| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:07
- Nahlásit
vlk
paní vy se vyznáte v pěstování orchidejí ????
mnooo, snad trochu jo.... mám jich asi 10
Fifi
to je dobře, že máš poblíž i servisní středisko ....ale určitě ho nebudeš potřebovat.
Takže poblífka se vaří, maso na talíři... přijde na to, sežere to a bude to..... Fifkááááááá
Co mladas, pilne srota
jj, včera ho bolela hlava, asi jak čučí do papírů a do pc ....
Ja jsem zatim se svyma madurandama velmi spokojena, vsici prolezli pisemnou casti, to meli strachu.
mno, oni zatím mají jen didaktický testy...... sloh budou dostávat až celá škola odmaturuje z ústních .... trochu složitější pro všechny maturanty, chudáci
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:09
- Nahlásit
Fifi
Ale byl to kumst, sehnat chladnicku bez mrazaku, slusny velikosti za rozumnou cenu, to ti povim.
jojo taky jsem se docela zapotila, než jsem ji sehnala, každej blbě čuměl, že chci ledničku bez mrazáku...nač by mi byl když mám docela velkej pulťák...
co se dělá s orchií když květy opadají, má se ten šlahoun co tam zbude odstřhnout nebo nechat ??? a přesazuje se to časem, nebo se to nechává pořád v tom sajrajtu, co je tam z obchodu ???
A propo, jiste se do emaila stale nemuzete dostat, ze?
asi joo, dneska ešče nebyl čas....
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:11
- Nahlásit
brut
mnooo, snad trochu jo.... mám jich asi 10
já zatím teda jednu... dotaz o patro vejš....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:13
- Nahlásit
vlk
že chci ledničku bez mrazáku...nač by mi byl když mám docela velkej pulťák...
Presne to samy u nas.
co se dělá s orchií když květy opadají, má se ten šlahoun co tam zbude odstřhnout nebo nechat ??? a přesazuje se to časem, nebo se to nechává pořád v tom sajrajtu, co je tam z obchodu ???
Slahouna nech, dokud uplne neseschne, nevyschne, proste dokud nebude uplne mrtvej, ze ho zlomis. Ja nepresazuju, sou to paraziti, tak at se snazi. Teda presadim, mozna za par let.
brut
oni zatím mají jen didaktický testy...... sloh budou dostávat až celá škola odmaturuje z ústních
To jo, to maji stejny vsude... nicmene aspon tohle maji jasny, ze je to ok.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:17
- Nahlásit
Fifi
chladnička je krasavá. já myslela, že chceš tak poloviční?
Ja tak trosicku. aneb metrova lodyha pres rok kvetouci.
má hyperaktivní orchidej jak se hned kasá (samozřejmě že je krásná a že by taková nebyla, kdybys jí neměla ráda )
PetraK
štréz si na tom stopro zapracoval
no já jsem byla před Frantovou smrtí docela plná energie a pomalinku se mi podařilo začít i stlačovat váhu a od tý doby jde tohle všechno do háje, nějakou očistnou kůru si moc dovolit nemůžu kvůli kojení, vypnout a relaxovat se dvěma dětma taky moc ne. Tak můžu jenom doufat a myslet pozitivně
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:21
- Nahlásit
kachna_
já myslela, že chceš tak poloviční?
No puvodne jo, ale kdyz sem to pak prolejzala, tak zakrslik by byl o litr levnejsi a o pulku mensi.
má hyperaktivní orchidej jak se hned kasá
Na ja, se musim blejsknout, s jedinou orchidejou, co mam, prece!
Tak můžu jenom doufat a myslet pozitivně
A vubec, nemas novy foto kachnatka, jak vyrostloo?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:22
- Nahlásit
to si asi dneska napíšu 1000x za domácí úkol. před zítřkem ufff
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:31
- Nahlásit
Janiii
to si asi dneska napíšu 1000x za domácí úkol. před zítřkem ufff
Hodne sil!!
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:31
- Nahlásit
Fifi
orchie je parazit ???? a já myslela co doma nemám....
