| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2020 19:38
- Nahlásit
no jako je to narez na to, ze unor ma byt nejstudenejsi mesic...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2020 06:25
- Nahlásit
vedro celou noc - teď je 8 stupňů. Jedeme na výletík - směr Kamenice...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2020 12:55
- Nahlásit
krásně bylo kolem České Kamenice - jaro. Na Jehlu jsme stoupali jen v trikách, bundy musely dolů... Viděla jsem kamzíka - ono jich tam je docela dost. Hezký okruh - něco přes 8 kiláčků - na víc nebyl čas - dorazí Trpajzlíci
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2020 08:52
- Nahlásit
Xerxová
tyjo, kamzika sem u nas snad jeste nevidela... to teplo teda jeste bude docela drsny... chci aby byla zima a poradne snezilo, kvuli prirode...
tak to su teda fakt zvedava celkem na fotky, uz u vas i neco kvete nebo zatim jen zachvev jara v podobe tepla?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2020 15:22
- Nahlásit
tak my byli včera až u České Kamenice - to je hodinka autem. Nekvetlo nic, ale teplo bylo. Kamzíky tam vysadil kníže Kinský (dovezl je z Alp) a jim se na čedičových skalních vrcholcích líbí. Už jsme je potkali před časem - a včera zase.
Cestou jsme kromě vyhlídek Žába, Ponorka, Jehla... taky viděli skalní kostel (Bratrské oltáře), skalní kapli a jeden smutný zničený hřbitov. Já vím, že tam byli pohřbeni místní Němci... ale pomstít se na mrtvých ?? ... k tomu bylo potřeba velké odvahy...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2020 17:17
- Nahlásit
Xerxová
nadherny fotky kolem te ceske kamenice to vubec neznam ale vyapda to huste
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2020 17:36
- Nahlásit
to je zajímavý kraj - mezi CHKO Lužické hory a CHKO Labské pískovce. A protože to je na okraji obou útvarů - tak bych řekla, že je to tak trošku i na okraji zájmu turistů... Máme prochozené okolí Prysků (třeba Ovčácký vrch má skvělou vyhlídku). Hezký je Studenec i Zlatý vrch. Tam jsou veliké čedičové varhany a my na nich potkali kamzíka (už je to pár let - zkusím najít fotku). Dá se tam najít hodně hezkých skal i nějaká ta památka (třeba zřícenina Pustý zámek) . Jdu hledat kamzíka
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2020 18:04
- Nahlásit
našla... ještě že jsou týdeníčky tak dobře vedené Ono už to bude 4 roky - to mi nepřišlo, že je to tak dávno...
kamzík a Zlatý vrch - tam jsme ho viděli
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2020 18:22
- Nahlásit
Xerxová
no ja se tam chtela jit podivat na vylet, jak sem byla u denyky, ale nakonec sme tam na vylet celodenni nejeli pac denyky byla nemocna a my sme vzali konika jen asi na 12km kolem, takze to nejak neklaplo uplne
jenze pro me to je blby, 5-6 hodin cesty neni na jednodenni vylet a celkove se tam skoro nedostanu do tech koncin, takze to je bud na prodlouzenej vikend aspon... nebo vic dni nekde v penzionu...
jo ten zlatej vrch me taky dost laka videt, a kamzik je skvelej
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2020 18:53
- Nahlásit
to je jasný, že je to na nějaký ten delší čas - tohle nejde na otočku, máš to hodně daleko. Takhle plánujeme na víc dní květný louky v Bílých Karpatech. Taky musíme najít bydlení, nemáme to za humny - asi podle předpovědi počasí - na pár pracovních dní (aby bylo pokud možno bezlidno). Jen jsem si myslela, že pokvetou na začátku května... a ony prý jsou nejhezčí až na přelomu května a června...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2020 19:51
- Nahlásit
Xerxová
to asi taky desne zalezi jak bude teplo... ale budu se tesit na fotky videla sem paradni dokument o tech loukach, tak to urco bude super fotka a vychod/zapad slunce z velky javoriny je bozi je krasnej rozhled do kraje
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2020 17:21
- Nahlásit
leje a leje a leje - sníh utekl i z hor, snad ještě něco dosněží…
Dělám resty k projektu - a už mi to vůůůůbec nejde. A hlavně mě to nebavííííí. Psík dospává víkend - a hlavně se bojí, že kdyby byl aktivní, budu ho chtít vyhnat na zahradu. A tam teda fakt nechce ani vystrčit nos. A tak dříme na pelíšku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2020 08:40
- Nahlásit
taky bych drimala su uplne vyflusnuta.
asi se te za tyden budu ptat jak to vypada se snwhem, bych ty sneznice asi mohla nechat doma
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2020 14:43
- Nahlásit
včera utekl sníh i z hor, ale dneska padá a padá a vypadá to, že ještě padat bude. Tady je jen mokrá břečka, ale na horách to vypadá dobře...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2020 17:53
- Nahlásit
cernej caj
bych ty sneznice asi mohla nechat doma
A misto nich bahnice.
Xerxová
skalní kapli a jeden smutný zničený hřbitov. Já vím, že tam byli pohřbeni místní Němci... ale pomstít se na mrtvých ?? ... k tomu bylo potřeba velké odvahy...
To je smutny.
Ale jinak krasny fotos a Najtikovi dodatecne vsechno NEJ k narozkam, kamzik jeden cernej, at mu zdravi slouzi dlouha leta!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2020 18:46
- Nahlásit
Xerxova
budu te prubezne zpovidat
Fifi
jj bahnice
dnes koupeny listky na bus z prahy a mam schvalenou dovcu tak su dost zvedava.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2020 20:00
- Nahlásit
čaj zpovídej... Já vám ten víkend nepomůžu - dítka budou u nás bez rodičů - takže auto plný a nechat je doma samotné rozhodně nejde Ale přítel na telefonu či emailu bý můžu. A kdyby byl nějaký velký problém - tak se ozvi - vyřešíme ho Trpajzlíci netrpajzlíci…
Fifi Kamzík děkuje za přání. Dneska jsme byli v lese na sněhu - opět ho to rozradostnilo...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2020 20:09
- Nahlásit
Xerxová
myslim jako ze te budu zpovidat o stavu snehu ja myslim, ze zadnej problem nehrozi, spis abych nevlacela ty sneznice zbytecne
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2020 06:01
- Nahlásit
konečně mám milovanou zimní rozcvičku... Krásně nasněžilo a padá a padá... Jdu pro hrablo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2020 07:07
- Nahlásit
xerxova
a samozrejme.najtikovi gratukace prevelika, ja na to zapomela.a ani pod clanek sem.se ti nedostala napsat, jak sem.puvodne planovala.
tak hrebeckovy plnokrevnumy at to krasne skotaci jeste dlouhou dobu
ja si rikala zda ri to nechybi protoze vzdycky nadsene pises jak si hrabala
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2020 07:30
- Nahlásit
chybí mi to - v zimě nabírám a tak vydaná energie chybí, když se nehází... Je to moje zimní tělocvična
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2020 14:31
- Nahlásit
na zahradě krása - sníh a sluníčko. Takže si psisko zařádilo - ptáčkům jsme nasypali plná krmítka... a můžu "na druhou směnu" - tj. dodělám pár drobností z domova.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2020 09:30
- Nahlásit
Xerxová
fajn ze muzes uzivat doma ten vyhled i kdyz pracovne.
snih trochu je videt na wwbkamerach tak su fakt zvedava...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2020 11:07
- Nahlásit
teď ho leží na horách kolem 20 centimetrů. Padesátka se odjede - pak má přijít další obleva. Uvidíme - ale žádné velezávěje (jako byly loni) nečekejte...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2020 11:50
- Nahlásit
jak se putuje s oslikem
https://www.lidovky.cz/cestovani/aktuality/stopem- se-psem-po-asii-jak-jsem-si-pujcil-oslika-na-vylet -do-hor.A200205_114458_aktuality_ape
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2020 06:13
- Nahlásit
paaatecek. konecne... jeste poslednich 8h v praci (zni desne) a huraaa volnicko
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2020 06:45
- Nahlásit
já ještě snídám doma... Ale za chvilku se taky přesunu směr pracovní proces. A zítra taky - čeká mě den otevřených dveří
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2020 07:27
- Nahlásit
xerxova
tak snad to aspon bude fajn akce zitra.
my jedem s kamoskou a s vero do termalu, takze se budeme placatit, mam cteni i sudoku
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2020 07:36
- Nahlásit
zítřek bude strhující - Trpajzlíci budou na oběd (ten já nestíhám) - takže králíka upečeme dneska a knedlíky (houskové i bramborové) taky uplácám dneska. Zítra Pepa jen udělá zelí, prohřeje maso a knedle... Dítka u nás zůstanou do nedělního večera - takže bude psina. A příští týden bude opáčko - neb Trpajzlíci nemají doma rodiče - přes týden je s nimi druhá babička s dědou (jsou už důchodoví) a víkendy jsou "naše". A pak jim začnou prázdniny - a naštěstí to vypadá, že jejich lyžařský kurz proběhne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2020 11:26
- Nahlásit
xerxova
tak to bduete mit taky spis zamestnanej celej vikend
snih zatim asi v jizerkach mate co
|