Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Maso je prostě maso
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2006 23:47
- Nahlásit

dorfa
to určitě ne a syrový maj radši
a já tedataky kombinuju,dávám český granule,prej netestovaný..díky wami,a k tomu vařený a nemyslím,že kombinování mu vadí...prostě ty granule dávám z pohodlnosti,nebo když nestíhám a mám toho moc..pes je baští,ale na misku masa se celej třese

pajinka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:48
- Nahlásit

Nikito, mluvim o mikrobialni kontaminaci, o hodnotnosti nebyla rec
Existuje velka spousta predevsim sporulujicich bakterii, ktere znici az nekolikaminutovy var. Jsou odolne i vuci nizkemu pH.

jira_hera
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:01
- Nahlásit

Ahoj, potřebuju se Vám s něčím svěřit. Mám malou kníračku, která je zhruba od tří měsíců na domácí stravě - syrové maso+syrová zelenina a ovoce+nějaká příloha(rýže,ovesné vločky,těstoviny...), občas dostane granule. Teď, v jedenácti měsících měla poprvé v životě průjem a zvracela. Trvalo to jednu noc, jenomže od té doby je apatická, nechce jíst ani pít, napájela jsem jí alespoň injekční stříkačkou. No a včera omdlela a zůstala ležet v bezvědomí. Veterinář odhalil nízkou hladinu cukru v krvi a podal perorálně glukozu. No mimo jiné jsme se bavili o tom průjmu a zvracení a doktor se ptal, co malá jí. Nic zlého netuše jsem se mu svěřila s jejím jídelníčkem a seřval mě jak malou holku, že syrové maso se psu vůbec dávat nesmí, kam chodím na tak pitomé nápady. Že prý jsme všichni "chytrý jak rádia a pak se divíme, že nám psi serou a blijou". Sice jsem se bránila, že to jí od mala a trávicí problémy má teď poprvé v životě, ale popravdě dobře mi z toho není. Co si o tom myslíte? Může to být něco z toho syrového masa? Na druhou stranu zas ten veterinář říkal, že teď řádí nějaká viroza...

wami
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:31
- Nahlásit

jira_hera
Nas veterinar konstatoval, ze po krmenim masem bude mivat pejsa mekci bobky a ze je to normalni. Rozhodne nas nijak neserval.

Virozu melo stene taky, asi ve 4 mesicich, my mame pro zmenu specialitku v tom, ze mladej netravi ryzi, takze klasicka dieta nepadala v uvahu, nakonec jsme museli mit nejakou spesl veterinarni...
Ale teda ani v pripade ty virozy nedoslo k hypoglykemickemu soku.

Uprimne - ja si nemyslim, ze by krmeni masem bylo az tak rizikove, ale znam pripad, kdy pes posel na infekci ze syroveho masa (podrobnosti neznam), ale je to jeden pripad z tisice...
Kdyby na me vet rval, uz bych tam neprisla. Nemam rada vety, kteri mi vnucuji granule, nejlepe ty, ktere sami distribuuji. Chapu, ze je to dobry privydelek, ale vnucovat mi to nikdo nebude...

Frog
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:59
- Nahlásit

jira_hera
Musím říct, že než jsem začala krmit syrovým masem, tak jsem to také konzultovala se svým veterinářem a on mi řekl, že mohu zkrmovat všechno syrové maso kromě vepřového.To ať radši uvařím kvůli pseudovzteklině. Náš pan doktor je opravdu odborník na slovo vzatej, krom toho, že je lékař, tak chová ND přes 30 let, takže ví o čem mluví.

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:06
- Nahlásit

Frog
pseudovzteklina? co to je?

Frog
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:11
- Nahlásit

fromeli
Je to nemoc která může psa zabít.Říká se jí také Aujezskyho nemoc.

