Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Mamky Žumpa
<< 1 ... 1017 . 1018 . 1019 . 1020 . 1021 . 1022 . 1023 . 1024 . 1025 . 1026 . 1027 ... 1561 . 1562 . >>
Autor Zpráva
Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 13:36
- Nahlásit

Nazdar jelimáni,
jsem opět tu, naobědvaná a jdu si udělat kafe.
Viktor říkala, že odpoledne budeme kósat, tak jsem ji řekla, že tatínek není doma, takže nebudeme kousat a ona, že teda budeme stopovat To dítě mi normálně začíná organizovat i čokle už
Ale nakonec má recht, mám tu 4 čuchuschopný psy, tak bychom něco dělat měli.
Ale te´d to kafe, kdo si dá se mnou?

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 13:39
- Nahlásit

Eldoguero
jak ses ptala na to hyperimunní sérum u psů... tak jsem teda poctivě sbírala informace. a konečně jsem se dobrala ke svýmu názoru . nedávala bych to ani malýmu psovi. prostě žádnýmu omlouvám se za zdržení, nikdy jsem to neřešila, tak jsem o tom chtěla mít nejprve nějaký přehled.

danajasa
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 13:40
- Nahlásit

EldogueroPani sežrala sem káchnu se zelím a knedlem du taky kávinkovat ale mám šílenou chut na deci píva ale mám fajnový kafíčko africký ořech(příchut)tak si stejně šmáknu na bagoně na slunéčku

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 13:43
- Nahlásit

Baico
Jste naprosto neuvěřitelné šlapky. Že se nestydíte, co tomu jako řeknou lidi? :-D
že lepší šlapka než-li běhna a co sem tak slyšela, tak ty na běhnu aspiruješ

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 13:49
- Nahlásit

davidkova renata
co to je ty voe???? nějakej maoutyvryst ne?? šiš to bysem nevyela ani lanofkou!!
Si piš. Úpa děsný to bylo. Eště, že sem to viděla aš v cíli, jinak by mě nigdo nedonutil vystartovat
A víš co bylo pikantní. Gdyž sme funěli do jednoho šílenýho kopce tak kolem nás proběhl chlápek. Bez psa. Ale normoš utíkal Za chvíli za ním velký černý pes a táhl nikolif mrtvýho kostelníka, ale nějakou holku. Fakt táhnul, úpa dřel a ta holka si za ním tak zvesela vyšlapovala. Tak říkám Bagetě "dívej se, ty čůzo, jak vypadá pejsek co táhne" a ta holka na mě "no jo, jenže jemu vpředu běží páníček". Sem chvilku přemýšlela co bych musela udělat, abych Mášenka donutila běžet před psem a pak sem si říkala, že asi bé jednodušší vyšplhat ty kopce sama

bonc
To sice jo, ale dobře to poznáš podle nastoupanejch vejškovejch metrů - někde (myslim že u žufriků) jsem zahlídla že šlapky teď byly 1700 nastoupanejch, což je míň než u tebe na Lvech, a třá v Jeseníkách na Stezce to bylo 4000 - a to radši nechci vědět kolik to bylo v Krkonoších
To radši vědět nechcu, zabilo mě to i takhle na dálku

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 13:51
- Nahlásit

Maky a Trix
Aha, no on mi veterinář říkal, že se o tom vedou nekonečné spory A proč myslíš, že ani malýmu ne, má to nějaký vyloženě nebezpečný vedlejší účinky, nebo v čem je problém?
A myslíš teda, že v případě uštknutí malýho psa, je lepší postupovat v podstatě stejně jako u velkýho, tedy jako teď - kalciofka a hlídat?
Ještě teda nám říkal, že si máme nechat udělat krevní testy tak za 2 - 3 týdny (játra, ledviny), jestli to na nich nezanechalo nějaký negativní vliv. Určitě nechám, to je jasný, ale napadlo mě, měla krev dělanou před dvěma lety, když jsem ji uchovňovala, to byla ok. Ale od té doby se přece mohlo hodně věcí změnit a pokud neměla testy udělané předtím, tak v případě, že by ji něco vyšlo špatně, tak jak poznám, že to bylo vlivem uštknutí a ne třeba něčeho jinýho? Asi nepoznám, že jo? Nechci nic přivolávat v žádným případě, jen mě to tak napadlo.
Jo a ještě doporučil vyšetření srdce znovu.
Co si myslíš o tom?
omlouvám se za zdržení
Nic se něděje, to nespěchalo.
nikdy jsem to neřešila
Tak ti přeju, abys ani nikdy nemusela
danajasa
Hmmm, kačenka já měla uzený kolínko, takový miniaturní stálo asi 37 kč ale mě k obědu stačilo. Pivo taky nemám, tak si dáme spolu jen to kafe jo

Dáška
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 14:03
- Nahlásit

pawLINka
Ale myslím, že to bylo tak o hodinu pozdějš, ne? Nebo jsme z tama šly 2 hodiny?
Ajo, se neposunul čas ve foťáku
fotky: http://molaen.rajce.idnes.cz/Slapanicky_dogtrekkin g_2012/

Baico
Že se nestydíte, co tomu jako řeknou lidi?
Na to už nezbývá sil

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 14:16
- Nahlásit

Eldoguero
no, ono to může vyvolat anafylaxi. Osobně bych u všech psů postupovala stejně. Vyřešit šok, rehydratovat, dávat infúze, případně řešit otok, přidat kalciovku, psa neustále hlídat. Pokud by nastávalo nějaký multiorgánový selhání, tak bych použila sérum, pokud bych měla štěstí a nějaký sehnala
ale jinak, pokud bych se nebála anafylaxe, tak spíš nevidím důvod to dávat. Většina psů se z toho údajně dostane sama a pokud ne, tak bych přistoupila k tomu séru, ale s vědomím, že nikdy nevíš, jak na to pes zareaguje. Je to cizorodá bílkovina a je jí docela dost.
Jinak biochemka je dobrej nápad, ale jak sama říkáš, nepoznáš to. Ono pokud si někdo chce vyhrát, tak je právě strašně fajn mít každoroční preventivní biochemku, což je mi jasný, že je u hodněpsí smečky ekonomicky nereálný, ale můžeš prostě sledovat, jak se ty hodnoty vyvíjejí, máš s čím srovnávat. Pokud pes přijde jednou za rok na očkování a poslední krevní testy má pět let starý, tak nemůžeš vůbec tušit, jestli třeba "podivný" hodnoty u něj nejsou prakticky normální.
Jinak jed zmijí je myslím převážně hemolytickej a neurotoxickej, tudíž moc nevidím smysl ve vyšetření srdce, ale zase nejsu ještě doktor, že, takže k tomu má tvůj vet asi nějakej důvod...

danajasa
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 14:21
- Nahlásit

Vařím si kafe do termosky a du si udělat piknik na pařízek u křištálové studánky kam srnky laně nechodí

Baico
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 14:22
- Nahlásit

bonc
a co sem tak slyšela, tak ty na běhnu aspiruješ
Ne já už neběhám, já te´d jezdím na inlájnech, je to pohodlnější

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 14:23
- Nahlásit

Baico
prosím tě, já jsem na to hroznej lempl, asi se mi podělalo ložisko, neboť mi jedno kolečko tak jako plandá nahoru a dolu, nevíš, jestli se dá sehnat samostatný jedno ložisko, nebo si budu muset koupit celou sadu za strašný prachy?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 14:23 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Haha, tady vypadám kapku vyčerpaně. Ale Tomáš má ten svůj dementskej výraz "Tam je hááááárafkááááá"

Já s plnou polní (už chápu, proč to koleno protestuje - při pohledu na ten batoh protestuju teď taky )

Žumpa opět na "stupních vítězů"

A pak, že nespal...

Edit: Paní, můžu si nějaké fotky ukradnout???

Baico
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 14:31
- Nahlásit

Maky a Trix
prosím tě, já jsem na to hroznej lempl, asi se mi podělalo ložisko, neboť mi jedno kolečko tak jako plandá nahoru a dolu, nevíš, jestli se dá sehnat samostatný jedno ložisko
Ty jo, to fakt nevím, mě tenkrát vyměňoval ložiska můj technicky zdatný otec. A jako strojař měl ložiska i doma. Takže v tomhle ti nepomůžu

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 14:38
- Nahlásit

Maky a Trix
pokud bych měla štěstí a nějaký sehnala
Údajně je k dostání v Lb na ústavu.
Vyřešit šok, rehydratovat, dávat infúze, případně řešit otok, přidat kalciovku, psa neustále hlídat
Jo, to víceméně říkal, ale vzhledem k tomu, že čuba jen otekla a byla taková ... no, smutná, bolavá (nevím, jak to napsat, prostě ji bylo blbě). Tak dostala jen tu kalciovku, která ji postavila na nohy hned a Dexadreson (snad to píšu dobře), myslím, na ten otok.
Ale tak ona je mladá a má 40 kilo, takže v podstatě v pohodě.
Jinak biochemka je dobrej nápad, ale jak sama říkáš, nepoznáš to.
Je to 2 roky. Tak uvidíme, snad to bude v pořádku.
Jinak jed zmijí je myslím převážně hemolytickej a neurotoxickej, tudíž moc nevidím smysl ve vyšetření srdce,
No vidíš, to mě nějak nedošlo, nevím proč, říkal to no
A tak jí nechám natočit aspoň ekg a poslechnout, ať mám dobrej pocit

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 14:41
- Nahlásit

Maky a Trix
Ještě mě zarazilo, že ji nedal nic na bolest, podle mě jí to muselo bolet, i když nic neříkala
Zarazilo mě to, páč tenhle veterinář právě většinou tu bolest u zvířat dost řeší.
Ale nevím, třeba je to běžný.
Jinak Kaly ten den večer už byla dá se říct ok, dožadovala se krmě, která ji byla na radu veterináře odepřena Jen chodila trochu s hlavou dolů, což si myslím, že bylo právě tou bolestivostí a otokem.

Dáška
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 14:42
- Nahlásit

pawLINka
Voe zvěřejňuj si sebe klidně, ale beze mně :-P
A pak, že nespal..
No nespal, to sem ho drbala, tak lehnul, ale za 0,5 s vešli do hospy další psi, takže už ani neležel
Paní, můžu si nějaké fotky ukradnout???
Jo!

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 15:51
- Nahlásit

a za deset minut domů
je tam nádherně, asi vemu foťák a zase něco pofotím a budeme venku aspoň tři hodinky

Atusch
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 16:52
- Nahlásit

Ahoj holky, díky nevím co psát, Atíčkovi už je dobře, jsou tam spolu s Brixíčkem. Je to těžký. Díky

Grin
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 17:24
- Nahlásit

Atusch
drž se pani

Dines
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 17:42
- Nahlásit

Nebude tu někdo chtít mazlící morče?

Gerda
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 17:46
- Nahlásit

Atusch
Eli, na to se nedá nic říct, jen ho pořádně obrečet, vysmutnit se, časem bude líp, v hlavě pak zůstanou jen ty nejveselejší vzpomínky, chce to ale čas, vždyť víš....zapijem ho pořádně, jak se sluší a patří na Krále Sibiře.

bonc
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 17:54
- Nahlásit

Biluše má na fb mesidž, opakuji, biluše má na fb mesidž, prosí o pozornost

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 18:12
- Nahlásit

bonc
Biluše neví co je mesidž, ale tu sovu co tam byla už poslala zpět

Lidi, musím vám říct, že mám nejšikovnější autíčko ve vesmíru. Mě dneska zase postihla žumpí kletba, chtěla jsem si zkrátit cestu, zabloudila jsem a tudíž jsem Miňonku donutila projet něco, co bych nejspíš neprošla ani pěšky Chudák autíčko nejen že projelo horskou lesní cestu, ale kus dokonce jelo korytem vyschlého potoka Je to dobré autíčko, zaslouží si metál .Nebo aspoň kulatou sušenku . Nebo ne, já ho za odměnu natankuju

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 19:31
- Nahlásit

co děláte šlapky,furt eště trekujete????

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 19:48
- Nahlásit

davidkova renata
nevím jak ostatní šlapky, ale já uš sem doma. Ofšem jen na chvíli, eště musím na Stonohu zavřít pípnice. Ale pojedu autem, sem líná zdolat dneska eště deset kiláků

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 19:51
- Nahlásit

Biluška
Ale pojedu autem, sem líná zdolat dneska eště deset kiláků
srape

Baico
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 20:03
- Nahlásit

Tak jsem si dnes od kolegy dovezla na vyzkoušení teleobjektiv. Prej, když mi bude vyhovovat, tak mi ho prodá za třetinovou cenu, než by stál novej. A myslím, že se bez něj rozhodně neobejdu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 20:04
- Nahlásit

Baico
A myslím, že se bez něj rozhodně neobejdu

myslim si totéž vyhlásíš sbírku nebo k penězům přídeš jinak? .-))))
hele f kolik pojedeš ten čtvrtek?

Baico
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 20:09
- Nahlásit

davidkova renata
vyhlásíš sbírku nebo k penězům přídeš jinak?

Vrátili mi nějaký daně, takže sbírku zatím nepotřebuju, ale děkuji
hele f kolik pojedeš ten čtvrtek?
Alexa říkala na čtvrtou, takže bych po třetí hodině musela být u tvé ubykace.

Crysa
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2012 20:10
- Nahlásit

Baico A myslím, že se bez něj rozhodně neobejdu

<< 1 ... 1017 . 1018 . 1019 . 1020 . 1021 . 1022 . 1023 . 1024 . 1025 . 1026 . 1027 ... 1561 . 1562 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání