3047 . 3048 . 3049 . 3050 . 3051 . 3052 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 13:46
- Nahlásit

PetraK
no ale!! Je pravda, že takovýhle fotky umí málokdo
S tím vybavením to zas tak strašný problém nebude, ale hezký i tak

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 13:46
- Nahlásit

a takhle umím fotit na téma tmavej pes na sněhu černota v tunelu no

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 13:48
- Nahlásit

cernej caj
ja prave ani neumim kreslit ale lakalo by me to zkusit.

to je dobře!! fakt, dej pak report jak tě to baví.

a nebo treba zjistim, ze to byla blbost. T

ale ne, nikdy to není blbost!

asi chute delat nemusis

s tim se počítá , já jsem fakt neumětel.

Maya
asi jako čaj?

a kde vezmu časa? ten nemám, možná v důchodku, ale jak se znám budu lozit venku s nějakým čoklem zas

jj, krrásný fotečky

a když si je člověk pustí některý zrychleně, má čokla v pohybu

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 13:49
- Nahlásit

PetraK
kde vezmu časa
no jo, to znám, kde vzít čas a prachy

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 13:50
- Nahlásit

zbrnd

zas tak strašný problém nebude, ale hezký i tak

ono je to nejen o zachycení pohybu, ale situace a s tím si pan fotograf dost vyhraje, to vím

Maya

umím fotit na téma tmavej pes na sněhu černota v tunelu no

Ty jo počkej s čim se vytasím já, až mi přijde to "dělo"!

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 13:52 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

PetraK
Ty jo počkej s čim se vytasím já, až mi přijde to "dělo"!
už se těším 3

tak jen tak pro zajímavost, tady ty fotky když byl Kim ještě mimino jsou focený ještě na kinofilm

edit: ale je fakt, že ta je zmenšovaná na web a kolik měl ten sken MB nevim

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 13:57 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

PetraK
jasný, ale je to o tom vybavení, běz něho by si prostě nevyhrál

Maya
ono se ty fotky i z tech automatu daj docela lehce upravovat, zazrak se sice nestane, ale treba je aspon videt na tu lasicku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 13:57
- Nahlásit

Maya
ale tak myslim, ze dneska musi byt umeni udelat fakt silenou fotku protoze i ty levny fotaky foti docela dobre.

zbrnd
jojo, to taky souhlasim. I kdyz jde i o tu schopnost dobre zachytit co fotit a mit pro to cit, protoze ani technika v nekterych pripadech nepomuze (su zarnej priklad, ze zajem by byl ale skutek utek) ale pokud je ten cit, tak s technikou to neni problem.

Maya
to bych mohla kreslit v ty lekci, ne? cernotu v tunelu

a navic staci pouzivat klido i zdarma picassu se zazracnym tlacitkem co zvedne kontrast, projasny svetla a mas hned o tridu lepsi foto

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:04
- Nahlásit

zbrnd
jo, to já vím, že to jde takhle upravovat, ale nemám na tyhle věci vůbec oko, by mi z toho vyšla ještě větší zmršenina, navíc by mi to trvalo asi tejden upravit všechny fotky
cernej caj
navic staci pouzivat klido i zdarma picassu se zazracnym tlacitkem
to neznám, ale mám doma nějaký ty programy, i Corel Photo, ale umím jen ty základy a nevím, připadalo by mi to asi jako ztráta času

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:06
- Nahlásit

cernej caj
Taky souhlas, ale i naopak. Tohle je foceny fotakem, ktery sice neni povazovan za zcela profi tridu, ale ma vynikajici rychlost ostreni, coz zrovna u takovychto snimku vyuzije a navic je to foceny objektivem, kterej ma snad kazdej profi fotograf na svete, kterej pouziva Nikon. No ono cit, kdyz si koupis to nej a budes proste drzet spoust a delat serie snimku, ta skoro vzdy neco vyberes a ty nej mašinky tě nechaj dělat serie do RAWu třeba 10vteřin při 10 snimcich za vteřinu ... takže prostě, když víš, jak vypadá ten medvěd a namíříš na něj tak fakt není boha....a stačí mít obyčejnější výbavu nebo méně vhodnou a neuděláš nic, protože třeba ten foťák ti prostě nestačí ostřit.
Ale to neměla být kritika pana fotografa, fotky jsou krásný, všechno chce svý prostě.

Číííííf
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:08
- Nahlásit

Je to možná trochu zvláštní, ale já moc "fotit" neumím, páč já fotím převážně technicky (jo, umím si foťák nastavit a tak), ale z fotografickýho hlediska to za moc nestojí.
V tomto případě mě Číííífová (Fajka) dá s klidem do kapsy (i když mě to teda ser...) .
Nemám holt cit pro kompozici a tak...
No a ten kurz bych taky potřeboval jako sůl, ale gde vzít čas...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:10 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Maya
jo, to já vím, že to jde takhle upravovat, ale nemám na tyhle věci vůbec oko, by mi z toho vyšla ještě větší zmršenina, navíc by mi to trvalo asi tejden upravit všechny fotky
Tak bude te to bavi nebo ne. Oko na to mnohdy nepotrebujes, podobnou upravu ti udela skoro kazdej editor bitmap na par kliknuti automaticky, v tomhle pripade stacilo vyvolat funkci a kliknout na misto fotky, ktery chces mi bily, zbytek se automaticky dopocita, na vsechny tyhle zakladni upravy se daji najit videotutorialy na netu. Slozity to neni, akurat trva si to najit a pak zapamatovat, takze to musi bavit, jinak to smysl nema, ale vedu v tom nehledej, pokud nechces delat na profi urovni.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:11
- Nahlásit

Maya
no ta picassa je fakt primitivni, tam klidknes na tlacitkoa hned vidis ten rozdil, jestli se ti libi, nebo ne... tak to ulozis, nebo neulozis ale je to fakt rychlovka

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:12
- Nahlásit

zbrnd
tak na webu jsem to nikdy nehledala a v těch programech se tyhle věci jako jas a konstrast atd. nastavujou ručně
jo, ale pravda asi je, že mě to nijak extra nebaví si s tímhle hrát

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:16
- Nahlásit

zbrnd
jasný, já to ani jako kritiku nebrala a myslim, ze ani petrak ne. Spis se ji asi nelibilo, ze se spravnym vybavenim a okem to neni tezky takovou fotku udelat pro vetsinu lidi, co se focenim zabyvaj nejak vic a tu vybavu maj.

my sme treba nekdy 3roky zpet dostali v praci k vanocum zoner photo studio, tak sem to s nim zkusila a i kdyz fotky taky vetsinou spis tak orezavam a nekdy pouzivam zazracny tlacitko, prijde mi to docela fajn soft na upravu a docela me to i bavi, tak su rada, ze sme ho dostali.

Číííííf
seš na tom furt asi milionkrat lip nez ja... ale celkem chapu, jak to myslis, nekdy kdyz clovek vidi, ze s fotakem za par kacek na autorezim nekdo dela fotky, ktery ty neudelas od oka asni s vybavou za desitky tisic i kdyz v tom miste ste spolu

Číííííf
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:21
- Nahlásit

Když už, tak foťák s HDR, nebo aspoň program, páč ty fotky jsou potom úžas...