wami
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:13
- Nahlásit

Aujeszkyho choroba (Pseudovzteklina)
Etiopatogeneze: pseudovzteklinu vyvolává Herpesvirus suis z čeledi Herpesviridae (virus DNA), který má afinitu k CNS. Hlavním přírodním zdrojem a šiřitelem tohoto viru jsou domácí a divoká prasata. Nemoc mohou šířit nejen nemocní jedinci, ale také klinicky zdraví asymptomatičtí nosiči. Toto onemocnění se vyskytuje již jen velmi sporadicky jak u prasat, tak u psů i koček. Psi se mohou nakazit od potkanů a krys žijících v chovech prasat, pozřením masa infikovaných prasat nebo přímou kontaminací kožních ran.
Kožní manifestace: kožní manifestace je u tohoto onemocnění jen sekundární a je v podstatě důsledkem automutilace při nesnesitelném pruritu a hyperestézii. Postižení psi se intenzivně koušou a škrábou. Klinicky se navíc projevuje bulbární paralýza, paralýza čelistí a hltanu. Psi přitom vydávají sténavé zvuky, které doprovází výrazná salivace. Typický je afebrilní průběh nemoci. Onemocnění končí fatálně nebo eutanázií.
Diagnóza: charakteristické klinické příznaky umožňují stanovit diagnózu již klinicky. Etiologická diagnóza se pak stanoví laboratorně ve státních nebo specializovaných laboratořích.
Závěr: pseudovzteklina psů je v dnešní době extrémně vzácná a její výskyt odráží nákazovou situaci u domácích a divokých prasat v příslušné oblasti. V rámci kategorie kožních virových chorob psů se již stala historickou chorobou, přesto je však nutné vědět, že do této kategorie teoreticky patří. Zvýšenou pozornost je třeba věnovat loveckým psům používaným k lovu divokých prasat v oblastech, kde se pseudovzteklina ještě vyskytuje.

jira_hera
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:24
- Nahlásit

Holky, dík za názory. On tenhle vet v zásadě proti masu nic nenamítal, jen je toho názoru, že zkrmovat pouze vařené, syrové ne. Krmím většinou kuřecí nebo hovězí, sem tam rybu - všechno přemražené. Zajímavé je, že se tyhle problémy u ní projevily v době, kdy byla zrovna dva dny na granulích, protože jsem s ní byla na víkend na chatě, takže bych řekla, že přímo z masa by to být nemělo.

daliva
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:39
- Nahlásit

Frog
Máte někdo zkušenosti se zkrmováním syrové zvěřiny (srnčí, kančí)? Hrozí tam něco?

Frog
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:55
- Nahlásit

daliva
Se zvěřinou zkušenosti nemám.Pro nás je to docela drahá a hlavně nedostupná záležitost.

pajinka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 13:59
- Nahlásit

Zverina je plna parazitu.

Vladus
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 20:44
- Nahlásit

jira_hera
Je mozne ze jsi ji na chate celou dobu nehlidala a mozna neco spatneho snedla??? A nebo si proste tak zvykla na prirozenou stravu, ze se z te chemie slozila. Ale to je pouze polemika...

mac1
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 22:23
- Nahlásit

daliva
zvěřinu zásadně vařím

joli
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 10:00
- Nahlásit

Náš VET proti syrovému nic nemá, má středoasiatku a taky ji krmí syrovým......

jira_hera
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 10:33
- Nahlásit

Ahoj, jen vám chci říct, že moje holčička leží v nemocnici v kritickém stavu, začala krvácet ze sliznic. Jednou z možných příčin může být i otrava nebo třeba nějaké cizí těleso - víc budu vědět odpoledne, až budou mít veti k dispozici výsledky vyšetření. Držte jí prosím palce, ať to zvládne. Díky moc.

fromeli
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 10:40
- Nahlásit

jira_hera
Držíme, všechno, co máme

Frog
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 10:42
- Nahlásit

jira_hera
I já s Agátkou držíme palečky a hned jak budeš vědět víc, tak napiš

Vladus
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 10:50
- Nahlásit

jira_hera
Chudak mala, verim, ze bude mit silu to zvladnout!!!!!

pama
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 10:51
- Nahlásit

jira_hera
Držíme všechny prstíčky a drápečky, který máme. Snad to dobře dopadne, myslím, že jste na to přišli včas. Vydržte.

jira_hera
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 11:26
- Nahlásit

Moc děkuju za podporu, dám vědět, až budu vědět víc. Ona už s tím chudinka bojuje pátý den.

Nikita
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:25
- Nahlásit

jira_hera
A máš už nějaké výsledky vyšetření??? To je hrůza. A malá kníračka je drobeček, i velkým psům by dalo pět dní v takovém stavu zabrat
Moc držím palce, i velké fousatky drží packy!

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 14:40
- Nahlásit

jira_hera
ja tez drzim palce a packy
jen doufam, ze to nebude nejaka otrava, znamymu zemrela fenka, uz to bude nejakej mesic.. a duvodem bylo pozreni otravene mysi..
Dej vedet, jak na tom fenka je!

jira_hera
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 15:52
- Nahlásit

Tak zatím bohužel žádné dobré zprávy, spíš naopak. Je to celková sepse, zatím se ale neví, co je toho příčinou, výsledky krve ještě nedorazily. Prý zjistili, že má zhnisanou levou uzlinu. Její stav se zhoršil, prý jí stoupla teplota. Doktor mi řekl, že udělají všechno, co je v jejich silách, ale pro tuhle chvíli to nijak optimisticky nevypadá a slíbit mi nemůže vůbec nic. Jaká je podle vás, co tomu trochu rozumíte, šance, že jedenáctiměsíční malá kníračka, která v tuhle chvíli váží už jen pět kilo, zvládne celkovou sepsi? V sedm hodin večer mám na tu veterinu dorazit osobně, tak ještě držte palce prosím. Všem vám moc děkuju za zájem a podporu. Zase se ozvu.

Nikita
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 16:06
- Nahlásit

jira_hera
Bože bože bože........
A na čem je, na kapačkách a antibiotikách??? Já bych se strašně bála otravy a nebo toho druhého horšího... A jak to, že nejsou rozbory krve? Kdy se to tam posílalo? Můj veterinář je má do dvaceti minut

Jaká je podle vás, co tomu trochu rozumíte, šance, že jedenáctiměsíční malá kníračka, která v tuhle chvíli váží už jen pět kilo, zvládne celkovou sepsi?
Já tomu vůbec nerozumím a hrozně moc doufám, že ZVLÁDNE!!!

VlastaK
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 16:12
- Nahlásit

jira_hera

Taky moc držím palce. V tomhle se vůbec nevyznám, takže můžu poskytnout jen psychyckou podporu. Držte se obě.

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 16:15
- Nahlásit

jira_hera
Pokud nepujde o otravu, tak si myslim, ze sanci pod veterinarnim dohledem ma.. - tzn. infuze apod.. mne jen desi to krvaceni ze sliznic..
Všechny deratizační látky (neboli rodenticidy) účinkují dlouhodobě, to znamená, že začnou neblaze působit na organismus příjemce až po několika dnech. Oni jsou potkani tvorové nedůvěřiví, a kdyby se jednomu z nich udělalo nevolno, ostatní by se podezřelého jídla už ani nedotkli. Stejný je mechanismus otravy i u psa. Po požití nástrahy se nestane vůbec nic a účinky se projeví za dva až pět dnů, což však neznamená, že jed se nezačal vstřebávat takřka okamžitě. Momentálně používané nástrahy fungují jako antikoagulancia, přeloženo do češtiny, snižují srážlivost krve. Neni mozne, ze fenka nekde neco podobneho sezrala?

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 16:17
- Nahlásit

jira_hera
taky na vás budo moc myslet..to je fakt síla....jak by zvládla sepsi mevím,ale první příznaky..to krvácení ze sliznic mě navedlo na otravu jedem na krysy..ale to by vet už dávno poznal..u mojí čubiny to poznali druhej den..tak držíme palce at to dobře dopadne

jira_hera
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 17:11
- Nahlásit

Nikita
ano,od rána má infuze a píchli jí ATB. Taky jí dělali výtěr krku, protože zjistili, že má hrozně zhnisanou levou uzlinu. Tamtudy prý pravděpodobně vnikla infekce do těla, ale proč, to se neví. Nevím, proč nebyli ve tři ještě k dispozici výsledky - krev odebírali v osm hodin ráno a řidič pro ní přijel, když jsem byla ještě v ordinaci, takže téměř okamžitě. Ani jsem se nezeptala, kam to vlastně posílají - nějak mě to v té chvíli nenapadlo.
Mě jen zaráží, že předevčírem, když jsem tam s ní byla, protože omdlela, tak ještě na ní nic doktor nenašel a dneska ráno měla už celkovou sepsi ... to je teda rychlost.A taky, proč se tak horší teď, pod dohledem lékařů, když dodneška do rána tak statečně bojovala? Už mě i napadá, jestli si nemůže myslet, že jsem se na ní vykašlala, když jsem jí tam nechala a už nechce bojovat dál. Asi se zblázním do sedmi do večera.
Fifi,sarax
možné je, že něco sežrala - možné je všechno - netroufnu si tvrdit na 100%, že se jí nepodařilo někde něco zmlasknout.

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 17:17
- Nahlásit

jira_hera
Kdyby zmlaskla, snad by veti otravu krysim ci mysim jedem poznali!!! Drzime pesti, snad vse dobre dopadne...
Horsit se muze jen vzhledem k sepsi, asi ji je ted, chudince dost spatne.. Tak si hlavne nevycitat, ze jste ji nechala na veterine, bez infuzi by to asi neslo... Taky jsme meli parkrat psa pres noc na veterine, a pecovali tam o ne vzorne.. Pokud ma sil, urcite fenka bojovat bude!!! I bez Vasi pritomnosti.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání