| Autor |
Zpráva |
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:00
- Nahlásit
dorfa
no džouzefčice o vařený zase tak moc nestojí, syrový miluje, ale vařený už pro ní asi ztrácí na zajímavosti
Granule dlabe bez problémů.
Co se týče příloh - těstoviny nechce, po vločkách se pos... a rýže sní minimálně
Možná o to vařený maso toliko nestojí, že jsem jí ho vždy dala s tou přílohou, no a syrový má naházený na granulkách
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:01
- Nahlásit
Vladus
Kdyz ja bych ji pak nezabila...
Frog
No jo, ale jestli to nevozi dal, nez za Olomouc... Prece az budu mit mrazak, tak si tech 30 kg treba koupim taky a pak uz je jedno, jestli to vezou na kram nebo ke mne. Jenze jde o to, ze oni tak daleko proste nepojedou...
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:04
- Nahlásit
wami
Pani rikala, ze by meli zajem o to, vozit na Severni Moravu, ale hledaji obchodniho zastupce pro tyto konciny ( aspon doufam, ze jsem to pochopila dobre). Takze behem pul roku se treba situace muze zmenit.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:06
- Nahlásit
wami
Já vím, ale když to tam nevozej Vetamix, tak to tam třeba vozí Falco, či jiný dovozce. Když jsem byla u našich u Plzně, tak tam jsem narazila na maso od úplně jinýho dovozce, takže v každým kraji něco bude.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:07
- Nahlásit
Frog
Holt jiny kraj - jine maso.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:08
- Nahlásit
Vladus
Jasan
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:09
- Nahlásit
Vladus
V tom pripade se zeptam nekoho, kdo by jim to zastoupeni mozna delal...
Frog
Taky doufam, ze na neco narazim... Ale bez netu uz pro me jakoby nebyli...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:09
- Nahlásit
fromeli
Tak to tedy nemáš s džouzefčičkou jednoduché. Hlavně, že je v pohodě a chutná jí holt co jí chutná.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 11:17
- Nahlásit
dorfa
no jo no
Ale s tím syrovým stále koketuju, bohužel nemám kam dát doma mrazák, abych mohla vzít třeba z vetamixu a kupovat v "lidským" krámě se fakt moc nevyplatí.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 12:01
- Nahlásit
Jsem ráda, že čím dál tím víc lidí dostává rozum a krmí pro psa přirozenou stravou. My krmíme od 4 měsíců syrovým masem a spokojenost je na obou stranách. Finančně jsem na tom o 2/3 líp než při krmení granulemi. Včetně mléčných výrobků, příloh, zeleninek a nožiček.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 12:03
- Nahlásit
Pastelka
nekteri ten rozum meli, granule negranule...
Jinak moje mrne je na mase od chvile, kdy mu prestalo stacit mlicko...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 12:07
- Nahlásit
fromeli
To máš pravdu, že se to trochu prodraží, ale zas máš jistotu, že prošlo daleko přísnější veterinární kontrolou, jakožto maso určené pro výživu lidí a ne zvířat.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 12:10
- Nahlásit
dorfa
Ono nemelo by byt krmne maso hluboce zmrazene po urcitou dobu (tusim -50), aby se v nem znicili pripadne bakterie a tudiz se mohlo zkrmovat syrove???
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 12:23
- Nahlásit
Vladus
Syrovým krmím, mám ho od Vetamixu a prodávají ho hluboce zmrazené na -50°C. Jiné bych raději vařila.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 12:37
- Nahlásit
K masu a ostatnim surovinam pro pripravu "prirozene stravy".
Kouknete, co clovek objevi v pokladnicich zdejsiho serveru!!!
http://www.cz-pes.cz/literatura-veterina-vyziva.ph p
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 13:30
- Nahlásit
wami
Jsem z Olomouce a teď jak mi dovezli Vetamix, tak mi pán sdělil, že si chcou pronajmout v Olomouci proetory a mít tu mezisklad. To by bylo super, ne?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 13:39
- Nahlásit
Chci zeptat -koupila jsem ProPlan-samozřejmě nadšení z něj opadlo-myslím na chuti- po týdnu.Tak jsem začala kupovat maso-a uvařím ho ,zaleju jeho vývarem granule a hodím tam tak dvě hrsti masa.Pes se po tom může utlouct a zbouchá mi celou misku do pár minut.Když jsem kmila samotným masem (myslím s přílohou)tak srst se tak neleskla a měl průjem.Nemorduji mu ničím žaludek když dávám naráz maso i granule?
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 13:45
- Nahlásit
Anu
Ten průjem byl podle mě, že mu po granulích dobře nefungovalo zažívání, ale myslím, že kdybys vydržela, vše by se upravilo. K masu musíš přidávat vitamíny, proto třeba ta srst.
Myslím že mícháním nic nezkazíš, někteří to sice nedoporučují, ale znám moc lidí, kteří takhle krmí.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 13:48
- Nahlásit
Nejsem líná mu vařit, ale asi nejsem tak dobrá abych odhadla přesně správnou hodnotu všech surovin. Po 3dnech podávání ProPlanu se pes měnil před očima. tak na to prdim.Myslím,že tímto způsobem -nakrmím vlka a koza zůstane celá. Pes se těší na misku,může se po ní utlouct a vypadá dobře.
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 13:59
- Nahlásit
Anu
To je hlavní, pes vypadá dobře a panička je taky šťastná.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 14:00
- Nahlásit
Břetislava
vařím 1x týdně a dám na mrazák , kupuji v akcích v obchodech - třeba kuře 38/kg, hovězí srdce 40 kč/kg, treska 58 kč/kg , kuřecí játra 24 kč /kg , kuřecí krky , morkové kosti, nožičky a hovězí kosti jsou za babku , zvěřinu mám zadara ...nějaká akce je vždy
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 14:16
- Nahlásit
Anu
Absolutní zákaz míchání granulí + maso, je jen strašení lidí. Granule jsou sami o sobě určeny pro výživu psa a maso by měl masožravec potažmo všežravec umět trávit. Takže v tom nevidím žádný problém. Pokud není trávení psa již příliš narušeno granulemi, tak mu podávání granulí s masem nečiní žádné problémy, aspoň těm mým psům ne. Je to asi tak, jako bych si nemohla dát před objedem dehydrovanou vietnamskou polévku, protože to je prostě dehydrovaná potravina a ten řízek co si dám po té polévce je nedehydrovaná potravina.
|
stamir
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 17:47
- Nahlásit
wami
Kým sa tam hore u vás nerozkýve Vetamix, skús nejakú hydináreň v okolí. Ja takto v podnikovej predajni kupujem pre hvalhunda polievkovú zmes (zvyčajne zadky, krky, kridla ) v balení pre velkoodberatelov (12 kg kartony) a za 14,-Sk/kg je to celkom solídne krmivo.
Ešte by som rád našiel zdroj na krmné ryby... ale ide to ťažko, tu nie je nič také ako Vetamix. Iba tak Vietnamix...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 18:10
- Nahlásit
stamir
Diky za tip. Sice v okoli o nicem takovem nevim, ale zas mame ve vesnici pomerne dobre zavedena praseci jatka, tak treba nejaky takovy budou mit tam...
Ja zas mam doma zdroj na rybicky - netusim sice, co je to za firmu, ale rybky mame za 20kc/kg a pesani to milujou, takze kazdy vikend, co jsem doma, jsou v dennim menu rybicky...
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 18:52
- Nahlásit
Anu
Krmím stejně už půl roku - superprémiovka ve vývaru a maso. Psi jsou v pohodě a vypadaji nejlíp za celou dobu zkoušení různých typů krmení (jen granule nebo jen vařené či syrové). Zdraví, kondice, srst - vše ok a stále jim chutná (což je pro mě taky důležité kritérium, mám vyběračné nežravce, kterým po měsíci přestalo každé krmení vonět - ano prosím, i čerstvé maso či vařené s přílohou - prevíti ). Jediná rada, co mi u této kombinace krmení byla udělena, byla vždy nechat granule řádně nasáknout tím vývarem, aby jim to pak nebobtnalo až v žaludku...
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 19:46
- Nahlásit
Taky bych ráda aspon občas vařila, ale mamina by fakt nadšená nebyla, navíc bych to nestíhala, když psa nekrmím já, ale babička Sice bych si to mohla nastrkat k ní do mrazáku ( kam by se to stejně nevešlo), ale holt granulky jsou pro nás vyhodnější Snad jednou v budoucnu...ted se to snažím aspon vyrovnat kostma, někdy prasečí nohy, kuřecí skelety...joj, to mi připomnělo, že zítra nám sem dovážej nožky, tak jich hned musím pár ulovit, je tu o ně zájem
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 21:58
- Nahlásit
Taky nejak posledni dobou premyslim ze bych varila. Syrovy maso bych nedavala kvuli riziku mikrobialni kontaminace.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:12
- Nahlásit
pajinka
Syrovy maso bych nedavala kvuli riziku mikrobialni kontaminace
Jaké kontaminace???
Syrové maso je daleko hodnotnější než vařené.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:33
- Nahlásit
pajinka
O tom jsem taky četla.A přiznám se,že poctivě meju nože a vyměňuji prkénka po nakrájení masa.Ale psům vždycky když dělám maso kus syrového uříznu(prostě mi to nedá) a za těch pár let co to dělám neměli žádné následky.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:39
- Nahlásit
pajinka
Endy
Mikroby jsou všude, a kyselina chlorovodíková v žaludku psa si s nimi hravě poradí. Toho bych se nebála.
|