| Autor |
Zpráva |
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 10:38
- Nahlásit
Ták jsem se dneska nebetyčně vytočila na nějakou čůzu s volně pobíhajcím a pekelně otravujícím psem.
Ve výsledku mě ofšem dámička ještě smetla, že ona psa mít na vodítku nemusí, ptž aktuálně v našem pokakaným městě není vyhláška, která by toto upravovala. A dojala mě upe tím, že mi vytočila městskou policii, která mi to potvrdila.
A to i přesto, že jsem ji sdělila, že se svým picbumem tedy budu chodit též naprosto volně.
Tže u nás je aktuálně totální bezvládí, ptž město starou vyhlášku zrušilo, ptž byla neplatná a nová ještě není. A nebude. Volala jsem na MěÚ a prej není už 3/4 roku, ptž z papalášů to nikoho netrápí.
Paní z úřadu mi doporučila napsat stížnost či návrh vyhlášky a odeslat ji na zastupitelstvo, aby konečně hnuli prdelí a něco s tím udělali. Tže bych se vás tady všech ráda poptala, jestli vás napadá, co by tak ve vyhlášce mělo být, jak by to mohlo být ideální a vůbec uvítám jakýkoliv připomínky...
Děkuji.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 10:44
- Nahlásit
neblbni, vykoledujes si akorat tohle http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/2008 0822_pes_vyhlaska_ostrava_prestupek.html
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 10:48
- Nahlásit
dejavu
Tak to mě vůbec nevadí.
Já se toho nebojím, svoje psy si na vodítkách vodím a ti čokli uřvaní, neposlušní a otravní, ať si to vyžerou.
Btw. někdy mám dojem, že jsem asi fakt jedinej debil široko daleko, kterej tu původní vyhlášku vždycky dodržoval...
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 10:49
- Nahlásit
U nás máme tohle, dodržování není striktní, ale tak víš jak...
http://radnice.litomerice.cz/dokument-536648.html
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 10:51
- Nahlásit
dejavu
Vidíš to, já o tomhle vůbec nevěděla a nedávno jsem měla potyčku, když jsem šla s dvěma psama na vodítku, jeden měl koš, druhý ne a týpek-takový děda, co stojí u obchodu a sleduje, co kdo dělá špatně, si stěžoval (strážník ho slušně poslal do dupy). Mám vodítko vždycky a většinou i koš, lidi jsou debilní. Takže mě tohle fakt neohrozí.
A i když vyhláška je, stejně musím pořád chytat vzteka z debilů s malýma psama, co je jim všechno jedno.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:00
- Nahlásit
sajmoni
No mě hlavně jde o to, abych ty majitele otravných hajzlíků mohla postavit do latě a popř. na ně zavolat policajty. Fakt jich mám už plný zuby.
PS: Tohle se mi líbí...
(2) Osoba doprovázející psa je povinna :
a) vést psa při pohybu na veřejném prostranství na vodítku tak, aby při míjení jiných osob a vedených psů byl pes veden u nohy fyzické osoby a nemohl se s nimi dostat do kontaktu.
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:01
- Nahlásit
bullvnouzi
Pro příklad, já u nás ve městě podávám návrh na vyhlášku.
Kouknout se můžeš tady
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:03
- Nahlásit
Mucholabka
Já se vztekat nebudu. Budu to natáčet na kameru, bít po hlavách vodítkem, nakopávat, volat měšťáky a podávat stížnosti. To se neboj.
Lure
Musí být náhubek a vodítko? To se mi nelíbí. Buď a nebo.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:08
- Nahlásit
bullvnouzi
no jako můžu ti říct, že mě štve to samý jako tebe
Dám do placu jednu příhodu, mám fenku RTW, stojim na chodníků s mamkou, kecáme, pes mi sedí u nohy na vodítku, v tom se otevřou dveře paneláku a vyběhnou dva malý smradi ublafaný a ženou se na nás, tak jsem jenom tak řekl, to bude zajímavý, čuba se postavila proti nim, oni se zarazili a pak teprve vylezla ženská (majitelka), tak na ní volám, závoláte si je nebo jak? čumí jako vyvoraná, tak jí říkám, takhle to pak vypadá, když RTW napadne nebohého psíka, ona na to, tak ať ho kousne, on si to zaslouží... Tak říkám, jste si vědoma toho, že je zabije (mám ten dojem, že to byl jorkšír a naháč). Čuměla opět. Nakonec prohlásila větu, kterou mě rozsekala: VY BYSTE MĚLI MÍT KOŠÍK. Tak to už jsem rupnul a seřval jsem jí a ještě jí uvedl do obrazu, že platěj vyhlášky a jestli chce, že si jí nafotim, jak jí tady lítaj psi, tak zklapla a vypadla.
Takže o blbce a ještě drzý nouze stále není.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:11
- Nahlásit
sajmoni
Ták, přesně takhle jsem rupla já dneska.
A vona se mi vysměje, že vyhláška je zrušená. Málem to se mnou šlehlo.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:13
- Nahlásit
Majitelé nebezpečných velkých psů, jste fakt (někteří) divní. Vaši psi můžou způsobit vážná zranění nebo smrt, proto je (velmi správně a prozíravě) vedete na vodítku s náhubkem. Ten, kdo ví, že má psa mírného, hodného a poslušného, případně příliš malého než aby mohl být nebezpečný, vodítko případně náhubek si nevezme a nemá k tomu ani rozumný důvod.
Ovšem vaše snaha o plošné nařízení vodítek a náhubků pro všechny se podobá oné typické myšlence "když mně chcípla koza, ať chcípne i sousedovi"
Proč nedopřejete volnost těm, kteří nikoho neohrožují?
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:14
- Nahlásit
bullvnouzi
jestli mě něco vytočí tak lidská tupost a ještě nevědomost vlastní blbosti a chyby
Kdyby řekla pardon a zavolala si je, neceknu, ale tohle mi teda zvedlo náladu, to ti povim
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:15
- Nahlásit
aren
To je vtip, že jo?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:17
- Nahlásit
aren
Ohrožují sami sebe, když mi na psa vletí dva pudli a koušou ho, vůbec bych nebyla povinna svojeho psa uklidňovat. Mohli jsme mít navždy pokoj, stačí aby si prdnul.
A co třeba nebezpečí, že vletí pod auto? Způsobí nehodu=>zraní člověka?
Seš taky divná, ale to už víme.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:19
- Nahlásit
aren
Kdo ti určí, že zrovna tenhle kokršpaněl např. neprokousne někomu achilovku???
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:20
- Nahlásit
aren
Máš dvě kolonky:
- velkej, hodnej nebo zlej
- malej, hodnej...
A kde máš kolonku malej, vzteklej, neposlušnej a na volno?
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:22
- Nahlásit
bullvnouzi
Já myslim, že to je marný, to je typická ukázka případu, kdy na tebe vyletěj malý vzteklý psi, ty máš psa u nohy na vodítku a oni řvou, on si chce hráát..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:23
- Nahlásit
aren
Ten, kdo ví, že má psa mírného, hodného a poslušného,
To ja mam, rtw, ale jen do te doby, nez se mu na tlamu ci zadni nohu povesi nejaky maly mirny a hodny psik.
Majitelé nebezpečných velkých psů, jste fakt (někteří) divní.
Majitele nebezpecnych malych psu, jste fakt (nekteri) divni.
Tvuj prispevek by mel patrit spis do tematu "Tak pri patku.."
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:24
- Nahlásit
Mucholabka
když mi na psa vletí dva pudli a koušou ho
Tak ti nebyli mírní a přátelští, že. Ti asi na vodítku být měli.
sajmoni
Kdo ti určí, že zrovna tenhle kokršpaněl např. neprokousne někomu achilovku???
Myslím, že kdyby měl majitel plnou odpovědnost za škody způsobené psem, jako kdyby je způsobil sám, vzrostla by výrazně u majitelů soudnost ohledně vlastní potřeby vodítek.
To Mucholabka: to se týká i té silnice.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:25
- Nahlásit
aren
ty si fakt na palici
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:25
- Nahlásit
bullvnouzi
Neříkám že to musíš kopírovat, je to jen pro představu.
Upravit vyhlášku můžeš jak chceš, ale zanést do ní, který pes musí mít náhubek a který ne je dost obtížné.
Jen nezapoměň, až budeš psát návrh, tak tam musíš mít ošetřené všechny zákony co jsou zapotřebí. Nejlíp se to píše podle stávající vyhlášky, zkontrolovat si, jestli jsou vypsané zákony stále platné. Pokud ne, musíš vyhledat platný zákon vztahující se k vyhlášce.
Ovšem ti taky musím říct, že se tím bohužel všem nezavděčíš, protože se vždycky najde někdo, komu se to nebude líbit a pro koho to bude omezující.
Já jsem to napsala jak jsem to napsala. Nevidím důvod proč by pes uprostřed města nemohl mít náhubek a vodítko. Po pár minutách chůze se u nás dostanem na místo kde to můžeš ze psa sundat a nechat ho dle libosti lítat.Ty musíš vyhlášku upravit dle vašich možností a dispozicí města.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:26
- Nahlásit
Fifi
nice one
|
suri
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:27 - Změnil/a: suri
- Nahlásit
aren
kdyby se všichni majitelé psů (ať už malých nebo velkých) chovali zopovědně a měli psi na veřejných místech na vodítku nebo aspoň s náhubkem, tak nemusí být vyhlášky!...... ale s tímto přístupem, který tu uvádíš, jako rozdělit kdo jo a kdo ne JE VELKEJ NESMYSL, a myslím, že už se to tu hodněkrát probíralo, nejde o velikost psa, ale vychovanost psa a majitele, takže když už tak plošně!
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:28
- Nahlásit
aren
Tak ti nebyli mírní a přátelští, že. Ti asi na vodítku být měli.
Pane Bože! A jak to chceš udělat? Napíšeš vyhlášku - všichni velcí psi povinně na vodítkách a s košem, všichni hodní malí psi na volno a všichni neposlušní malí psi na vodítkách?
Btw. já osobně chci lobbovat za "buď vodítko, nebo náhubek"...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:30
- Nahlásit
Lure
No já ty zákony nemusím hledat. Naštěstí. Říkala paní na městě, že už je z toho sama naštvaná a že bude stačit napsat parádní stížnost zastupitelům. Ona už to pak prej dá dokupy.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:31
- Nahlásit
suri
rozdělit kdo jo a kdo ne JE VELKEJ NESMYSL
Vidíš, já si zase myslím, že je velkej nesmysl "pro všechny stejně", že je třeba velkej nesmysl nařizovat náhubky francouzským buldočkům, například, kteří jsou rádi, že vůbec dýchají.
Taky třeba platí jiné bezpečnostní předpisy pro vodní pistolky a jiné pro bazuky. Jiné pro řízení dětské tříkolky a jiné pro řízení dálkového autobusu.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:31
- Nahlásit
aren
Když jedeš v autě, taky musíš splňovat nějaké zákony a i když nabouráš, tak jsi za to trestaný (tzv.prevence a trest). Jde o to, že rozdělovat na velké a malé, hodné a zlé prostě je totální pitomost, protože to nikdy zcela neošetříš a náklady na to jsou velké.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:34
- Nahlásit
bullvnouzi
jak to chceš udělat?
Bych to řešila tou plnou odpovědností za škody způsobené psem.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:37
- Nahlásit
aren
Jo, tže tím pádem by se měly změnit třá postihy za bouračky podle aut? Babeta mírný trest, motorka větší trest, malej osobák něco mezi, tranzit o něco víc a náklaďák nejvíc? Ty seš fakt na hlavu.
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2008 11:38
- Nahlásit
aren
Bych to řešila tou plnou odpovědností za škody způsobené psem.
takže co, když mi nějakej ratl pokouše mýho psa do nohy, kterej je na vodítku a s košem, tak jako mi dá 1000Kč? nebo jak jako? Víš kolik je s tím spojeno lidí, kteří by to řešili, jak je to subjektivní, hlavně dělat všechno složitější viď
|