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:34
- Nahlásit
Fifi
díkuju pani
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:36
- Nahlásit
vlk
orchie je parazit ???? a
Ja jim tak rikam . Je to epifyt, prichytava se na stromy, zalezi na druhu. Strom sice necucaj, ale dari se jim tam dobre. A je to hezka dytka, nenarocna, urcite ti bude delat dlouho radost!
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:41
- Nahlásit
Fifi
A je to hezka dytka, nenarocna, urcite ti bude delat dlouho radost!
hezká je...tož hlavně že je nenáročná...to by mi mohla vydržet....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:45
- Nahlásit
vlk
Dytka kytka. A urco vydrzi, ja se k ni chovam dost macessky, zaleju, kdyz si vzpomenu, zadny nacucavani substratu ve vane, hezky obdobi deste, az pulkou kvetinace stoji ve vode. A pak zase treba po dvou tydnech si vzpomenu.
Ale brutice ma vice zkusenosti, jiste sepisuje roman.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:00
- Nahlásit
vlk
pokud máš obyč phalenopsis ... tak by se měla jednou za dva -tři roky přesadit, protože vyčerpá živiny z půdy, ale zároveň by se měla čas od času pohnojit ( zatím jsem hnojila jednou a to mám tu nejstarší skorem 5 let). Pokud odkvete a začne ti zasychat ten šlahoun, tak odstřihnout, pokud ne, tak jen sestřihni ty "zbylé květy" a uvidíš, jestli obrazí.... já tomu většinou jen sundám suchý květy a nechám být, ale u dvou stonky zasychají, takže musím odstřihnout a čekat, až vyrazí nové ... většinou za pár týdnů
To jo, to maji stejny vsude... nicmene aspon tohle maji jasny, ze je to ok.
dneska tu byli za mladým dva spolužáci a shodli se na tom, že sloh zase až taková brnkačka nebyl jak by si mysleli ... tak jsou celí nervozní, jak dopadli. Už to trvá moc dlouho
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:07
- Nahlásit
Fifi
Na ja, se musim blejsknout, s jedinou orchidejou, co mam, prece!
mně napadá, že jsem ti slíbila vyfocené moje na okně ... mno, musím o foto říct Vilémovi, páč foťák mi je prostě nebere
Janiii
to si asi dneska napíšu 1000x za domácí úkol. před zítřkem
to zvládneš... budeme na tě myslet a posílat energii
vlk
tož hlavně že je nenáročná...to by mi mohla vydržet....
hele, já zahubím všechny kytky... jediné, co vydrželo j ibišek, protože mi hlásá, že chce zalít. Ale na orchideje jsem si koupila květníky, které jsou samozavlažující, takže je nemusím zalívat často a tím jsou pro mně ideální
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:21
- Nahlásit
brut
to zvládneš... budeme na tě myslet a posílat energii
děkuju
ad. orchideje - u té mojí v kanceláři teď během týdne opadaly všechny květy tak počkám, jestli budu stříhat nebo jestli se chytí (minule došlo na střih). další dvě se drží, snad přežijou stěhování
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:39
- Nahlásit
Janiii
snad přežijou stěhování
Mely by. To vanocni kaktus je potvora, letos ani nevykvet. Ten jakejkoliv posun nese fakt hodne tezce .
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 20:00
- Nahlásit
Janiii
té mojí v kanceláři teď během týdne opadaly všechny květy
to někdy dělají, ale nikde jsem nenašla proč ...
počkám, jestli budu stříhat nebo jestli se chytí (minule došlo na střih).
taky některé stříhám... holt, každá je jiná jako ženský
další dvě se drží, snad přežijou stěhování
určitě, jen je opatrně zabal, aby nenastydly
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 20:24
- Nahlásit
brut
tak by se měla jednou za dva -tři roky přesadit, protože vyčerpá živiny z půdy,
ale ona není v půdě, je nacpaná v jakémsi kalíšku a jen shora je pár jakýchsi šutrů či co to je....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 20:34
- Nahlásit
vlk
je nacpaná v jakémsi kalíšku a jen shora je pár jakýchsi šutrů či co to je..
