Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 567 . 568 . 569 . 570 . 571 . 572 . 573 . 574 . 575 . 576 . 577 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2020 14:29
- Nahlásit

tady hnusne kolem.nuly, rano namrzly a nesvitulo verejny osvetleni takze super cesta do prace

zitra snad na chvili ven ale.je fakt hunusne

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2020 17:19
- Nahlásit

Xerxová
včera krásný "letní den" - jasno, teplo..
Fakt? Tu byla pomerne kosa, dneska se oteplilo. Zvladni pracovni sobotu, bilo bych si taky prala.
cernej caj
pujdeme s feri nekam na vylet
Tak si to uzijte, at se ji dobre dejcha, babulce.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 17 Led 2020 18:58
- Nahlásit

včera bylo u nás osm stupňů a úplný jasno - dneska jenom pět...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 18 Led 2020 07:12
- Nahlásit

tak bílo rozhodně není. Už jsem ve škole - a v pohodě jsem šla v "letních" mokasínech. Trochu mží - po sněhu ani památky. Chci ZIMU !!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 18 Led 2020 15:06
- Nahlásit

a tento týden v lese...

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Led 2020 15:59
- Nahlásit

Xerxová
Nebejt toho poprasku, tak krasny podzimni fotos.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 18 Led 2020 19:30
- Nahlásit

jen mě štve, že ani kapka... ta chvilka mžení se nepočítá. Psík měl ráno šok - neb zaspal s páníkem a nezaregistroval, že jsem odešla do školy. Je normální, že se mnou nevstává, ale není běžné, že nejsem doma k nalezení. Prý zmatkoval hodně - hledal mě všude
Však když jsem zavolala, že už můžu domů, tak vyl a ječel šíleně... "že jsem se konečně našlááááááá" (mám extra vyzvánění u páníka v mobilu- takže ví, že volám já)… že pro mě jeli výjimečně oba a zastavili jsme se rovnou na krátké procházce.
Odpoledne tu měl Trpajzlíky - a tudíž teď znaven odpadnul a má půlnoc...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 19 Led 2020 10:53
- Nahlásit

v lese byla mlha a začalo hustě sněžit. Psa by nevyhnal - my v tom vydrželi courat po lesních cestičkách přes dvě hodiny a užívali jsme si to všichni tři. Už je psisko vyfrotýtrovaný a chrápe nahlas u radiátoru a my máme teplý kafe

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Led 2020 22:20
- Nahlásit

u nás celej víkend déšť, jako to je děs, přes tejden takový azuro a o víkendu jen leje

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Led 2020 08:49
- Nahlásit

xerxov
krasny fotky.
brr ja bych teda v lwtnich botach chodit nechtela, by mi byla zima na nozicky

u nas snezilo trochu v sobotu.

mam.par fotek ale pouzivam.autoiso a na meduzy sem mela masakralne vysoky rucni a zapomela.ho sundat dolu... takze fotky k nicemu i kdyz teda sme meli krasne

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Led 2020 12:21
- Nahlásit

dneska odesla babicka... za 10 dni by to i trefila... mela 83...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Led 2020 15:03
- Nahlásit

čajdo - upřímnou soustrast. S odchodem babiček a dědečků nám končí dětství... Co napsat tobě, která nemá už ani maminku... Drž se. Už prostě nejsi malá holka - i když bys vlastně měla ještě někdy právo jí tak trošku být

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Led 2020 22:43
- Nahlásit

Xerxová
hele https://www.petice.com/petice_za_vraceni_ikea_krys ak_do_prodeje?s=66418380&utm_source=fb_share&fbcli d=IwAR2pKgwn7ePXicbTjZLKamP2Y369Ndc1Ec1T-CzEqKNcfM Jidp9TKEv5Nec

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Led 2020 07:37
- Nahlásit

xerxova
dekuju.

