| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 22:23
- Nahlásit
PetraK
No kazdopadne to jejich vystavovani je uchvatny, jak na nich hraje kazdej sval a nehnou se... Dost extrem oproti perdelovi.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 22:23
- Nahlásit
to vam sem dam zitra jeden vtip, kdyz nezapomenu. Pak pochopite souvislos prkynka
Jinak vsem fajn vikend. Maturitaky (nikdy sem nemela) tak si to uzijte za nas, hobity, susty, sikovnyho adamka i blanimuru
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 22:24
- Nahlásit
Fifi
jak vizlicka kmita
škoda, že jsem nikdá nenatočila Ešátora a jeho domácí práce . Jsem si to teď počítala - zavírat skříňky, nosit nádobí, vyndavat prádlo z koše, dávat ho do pračky, vyhazovat papíry, vyhazovat kelímky, nosit odpadky, nosit nákup, nosit si pelíšek, dávat věci na povel na určitý místo, uklízet si hračky, dávat věci do vany, natřepat polštářek, dát pošltářek na židli, nosit dříví ke kamnům...... byl to platnej člen domácnosti.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 22:27
- Nahlásit
Fifi
No kazdopadne to jejich vystavovani je uchvatny,
to jo!! Tohle se mi děsně líbilo. Ešus vystavoval ve třech měsících. Kostíka mají to prostě v sobě. Když vystavil bažanta, tak zamrznul a nedal se odvolat. Jak se bažant zvednul, přiběhnul automaticky sám. To už teda ne sám od sebe, to se musel naučiti . Vždycky jsem byla hrdobec, když jsem ho viděla "pracovat" a to pointři ti mají krásně pevný vystavování, s tím psem pak prostě nehneš.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 22:33
- Nahlásit
PetraK
byl to platnej člen domácnosti.
To teda, se musim zamyslet nad tema svejma darmozroutkama!!!
mají to prostě v sobě.
To je pak radost, s timhle potencialem pracovat. Ne jak s pakama terierskejma, kterym se neco mihne a tadaaaaa sly by za tim.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 22:38
- Nahlásit
Paní baronka Goldsteinová pořádá
večírek při příležitosti svého vstupu
do společnosti. Vše, jak se zdá,
pokračuje k úplné spokojenosti, ale
náhle, zrovna když se podává káva,
rozpačitý šum mezi dámami. "Paní baronko, u vás se kostky cukru
nabírají z cukřenky prostě rukou?"
"No jistě, co by na tom mělo být
zlého?"
"No víte, paní baronko, ono to není
zrovna apetitlich, když pánové jdou na záchod, no a pak na ten cukr sahají."
"Ah tak, ale co s tím?"
"Nejlepší věc, co můžete udělat, je
pořídit kleštičky, nejlépe stříbrné."
Baronka slíbí toto nedopatření
napravit. Zanedlouho se u ní opět schází
vybraná společnost na večírku.
"Ale paní baronko, kde máte ty
kleštičky?"
"Jen se račte zajít podívat na pánský
záchod - tam jsou v plné připravenosti."
Petrak
To natrepavani polstarku muselo byt supr
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 22:41
- Nahlásit
Fifi
a tadaaaaa sly by za tim.
, pak je Blanice pako teriérský .
zajimalo by mě, zda by se něčehož dosáhlo s teriérem, kdyby se s ním pracovalo tímhle směrem, kdyby se učil úplně od malinkata ten klid před tou zvěří????? Ne psa lámat v jeho charakteru, to ne.
darmozroutkama
jsem vždycky říkala, že když je to pracovní plemeno, tak ať taky pracuje. byl ftipnej, když nesl pytlík s bramborama, nebo cibulí, nebo mastil s odpadkama. A byl vždycky důležitej . Jednou jsme takhle šli ke konťasu a akorát přijela Frydrycha Falcká. A von nevědíl, ešivá má pustit igelitku s plastama a jít se vítat a nebo coby hrdobec nést svůj úkol až do konce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 22:43
- Nahlásit
cernej caj
"Jen se račte zajít podívat na pánský
záchod - tam jsou v plné připravenosti."
no tyyy krááááásoooooo! to je strašlivý
To natrepavani polstarku
jo, to ho bavilo hodně, vždycky natřepal a pak dal na židli. Měl naučený povel "zabji!" - zabíjel tak plyšovou krysu. tak to pak bylo snadný převést na pošltářek
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 22:46
- Nahlásit
cernej caj
to je hustej fór
PetraK
da by se něčehož dosáhlo s teriérem,
myslíš jako aby vystavoval? já myslím že by to nešlo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 22:49
- Nahlásit
Maya
myslíš jako aby vystavoval?
ne to by mě u tohodle torpéda fakt nenapadlo hehehe sem si to představila . Ne myslela jsem, zda by tuten postup cílený, pomalý, mohl vést k tomu, že by se teroš pak choval míň jako pako, že by se s ním dalo trochu pracovat v klidnějším módu - jako zda by se to projevilo to úsíli.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 22:57
- Nahlásit
cernej caj
Cajdoo!!!
PetraK
kdyby se s ním pracovalo tímhle směrem, kdyby se učil úplně od malinkata ten klid před tou zvěří?????
že by se teroš pak choval míň jako pako, že by se s ním dalo trochu pracovat v klidnějším módu
Ti nevim, s obema cubama perdelima od mala projevuji velke usili, chodim s nima do poli, do lesu, nevyhybam se zveri, naopak. V lese jsou v klidu na volno, mam je precteny a vidim, kdy neco cuchnou, privolam bez problemu. Neco jinyho to je v poli, jak tu zver vidi prchat. Tam si bez snury netroufam, nikdy nevim, kdy neco vybehne. Jsme na tom tak, ze je v klidu zastavim, nejeci, nejanci, sledujou zver. Nebo si je privolam a necham je sedet, opet v klidu, pamlsek, vnimaji me v pohode. A pokracujeme po poli dale. Nikdy ale nedocilim toho, ze by vydzely se nehnout nebo tak neco.
To vidis na nich treba na louce, vylitne kosak treba jim pred frnakem - a automaticky vybehnout tri-ctyri metry, nez jim docvakne, ze to je kosak. Proste nejdriv jednaji, pak dumaji.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:06
- Nahlásit
Fifi
Proste nejdriv jednaji, pak dumaji.
jo to znám sama od sebe no bylo by to zajímavý to zkoušet. Od malinka, tak jako s Ešusem a s tím, co dneska zase vím novýho...... ale tak ono by taky pochopitelně záleželo na jedinci, třeba by si člověk vytáhnul nějakou kartu, kde by to šlo snadno a pak by si řekl ha! ono to jde. Vzpomněla jsem si na dobu, kdy jsem studovala co a jak s ohaří povahou a narazila jsem na povzdech někoho, kdo měl už několikátou vižlu a tu poslední, pošahanou a vdychal si nad tím, že s tímdle pometlem jsou ještě pořád na šňůře, že jí to prostě do makovice ne a ne dolézt
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:20
- Nahlásit
cernej caj
Uaaaaaaaaa
PetraK
Týjo takovejch činností. Máme co dohánět
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:21
- Nahlásit
PetraK
ale tak ono by taky pochopitelně záleželo na jedinci, třeba by si člověk vytáhnul nějakou kartu, kde by to šlo snadno a pak by si řekl ha! ono to jde.
Tak treba to nekomu pujde. Ja z perdelaru neznam nikoho, kdo by mel spolehlivy klidy u zvere. Na Slovensku perdele makaji u myslivcu, u cerny zvere a nemuzou si je vynachvalit - u nas u myslivcu delat nemuzou, nejsou vedeny ala lovecky plemeno. Tady to nektery lidi bezne resi elektrikou, na prechodnou dobu, jiny snurama, ale vseobecne je malokterej perdel schopen zver ignorovat.
Ja vim presne, co by cubam vyhovovalo, nahanet, nadhanet v polich, slidit skodnou ala potkani nekde ve velkym, litat po brehu a lovit vodni zivocichy. Coz je vzhledem k tomu plemeni vlastne naprosto prirozena cinnost, neb byli pouzivany pro pytlactvi, lov, lapani vyder apod.
Jen jim halt tohle dneska uz doprat moc nemuzes.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:21
- Nahlásit
Fifi
PetraK
já myslím, že z terošema je to jak se špicema, klidu je naučíš, ale prostě furt jsou tam ty chvíle kdy to udělá cvak a v mžiku máš asi z teroše zdrhače a ze špice hopkajícího idiota
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:39
- Nahlásit
birma
Týjo takovejch činností
to byly činnosti domácí. Pak byly činnosti zahradní : nošení konve, nošení kýblu, podávání hrabiček, nůžek na kytky, kopáčku, dokonce i železný lopatky, přinášení rukavic a mikiny či bundy, kterou jsme někde nechali. hlídání zajíců si vymyslel sám . taky klíče uměl podávat, ztracený rukavice hledat, uměl si zaťukat na sousedku Danušku na povel chodil budit synovce, když tu bydlel. Přemýšlím co ještě uměl JO! vlastně jeho majstrštyk - kupování tatranek!! to jsem milovala, byl s tím dokonalej. A taky uměl najít a ukázat tůristickou značku:
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:42
- Nahlásit
PetraK
A taky uměl najít a ukázat tůristickou značku:
Jakoze si sel lesem a koukal po nich a navigoval?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:44
- Nahlásit
PetraK
Tak takový ambice nemám, snad až jednou bude víc psůch, tak to mezi ně rozdělim
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:44
- Nahlásit
birma
Máme co dohánět
se nebojím, toho, že byste nás nedohali
Fifi
neb byli pouzivany pro pytlactvi, lov, lapani vyder apod.
Jen jim halt tohle dneska uz doprat moc nemuzes.
to je hrozná škoda tohleto, že spousta psů nemůže dělat to, co mají v sobě. U nás myslivcovat u černý nemůžou asi taky kvůli velikosti, že jo? Tam je nějakej limit, kvůl bezpečnostipsa, myslím.
Ja z perdelaru neznam nikoho, kdo by mel spolehlivy klidy u zvere.
tož já nemyslím, že by to asi bylo spolehlivý, ale že by to jako i tomu psoj pomohlo v tom vnímání, jak se u v tý situaci chovat, nevím, jak to napsat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:45
- Nahlásit
Fifi
koze si sel lesem a koukal po nich a navigoval?
toooo jsme bohužel ešče nestihli hehehe.Ne prostě když jsi mu v nějaký vzdálenosti řekla, hledej značku, kde je značka, tak hledal po stromech, až našel, vyskočil k ní a zaštěkal
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:47
- Nahlásit
birma
až jednou bude víc psůch, tak to mezi ně rozdělim
no to je právě výhoda toho jednoho psa, že na něj máš tolik času, že ho to postupně všechno můžeš naučit. A já vlastně člověče ani vůbec nevím JAK??? jsme to všechno učili?? vyjma třeba toho polštářku, to vím, ale to ostatní se nějak samo urodilo asi??? vůbec netuším. Kdyby chtěl někdo návod- tak nevim. Teď jsem Blanici naučila dávat ty kelímky do tašky. A ZAS NEVIM JAK????
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:51
- Nahlásit
Fifi
tááákhle štěkal Hošíček, když našel:
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:53
- Nahlásit
PetraK
U nás myslivcovat u černý nemůžou asi taky kvůli velikosti, že jo?
Ne, nemuzou kvuli tomu, ze jsou zarazeny mezi pracovni vemena a ne lovecky. Jestli na prasata muzou psiska jen s urcitou vyskou - to netusim, oni maji zhruba do 60 cm a jsou teda fest mrstny.
ale že by to jako i tomu psoj pomohlo v tom vnímání, jak se u v tý situaci chovat, nevím, jak to napsat.
Ja asi vim, jak to myslis. U me vedi, jak se maji chovat - zachovat klid ve smyslu nejancit nebo prijit na privolani, ne letet a vykloubit panicce rameno nebo tak neco. Vic po nich ani nechci, jen mi to prave ve srovnani s vizlici prislo jak nebe a dudy. A ja si nestezuju, snad jsem nebyla tak pochopena, ja jsem se svou vychovou spokojena, jen prave ve smyslu toho psiho prirozenyh vyziti me napadaj veci..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:56
- Nahlásit
Fifi
A ja si nestezuju, snad jsem nebyla tak pochopena, ja jsem se svou vychovou spokojena, jen prave ve smyslu toho psiho prirozenyh vyziti me napadaj veci..
ne, to nebylo tak pochopeno, to bylo jen moje zamyšlení, jestli by to šlo, jestli by to k něčemu vedlo
srovnani s vizlici prislo jak nebe a dudy.
tož jasně, každej pracoval či pracuje jinak. teroš musí mít bojovnost v krvi, ohař musí mít v sobě tu schopnost zájem o zvěř změnit v to co dělá.
jsou zarazeny mezi pracovni vemena a ne lovecky.
ahá ! tak to by mě nenapadlo, páč jako teroš, že jo.... hm, novinka pro mě neználka.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:59
- Nahlásit
koukám tu na fotky od Čííífa - Zvířetníci mají pravdu, jak žil ,tak odešel - v letu. na těch fotkách není ani jednou v klidný pozici, natož aby měl všechny čtyři tlapy na zemi jenem můj ztřeštěnej
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2014 23:59
- Nahlásit
PetraK
Já mám taky pár věcí, který se Adamovi v tý hlavě musely snad vylíhnout, protože jsem je neučila. ale většinu kravinek máme vydřenou. Teď konečně mám pocit, že se při učení fak baví a jde do toho s pěknou vervou. Právě začínáme učit rozlišování čajů a evidentně ho budu muset hodně krotit, protože po první lekci mám ty sáčky celý voblemcaný
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2014 00:02
- Nahlásit
birma
učit rozlišování čajů
jakože heřmánkovej vod zelenýho?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2014 00:09
- Nahlásit
PetraK
jak žil ,tak odešel - v letu.
Vsak, nemel cas ztracet cas. To Dorotka je temer na vsech fotkach vzdy dobre uzemnena.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2014 00:15
- Nahlásit
PetraK
jakože heřmánkovej vod zelenýho?
Přesně tak, akorát my máme jako ten správnej černej a zatím jsem přidala bylinkovej. Ale ještě jsme na tom nezačli pořádně dělat. Je to hodně klidový a on je teď hodně nevybouřenej... Začíná tím teď hodně lidí pachovky, čistě jen aby pes pochopil, že má používat frňák
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2014 00:17
- Nahlásit
Fifi
Vsak, nemel cas ztracet cas.
tomu rozumim
To Dorotka je temer na vsech fotkach vzdy dobre uzemnena
no... nevim, s tim kelímkem, moc uzemnená nevypadá
|