Kura? nebo spis proste substrat pro orchi. Ja ji mam v tomhle puvodnim, jen vlozenou do keramickyho nepruhlednyho kvetinace. Co sem cetla, je moderna je pestovat v pruhlednejch, nekdo rika, ze to vysiluje koreny.. Nevim.
A neco pro Fajfkuuu
Aneb inspirace pro zbrkle jelito, kterak si hnatky pohlidat. (zaslala mi jak jinak kulala, kvuli Kremylovi ). Matros jsou cihlicky, ty barevny fufne pry lze sehnat coby pomucku pro fotbalisty. http://www.youtube.com/watch?v=ye9iwrR0P3I&feature =youtu.be
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 20:40
- Nahlásit
Fifi
asi spíš ten substrát, je to něco jako granule.... já ji mám v průhledným kalíšku a ten je v dalším neprůhledným... zatím roste, ty květy na ní držely přes dva měsíce... pak opadly a už tři měsíce je tam jen ten šlahoun ale furt je zelenej a neschne....no uvidím co z ní bude....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 20:54
- Nahlásit
Fifi
neco pro Fajfkuuu
Aneb inspirace pro zbrkle jelito, kterak
jééééééééééé to je bombááááá to se bééé hodit
momentálně nacvičujem křížení předních tlapek tak dodle si nechám do zásoby až skončíme kurz..dííííík
Všem ouchylákůům
uuuuuž to jede uuuuž to jede
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 21:19 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Fajka
dodle si nechám do zásoby až skončíme kurz..dííííík
Mi nedekuj, me zasobuje kulala.
uuuuž to jede uuuuž to jede
Bezvaa, k vam to taky uuuz jelo!
"Dobre Frolik napada! Byl tam Tenkrat. Koukal pripraven..." Ja ten hokej zboznuju.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 21:26
- Nahlásit
Všem ouchylákůům
uuuuuž to jede uuuuž to jede
já nejsem ouchylák?
Fifi
hokej taky sleduju
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 21:32
- Nahlásit
Janiii
goooooooooooool.. neplati smejdi.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 21:33
- Nahlásit
rumštááájn
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 22:25
- Nahlásit
vlk
ona není v půdě, je nacpaná v jakémsi kalíšku a jen shora je pár jakýchsi šutrů či co to je....
to je substrát pro orchideje a ten se rozkládá a pak už jí nevyživuje... takže klidně přesaď, ale nejlíp do spešl hlíny pro orchideje nebo do sekané kůry smíchané s hlínou,pak jí pohnoj...
Fifi
Ja ji mam v tomhle puvodnim, jen vlozenou do keramickyho nepruhlednyho kvetinace. Co sem cetla, je moderna je pestovat v pruhlednejch, nekdo rika, ze to vysiluje koreny.. Nevim.
neprůhledný je spíš o vkusu... já mám mix a nijak to kořenům nevadí. Oni mají vzdušné a zároveň ty v hlíně vlhčí kytku... s květníkem to nemá nic společnýho
vlk
zatím roste, ty květy na ní držely přes dva měsíce... pak opadly a už tři měsíce je tam jen ten šlahoun ale furt je zelenej a neschne....no uvidím co z ní bude....
tak jí nech, ona zase za chvíli vykvete... občas potřebují odpočinout a pak kvetou třeba půl roku
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 22:37
- Nahlásit
Janiii
hokej taky sleduju
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 23:16
- Nahlásit
Tyjo neuvěřitelný zvíře...to je pohled !
Janiii
já nejsem ouchylák
séééš ten největší ..vysvětlím po mailu
Fifi
Bezvaa, k vam to taky uuuz jelo
vďaka paní !
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 23:33
- Nahlásit
Fajka
to je pohled !
Baskervil from lujzijana? Ja tyhle rybi oci nemusim, sou studeny, cloveka az mrazi. Ovsem samo to doktorovo je zcela jine, plne citu a lasky a blabla.
|