v noci sem desne blbe spala, asi nejaky psychicky vyoeti, propotila sem durch perinu, od 3 su vzhuru su uplne tuha. dneska du tancovat, za posledni 4 mesice sem byka jednou a vsuchni vime, co sem si natahla

tak se uz tesim

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Led 2020 14:08
- Nahlásit

xerxova
pls jak to je v jizwrkach s bezkarskyma trasama? po nich se teda nesmi chodit? nebo se jen nema chodit ve stope ale vedle jit muzu?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Led 2020 14:56
- Nahlásit

tam, kde je upravená stopa, pěšák nemá co dělat. A stopy jsou v Jizerkách skoro všude... Proto v sezóně jezdíme do "kraje" - Lužky, okraj Kokořínska, Český Ráj... Najdu ti odkaz na trasy pro pěšáky - je jich minimum - a lyžaři tam můžou taky - je to "smíšený provoz". Zatímco ty na lyžařské bez lyží nesmíš... Ale letos sníh zatím moc není - a nevím, kdy máš dorazit... ať se nepotkáš s Jizerskou Padesátkou... to je pak teprve radost...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Led 2020 15:11
- Nahlásit

tak jsem tu loňskou mapu pro pěšáky v zimě nenašla... Ale ono pokud je sníh, dá se chodit stejně jen po cestách - takže kde je prohrnuto (a většinou okamínkováno posypem) se dá chodit pěšky a lyžaři tam nebudou... A pak strmé stráně hor, kde je to o zlámání lyží - tam taky bývají stopy pro chodce a ledohorolezce… (to je ta strana od Hejnic a Bílého Potoka)
Upravuje se 252 kilometrů tras... takže je jasné, že pro pěšáky toho moc nezbude.
Ale zatím je sněhu maličko - a jedna pořádná obleva těch 10 cm sněhu rychle zlikviduje... A než si všimnou cyklisti budou hory naše

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Led 2020 06:11
- Nahlásit

takze i kdyz nejdes po stope, tak po te ceste proste nesmis jit?

leda kdyz by bylo malo snehu?

na mapach to je nejak oznaceny jako lyzarska trasa a turisticka lyzarska trasa.

takze po turisticke lyzarske jo ale lyzarske ne?

a prejit pres ni muzes treba kolmo nebo na ni proste nesmis ani vkrocit?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Led 2020 06:43
- Nahlásit

zkusím vložit obrázek, jak vypadá upravená lyžařská stopa - vyřízlá stopa v obou směrech pro klasiku a uprostřed upravený prostor pro bruslaře. Tam pěšák nepatří. Ale kolem Kořenova bude dost i cest normálních - třeba na Jizerce lyžaři nejezdí po "hlavní" cestě - je vyřízlá stranou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Led 2020 09:03
- Nahlásit

ale tak po kraji vedle stopy jit muzes?

ja se divala ale, ze se tam daji udelat trasy mimo eo po te turisticke. doufam teda ze Turisticka lyzarska trasa" znamena obojetnej provoz.

neco sem tam.namyslela, vodopady na cerne desne a pytlacky kameny, pokud teda bude rozumne protoze 21km je dost.

diky za vysvetleni pac my to tady nemame a nezname, ze

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Led 2020 12:33
- Nahlásit

stopy využívají maximální šířku cesty - po krajích je vyříznuto pro klasiku - a vedle je ještě pás, kam se bodají hůlky... a pak už je většinou příkop Nejpohodlněji by se šlo prostředkem - ale tam tě smetou bruslaři... Prostě jakmile je to stopa jizerské magisrály - počítej s tím, že lyžaři tam mají absolutní právo... A protože je letos sněhu málo, tak pokud se to zlepší - budou tam davy a jít po trati je pak blbost - budou vzteklí a nepříjemní...

Zimní mapa.cz jasně ukazuje upravované stopy... Hrozně moc záleží na počasí a množství sněhu. Pokud je ho hodně - nemá pěšák skoro šanci - jen po těch pár prohrnutých cestách. Ale zatím to na zimu nevypadá... Kdy že to jedeš ??

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Led 2020 12:36
- Nahlásit

jo a turistická lyžařská znamená, že to není trať závodní - tudíž se tam můžeš motat i s dětma... ne bez lyží !! Pak jsou ty "závodní" - tam jezdí ti, co trénují, měří si čas a nebrzdí je "normální" provoz. Prostě turista v zimě znamená turista na lyžích...

