| Autor |
Zpráva |
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 20:37
- Nahlásit
Eninka
na nos mám kapky a zázvor nemam, ani nevim kde bych ho koupila, v nera ho nikde nemaj, už jsem ho sháněla. Ten coldrex je dobrej a ta noční léčba je super, ovšem jsi po tom ospalá, takže si ho dám zejtra ráno až přijdu z noční a večer asi zase, nebo budu ráno coldrexovat a noční léčbu až večer
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 20:43
- Nahlásit
kejtlin
to je divný v tím zázvorem, to maj snad všude v zelenině i marketu, no škoda...Kdyby nebyla zítra sobota, poslala bych ti ho, ale takhle než by ti došel, budeš zdravá. Každopádně když někdy něco, je dobrý mít kus kořene doma, vydrží hrozně dlouho a je celkově zdravej i když není chřipka a koupit si z něho jenom čaj je naprd, tam toho je skoro "nic", nejlepší je čerstvej a nastrouhanej přimo do hrnku
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 20:51
- Nahlásit
Eninka
mívají ho prý na štěpáně-to je takový malý obchod se zeleninou a ovocem, ale mají tam věci i co jinde ne. Zrovna když jsem tam byla, tak ho neměli, ale až pojedu okolo, tak ho určitě koupím.
Je hnusnej?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 20:56
- Nahlásit
kejtlin
Je hnusnej?
vůbec né, je trošku takovej pálivej, ale když jej právě nastrouháš a zaliješ na čaj a osladíš medem, je to strašně dobrej nápoj a hlavně má blahodárný účinky na organizmus, prostě posiluje imunitu, a mnoho dalších pozitvních účinků má. Já mám kus kořene pořád doma a když mám náladu, uvařím si jej. Kdyby jsi jej nesehnala, dej mi vědět a pošlu ti jej v balíčku.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 20:59
- Nahlásit
Eninka
Kdyby jsi jej nesehnala, dej mi vědět a pošlu ti jej v balíčku.
ok díky, snad ho posháním. Kolik ho mám nastrouhat do normoš hrnku 250 ml?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:01
- Nahlásit
kejtlin
Zázvor se pěstuje převážně v tropických oblastech. Jeho nejužívanější částí je rozvětvený, dužnatý oddenek, který je buďto čerstvý, drcený anebo sušený a slouží například jako koření nebo dochucovadlo. Dále se z něj připravuje například čaj (který je vhodný proti chřipce nebo nachlazení, ale i jako prevence před chřipkou a nachlazením), lisuje se z něj olej, získává vonná silice nebo dokonce i zázvorové pivo. Zázvor lze i nakládat.
Náš tip: přečtěte si zajímavé informace na téma: levandule lékařská.
Zázvor je velice dobrým pomocníkem při různých nevolnostech (třeba v těhotenství), při potlačení rakoviny, pomáhá proti bolestem hlavy, infekcím horních dýchacích cest nebo při průjmových onemocněních. Lze ho také používat tam, kde pomáhá pepř (třeba pokaď máme alergii na pepř). Mezi jeho velké výhody patří to, že při užívání je velice dobře snášen
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:02
- Nahlásit
kejtlin
nastrouháš tak cca 1 polévkovou lžičku a necháš cca 6 minut louhovat, ale pokud ti to neva, já to tak piju, nechám tam ty kousky celou dobu, co piju čaj, ony klesnou stejně na dno.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:03
- Nahlásit
Eninka
nastrouháš tak cca 1 polévkovou lžičku a necháš cca 6 minut louhovat, ale pokud ti to neva, já to tak piju, nechám tam ty kousky celou dobu, co piju čaj, ony klesnou stejně na dno.
ok, díky
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:05
- Nahlásit
kejtlin
ještě tady např...
Zázvor bychom pravděpodobně mohli nazvat přírodním všelékem, protože se užívá při mnoha situacích a působí pozitivně při různém jeho užití. Počínaje pouhou přísadou do čaje či jako koření a konče vůní a prevencí před různými nemocemi. Zázvor je vlastně alternativní a přírodní léčitelství a díky své příjemné vůni vás přenese do dalekých krajin. Do pokrmů se zázvor přidává čerstvý, omytý a většinou nastrouhaný. Pro množství zázvoru platí i nějaké zásady a rady, ale na ty se zaměříme později. Ještě než se zázvor objevil v Evropských zemích, byly známy jeho léčebné účinky. Můžeme říci, že zázvor je antibakteriální a protizánětlivý, proto chcete-li ho užívat, pak jste na správné cestě. V mnohých případech může předcházet rýmě či chřipce, a pokud jim nepředejde, tak alespoň zmírňuje potíže a to jak při chřipce a rýmě tak i při žaludečních nevolnostech či špatném trávení. I zázvorovému čaji se později budeme věnovat blíže, ale přesto se o něm teď okrajově zmíním. Takový zázvorový čaj totiž dokáže pomoci při cestovních nevolnostech. Jestliže vás trápí zima nebo kašel, pak je velice příjemné dát si zázvorovou koupel se zázvorovým čajem. Nebo pokud máte po dlouhé vycházce promrzlé nohy, není nic lepšího než je ponořit do zázvorové koupele. Uděláte si dobře a navíc s velkou pravděpodobností předejdete nachlazení
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:08 - Změnil/a: Jebloň
- Nahlásit
kejtlin
Hele,až zázvor seženeš,tak ho nakrájej na malý plátky+citon na plátečky a zalej medem a dej do ledničky....vydrží to skorem celou zimu a když je ouvej,tak jako čaj,nebo jen zobnout lžičkou,je to dobrý!
Jo a já ho mívám i sušenej mletý a přidávám ho hodně k masu a do masovejch směsí.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:12
- Nahlásit
Jebloň
Hele,až zázvor seženeš,tak ho nakrájej na malý plátky+citon na plátečky a zalej medem a dej do ledničky....vydrží to skorem celou zimu a když je ouvej,tak jako čaj,nebo jen zobnout lžičkou,je to dobrý!
ok, díky
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:15
- Nahlásit
kejtlin
dala jsem si tu omáčku pálivou jak jsi říkala, twe mě to málem vyžralo vnitřnosti
no dyk sem ti to řikala, to se nedá s tou v tý lahvičce vubec srovnat, to je utrhprdel absolutní!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:21
- Nahlásit
Adiddaska
z čeho omáčka?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:24
- Nahlásit
Eninka
u číňanů v bistrech, maj ji na stole nebo na pultiku, je červená hustá. Nevim z čeho je, z čili paprik asi, ale pálí uplně nejvíc na světě a každej se po ní posere!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:25
- Nahlásit
Adiddaska
to je tabasco né?
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:25
- Nahlásit
Adiddaska
pálí uplně nejvíc na světě a každej se po ní posere!
Já jí miluju na závitkách!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:27
- Nahlásit
Adiddaska
je to ono?
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:30
- Nahlásit
Eninka
U nás mají jinou.A pálí 100x víc než tyhle.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:33
- Nahlásit
Jebloň
ježiši, to může něco pálit víc než Tabasco? No to je děsný...
Já mám pálivý ráda, ale odtial potial teda, brrrrr
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:52
- Nahlásit
Adiddaska
ale pálí uplně nejvíc na světě a každej se po ní posere!
pálí děsně, ale zatím jsem se neposrala
Eninka
ježiši, to může něco pálit víc než Tabasco? No to je děsný...
tabasco je proti tomu kečup mild , nevěřila jsem ale je to pravda.tipuju, že jsou tam rozemletý žiletky minimálně
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:58
- Nahlásit
kejtlin
já to furt říkám, ti číňani nás prostřednictvím vietnamců jednou zabijou (alespoň omáčkou)
asi jdu do peřin, dala jsem si tři Adiddasčiny nápoje, akorát bez vody, citrónu a medu
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 21:59
- Nahlásit
Eninka
asi jdu do peřin, dala jsem si tři Adiddasčiny nápoje, akorát bez vody, citrónu a medu
tak dobrou
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 22:00
- Nahlásit
kejtlin
dobrou s kobrou
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 22:01
- Nahlásit
Eninka
dobrou s kobrou
já jsem na noční to beru jako provokaci
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2012 22:55
- Nahlásit
Eninka
haha tabasco tak to vubec, tabasko můžu jíst normálně na husto todle je uplně jinej levl.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2012 11:25
- Nahlásit
vařím brambory na salát, mňam, těším se na něj. Už mi je o mnoho líp, coldrexy zabrali, dnešní obrany riskovat nebudu, ale zejtra na cvičák půjdu
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2012 19:13
- Nahlásit
ahóóój, co furt děláte celý den? Já opět na zahradě, vyhazovala jsem některý kvítka, co už nekvetou, a taky jsem chtěla vyházet rajčata a papriky a jahody. A ono to nešlo, protože rajčata mají na sobě plno rajčat, papriky plno paprik a jahody rodí jako praštěný a pořád nakvétají. To se mám, ještě v prosinci půjdu na zahradu pro jahody jako Maruška, jupííí.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2012 19:23
- Nahlásit
Eninka
ahóóój, co furt děláte celý den?
spala jsem, uklízela, sekala kostry, dělala brsalát, myla horu nádobí a na další úklid jsem se vysrala
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2012 19:30
- Nahlásit
Eninka
Já byla na cvičáku a venku a teď sem na večeři a zejtra jedu na seminář cvičení na míčích s čoklama
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2012 19:30
- Nahlásit
kejtlin
já dělala zase takovej salát, že nakrájím rajčata, okurky, papriku, šunku a uzenej sýt na kostičky, osolím, opepřím a dám tam majonézu a byť se to zdá obyčejný, je to strááášně dobrý. Pka jsem byla ráno na farmářskejch trzích a nakoupila hrozný dobroty jako škvarkovej chleba, domácí máslo, zavařený uzený a kdeco dalšího a pak jsem to celej den žrala (jedla se říct nedá, jelikož množství bylo větší než malé). Ještě jsem tam koupila iřechový rohlíčky pro návštěvu, co mám a Terka je totálně všecky ukradla z linky a sežrala a tak jsem musela vyrobit jinou sladkou tečku a to: 2 šlhačky, dva pudingy Olé na studenou přípravu a zavařený broskve. To celé jsem protřepala dohromady n míse (jmenuje se to třepavá dorta), vyložila piškoty dortovou formu, polila tou strašnou dobrotou a bylo vystaráno
|