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:24
- Nahlásit

cernej caj
ale můžete tě utěšovat, že ani technika není všechno, protože technicky dokonalá fotka, na který nebude nic zajímavého, je taky celkem k ničemu

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:25
- Nahlásit

zbrnd

jasný, ale je to o tom vybavení, běz něho by si prostě nevyhrál

vím, ale otočím to, když nebude mít to oko, bude mu i kanön na prt.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:25
- Nahlásit

Číííííf
to je krásný teda, ale sem si musela najít co to hdr je, to se asi musí fotit jedině na stativu? asi běžící psa s tím moc nevyfotíš ne?
nebo to blbě chápu já technickej antitalent

Číííííf
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:26
- Nahlásit

cernej caj

Zrovna nedávno jsem narazil na blog kluka, co fotí asi tři roky a úžasný fotky vážek a koukal jsem, co má za vybavení a má jen levnou zrcadlovku a setový objektiv, ale fotky fantazie, tak asi něco dělám fakt blbě...
Prostě o tom vybavení to zas tak není, ale pod 3tis jsou to takový lepší mobily...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:27
- Nahlásit

Když už, tak foťák s HDR, nebo aspoň program, páč ty fotky jsou potom úžas...
Číííííf
mě to přijde už takový moc umělý něco jako silikony

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:27
- Nahlásit

cernej caj

cernotu v tunelu

no sválně, vyrob a pochlub se

Číííííf

Nemám holt cit pro kompozici a tak...
jistě, nemáš a proto mám tvoje fotky ráda, jemene.
Když teda nějaký jsou áááááááááááu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:29
- Nahlásit

Číííííf
ale to taky asi musis mit cit i pri te uprave pak s tim, ne? to hdr budu muset taky nekdy vyzkouset.

ale je treba fakt, ze kdybys nerek, ze moc nemas cit pro kompozici, tak to nepoznam, pac se mi libi moc tvoje fotky co sem jich par videla.

Maya
jasny, ale ja nemyslim technivky dokonalou fotku s prdem. Lepsi navic casto aspon dokumentarni, ze

PetraK
ano, me ten "kanon" na prd je, i kdyz to mam z druhy ruky za 3000 celej fotak, tak za ty 2roky co ho mam sem tim uprimne neudelala jedinou fotku lepsi, nez kdyz to nacvakam kompaktem a pritom me by to bavilo ale proste su mrtva v tomto ohledu... a protos, co ta soutez s tema prirodnima fotkama, dopadlas nejak?

zbrnd
Člen
- Nahlásit

PetraK
vím, ale otočím to, když nebude mít to oko, bude mu i kanön na prt.
Nebude, už jsem to tu psal proč. Teda v kontextu reportážní fotografie, pokud by šlo o focení krajinek, abstraktů a já nevím čeho, tak to je zas jiná, ale pokud jde o reportážní foto, tak ti stačí zmáčknout a držet a mít kvalitní výbavu, mít jen toliko promile, aby to stabilizátor ustál a není co řešit

PetraK
Člen
- Nahlásit

Číííííf

u potom úžas...

a tohle já právě nerada, radši to tvoje

Číííííf
Člen
- Nahlásit

Maya

Na stativu to být nemusí, ale někdy je to práce, něco dobrýho vytvořit...

Tady ještě něco v pohybu:

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:31
- Nahlásit

zbrnd

umělý něco jako silikony

souhlas. Taková pamela. kdežto tohle to je živák

nejen že to má děj ale ešče se s tím dá vydírat Brtnik, páč tam kope do psa

Číííííf
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:33
- Nahlásit

I když teda ten noční Trenčín je samozřejmě focený na stativu...

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:34
- Nahlásit

cernej caj

ano, me ten "kanon" na prd je

to si nemyslím, jen to prostě nevidíš máš dobrý fotky.

Číííííf
Tady ještě něco v pohybu:

furt silikon - tvůj živák je lepší
tady lítaj pes i kusy sněhu i bez úpravy

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2014 14:34
- Nahlásit

cernej caj
ano, me ten "kanon" na prd je, i
jestli znas tady pana fotografa, tak se s nim zkus nekdy domluvit na prochazku, jestli ti svou masinku sveri to tlapek ) a zkus si to, ono ty drazsi pristroje nejsou drazsi pro nic za nic tak ouplně

<< 1 ... 3042 . 3043 . 3044 . 3045 . 3046 . 3047 . 3048 . 3049 . 3050 . 3051 . 3052 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání