| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 09:23
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!
Zduřte díftčiny. Víkend frnknul jako sviňa rychle. Hošíček je hrozivej zabiják - ale hrozivej. Páč se zase sápal zabít vosu. Já z něj ešče tu krvelačnou bestii udělám . V sobotu večír jsme si udělali velkovýšlap po polích a potkali jsme srnku s odrostlejma kolouchama, 3x zajíce, a ešče srnku s kolouchama /tůchám, že tu stejnou / a srnca. Bažanti se asi vodstěhovali. Krásně mi uzrávaj rajčata, udělala sem jim krz tu ranní zimu edelitovej domeček, aby jim nebylo zima. Otázka je, jak bude edelitovej domeček vypadat, až krapet zaduje , jen jsem tak igelitovou plachtu přistřílela ke čtyřem tyčkám, takže trvanlivost domečku bude asi jako u toho prvního prasátka. Ešče na mě zbylo pár švestek a v polích jsem našla vynikající jabloň, přežrala jsem se k prasknutí. A uuuuž DOSRÁVAJ ČÍÍÍPKY!! Bude čersvej japkovo, hruškovo čípkovej čaj, huráááá . A našla jsem krásnej velkej valoun, táhla jsem ho až z vedlejší vesnice. A seděli jsme na zahradě, pili kafe se šlehačkou a jedli mou vynikající švestkovo-japkovou buchétku se šlehačkou. Co nám chybělo? Vůůbec nic.
A dortíci jsou velmi roztomilý dogdencáci náhodou - enem to ešče paní nemá doladíno, prototo to asi působí, jako že se to k nim nehodí. A viváááát šibáááá, vivááát šibááá.
Jooo a pozorte, pozorteee. Musim pochválit Hošikuse - UŽ SBÍRÁ ŠIŠKY A DÁVÁ DO KYBLÍKŮ ÚÚÚÚPLNĚ SÁM. Je to první pes SBĚRATEL V sobotu vysbíral úplně všechny popadaný. A když mu došly, chtěl si zas vyndavat ty nasbíraný
A taky mám jedno malé upozornění, že naučíte-li svého pejska sbírat a přinášet všechny odložené věci, pojme to někdy tak, že VŠECHNO CO JE V JEHO DOSAHU JE ODLOŽENÉ a páč z vás chce vysomrovat nějakou tu dobrotu, popadne první co uvidí - v našem případku zavařovací teploměr ve futrálu a přinese vám ho. vzhledem k tomu, že teploměr je opravdu rtuťový, byla jsem ráda, že jsem ho pečlivě do toho futerálu uložila a nenechala ležet jen tak.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 09:30
- Nahlásit
Vero
obávám se, že vodpadá tvůj poslední pozitývní schválený bod na podzim, a sice doba grogov
no správnej alkehůlik má zásoby /a správnej alkehůlik v nesnázích, jako já třeba, má těch zásob 2x tolik, páč našpóroval za tu dobu co nepil / no ale nicméně mám pochopitelně alternativu, páč jak jsem psala dosrávaj čípky a on takovej čerstvě uvařenej čaj z čípků, jablek a hrušek s medem, taky vůbec nejni marnej. Mám na tohle návyk už tak asi deset let. Dělávám to přesně jen v tuhle podzimní a zimní dobu, navykla jsem na to už aji Brtnika a mámu. Doporučuju, je to dobrý a pěkně to zahřeje.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 10:55
- Nahlásit
PetraK
potkali jsme srnku s odrostlejma kolouchama, 3x zajíce, a ešče srnku
my sme o víkendu jeli polama v rakousích a NEpřejeli jednoho orla a dva zajíce.... nebylo to teda jejich zásluhou.
dortíci jsou velmi roztomilý dogdencáci náhodou - enem to ešče paní nemá doladíno, prototo to asi působí, jako že se to k nim nehodí.
proč jim vlastně říkáte dortíci??
s tím doladěním to je možný.
ta perdel na mistrákách je sice nezvyklá, ale působí na mě úplně přirozeně a nadšeně.
aučíte-li svého pejska sbírat a přinášet všechny odložené věci, pojme to někdy tak, že VŠECHNO CO JE V JEHO DOSAHU JE ODLOŽENÉ a páč z vás chce vysomrovat nějakou tu dobrotu, popadne první co uvidí
kdyš máš určitý vemeno, tak ti todleto bude ve schvílích nadšení dělat, aji dyš ho sbírat odložené věci neučíš
no správnej alkehůlik má zásoby
my máme v lednici jedno vysokoprocentní pívo, tak asi rok, schováváme ho za trest jednomu kamarádovi, ale von to asi tuší, páč sem furt nejede.
a taky máme dvě flašky whisky, o kterou sme se s mužíkem vsadili a vyhrála jsem těsně před prohibicí .
aj z čípků, jablek a hrušek
sušenejch? myslím ty japka a hrušky.
já si docela užívám černejch čajů s kořením a mlíkem.
a taky jsem objevila ajurvédské čaje, teda náš bratr, docela to je síla a navíc prý hodně fungují.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 11:09
- Nahlásit
Vero
NEpřejeli jednoho orla
ják nepřejeli vorla? co to bylo za jízdu? zajíce chápu, ale vorla?
proč jim vlastně říkáte dortíci
rotíci - dortíci ne?
tak ti todleto bude ve schvílích nadšení dělat, aji dyš ho sbírat odložené věci neučíš
psi sou obecně hrozně nebezpečný zvířata
ale von to asi tuší, páč sem furt nejede.
kolik procent to je,že se toho piva tak bojí?
sušenejch
nene, z čerstvejch pěkně. Nejdřív dám vařit vodu, vhodím čípky a chvíli povařím, pak přihodím na chvíli rozkrájený (neloupaný) jablka a hrušky a chvilinku povařím, nechám odstát a pak lehce (není někdy třeba vůbec, když je ovoce sladké samo o sobě, takže spíš pro chuť) osladím medem. Když to dělám doma, přihodím z mrožáka třeba pár malin, nebo jahod. Milju to.
Já černý čaje vyškrtla letos , páč oni jsou (stejně jako kafe) hrozně kyselinotvorný. A to si dám radši to kafe. Ajurvédské čaje jsou funkční, Brtnik si kupuje ten na oči a prý to fungá. Já si ho vždycky zapomněla uvařit, takže jsem se na to vyflákla , jak se musí něco dělat pravidelně, není to pro mě, jsem pacient na prd
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 11:40 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
PetraK
ják nepřejeli vorla? co to bylo za jízdu? zajíce chápu, ale vorla?
... no, taky bysme právě nečekali, že z té kukuřice vyletí vorel a rovnou pod kola. a vono jo. pak se vznesl přes čelním sklem a pěkně až do nebes... asi tam zrovna předím něco lovil...
(nevíme úplně jistě, esi to byl vorel, ale vypadal, a dravec to byl 100%)
takový odlehlý místo, nepoužívaná silnička, slepá, páč se za komančů nesmělo přes hranici a nikdo to už nedobudoval...takže klídek, nikde nikdo, ráj pro dravčí lovy.
psi sou obecně hrozně nebezpečný zvířata
hlavně sově
kolik procent to je,že se toho piva tak bojí?
vono de spíš vo pochybnou značku
nene, z čerstvejch pěkně. Nejdřív dám vařit vodu, vhodím čípky a chvíli povařím,
a ty čípky taky čerstvý? jinak to zní dobře. vyzkouším někdy.
Já černý čaje vyškrtla letos , páč oni jsou (stejně jako kafe) hrozně kyselinotvorný.
jo? to ani nevim. každopádně mi to neva, nic mi to nedělá. dopoledne si dám rači kafe, večer ten čaj...
Brtnik si kupuje ten na oči a prý to fungá.
jo! brácha taky na ty oči a na záda, hrozně si to chválí. a chuťově jsou strašně zajímavý, síla.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 11:44
- Nahlásit
te´dka mi máti donesla nějaký japka ze zahrádky... povařím večer do čaje! stejnak se musí rozkrájet, páč jsou vevniř červavý. a červavý nepapá ani Buldozér.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 12:51
- Nahlásit
hyena
brý den,pani, nevim esi máte eště můj foun,já váš asi ztratila při přesunu kontaktů (tak vyjefte ,jak s těma mlíkama,esi u toho stihnem dopolední Hvězdu nebo vám to jen hodim z balgónu..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 13:17
- Nahlásit
davidkova renata
já vás propojím, ať tady nemusíte házet veřejně tlf.
Vero
že z té kukuřice vyletí vorel a rovnou pod kola
no žjofka, to bylo štěstí, že jste to obě strany vybraly.ono teda furt lepčí vorel kaskadér než prasca z kukuřice. My máme chalupu taky na takový samotce, takže taky ráj pro dravce, káňata a krahujci furt. V sobotu jsem viděla pár čehosi s hodně velkým rozpětím křídel. Bohužel jsem to viděla jen krátce a hodně se šeřilo, tak nevím co to mohlo být, ale orel tam u nás těžko.
hlavně sově
- který sově?
vono de spíš vo pochybnou značk
aha, takže něco jako benešofský samo.er, jo?
a ty čípky taky čerstvý? jinak to zní dobře. vyzkouším někdy.
jo taky, dokud jsou, když už nejsou, tak sušený. Já si občas v zimě při prochajdě natrhám i přemrzlý. A teď až přijde chřipkování je dobrý mít naušených čípků mnógo a přes noc dát trochu do skleničky, zalít studenou vodou a nechat vyluhovat vit. C a pak to do sebe hrcnout nalačno ráno.
jo? to ani nevim.
no, já taky nevědíla a chlastala hektolitry. Enemže pak jsem začala bádat, co je se mnou špatně, a měla jsem překyselený organizmus, takže všechno co to způsobuje (hlavně kafe, čaj, chlast a jiný dobrůtky) to prostě letělo.
i a na záda,
na záda jo? Jako že na bolestí?
povařím večer do čaje! stejnak se musí rozkrájet
no a až půjdeš ven s Buldozérem, natrhej si někde čípky a uvidíš.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 13:25
- Nahlásit
davidkova renata
V klidu telefon mám, jen prostě nestíhám. Navrch do toho Tábora pojedem až příští středu. Ozvu se ti
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 13:26
- Nahlásit
PetraK
Je to první pes SBĚRATEL
Gratulujeme, ale musím vás zklamat, Hyena už od loňska umí uklíze smotané ponožky
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 13:27
- Nahlásit
PetraK
já vás propojím, ať tady nemusíte házet veřejně tlf.
díkes ona ho hyena teda má takže super..
Hyena
klidu telefon mám, jen prostě nestíhám. Navrch do toho Tábora pojedem až příští středu. Ozvu se ti
ok,vyčkám dalších vašich rozkazů ) konec hlášení.-))
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 13:50
- Nahlásit
Hyena
ás zklamat, Hyena už od loňska umí uklíze smotané ponožky
pani zklamu já vás.
Uklízení věcí má Hošikus v popisu práce již řádku let,od svých hraček, přes papíry na zemi, mince, i též odnos lahví ku přepravce na pivo, stejně jako odnos kýblů a odpadků.
Toto co provozuje nyní není úklid to je zcela SAMOSTATNÝ sběr spadaných výpěstkůch
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 13:56
- Nahlásit
PetraK
- který sově?
no nebezpečnej sám sově!
sobě.
aha, takže něco jako benešofský samo.er, jo?
takňák
jo taky, dokud jsou, když už nejsou, tak sušený. Já si občas v zimě při prochajdě natrhám i přemrzlý.
a ty čerstvý čípky rozňahňáváš, nebo je tam vrzneš v celku?
no, já taky nevědíla a chlastala hektolitry. Enemže pak jsem začala bádat, co je se mnou špatně, a měla jsem překyselený organizmus, takže všechno co to způsobuje (hlavně kafe, čaj, chlast a jiný dobrůtky) to prostě letělo.
to jako fáááákt?????? a jak se to projeví? a zelenej čaj to taky dělá? toho piju hektolitry pilně.
na záda jo? Jako že na bolestí?
jo. prej to je jediná věc, co nějak ulevuje. prášky na bolest nic. vyjma těch sajrajtů na recepis, ale ty nemůže, páč je z nich mimo.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 13:57
- Nahlásit
Vínoštajn vespolek
PetraK
SAMOSTATNÝ sběr spadaných výpěstkůch
já zklamu vás. Moje holky si k tomu vycvičily mě. Vždycky počkaj až jim to sesbírám a berou si ořechy rovnou s košíku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 14:10
- Nahlásit
kachna_
já zklamu vás. Moje holky si k tomu vycvičily mě.
a masti k Fifině na poličku
No já jsem kdysi usoudila, že když je Ešus to pracovní vemeno, tak by si měl ten byt a stravu taky kapek odpracovat, takže již coby mladý pubertální psí jedinec nosil ty kyblíky, pomáhal zalévat květenu a poklízet po bytě . Teď jsem si řekla, že by mohl sbírat ty šišky na zátop a tak rotuje zahradou a vybírá šišky. Na sběr ovoce ho asi neužiju, páč jak se bojí těch vos, tak to asi sbírat nebude, von si jen trhá pro vlastní potřebu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 14:40
- Nahlásit
Vero
z té kukuřice vyletí vorel a rovnou pod kola. a vono jo. pak se vznesl přes čelním sklem a pěkně až do nebes
evrybady smouking marihuáánáá?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 14:41
- Nahlásit
kachna_.
evrybady smouking marihuáánáá?
ty se vod tý poličky dneska nevodlepíš , nicméně tohle jsem při svém velkopočítání zrovna potřebovala
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 15:09
- Nahlásit
Hovořiti si i sám pro sebe, když člověk položí telefon se někdy nevyplácí no. Dovolal se mi sem omylem náš řidič, chtěl spojit na sekretariát, měli obsazeno. Sdělila jsem mu to s tím, že ať pak prostě na konci vytočí místo třech jedniček XYZ. Problém to byl, problém. Pán asi neumí telefonovat jinak, než že použije tlačítko automat. volby. Grrrr. I s položením telefonu jsem si pro sebe řekla, :"Ty vole je tak totál blbej nebo co?" ........ nebyl ještě ukončený hovor. Eh.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 15:21
- Nahlásit
PetraK
Nepříjemný , i vůči němu. A úplateček by nepomohl? Třeba čokoládu?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 15:24
- Nahlásit
PetraK
blbý je, že jsou lidi,kterým prostě omluva nestačí. a zpravidla neumí telefénovat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 15:44
- Nahlásit
kachna_
Nepříjemný
no heh, to jako jo
zpravidla neumí telefénovat
já si tak tipuju a myslím, že nejsem daleko od pravdy, že on je prostě LÍNEJ vzít tužku, papír napsat si to(když už si nepamatuje tlf. do svýho zaměstnání) a je pro něj jednodušší, si zmáčknout to jedno tlačítko a nechávat se propojovat a propojovat a peníze utíkaj a utikaj. Proč ne, když to není z vlastního, že jo? kdyby volal ze svýho, to by byla jiná.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 16:12
- Nahlásit
Jsi tu PetraK?
Ríša už je v rámci možností OK, bylo to teda o liščí fous. Měl reakci na narkózu, akutní selhání ledvin, jater, hodnoty v krvi neslučitelné se životem. Koukal na duhový most, ale nějak se mu tam nelíbilo, tak si to rozmyslel a vrátil se. To bylo cca před měsícem, teď už na něm fyzicky nikdo nic nepozná, leda oholené břicho po sonu a packy po kanylách a odběrech. Náladu má skvělou, vysloveně si užívá života, akorát občas, tak jednou do týdne, je unavenější a spí ještě radši než normálně. Ale už má povolené "normální" jídlo (70g libového kuřecího 3x denně + přílohy), takže je to v pohodě. Klinika Jaggy jsou pro mě bozi a kouzelníci
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 16:25
- Nahlásit
corgi
Jsi tu PetraK?
jsem páč jsem zvědavá, co se lišákovi chudákovi přihodilo.
Měl reakci na narkózu, akutní selhání ledvin, jater, hodnoty v krvi neslučitelné se životem. Koukal na duhový most
fuj, děsný! A z čeho to ale bylo? Jen tak najednou??
ale nějak se mu tam nelíbilo, tak si to rozmyslel a vrátil se
pašák, pašák šikovnej. Vono, kdo by taky hlídal tu jeho pěknou babu, že jo?
ty vado myslím, žes byla dobře na prášky, což.
Jaggy jsou pro mě bozi a kouzelníc
jo Jaggyna je dobrá -bylas v Brně, nebo tady v prahé? na tý pražský dělala delší dobu panička Ešusí máteře, říkala, že tam tahaj psiska hrobníkům z lopaty. Fuj hrozná hrozná představa. Podrbej ho hada jednoho a ať si už nevymejšlí
Jo jsme tuhle potkali toho "našeho" velškorgiho, jak už jsem myslela, že ho dali asi pryč. Kupodivu i v polích jsme ho potkali, svého času byl tak jen po sídláku. Tož snad jim někdo poradil, jak se s tím popasovat.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 17:35
- Nahlásit
Hoj ženy
dneska mi přišly knížky:
Lidé a psi: Střet kultur
Konejšivé signály
a Ženy, které běhaly s vlky
už se těším, až zalezu do postele a budu si číst..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 17:52
- Nahlásit
Hoja, tu prvni zrovna ctu, moooc zajimaci hezky psany.
corgi
Huuuf, tak to ste meli dobrou polizanici, ja se uz pak vic nechtela ptat... Tak este, ze to dobre dopadlo a Risan je cajk!
|
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 18:11
- Nahlásit
corgi
Měl reakci na narkózu, akutní selhání ledvin, jater, hodnoty v krvi neslučitelné se životem. Koukal na duhový most
No kruci... uff... Je to Velkej bojovník, že to dal
Fifi
Hoja, tu prvni zrovna ctu, moooc zajimaci hezky psany.
Viď? Taky mě potěšila... Baví mě, jak je to psaný bez nějakejch obezliček břitkým a vtipným jazykem...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 18:20
- Nahlásit
Hyena
pani nevim esi ho už nemáte,moh by taky bejt na nouzi při troše dobrý vůle ne?
úplně dole v nabídce,je poslední..Bad
http://www.utulek-litvinov.estranky.cz/fotoalbum/p si-k-adopci/
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 20:18
- Nahlásit
ahojky, tak mám pro Terku novej domov...ze všech možných variant, od té, co by byla doma u jedněch a musela by bejt kamarádka s prasetem a slepicema, pak kamarádka se středoasiatem někde jinde, pak by jinde zase pásla 4 kozy a
zase jinde by se 4 borderákama byla mezi hafem zvířat, pásla by velký stádo, byla by u koní apod..ale hlavně by chodila na výstavy prostě všude a taky byla uchovněna, tak nakonec jsem srdcem vybrala prozatím nejmenovanou paní, která bydlí kousek ode mě, asi tak 500 m, žije na domečku sama, jezdí za ní přítel, je hrozně fajn, spíš mladší (než já teda ), Terku bude milovat, to vím, bude s ní denně venku, jezdit po vejletech a tak...bude pro ni středobodem vesmíru, spát v posteli a prostě je to jediná "vyvolená" v mých očích. Když Terku viděla (ne naživo), řekla mi, že po jejím uvidění se do ní okamžitě zamilovala, že na ni pořád myslela a že si hrozně ve skrytu duše přála, abych si vybrala pro Terku právě ji. Terka se
k ní jako jediné hned začala tulit, a je vidět, že se s ní cítí dobře. Zatím to udělám tak, že dojdeme na návštěvu (to už máme za sebou), odejdeme, pak návštěva - můj odchod a příchod, pak přes noce a jupí ke mně a tak postupně ji budeme
adaptovat na nový domov. To mi přijde úplně nej...pro ni.
Tak nám držte palce
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 20:27
- Nahlásit
Eninka
bude s ní denně venku, jezdit po vejletech a tak.
To zni dobre, hlavne, ze tam bude cubajz coby jedinacek. Tak at jim to klape a palce drzim.
Jop, je to psany hezky jasne, strucne, zadna omacka kolem. Krasny ctivo, dle myho by melo byt zakladem v kazdy psi domacnostil
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2012 20:27
- Nahlásit
Eninka
asi tak 500 m,
Terka se k ní jako jediné hned začala tulit,
to zní fajn , palce držím!
|