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2020 16:43
- Nahlásit

Xerxová
Prostě turista v zimě znamená turista na lyžích...

Zprava z tisku (nekdy v budoucnu):
V Jizerskych horach doslo k napadeni nekolika turistu, kteri se pesmo pohybovali po lyzarskych trasach. Projizdejici bezkari nejdrive v klidu vyzvali turisty k opusteni trasy, ti ale nereagovali a pokracovali v ceste po upravene stope. Bezkari si toto chovani nenechali libit a zautocili hulkami. Vzhledem k tomu, ze turiste meli trekove hole, strhla se temer sermirska bitka. Konflikt eskaloval, kdyz jedna turistka vyzula sneznice a zacala je nejen pouzivat jako stit, ale velela i k sesikovani a organizovanomu utoku na lyzare. Na miste musela zasahnout Policie CR, ktera obklicene turisty eskortovala na sluzebnu. Tam bylo podano vysvetleni - turiste byli z Brna...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Led 2020 18:46
- Nahlásit

já dneska domů hezky bruslila - mrzlo - a odpoledne začalo pršet... Kombinace hladkých podrážek a občasné ledové vrstvičky nebyla úplně vhodná... Ale došla jsem celá.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Led 2020 18:51
- Nahlásit

xerxova
diky za vysvetleni.

vnimam to tak, ze kdyz budem muset nekde prekrocit na sirku tak nas snad nepovrazdi. dik hlavne za vysvetleni te turisticke lyzarske, tu sem.myslela, ze je obojetna... tak sem si rikala z jizerky na pytlacky kameny, ale teda to pres ty kamenny utvary ani nepujde... jedu vikend 15-16.2. kde spime pan majitel je turista a pry nam poradi i kam.

pokud bude rozumne snehu, chceme sneznice a s nima muzeme jit kudy chceme bez cesty, horsi kdyz snehu moc nebude...

takze ja se ptam informativne, nemam potrebu po te ceste jit ale opravdu to neznam a na seznamu je sice napsany "turisticka lyzarska" ale co to znamena.sem nenasla

fifi

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Led 2020 19:30
- Nahlásit

majitel chaty vám určitě dokáže poradit. Jen si myslím, že 21 kiláčků ve sněhu je fakt dost - a je jedno jestli se sněžnicemi a nebo při broděním se sněhem...

Je to týden po Padesátce. Pokud bude konečně sníh, všichni lyžomilní obyvatelé široko daleko budou na horách - neb zatím dole sníh není a absťák mají všichni. A Pražáci budou mít jarňačky - to je taky blbý (to vím, budeme mít Trpajzlíky), půlka Prahy bude na horách...

Chicht - pro vás nejlepší varianta by byla obleva se zbytky břečky - To si dělám srandu - jistě si kopečky užijete i za krásného zimního času

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Led 2020 05:58
- Nahlásit

xerxova
je mi jasny, ze pokud by byl snih tak 21 km by bylo fakt na celej den a docela narocny, coz mozna, ze vyletit nebudeme, protoze nevim, v jake budu kondici.

4 mesice bez pohybu sou na me fakt hodne... takze... a uz t telo proste tak neregeneruje

Xerxová
Člen
# Zasláno: 23 Led 2020 06:44
- Nahlásit

vždyť nemusíte na dlouhé výlety - stačí si užít pohledy na zasněžené (doufám) kopečky kolem, vystoupat na Štěpánku, dát si horký čaj na Jizerce - zdolat vrcholek Bukovce... a třeba si postavit pořádného sněhuláka

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Led 2020 08:49
- Nahlásit

xerxova
no vsak jo, uvidime proste podle snehua situace. kdyz to bude na chodak, tak bych asi chteka dat pytkacky kament a kdyz bude hodne snehu tak bych sla jen na tu jizerku treba na obed

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Led 2020 08:53
- Nahlásit

+ dost dumam vodopady cerne desne jak by mohly vypadat pokdu to neni zmrzly... bude to asi na vylet jen pa+so v nedeli uz se asi nedostaneme

<< 1 ... 567 . 568 . 569 . 570 . 571 . 572 . 573 . 574 . 575 . 576 . 577 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání