| Autor |
Zpráva |
Frog
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 09:52
- Nahlásit
Ani nevíte jakou mám radost. Od pondělka krmím svou dogu vařeným a jsem ten nejspokojenější člověk. Dogina se může utlouct a odpad je minimální. Rázem přešly aj průjmy a obří hromady hovínek. Doufám, že jí to vydrží. A pro ty co ještě váhají, tak směle do toho.Nebojte se vaření není to zase tak časově náročný.
Máte také dobré zkušenosti? Podělte se s náma
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:03
- Nahlásit
Frog
Taky vařím.Mám jen ty nejlepší zkušenosti.Žádná dehydrovaná strava žádný amaroun se nemůže vyrovnat masu,a přirozenému krmení.
Granule je jen byznys. a cesta do pekel.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:04
- Nahlásit
Frog
dorfa
Varite, nebo davate maso syrove?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:05
- Nahlásit
Frog
Joj, tak to jsem rada, ze se Agatce nove papani libi...
My nevarime, davame syrove, a oba skorovlci jsou taky nadseni...
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:11
- Nahlásit
Frog
Já už jsem tady profláklá tím, že propaguju krmení vařeným masem s přílohou a zeleninou. A to přesně z důvodů, které uvádíš. Prcek je sice teď v pubertě a zkouší na mě, jestli by se nedalo krmit ještě něčím lepším, ale když vytrvám, tak se během 20 minut k misce vrátí a vyluxuje ji do posledního drobečku. Takže já jsem pro
|
pama
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:12
- Nahlásit
Já to mám tak napůl. Ráno a v poledne granule, večer syr.maso + přílohy. Pravda je, že do granulí se tak nehrne jako na maso.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:17
- Nahlásit
Já tedy dávám granule, ale semtam dávám i syrové maso, to pak ty granule uberu.
Nikde jsem ale nenašla, možná jsem špatně hledala, kolik by toho měl zhruba zdlábnout 10kg pes, dospělák, v běžné zátěži.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:17
- Nahlásit
Vladus
Taky dávám syrové vařím jenom přílohu.
wami
Já jsem fakt nadšená. Agáta se může utlouct.Nedočkavostí neposedí. Nicméně takhle krmíme teprve od pondělí, tak doufám, že jí to nadšení zůstane.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:18
- Nahlásit
Vladus
Vařím, ale neodmítnou ani syrové.Ale to jim dávám spíš jen tak pro chuť.Mě chutná taky tatarák, tak proč bych dělala ze psa granuložrouta
|
VlastaK
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:18
- Nahlásit
Vladus
Já teda vařím, protože mám na to čas a nějak mi to pro štěně přišlo vhodnější. A prcek dává vařenýmu přednost. Takže záleží na tom, co bude pesovi víc chutnat.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:21
- Nahlásit
fromeli
Dávkování je dobře popsáno v Malé psí kuchařce .Na 10 kg, psa to je asi tak 150g -200g masa + příloha, zelenina.Záleží jaké maso a jaká příloha, podle toho se pak poměr masa a příloh liší.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:23
- Nahlásit
fromeli
Já dávám cca 0,06kg směsi/ 1kg váhy psa.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:24
- Nahlásit
dorfa
hmmm, tak to už vidím naší džouzefčíkovou jak má hlad, 150g - 200 g masíčka je tedy fakt nic moc
Ona to maso vždycky děsně rychle zhltne a pak se vrhne na granule
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:30
- Nahlásit
Ja jsem do tedka davala rano granule a vecer varene s prilohou, ale granule uz podavat nebudu (maximalne na vylety) a chystam se prejit na syrove. Stendovi taky chutnalo vic varene, ale po par kouscich syroveho masa (kdyz prisel na to, ze se to ji ) mu rozhodne jede vic syrove. Takze dneska jdu do nejakeho zveraku koupit masicko, protoze vetamix bohuzel do Ostravy nevozi (a to maji napsano rozvoz po cele CR). Taky jsem jim vcera dala po jedne syrove veprove kosti no a maly si s ni pekne hral, okousaval klouby a ta velka babizna ji slupla celou jak malinu, tak jsem se bala, ze se zadavi. No ale nic se nestalo a v pohode ji stravila.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:31
- Nahlásit
fromeli
tak vař maso s přílohou a zeleninou a džouzefčíková, to zhltne všechno najednou.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:35
- Nahlásit
Vladus
A volalas do toho Vetamixu primo...?
Ja jen, ze nekdo ze severni Moravy rikal, ze to vozi i tam... Za pul roku uz tam budu taky natrvalo, cekala jsem, ze si taky necham vozit Vetamix, jestli to nejde, tak mi udelaji caru pres rozpocet a asi holt budu brat Falco, ale ti nemaji tak vyhodne ceny a neorzvazi...
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:36
- Nahlásit
Taky jsem přemýšlela, že začnu vařit. Máte k doporučení nějakou dobrou knížku s recepty? A kolikrát týdně vaříte? A jak vám to vychází finančně?
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:40
- Nahlásit
wami
Yep yep, volala jsem tam vcera a pani mi rekla, ze vozi jen po Olomouc. Proto, kdyby nekdo vedel, jak sehnat v Ostrave slusne masicko pro psy, tak sem s tim.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:41 - Změnil/a: Vladus
- Nahlásit
Břetislava
Par recptu je na URL Hafbezobav
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:42
- Nahlásit
Břetislava
Finančně to vychází rozhodně ku prospěchu masa, ale časově je to trochu náročnější. Knížka se jmenuje
"Malá psí kuchařka",
ale je vhodná pouze pro plemena od 2kg - 22 kg. Vařím tak 1x za 14 dní.Navařím maso naplním mrazák, a pak už jen vytáhnu z mrazáku a uvařím přílohu.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:45 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Vladus
grrrr...
Ach jo, zkus Falco, ale ti myslim nezavazi lidi, jen dodavaji do zveraku... Kazdopadne ja krmim masem od Falca ted a jsem vcelku spokojena, jen vyber bych cekala o neco vetsi...
Falco najdes i v Ostrave:
M+M Animals - Marian Peter, V Korunce 28, 713 00 Ostrava, tel.: 0603/425236
|
leon
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:46
- Nahlásit
Já své vlastní dva psy krmím granulemi, jednou týdně vařím maso+příloha(těstoviny, zelenina). Nejraději mají mrkev s masem.
Ale manžel má ještě u tchána rotvajlera a ten je krmen od mala jen vařeným kuřecím s těstovinama, rýží. Někdy se mu dá vařené hovězí, zvěřina, nějaké kosti. Nikdy nedostával granule. V dubnu mu bude jedenáct a je pořád ve skvělé formě. Nikdy se nemusel vyhledat veterinář kvůli nějakým zdravotním potížím.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:51
- Nahlásit
wami
Diky, ale teda moc velky vyber nemaji
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:51
- Nahlásit
wami
Ještě mě napadlo, co kdyby ses dohodla s babou ve zveráku,aby ti to maso vzala na krám. Víš jak to myslím?! Domluvila by ses třeba, že potřebuješ 30 kg, ona ti to objedná a ty si pro to dojedeš do toho zveráku.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:53
- Nahlásit
Frog
S babou jagou
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:54
- Nahlásit
Vladus
Jo, ale jinak na severni Morave neni moc firem, co by dodavali maso pro psy...
- proto me taky tak stve ten Vetamix...
Frog
Coz o to, kdybych mela velky mrazak, tak neni problem - ted, kdyz jsem v Brne... Do Brna myslim Vetamix vozi...
Ale ted nemam mrazak, takze se vetsinou cestou z prace stavim do zveraku a neco koupim, taky to jde.
Resim ted, co bude za pul roku, az budu tam u nas ve Slezsku...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:57
- Nahlásit
Tak. Tak. Tak. V autě mám teď lodní kufr kuřecích krků, srdcí a žaludků. Garfield mi co dvě minuty volá, kdy už přijdu domů, že se mu po mně moc stýská.
Mám to ale hodnýho pesu.
|
Vladus
Člen |
- Nahlásit
wami
Koupis si kravicku.
|
Frog
Člen |
- Nahlásit
wami
Já vím já to myslela k tomu, žes nevěděla jak to udělat, až nebudeš v Brně.
|
Vladus
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2006 10:59
- Nahlásit
wami
Ne vazne, me asi taky nezbyva nez jit do zveraku a koupit maso tak na par dni - tyden dopredu. Jen mi jde o to, ze ani ve zverimexech moc vyber nemaji, ale to zvladnem... No a nebo taky ve sleve se da sem tam koupit maso v nakem marketu pro lidi.
|