Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Tvorba nové vyhlášky...
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 .
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:42 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

Jinak já nejsem zvědavej na seznamování se se psama, který mi hystericky řvou na mojí čubu a obíhají nás (na volno) dokola. TO FAKT NE!
sajmoni
naprotý souhlas, jenže tady se to dělí na sporťáky a výstaváře, co znají cenu svých psů, a sociální chování si doplní podle sebe tam,kde k tomu mají podmínky, psa mají pro nějaký účel, a nestojí o provoz, oblíbený prostými milovníky psů, majícími je coby doplněk k životu,
a ty milovníky psů, co jsem nejradši, když jsou od nás co nejdál.
vzdej to, já to taky balím, svý jsem řekla, a myslím že to stačí.

sarax
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:44
- Nahlásit

sajmoni
Jinak já nejsem zvědavej na seznamování se se psama, který mi hystericky řvou na mojí čubu a obíhají nás (na volno) dokola. TO FAKT NE!

hmm takhle se s náma seznamují všichni skoro
mno a dospělo top tak daleko že se nám vůůůbec nelíběj

sajmoni
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 10:45
- Nahlásit

Sali

balim to taky, myslim, že jsem se vyčerpal...

Eny
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 11:12
- Nahlásit

sajmoni
já chápu o co vám jde, jenže se vám snažím vysvětlit, že lidem je to úplně ukradený, zda nějaká vyhláška je nebo není a policajt nemůže být na každém rohu a než stačí přijet, tak ten člověk v klidu odejde, ty nemáš žádnou páku ho tam zadržet a nebo legitimovat aby jsi věděla, kdo to je.
tak ještě jeden příklad, jdu se svými dvěma fenami, jedna hárá, jdu téměř kanálama a mimo město, proti mě jde jedna "taky pejskařka" volám na ní jestli by byla tak hodná a chytla si psa, že mi hárá, ona si chytne fenu a psa s oddůvodněním že je vykastrovaný nechá volně, pes přijde a natvrdo mi tu háravou napadne, do toho se pustí ještě moje mimi, které je trochu dominantnější, no a co mám dělat, mám v každé ruce jedno vodítko se psem, napadající pes a naprosto lhostejná majitelka. svý jsme odtahla, pes dostal kopanec a zdrhnul, tak jí říkám, proč si ho nedrží když ví že napadá a ona světe div se mi řekne, že podle knížek pes feny nenapadá, takže ani ten její nikoho nenapadl. a odkráčí pryč. vyhláška existuje, pohyb je na vodítku a já je mám a ona ne, řekni co mám jako dělat, honit dva agreivní psy s háravou fenou a štěnětem...?
na co mi je, že jsou vyhlášky, když je stejně idi nedodržují, proto říkám, že to není o vyhláškách ale o lidech a žádné vyhlášky ti nepomůžou.

Sali
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 11:33
- Nahlásit

Eny
ale proboha, to je vůz koza syndrom
svý si musíš pořešit sama, v místě kdy to vzniká, podržet si svý, vyčistit toho jejího, jí poslat někam a vůbec se s ní nebavit, slíbit jí že jí od těch knižních znalostí vyčistíš taky,
ale když by došlo na legální následky, tak právě vyhláškou daný pravidla z toho nedělaj Divokej západ s právem silnějšího, ale dávaj ti oporu v tvém odporu.

Hlavně já tohle neřeším, varuju, že o to nestojím, a dál kdo nám vběhne do huby, JE vyčištěnej...chraň bůh, že bych si to prožívala tak, abych o tom ještě ublíženě psala...

Eny
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 11:55
- Nahlásit

Sali
víš já jsem jí varovala a žádala o připnutí s tím, že o kontakt nestojím. kdybych měla jen velkou čubu, věř že by si to dokázala vyřešit naprosto sama, to ona zase umí, jenže právě jak jsi ty psala výše, mě šlo o to, že se snažím vychovávat štěně a nepotřebuju aby mi ho nějaká kr...va učila napadat. Jde o to že vymahatelnost vyhlášek je taková že nulová. pokud mám za sebou zákon, jako že mám, požádám a upozorním, jako že se tak stalo a ona si stejně jede po svém, co mám jako dělat? Taky můžu zůstat stát na místě a zavolat policii a té bych řekla, že tady šla nějaká paní, ale nevím jak se jmenuje a odkud je a že tady měla psy na volno, ale už tu není. No řekni sama, není to trochu uhozený?
já souhlasím, že by legislativa měla být, ale nesouhlasím s tím že je samospásná, to prostě není a ve své podstatě v současné době ani nic neřeší. jediné co dělá, je že buzeruje slušné lidi.
Je to o době, že si psa pořizuje kdo kdo a nemá ani páru o tom co pes je, jenže to nezlepšíš vyhláškou o volném pohybu. Já jsme za trestnou zodpovědnost za svého psa a za povinné absolvování výcviku a to jen proto, že se tam lidi naučí co to vlastně pes je a že to není hračka, kterou mohu vypnout. Já se jen snažím, možná trochu nešťastně říct, že to není o vyhlášce o volném pohybu, či nepohybu, ale o komplexním přístupu veřenosti ke psům. O ničem jiném.
Hele já své psy pouštím na prostranství, kde nikdo není, kde nemůže nastat konflikt, více méně s nima chodím za město na stopy, na cvičák... jen prostě na ty klidný místa musím projít blbou oblastí, kde bydlí samí zbohatlíci co si myslejí že můžou všechno.
Mě taky vadí volně pobíhající ratlíci, kteří mým psům ohryzávají nohy... stejně jako zakladatelce fora, ale na rozdíl od ní nemám iluze o tom, že to vyhláška vyřeší. A taky nenechávám své psy pobíhat v místních smečkách, díky čemuž jsme tady za exota, protože normální pesjakři to nepochopí, že nechci aby si moje štěně hrálo s jejich. já mám na věci téměř stejný názor jako ty, jen nezkreslený tím, že bydlíš mimo, což je jednozančně lepší a závidím ti a plánuju taky stěhování, jen prostě poukaziju na věci, které fungují jinak, než vy předpokládáte, nebo jste zvyklí...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 12:08
- Nahlásit

Ano, jde mi o to, co říká sajmoni. Chápu, že vztah pes - člověk je důležitý, ale já se se svými psy pohybuju tak, aby co nejmíň obtěžovali okolí a pokud možno byly co nejmíň vidět. Že občas narazím na babku, co blbě pindá, že to bojofý plemeno má mít nejlíp ostnáč kolem huby, je mi fuk. Jedním uchem dovnitř, druhým ven...

Ale aby mi cizí pes lezl na fenu a já ho nemohla ani sčutnou, ptž mi milá paní sdělí, že její pes na volno může být a já si mám háravku zabezpečit, tak takhle teda NE!

Jinak končím tuhle debatu. Stejně se to zvrhlo v areniny zabedněné obhajoby svých neposlušných psů a pokusy ostatních jí to polopaticky vysvětlit...

Stížnost je napsána. Dokonce jsem včera byla na brigádce v naší hospě a celé osazenstvo, čítající dobře 100 lidí, je ochotno mi ji podepsat. A to jak pejskaři, tak nepejskaři. Moje argumenty a návrhy se jim zřejmě zdají dobré.

Přeji příjemný víkend všem a co nejméně srážek s blbci a hysterickými psy, kteří se přece "jen chtějí seznámit"...

sajmoni
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 12:12
- Nahlásit

bullvnouzi

ÁMEN

Sali
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 12:44
- Nahlásit

Eny
je to tak, jen se na to já dívám už zvenku...

Sali
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 12:45
- Nahlásit

bullvnouzi
ÁMEN.

Eny
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 13:06
- Nahlásit

Sali
jsi šťastný člověk, snad taky jednou budu
bullvnouzi
sajmoni
ÁMEN

Sali
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 13:40
- Nahlásit

Eny
stálo mě to peníze a přehodnocení kariéry,
ale mám svůj dům, kde je můj hrad.

Falka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 22:49
- Nahlásit

No upřímě já mám taky zkušenost, že lidi se mý feny víc bojí, když má košík (kterej občas nosí, páč je čuně a všechno žere)... Přiznám se, že čubu vodím na volno u nás v okolí (ale nebydlím v centru města - Prahy, ale na kraji), samozřejmě v centru nebo ve frevkventovanější části ji mám na vodítku, spíš kvůli její bezpečnosti. Ale co se lidí týče, nejvíc se mi osvědčilo, když už ji vodím na volno, tak když míjíme nějaké lidi třeba s dítětem (nebo i jiným psem), tak si jí prostě zavolám k noze. Na lidi to funguje tak, že vidí, že já si jí hlídám a nelítá tam bez dozoru, a za 2) vidí, že čuba okamžitě poslechne - pak se jí nebojí, ani když nemá košík (ale není to velký pes, "jen" střední).
Je bohužel fakt, že i já se vyhlášky bojím, že mě omezí, protože venčím na volno.... čuba je vychovaná, hlídám jí a jsem dost soudná na to, abych věděla, kdy má být na vodítku. Čuba je dost hyperaktivní a moc si nedokážu představit ji mít většinu času na špagátě... samozřejmě jezdím venčit (na "lítací" procházku) za město, ale tam je zase honitba, takže tam ji mám na volno v podstatě taky "ilegálně"...).
Je fakt, že bohužel asi nelze vycházet z toho, že většina lidí je normální, ale naopak, většina jsou přitroubla s nevychovanýma psama. Je fakt, že psi na volno můžou přispět i k bezpečnosti mojí a mojí feny, ale to jen za předpokladu, že ti, jejichž psi ohrožují, ji budou dodržovat - a strach mám právě z toho, že nebudou, a budou tratit jen ti zodpovědní majitelé, kteří si umí psa v případě potřeby zapnout i bez vyhlášky...

Falka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 22:51
- Nahlásit

Pardon - už je pozdě , samozřejmě místo "psi na volno můžou přispět k bezpečnosti" má být "psi na vodítku"...

11111
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 22:45
- Nahlásit

Jsem z Brna a jsem vcelku spokojená s místní vyhláškou - bud náhubek nebo vodítko.
Bena vodím na vodítku - páč mám za to, že sídliště není moc vhodným místem pro pobíhání psů a to, aby mi šel u nohy navono nebo max. pár metrů ode mě a neodbíhal se podívat tam a a támhle a za tím a za tím, jsme zatím ještě bohužel nedocílili. ano, přijde na zavolání, ale neustále pořvávat na psa se mi taky nechce. Navíc atdy máme pár ne zrovna kamarádksých psů a chci mít alespon toho svého plně pod kontrolou, kdyby se vynořil některý z nich zpoza paneláku.
Takže je na flexině a je klid. Pustím ho tam, kde mám přehled a kde vím, že vidím kdo jde a s kým jde.

Ale k tématu. Nelze spoléhat na lidskou slušnost!! Nejde spoléhat na to, že ti, kteří mají psa nesnášenlivce ke stejnému pohlaví, k jiné velikosti psů, jiné barvě.. čemukoliv.. tak budou mít psa na vodítku nebo s košem. A upřímně, ono i takový veliký pes dokáže kovovým náhubkem dobře malého psa zmasakrovat. Takže vyhlášky jsou nutné!

Mar
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 22:47
- Nahlásit

11111
OT.hojky uz ste doma?

11111
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 22:49
- Nahlásit

Mar:

jo jo. dnes jsme dojeli. Paráda - ben plove!!! Sám od sebe. Tak snad konečně.

Jak jsme slyšeli, že chorvati moc psy nemusejí, tak jsme zažili jenom pravé opaky - naštěstí. Raději sjem ale moc Bena k jiným psům nepouštěla, přecejenom co já vím jestli jsou alespon naočkovaní ( moc psů na vosítku tam nebylo a náhubek je neznámý pojem - ale nutno říci, že malincíé psíci byli všude a velcí pouze na zahradách a mimo ně snad neexistovali )

Hanulaov
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 23:03
- Nahlásit

Ve městě vodítko (košík nepovinně) mi přijde jako dobrý nápad a to bez rozdílu pro všechy pesy, neboť tvrzení TEN můj JE HODNÝ je silně subjektivní. Ale na druhou stranu aspoň u nás v Ostravě, kde od 1.9.2008 taková vyhláška bude platit, docela kašlou na to, že by na druhém konci takové vyhláška měl být dostatek placů pro volné pobíhání psů. Já na takový plac musím šlapat min. 20 minut, což by ještě nevadilo, ale on ten plácek je ze dvou stran ohraničen frekventovanou silnicí.... a pustťe tam psa.

aren
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:43 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

bullvnouzi
Stejně se to zvrhlo v areniny zabedněné obhajoby svých neposlušných psů
Ale di ty. Proč bych měla mít potřebu obhajovat své psy, a ještě k tomu před vámi?
My už se na nějaké vyhlášky můžeme vykašlat, protože stejně jako Sali jsme si našli vyhovující království, domek a zahradu na konci malé vesnice kde končí cesta a kde jakživ žádná vyhláška nebyla a ani nebude a kolem spousta polí, remízků a luk, které jsou vzhledem k okolním rozlehlým lesům nezajímavé pro myslivce.

Myslela jsem to přesně tak, jak píše tady kousek výš Falka. Je to nespravedlivé omezení pro vychované psy.
A kromě toho to odsuzuje tisíce "panelákových" psů, se kterými páníčci z různých důvodů vždy jen obejdou blok, ke strávení celého života na vodítku.

11111
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:46
- Nahlásit

Mám štěstí. Máme tady dva celkem ucházející psí výběhy. Jeden oplocený s překážkami - takové psí hřiště a druhý obrovský plac, který je ohraničený silnicemi ze všech stran.
Chodím jak na ten oplocený tak na neolocený ¨mezi silnicemi.
Oplocený je fajn do té doby, než přijde někdo, kdo tě nezná a vleze se psem bez optání a psa okamžitě pustí. stane se to občas, ale stane a pak to zavání průšvihem, páč hopsat po sobě anebo trpět vyzývavé postoje můj pes bohužel nebude, takže já lovím mého ( preventivně ) a ještě poslouchám řeči o bojových psech.

Velký plac je super. Je na něm málokdy někdo, páč jim prostě psy neposlouchají a tedy mají stach, že vlítnou na silnici ( ikdyž je to fakt obrovské místo a když jste uprostřed tak k silnicícm je to dobrých 100 metrů )

Takže dle mého jsou tato místa fajn nápadem a je dobře, že jsou.

11111
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:50
- Nahlásit

aren:

A kromě toho to odsuzuje tisíce "panelákových" psů, se kterými páníčci z různých důvodů vždy jen obejdou blok, ke strávení celého života na vodítku

tohle myslíš vážně? Tak to by asi ti lidé toho psa mít neměli, nemyslíš? Když s ním jenom obejdou blok.
ano, u nsá taky má paní puboše ohaře, co si lítá jak je mu libo - byt s košem - páč milá paní mimo paneláky nepůjde - páč by jí utekl za zajícem nebo za čímkoliv a na vodítku ho týrat nebude. Je to super - pes ti přilítne ke tvýmu, začne na něho skákat a paní volá, že se nemám bát, neb má košík. Ale co když můj pes tohle nemá rád a ikdyž ej an vodítku a já ohaře odháním, tak prostě se stát může, že můj po něm vylítne a co pak? budu opět špatná já, přestože jsem nestála o obtěžování tím psem.
Chápeš?
Lidi, co se psem jenom obejdou blok, tak at ty psy mají alespon vychované a pokud ne, tak at je mají na vodítku.

aren
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:52
- Nahlásit

Sali
jenže tady se to dělí na sporťáky a výstaváře, co znají cenu svých psů, a sociální chování si doplní podle sebe tam,kde k tomu mají podmínky, psa mají pro nějaký účel, a nestojí o provoz, oblíbený prostými milovníky psů, majícími je coby doplněk k životu,
Ach jo, pes pro nějaký účel, jehož cena je známá, pes jako doplněk k životu
Zapomínáme, že pes je taky živá bytost, která má své prožívání, svou psychiku, své potřeby, smutky a radosti, které si zasluhují ohledy a respekt.

aren
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:55
- Nahlásit

11111
tohle myslíš vážně?
Naprosto.
Tak to by asi ti lidé toho psa mít neměli, nemyslíš?
No myslím, ale holt je mají
Lidi, co se psem jenom obejdou blok, tak at ty psy mají alespon vychované a pokud ne, tak at je mají na vodítku.
Plný souhlas. Jenže vyhláška stanovuje, aby na vodítku byli absolutně všichni, i ti vychovaní.

11111
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:56
- Nahlásit

aren :

co je špatného na tom, že když mám dejmetomu dlouhostrsté plemeno, které připravuji na výstavu, tak ho nenechám se válet v blátě anebo po něm hopsat nějaké nevychované čoklíky?

Navíc, je mi mnohem milejší, když potkávám člověka na koloběžce a pes mu pomáhá a běží před ním, nebo u kola, nebo vidím, že na place pro psy někdo cvičí se psem , než když potkám agresivního psa, který je navolno aby se mohl proběhnout a který po nás jde jak slepice po flušu.

11111
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 09:58
- Nahlásit

aren:
jenomže oni si ymslí, že je mají vychované. O tom to je.
Nemám nic proti tomu, aby byli psíci na volno, pokud se k nám rozběhnou a majitel je dokáže zavolat k sobě.

Zany
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 12:56
- Nahlásit

11111: Takže to na místě určeném pro volný pohyb se musím zeptat ostatních jestli smím vstoupit ? tak to nějak pozbývá smyslu.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 15:22
- Nahlásit

Och...

AMEN.

Základní otázka stejně zůstala opomenuta...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 .
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání